Kirjoitukset avainsanalla Kaupallinen yhteistyö

-Kaupallinen yhteistyö KappAhlin kanssa-

Kesä lähenee ja se lupailee yleensä myös juhlakutsuja. Monella onkin varmaan jo tiedossa valmistujaisia tai kesähäitä. Ja eikös jotkut ihanat puutarhapirskeetkin voisi järjestää ihan vaan juhlimisen ilosta!

Juhlakutsu tuo ensin riemun, joka vaihtuu hetken kuluttua klassiseen mitä ihmettä mä puen päälleni?! -panikointiin. Kävin KappAhlissa sovittelemassa läpi kymmeniä ihania vaatteita ja valitsin niiden joukosta muutaman tärpin erilaisiin juhlatunnelmiin.

Pinkki pitsimekko on juuri sellainen asu, jonka mielelläni pukisin päälleni kesähäihin tai valmistujaisiin suunnatessa. Pitsi on materiaalina juhlava ja sellainen aina varma valinta, jolla on hankala mennä juhlapukeutumisessa täysin metsään. Tässä mekossa vielä joustavuus takaa mukavat oltavat pidempäänkin juhliessa ja pirteä pinkki sopii hienosti kesän vehreyden keskelle.

Jouduin pitkään miettimään tämän pinkin ja saman mekon hempeän vaaleanpunaisen version välillä. Vaalea olisi ollut ehkä raikkaampi ja itselleni loikka kohti uutta, mutta pinkin värin tuttuus vei lopulta voiton. 

Tykkään mekossa erityisesti sen polvimitasta, joka imartelee sääriä, sekä tuosta tyylikkäästä hihan pituudesta. Ei tarvitse kirkkoon mennessäkään miettiä mitään erillistä olkapäiden peitoksi, vaan mekko saa loistaa ihan sellaisenaan, eleganttina mutta sähäkkänä.

Vaikka reippaasti pluskokoinen olenkin, niin tämä mekko ei löytynyt KappAhlin XLNT-mallistosta, vaan ihan sieltä ns. normaalikokojen puolelta. Mekosta on saatavilla koot XS-XL ja minulla siis tuo suurin koko. 

Myös XLNT-mallistosta löytyy pari kivaa pitsimekkoa, väreinä kaunista vihreää ja tummansinistä.

Pinkki pitsimekko 59,99 €

 

Tarvitsen kutsun johonkin ihaniin puutarhajuhliin heti nyt! Tämä Vintage Stories -malliston lintukuosinen leninki on kuin tehty lämpimän kesäillan kemuihin, joissa käyskennellään skumppalasi kädessä omenapuiden katveessa. 

Mutta sopii tätä romanttista mekkoa toki pitää muutenkin. Asusteilla pelaamalla siitä saa asun monen juhlan lisäksi myös ihan mihin tahansa kauniiseen kesäpäivään. Materiaali on kepeää viskoosia, joten kimonomallinen tirppamekko ei tunnu hiostavalta kuumemmillakaan keleillä.

Herkän kuosin lisäksi minut hurmasi mekossa sen kauniit yksityiskohdat. Selän key hole -aukko, helman halkio ja kaunis kietaisumallinen yläosa tuovat leninkiin pehmeän naisellisen fiiliksen. Tässä mekossa myös helman mitta näyttää mielestäni kivalta ja raikkaalta, vaikka yleisesti midihameet eivät suosikkeihini kuulukaan. 

Tämä mekko on jälleen kerran niitä vaatteita, joista ensin ajattelee, että ei kyllä oikein mua, mutta jotka sitten vievät mukanaan ihan täysin. Veikkaan lintumekosta itselleni tämän kesän suursuosikkia. Mekosta on muuten saatavilla myös vaaleanpunainen versio kukkaprintillä, jos tämä väri ei tunnu omalta, mutta malli kiinnostaa.

Myös tämän vaatteen kohdalla koot pääsivät yllättämään iloisesti. Sitä on saatavilla koot XS-XL ja minä päädyin kokoon L. Eli reilut koot. Kannatti siis näin 48-50 kokoisenakin uskaltautua katselemaan ja sovittelemaan vaatteita myös XLNT-malliston ulkopuolelta.

Pitkä lintumekko 59,99 €  

 

Ei mekko sentään ole ainoa tapa pukeutua juhliin. Kokosin XLNT-malliston tuotteista kivan housupuvun, jolla voisi taas asusteista riippuen mennä niin töihin, teatteriin kuin vaikka sinne valmistujaisiinkin. 

XLNT Kim Boyfriend -housut 44,99 €/ XLNT bleiseri 59,99 € / XLNT pilkullinen pusero 49,99 €

Tykästyn tähän asuun koko ajan vaan enemmän ja enemmän näitä kuvia katsoessani. En yhtään osaa kuvitella itseäni käyttämässä ihan perinteistä jakkupukua suorine housuineen ja perusbleisereineen. Lahkeita kohti kapenevat boyfriend-housut ja huoleton trikoobleiseri muodostavat kuitenkin jo ihan toisenlaisen housupuvun. Tässä kokonaisuudessa fiilikseni ei ole lainkaan tylsä taikka perinteinen.

On muuten annettava erityismaininta noille housuille, sillä sen lisäksi, että ovat hurjan tyylikkäät, niin myös huikean mukavat! Kokoja pöksyistä löytyy 46-54 ja itselleni mahtui hienosti koko 46.

