Kirjoitukset avainsanalla Kaupallinen yhteistyö

Kaupallinen yhteistyö

-Kaupallinen yhteistyö, Olympus-

Sommittelu, eli kohteiden ja elementtien sijoittelu kuva-alalle visuaalisesti ja kuvan viestiä sekä tarkoitusta tukien, on yksi valokuvauksen tärkeimmistä asioista, tai oikeastaan kyllä tärkein. Valokuvauksen tekniikasta mitään ymmärtämätön kuvaajakin, joka luottaa täysin kameran automatiikkaan, joutuu nimittäin tekemään sommitelutyön itse.

Mitä valita mukaan kuvaan, mitä jättää pois? Ottaako kuva kaukaa vai mennä selvästi lähemmäs? Pysty- vai vaakakuva? Kaikki nuo valinnat ja monia muita on tehtävä ennen napin painallusta. Kamera tai puhelin voi hoitaa puolestasi kaiken teknisen, mutta päätös siitä mitä kuvataan ja mistä vinkkelistä, on vain kuvaajan ratkaistavissa.

Kokosin tähän esimerkkikuvien kera vinkkejä kuinka tehdä kuvatessa harkitumpia valintoja joiden ansiosta lopputuloksena on mielenkiintoisempia ja parempia kuvia. Hyvä kuva ohjaa katseen juuri sinne mihin kuvaaja sen on halunnut ja pitää katsojan mielenkiintoa yllä pidemmänkin aikaa.

Vinkit luettuasi osallistu myös Kuva & Kamera -messulippujen arvontaan!

 

1. Valitse kuvaan pääkohde

Harjaantumattomalla kuvaajalla meinaa usein iskeä ahneus ja yhteen kuvaan halutaan mahduttaa kerralla paljon kaikkea. Niinpä juhlista ja lomamatkoilta nappaillaan paljon laajoja yleiskuvia. Lopputuloksena onkin useimmiten otos, jossa on paljon ihmisiä ja elementtejä, mutta mikään ei nouse kunnolla esiin ja kuva on levoton.

Pyri siis valitsemaan kuvaan aina jokin pääkohde, joka kiinnittää katsojan huomion. Yllä oleva kuva opiskelijoista näyttää myös miljöötä ja kertoo paikalla olleen useampia henkilöitä vaikka pääkohteeksi onkin valittu yksi ihminen. 

Kuvaparin vasemmalla kuvaan on ahnehdittu kaikki leikissä mukana olleet henkilöt. Selvää pääkohdetta ei erotu, joten katse harhailee kuvassa ja taustalla olevat tavarat ja elementitkin vievät huomiota. Oikealla harkitumpi poiminta samasta tilanteesta. 

 

2. Sommittele kohde kultaiseen leikkaukseen

Kultainen leikkaus on jo antiikin Kreikan ajoilta peräisin oleva sommittelun perussääntö, jota noudattamalla on kautta aikojen saatu aikaiseksi paljon ihmissilmää miellyttäviä lopputuloksia niin kuvataiteissa kuin arkkitehtuurissakin. Yksinkertaisesti sanottuna kuva