Bleiserin kanssa asussa on enempi toimistohenkinen, mutta heivaamalla sen narikkaan, jää jäljelle hieman juhlavampi kokonaisuus. Mutta kummallakin tavalla asussa on mielestäni loistava boss lady -fiilis. Itse halusin jättää puseron pääntien nauhat solmimatta, mutta sitomalla ne rusetille, saa ilmeestä siistimmän ja laitetumman. 


Bleiseristä saatavilla koot L-2XL, minulla kuvissa koko XL. Puseron kokoskaala on puolestaan L-3XL ja siitäkin minulla koko XL.

Tuo pallopusero näyttäisi muuten upealta myös myös kynähameen kanssa. Myös sellainen löytyy KappAhlin XLNT-mallistosta.

Myös postakusen korvakorut KappAhlista

Jos huomenna postiluukustani tipahtaa kutsu juhliin, mulla ei ole enää mitään paniikkia. Tulkoon puutarhajuhlat, valmistujaiset, häät tai vaikka kissanristiäiset, minä olen valmis!

Mistä asusta sinä tykkäsit eniten?

Kuvat: Noora Näppilä

Kommentit (10)

Sarpukka

Vaikea sanoa, kun kaikki ovat niin ihania. <3 Housuasussa olisin ehkä itse eniten kotonani. Pinkki on todella näyttävä ja lintukuosinen suloinen, mutta juhlava silti. Ihanaa energiaa täynnä tämä sun blogisi <3 Kiitos!

Vierailija

Tuo pinkki mekko yllättää kuvissa, kun nähnyt vain kokoa 32 olevan nuken päällä näyteikkunassa. Paremmalta näyttää sun päällä. Kumppanisi myynti voisi nousta jos nuket olisi eri kokoisia kuten naisetkin. Keskiarvonuket suoraan kokoon 40 joka varmaan aika tyypillinen ja sitten pienempiä ja runsaampia sekaan.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Juu, onhan se toki ihan eri näköinen hoikalla mallinukella ja pluskokoisella. Mut pukee mun mielestä monenlaisia vartaloita. Ja mallinukkeihin toivoisin minäkin enemmän kokovaihtelua!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Nää on Asokselta. Ja mulla itse asiassa Zadaassa just myynnissä nämä kyseiset yksilöt (koko 37)!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Teikku

Kaikki törkeän hienoja kokonaisuuksia!! Kadehdin kaltaisiasi naisia (miksei miehiäkin) ketkä osaavat pukeutua prikulleen tyylikkäästi korostaen parhaita puoliaan!!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Kiitos, minustakin nää oli kaikki tosi kivoja asuja. :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Merjuska

Kolmas asu olisi suosikki, jos omaa asua valitsisin. Punaiset kengät? Muutoin kaikki asut pukivat sinua hyvin.

-Kaupallinen yhteistyö Olympuksen kanssa-

Kun otat käyttöön jonkin uuden laitteen, niin käsi sydämelle, jaksatko lukea käyttöohjetta? Ainakaan jos se on pidempi kuin kaksi sivua? Niinpä, en minäkään. Sitä pitää vaan alkaa painelemaan nappuloita ja toivoo parasta. 

Tämän yleisen vaivan nimeltä käyttöohjelaiskuuden vuoksi kokosin tähän postaukseen vinkkejä yhden itselleni hyvin tutun vehkeen käyttöönottoon. Kun siis kaivat paketista upouuden Olympus-kameran, niin tässä muutama asia, jotka kannattaa tsekata! 

Lataa akku, kiinnitä objektiivi ja laita muistikortti paikoilleen

Kierrä objektiivia ihan reippaasti kunnes se selvästi napsahtaa paikoilleen. Mikäli näytössä näkyy vain mustaa (vaikka linssinsuojus on otettu pois), ei objektiivi ole ihan kunnolla kiinni. Eli irrota ja kiinnitä uudelleen. Objektiivin lukitus vapautuu  kamerarungossa olevaa pyöreää nappulaa painamalla. 

Kiinnitä kaulahihna

Olen monen monta kertaa neuvonut tätä asiaa ihmisille kuvien kera ja asennellut uudelleen väärin ja pitämättömästi kiinnitettyjä hihnoja, joten tsekkaa oikea tapa näistä kuvista.

Mikäli kaulahihna tuntuu turhalta, niin suosittelen pientä rannehihnaa. Se on hyvä varmistus kameraa kädessä pitäessä, mutta ei vie juurikaan tilaa laukussa. Itse tykkään käyttää nimenomaan rannehihnoja.

Valitse kieli

Kun käynnistät kameran ensimmäistä kertaa pyytää kamera valitsemaan kielen. Haluatko valikot suomeksi vai englanniksi? Vahvista valintasi painamalla OK. Suosittelen jotain itselle tuttua vaihtoehtoa. Vaikka tuohan se toki mukavaa lisäjännitystä kuvaamiseen, kun yrittää arpoa, että mitäs se "tiedostomuoto" tai "salama" olikaan puolaksi!

Kuvassa ympyröitynä valikoissa liikkumisen kannalta oleelliset nappulat

Aseta päivämäärä ja aika

Käynnistettäessä kameraan on hyvä heti asettaa myös päivämäärä ja aika. Mikäli tämän kohdan ohittaa, tulee kamera vinkumaan puuttuvista tiedoista aina käynnistettäessä. 

Ja ei pelkoa, nämä päivämäärätiedot eivät tule näkymään kuvissa niin kuin ysärin pokkarikameroiden kuvien alareunoissa loistavat numerot! :D Päivämäärä- ja aika tallentuu vain metatietoihin jotka siis näkyvät kun tiedostoja tarkastelee koneella. 

Nyt kamera on siis käyttövalmis. Helpoiten ja nopeimmin kuvaamiseen pääsee toki käsiksi täysautomaatilla (valintakiekossa vihreä AUTO), mutta suosittelen lämpimästi, että jo heti aluksi uskaltaudut kokeilemaan myös muita kuvausohjelmia.

Esim. P on myös automaattinen kuvausohjelma, jolloin kamera valitsee kuhunkin tilanteeseen sopivan aukko/aika -yhdistelmän, mutta voit kuitenkin tehdä paljon säätöjä myös itse (esim. valotuksen korjaus, eli kuvan tummentaminen tai vaalentaminen, valkotasapaino, ISO-herkkyys). Kannustan aina aloittelijoitakin valitsemaan tämän kuvausohjelman täysautomaatin sijaan.

Vasemman puoleinen otettu täysautomaatilla. Kamera haluaa vaalean ympäristön vuoksi valottaa kuvan liian tummaksi. Oikean puoleinen kuva otettu kuvausohjelmalla P korjaamalla itse valotusta plussalle.

Vihreä täysautomaatti on siis kuvaamisen kannalta vähän sama asia kuin istuisit satasta ajavan auton kyydissä voimatta itse ohjata. Toivot vain, että auto menee sinne minne toivot. Välillä täysautomaatilla napsitut kuvat onnistuvat hienosti, jossain olosuhteissa puolestaan kohtaa pettymyksiä. P-asennossa voit kuitenkin jo ns. käännellä rattia ja painella jarrua tai kaasua ja näin ollen enemmän hallita millaisen kuvan haluat saada aikaiseksi.

Sitten kun opettelet kuvaamaan manuaaliasetuksilla, voitkin ajaa ihan juuri sinne minne tahdot itse valitsemallasi vauhdilla. Ah, mikä mahtava metafora tämä olikaan! :D 

MUUTAMA MUU VINKKI ASETUKSIIN

Kuten sanoin, kamera on noiden edellä mainittujen valmistelujen jälkeen jo ihan käyttökunnossa. Mutta, jos kameran sielunelämä kiinnostaa hieman tarkemmin, niin lukaise myös seuraavat valinnaiset asetusvinkit!

Kuvan laatu

Suurimman JPG-tiedoston laatu on lähtökohtaisesti asetettu olemaan Fine. Mutta, jos haluat kuvata kaikista parasta JPG-laatua, niin voit vaihtaa suurimman kuvakoon laaduksi Superfine. Tällöin kamera ei pakkaa tiedostoa niin paljon. (Ja luonnollisesti kuvia mahtuu kortille hieman vähemmän kuin laadulla Fine.)

Tämä asetus löytyy MENU-valikosta.

MENU -> MUKAUTETTU VALIKKO (hammasrattaan kuvake) -> välilehti F -> (resoluutio) ASETUS -> Vaihda L F asentoon L SF. 

 

Tarkennuksen merkkiääni

Argh, itsellä ainakin menee aina ihan hermo, jos saan käteeni kameran, jossa on päällä tarkennuksen merkkiääni. Se piippaus on erityisen häiritsevää esimerkiksi kirkossa, kun kesken vihkimisen useampi vieras alkaa zoomailemaan kameroineen kera piipityksen. Itse siis otan omista kameroistani tarkennuksen äänen aina pois päältä.

Jos ääni on sinustakin turha ja ärsyttävä, saat sen pois MENUn mukautetusta valikosta. 

Paina MENU -> siirry valikossa alaspäin kohtaan MUKAUTETTU VALIKKO -> siirry välilehdelle C2 -> YLIN KUVAKE (alla kuvassa) on tarkennuksen merkkiääni -> klikkaa edelleen oikealle ja vaihda toiminnon kohdalla oleva PÄÄLLÄ asentoon POIS ja hyväksy painamalla OK. 

Ah, mikä ihana hiljaisuus!

Lämpimät värit

Toinen asetus, jonka itse tykkään aina käydä uuden kameran saadessani muuttaa pois tehdasasetuksista, on automaattisen valkotasapainoasetuksen "pidä lämmin väri". Tuo asetus nimittäin toisinaan saattaa aiheuttaa fiilistä, että kuvat ovat hieman keltaisempia kuin pitäisi.

Lämpimät sävyt toki imartelevat esimerkiksi henkilökuvissa, mutta jos kuvia ottaessa useinkin tulee tunne, että ovat omaan makuun liian kellertäviä, niin kannattaa käydä klikkaamassa tämä asetus pois päältä. Näin automaattista valkotasapainoa käyttäessä kamera pitää neutraalit värit lämpimien sijaan.

Löytyy paikasta: MENU -> MUKAUTETTU VALIKKO -> Välilehti F (WB/Väri) -> WB AUTO Pidä lämmin väri -> valitse POIS

Huom! PEN E-PL9:ssa tämän saa muutettua myös kuvaustilassa WB AUTO -asetuksen kohdalla Info-nappulan kautta. Vanhemmissa malleissa onnistuu vain tuolta Menu-valikon kautta.

 

EDIT: Mikäli oman kamerasi menu-valikossa tuo mukautettu valikko (hammasrattaan kuvake) ei ole aktiivisena, etkä siis pääse siihen, on se ensin aktivoitava. Se tapahtuu menu-valikon alimmassa asetusvalikossa (jakoavaimen kuva). Sieltä valittava custom menu/mukautettu valikko aktiiviseksi. 

 

Asetusvalikko (tämä koskee nyt varsinkin PEN E-PL9:ä)

OK-nappulan alta avautuva valikko on PEN ysissä hieman muuttunut aiempiin malleihin verrattuna. Oletuksena sieltä nimittäin avautuu aiempaa pienempi osa toiminnoista. 

Mikäli haluat OK-nappulan avaavan selkeämmän ja monipuolisemman oletusvalikon, voit käydä vaihtamassa sen Menun mukautetun valikon välilehdellä C1. Ylin kohta, Ohjausasetus (Control Settings). Vaihda kuvausohjelmien asetus asentoon LV-SCP (Super control panel).

Mutta tämä on siis ihan makuasia, kummanlaisesta valikosta enemmän pitää. Vaikka pitäisikin OK-nappulan alla suppeamman valikon, niin laajemman Super Control Panelin (kuvassa) saa tarvittaessa päälle kuvassa (alla) ympyröidystä nappulasta.

Kasvojen tunnistus

Toinen tehdasasetuksena päällä oleva ominaisuus, jonka itse otan aina pois käytöstä, on kasvontunnistus. Tykkään ihan itse valita käyttämäni tarkennuspisteen ja olen kokenut kasvojen tunnistus -toiminnon aina häiritseväksi. 

Kasvojentunnistus löytyy helposti Super Control Panelin keskeltä. Siinä se naurunaama hekottaa oikein antaumuksella (katso kuva yläpuolella). Klikkaa itsesi OK:lla sen asetuksiin ja valitse OFF, niin olet jälleen itse tarkennuksesi herra!

Mikäli uuden kameran hankinta on ollut mielessä tai lähipiirissä on vaikka joku kuvaamisesta kiinnostunut valmistujaislahjaa vailla, niin nyt olisi tarjolla pari oivaa tarjousta Olympuksen verkkokaupassa.

Mikäli PEN himottaa, niin Olympus PEN E-PL8 EZ-KITin saa koodilla "vieruska0518" hintaan 499 € (norm 599 €)

Jos taas OM-D -sarja tuntuisi itselle sopivammalta, niin OM-D E-M10 Mark II R KIT irtoaa koodilla "vieruska0518" hintaan 574 € ja kun rekisteröi ostoksensa osoitteessa www.olympus.fi/bonus, saa 75 € hyvityksen. Eli tämänkin setin loppuhinnaksi tulee 499 € (norm 579 €). 

Apua valintaan PENin ja OM-D:n välillä saat TÄSTÄ POSTAUKSESTA.

Kommentit (2)

lettu

Kiitos tästä postauksesta! Itse aloittelen kuvaamista Pl-8:lla ja pitäisi saada histogrammi näkösälle kuvaa otettaessa. Mitenkäs tämä onnistuu? :) Voi kun olisikin mukava saada joku Pen-kurssi, sillä käymälläni valokuvauksen alkeiskurssilla lähes kaikilla on Canon tai Nikon ja niiden valikkoa käydäänkin tarkkaan läpi, mutta itse joudun käyttämään enemmän aikaa/vaivaa opiskeluun.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Histogrammin saa näkyviin Info-nappulaa painamalla.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

 

-Kaupallinen yhteistyö Sokoksen kanssa-

Mitä upeinkin asu on todella helppo pilata väärillä alusvaatteilla. Siinä on tyylikkyys kaukana, jos häikäisevään iltapukuun pukeutuneena joutuu koko ajan nostelemaan rintsikoiden olkaimia tai korjailemaan kotelomekon alla rullautuvia alushousuja. Ja mikä ikävintä, olokaan ei varmasti silloin ole kovin mukava ja itsevarma.

Mekko - Betty Barclay, 99,95 € / Laukku - Unisa, 119,00 €

Vasemmalla jalassa on ihan mukavat arkipikkarit, joita voi hyvin käyttää farkkujen alla, mutta vartalonmyötäisen kotelomekon kanssa ne eivät kokonaisuutta kyllä kaunista. Oikealla mekko istuu silmin nähden kauniimmin, kun alla on muotoilevat alushousut, jotka yltävät rintaliiveihin saakka. 

Kevään ja kesän juhlakausi lähestyy lujaa vauhtia ja monen postiluukkuun tipahtelee kutsuja valmistujaisiin ja kesähäihin. Kokosin tähän postaukseen muutamia alusasuvinkkejä Sokoksen laajasta aluspukeutumisen valikoimasta. 

Muotoileva wear your own bra -alusmekko

Rintaliivit - Fantasie, 64,95 € / Muotoileva alusmekko - M&S, 39,95 €

Sokoksen aluspukeutumisen osastoilta löytyy muotoilevia aluasuja moneltakin merkiltä. Esimerkiksi tällaisia rintaliivit esiin jättäviä mekkoja sovittelin tämän kuvissa olevan Marks & Spencerin mekon lisäksi Triumphilta ja Maidenformilta. 

Muistattehan muuten muotoilevia alusmekkoja ja toppeja sovittaessa ja pukiessä, että ne saa helpoiten päälle alakautta! Ja kannattaa myös sovittaessa istua ja hieman kävellä, jotta selviää pysyykö vaate paikoillaan.

Väärän kokoinen alusmekko kun lähtee helposti ikävästi rullaamaan kävellessä. Oikean kokoinen ja mallinen taas pysyy mukavasti paikoillaan myös liikkuessa.

Olen aiemminkin kirjoittanut, että en käytä muotoilevia alusvaatteita sen vuoksi, että ajattelisin näyttäväni niissä varsinaisesti hoikemmalta. Mutta etenkin vartalonmyötäisiä mekkoja käyttäessä haluan välttää ylimääräisiä huonoista alusasuvalinnoista johtuvia vekkejä ja makkaroita.

Jos alushousut ja sukkahousut molemmat loppuvat vähän eri kohtaan, niin siinä on ainakin kaltaisellani omenalla äkkiä melko monta ruttua vatsamakkaroissa. Aivan kuten postauksen alussa oleva vertailukuvakin osoittaa.

Neulemekko - Tom Tailor, 69,99 €

Tämä M&S:n alusmekko on alhaalta auki, eli vaatii allensa alushousut, mutta esimerkiksi Maidenformilta löytyy vastaava, jossa on alla vielä body alaosa. Itse valitsen kulloinkin käyttämäni alusmekon yleensä sen mukaan onko jalassa sukkahousut tai stay upit. Yhdistelmä sukkahousut ja body kun on jo on vähän hankala. Mutta ilman sukkiksia tai stay upien kanssa taas tykkään alusmekosta bodyalaosalla. Jokaiseen makuun ja tarpeeseen löytyy kuitenkin sopiva vaihtoehto! 

 

Kauniit pitsiliivit ja alushame

Rintaliivit - Fantasie, 62,00 € / Alushame - Actuelle, 14,95 € / Mekko - Betty Barclay, 99,95 €

Löysempikin mekko voi kaivata seurakseen alushameen vaikkei mitään muotoilevia tuotteita tarvitsisikaan. Vuoriton mekko saattaa joskus tarrautua ikävästi jalkoihin etenkin sukkahousujen kanssa sähköistyessään. Tuohon pulmaan auttaa alushame.

Kuvan musta kepeä ja kiristämätön alushame on Sokoksen omaa Actuelle merkkiä ja hintaa sillä on vain 14,95 €. Saatavilla myös valkoisena. 

Jos asu ei vaadi juuri jotain tiettyjä liivejä, kuten olkaimettomia tai huomaamattomia nudeliivejä, tykkään valita juhlamekkojen alle jotain kauniin väristä. Vaikkei ne alusvaatteet sieltä kenellekään näkyisikään, tuovat kauniit alusvaatteet itselle kivaa fiilistä. 

Rintaliivikokoni on hieman merkistä riippuen 85 H-J ja Sokoksen merkeistä etenkin Fantasielta löytyy monipuolisesti liivejä myös omassa kokoluokassani. Kaikki tässä postauksessa nähtävät liivit ovat Fantasielta. 

Nämä fuksian väriset pitsiliivit ovat ihan hurjan kauniit ja sopivat mielestäni juurikin juhlafiiliksen nostattajiksi. Profiililtaan tämä liivi muotoilee rinnat hieman kartiomallisiksi pyöreän sijaan, mutta toimi hienosti rennosti istuvan mekon kanssa, joka ei aivan nuollut pintaa. Voit Katsoa mekkokuvat tästä postauksesta!

Vaaleat t-paita -liivit

Rintaliivit - Fantasie, 64,95 €

Etenkin kesän juhliin on vaatteissa tarjolla paljon vaaleita sävyjä ja ohuita ja laskeutuvia materiaaleja. Siinä missä tumman vaatteen alle saa helposti piilotettua lähes minkä väriset liivit tahansa, täytyy vaalean ja ohuen asun kanssa olla tarkempana. Itse suosin ihan valkoisten sijaan vaaleissa alusvaatteissa nuden ja persikan sävyjä.

Näissä Fantasien kaarituellisissa liiveissä on muotoonprässätyt saumattomat kupit, joten ne ovat kauniit ja huomaamattomat myös sileiden ja ohuidenkin yläosien alla. 

pusero - Betty Barclay, 69,95 € / alushame - Actuelle, 14,95 €

 

Muotoilevat korkeat alushousut

Minä rakastan tuollaisia napakoita alushousuja, jotka ovat niin korkeat, että voin laittaa niiden reunan rintaliivien alle. Vartalon silhuetti on silloin samalla tavalla yhtenäinen kuin olisi body päällä, mutta ei tarvitse säätää vessassa niiden nappien ja hakasten kanssa.

Rintaliivit - Fantasie, 64,95 € / Alushousut - M&S, 26,95 €

Tämä alushousut ja liivit -yhdistelmä minulla on päällä postauksen alussa olevassa mekkokuvassa, siinä sileämmässä versiossa. Ja täytyy kyllä sanoa, että mummoalkkareita parjataan usein ihan turhaan rumiksi ja seksintappajiksi. Minä ainakin tunnen itseni varsin kuumaksi tällaisessa alusasussa!

Nämä Fantasien pehmoiset Rebecca-liivit osoittautuivat niin uskomattoman pehmoisiksi ja mukaviksi, että ne oli aivan pakko ostaa itselle. 

Liivit sopivat sileän pintansa ansiosta myös kevyiden juhla-asujen alle, mutta niiden materiaali on niin tissejä hyväilevän miellyttävää, että nämä ovat ihan täydelliset arkiliivit. Kirjoittelin juuri jokin aika sitten, että uudet suosikkiliivit ovat hakusessa ja nyt pari viikkoa näitä liivejä käytettyäni sanoisin, että ne ovat nyt löytyneet! Pitää ehdottomasti ostaa itselle nuo vaaleatkin.

Jos sinun alusvaatteesi ovat päivityksen tarpeessa, niin suosittelen ehdottomasti pyytämään asiantuntijoiden apua ostoksilla käydessä. Oikea koko on kaiken A ja O, ja eri tilanteisiin tarvitaan erilaisia alusasuja. Ammattilaisen avulla sovituskoppikokemus on huomattavasti helpompi kuin yksin ja epätoivoisena. 

Mikään ei pilaa päivää niin tehokaasti kuin huonolta tuntuvat alusvaatteet, joten niihin todellakin kannattaa panostaa. Ja se kannattaa tehdä juuri nyt, sillä tämän viikon ajan (su 13.5. saakka) Sokoksella saa S-Etukortilla kaikista normaalihintaisista alusvaatteista -20% alennuksen!

Millä tolalla sinun alusvaatevalikoimasi on, löytyykö joka tilanteeseen sopivaa puettavaa?

Kommentit (12)

tanhupallo777

Kiitos tästä aivan ihanasta blogista! Törmäsin blogiisi aivan sattumalta ja nyt olen ihan koukussa siihen. Luin viikonloppuna kaikki 2018 julkaisut ja muutamia menneiltä vuosiltakin. Olet uskomattoman rohkea ja kaunis nainen! Sait minut innostumaan omasta ulkonäöstäni pitkästä aikaa ja mikä parasta saat minut miettimään, että onko minun pakko sittenkään laihduttaa. Olen siis ikuisella dietillä, vaikka en koskaan laihdu. Jään ehdottomasti seuraamaan blogiasi ja odotan innolla uusia postauksia. En ainakaan vielä törmännyt kirjoituksissa paino asia pohdintaan. Mielenkiinnolla lukisin sinun ajatuksia painonhallinnasta tai ainakin vinkkejä millä olet päässyt yli painon miettimisestä, koska kirjoituksista ainakin sain kuvan, että et uhraa elämääsi miettimällä: alan elää sitten kun olen pudottanut niin ja niin paljon.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Ei mun ole tarvinnut koskaan päästä yli painon miettimisestä, kun ei se koskaan ole mua kovasti mietityttänyt. Siis siten, että olisin kokenut ahdistusta painostani ja halunnut kovasti laihtua. Mulla on vähän se linja, etten mä halua täällä blogissa kirjoittaa ylipäätäänkään aiheesta "painonhallinta" saati sitten laihduttamisesta. Siitä aiheesta löytyy luettavaa yllin kyllin ja mun blogin punainen lanka on kannustaa ihmisiä tykkäämään itsestään jo nyt eikä vasta sitten kun ehkä joskus saavuttaa jonkun painon. Mutra löytyyhän täältä toki tekstejä koskien lihavuutta ja sitten ihan yleisesti itsetuntoaiheesta. Mutta itselleni vaikkapa itsetunto ei ole koskaan puntarin lukemasta kiinni oleva asia, vaan ihan muista tekijöistä.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Ja tosi ihanaa nähdä vähän isommissa koissa vieläpä aika samanikäisen naisen päällä kauniita ja tyylikkäitä vaatteita. Tykkään tosi paljon mekoista ja täältä saanut hyviä vinkkejä. Arkipostaukset oli myös tosi kivoja, mitä taisit viime vuonna tehdä oikein urakalla.

nata

ihan sairaan hyvä postaus! todella monipuolinen, kiinnostavasti tehty ja kuvat ovat samaan aikaan sekä ihanan kauniita, että havainnollistavia! tää yhteistyö on kyllä niin nappi kuin voi olla!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Kiitos! Kaltaisesi sisältömarkkinointigurun suusta kehut lämmittävät erityisesti. :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

atomi
Liittynyt3.8.2017

Toivottavasti lämmittävät ihan tavislukijankin kehut: olen niin samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa ja lisään, että juuri toteuttamistavaltaan tällaisia juttuja olen todella kaivannut. Itse olen ihan eri vartalotyyppiä mutta sain postauksestasi käyttökelpoista tietoa itsellenikin. Skippaan monista blogeista yhteistyöpostaukset, mutta sulla nekin on tosi kiinnostavia. Hyvää kevättä Veera!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Kiitos, ihan tosi kiva saada tällaista palautetta. :)
On aina parasta, jos joku kokee saaneensa blogista käyttökelpoisia vinkkejä. Ihanaa kevättä sinullekin!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vakkari-Maijja

No just niin! Toooosi usein yhteistyöpostaukset blogeissa on ”näääh”- osastoa, mutta sulla on taito ja lahja tehdä nämä aivan loistavasti. Minä kans olen saanut sun blogista monia vinkkejä vuosien varrella, kiitos niistä!

Kaiken kruunaa mahtavat kuvat, jotka on sekä informatiivista että kauniita, usein myös hauskojakin.

Aurinkoa Poriin ja intoa töihin.:)

Vierailija

Kiitos postauksestasi! Osaatko vinkata, mistä sais nudenvärisiä olkaimettomia liivejä J-K-kupille? Sokokselta ei löytyny.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Riippuu vähän ympärysmitastakin.. Mutta tsekkaa ainakin verkkokauppa Lumingerie. Eikä kannata pelätä tässä kohtaa netistä ostamista, asiakaspalvelu on huippua ja auttaa koon valinnassa.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

-Kaupallinen yhteistyö Sokoksen kanssa-

Vaikka käytän mekkoja toki talvellakin, niin kyllähän niiden varsinainen kulta-aika on mielestäni kuitenkin enemmän keväällä ja kesällä. Kun villasukkikset saa unohtaa ja kipitellä paljain säärin, tuntuu mekkoihin pukeutuminen huomattavasti houkuttelevammalta.

Valitsin tähän postaukseen kolme mekkoa Sokoksen valikoimista ja täytyy sanoa, että olipa kuulkaa melkoinen urakka!

Vaikkei Sokoksella ole mitään varsinaista pluskoon osastoa, niin laajassa merkkivalikoimassa on mukana todella paljon sellaisia brändejä joiden kokoskaala yltää myös isoihin kokoihin.

Minulla vierähtikin Porin Sokoksella sovituskopissa ihan useampi tunti, kun kävin läpi kaikki mielenkiintoiset mekot ja pähkäilin mitkä niistä valitsisin tähän postaukseen. Monista kevään uutuuksista valitsin seuraavat kolme:

 

Monikäyttöinen neulemekko 

Tämä Tom Tailorin näyttävän oranssipunainen neulemekko on jälleen kerran hyvä muistutus siitä, että ei kannata tuijottaa pelkkiä kokolappuja.

Ehdin jo harmistua, kun suurin jäljellä oleva koko oli 44 (suurin olemassa oleva koko on 46), mutta päätin silti sovittaa. Ja hyvä, että tein niin! Itse nimittäin pidän mekosta juurikin noin vartalonmyötäisenä, joten joustavan mekon koko riitti mainiosti.

Voimakkaiden värien yhdistäminen on nyt kovasti in ja oman kaappini kätköistä löytyneet pinkit asusteet sopivatkin mielestäni todella hyvin tämän vaatteen pariksi. Oranssi ja pinkki muodostavat yhdessä energisen ja näyttävän kokonaisuuden.

Muuten yksinkertaisen mekon jujuja ovat naisellista tvistiä tuovat trumpettihihat sekä selkäosan pieni kurkistusaukko. Tästä simppelistä mekosta saa asusteita vaihtelemalla helposti todella eri näköisiä asuja.

Mekko Tom Tailor 69,99 €.

Korkkareiden ja clutchin kanssa mekko sopii jopa juhliin, mutta vaihtamalla kengät siroihin tennareihin ja nakkaamalla päälle vaikka farkkurotsin on yllä loistava asu arkeen. 

 

Tyylikäs kukkamekko

Olen etenkin hääjuhlapukeutujana melko konservatiivinen. Haluan häävieraana mekkoni olevan polvimittainen ja tyylikäs leninki, joka ei paljasta liikaa. Olenkin usein luottanut asuvalinnoissani joko pitsiin tai erilaisiin kukkakuoseihin. 

Jos olisin juuri nyt valitsemassa asua jonkun kesähäihin tai miksei yhtä lailla vaikka valmistujaisiin tai muuhun perhejuhlaan, voisin oikein hyvin kuvitella pukeutuvani tähän Betty Barclayn kauniskuosiseen tummaan mekkoon. (Samasta ihanasta kukka-/lintukuosista on saatavilla myös housut, ja nekin himottaisivat kovasti!)

Mekon kuosi ja pääntien koristenauha ovat väreiltään sellaisia, että tähän mekkoon on helppo yhdistää niin hopeisia kuin kuin kultaisiakin koruja ihan oman maun mukaan. Myös laukun ja kenkien värillä on helppo muuttaa kokonaisuutta, sillä printistä löytyy niin kauniita vihreän kuin roosan ja viininpunaisenkin sävyjä. 

Omat kenkävalintani ovat yleensä hieman räväkämpiä, mutta tähän asuun sopi mielestäni upeasti nämä hillityn tyylikkäät Höglin avokkaat.

Kenkien malli on muuten ajaton ja klassinen, mutta rusettikoriste tekee niistä hyvin ajankohtaiset. Ja mikä parasta, muutaman sentin paksulla korolla jaksaa juhlia vaikka aamuyöhön!

Mekko - Betty Barclay, 99,95 € / laukku - S.Oliver, 29,99 € / kengät -Högl, 155,00 €

Betty Barclayn vaatteita on saatavilla koissa 36-48, mutta omien sovitteluideni perusteella sanoisin, että koot ovat aika reiluja. Itselleni meni osassa tuotteista koko 46. Tämä kuvien mekko on kokoa 48 ja istuu mukavan löysästi paljastamatta jokaista kurvia.

 

Villi printtimekko 

Tämä Piecesin meshkankainen printtimekko on todellinen yllättäjä! Ensimmäinen ajatukseni sovittaessa oli, että "ei oo kyllä yhtään mua". Väärältä tuntui niin vyötärön kohta, mekon pituus kuin pääntiekin.

Jokin siinä silti houkutti ja päädyin lopulta valitsemaan tämän kuosiräjähdyksen kuviin ajatellen, että on kiva näyttää jotain ei niin itseni näköistä.

Mekko - Pieces, 49,99 € / Laukku - S.Oliver, 29,99 €

Mutta kuinkas kuulkaa kävikään?

Yhdistettynä pirteän punaisiin kenkiin ja korviksiin mekko yhtäkkiä heräsikin päälläni ihan eri tavalla henkiin ja peiliin katsoessa huulilta pääsi iso VAU!

Tunsin itseni ihan järjettömän nätiksi ja jotenkin voimakkaaksi tässä asussa, joten niinhän siinä kävi, että kuvauslainoja palauttaessa ostin mekon itselleni. 

Jos kuosi tuntuu liian hurjalta, mutta malli kivalta, niin saman mallinen mekko löytyy myös hieman rauhallisemman värisellä printillä: punaruskeita kukkia mustalla pohjalla. Mekon koot ovat XS-XL ja itselleni 48-50 kokoisena mahtui hyvin tuo suurin koko. 

Näin sirojen kenkien ja pikkulaukun kanssa mekko on aivan juhlakelpoinen, mutta voisin nähdä tällaisen mukavan mekon helposti myös vaikkapa festariasuna. Jalkineiksi vaikka kevään hittikengät eli buutsit, tai klassiset maiharit, ja nahkarotsi niskaan! 

Aika huikeita mekkoja, eikö? Kuten sanoin näiden kuviin valitsemieni lisäksi löysin Sokoksen naisten osastolta monta monta muutakin huikeaa asua. Kannattaa rohkeasti tsekkailla sellaistenkin merkkien valikoimaa, joista ei välttämättä ajattele löytyvän omaa kokoa. Itsekään en esimerkiksi ajatellut, että Piecesin koot riittäisivät itselleni, mutta toisin kävi tuon mekon kanssa.

Gerry Weber, Zizzi, Nanso, Lee Cooper, Rene Derhy, Modelia, Object... Siinä mm. muutamia merkkejä joiden mekkovalikoimista löysin hyviä ehdokkaita tätä postausta varten. 

Juuri nyt on mitä parhain aika käydä kurkkimassa mekkovalikoimia, sillä tämän viikon ajan Sokoksella saa S-Etukortilla -20% alennuksen kaikista normaalihintaisista mekoista ja koruista!

Mikä mekoista on sun suosikki?

 

Kommentit (28)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Se on! Olin jo eilen vähän sitä menossa ostamaan, mut oli tuo oma koko ehtinyt mennä.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailijalp

punainen neulemekko on ihana. Ja anteeksi, mutta tuo viimeinen mekko on mielestäni aivan hirvittävä. Näin ne makuasiat menee :)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Niin se menee. Mut on hienoa, että kenenkään ei tarvitse itse pukeutua mihinkään mikä on omasta mielestä hirvittävään. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Sasamaarit

Suosikkini on ehdottomasti Piecesin liljamekko. Se sopii mielestäni parhaiten myös sinulle - saa sinut aivan hehkumaan!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mulle tuli just sellanen olo tossa mekossa! :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

TiinaMA

Itsellekin tuli spontaani wow ääneen sanottuna, kun näin ton vikan mekon. Siis aivan ihana! Pituus ja vyötärö on just eikä melkein, ja kuvittelisin tuon menevän missä vain festareilta kesähäihin. Ihania kyllä kaikki! Keskimmäistä aloin itsekin harkitsemaan, kun olisi tulossa juhlat, jonne tarvitsen jonkun kivan mutta tyylikkään mekon...

Veera
Liittynyt2.9.2015

Joo tuon liljamekon saa tosiaan kyllä asustettua monenlaiseen menoon. Ja käy ihmeessä sovittamassa tuota Betty Barclayn mekkoa, se on just sekä kiva että tyylikäs! 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Ek

Viimeisessä on pituus joka sopii meille lihaville paksupolvisille lähes kuuskymppisillekin- tosi harvassa tuota pituutta on isoissakaan koossa ! Aika monissa mekoissa löytyy vielä koko 48 mutta pituus polven yläpuolelle. Yhtään sopivaa en siis ole löytänyt.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Ääh, miksi sitä polvia turhaan peittelemään! 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

pinnia

Viimeinen on ihanan naisellinen ja pituus miellyttää. BB mekon valitsisin itselleni. Merkin vaatteissa ollut mulle sopiva mitoitus.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Joo, on se loppukesänkin vaate, mut sit toisaalta nuo vaaleat kukat saa sen mielestäni sopimaan myös nyt kevääseen. Monikäyttöinen siis! Ihana tuo sinunkin mekkosi. :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

EL

Tuo eka neulemekko on kyllä ihana.:) Itse löysin kerran S. Oliverin hameen, jossa koko 48 oli liian iso.O.O Eli ostin kokoa 46 ja siitä tuli pariksi vuodeksi ahkerasti käytetty luottovaate. Hameessa siis kuminauhavyötärö. Tuskin muuten olisi mennyt näin, kun oma koko 52/54.;) Tom Tailorin hametta sovitin silloin myös, mutta oli liian pieni. Harmi kun tekevät vain 46 asti. Mekot voi toki olla helpompia.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mulla on jotain Tom Tailorin yläosia itsellä, että niilläkin hirveesti tuotteesta riippuu, et minkä kokoiselle suurin koko riittää. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Onpa hieno tuo viimeinen mekko! Oli pakko metsästää se ja laittaa tilaukseen - toivottavasti näyttää yhtä hyvältä kuin sun päällä :)

Veera
Liittynyt2.9.2015

No eihän tossa mekossa voi muuta kuin näyttää hyvältä! :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Punaiset kengät ovat Asokselta. Merkkiä en nyt just muista.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Veera
Liittynyt2.9.2015

No sithän nää on just hyviä viiden lapsen tädille ja kahden isotädille!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Sanavalmis mutta puolustautuja....miksi ei saa sanoa mielipidettään ettet pahastu

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mistä ihmeestä sä tähän nyt pahastumisen keksit? 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Eipä ollut alinta mekkoa kajaanin sokoksella, vain se syksyinen ruskea😐 aivan huippu👍😃

PiP

Vika mekko on tosi makee - upea kuosi! Harmi ettei missään ollut kokoja tänne 54/56:een asti. Tuli kyllä mekkovillitys päälle :-)

Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 35-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat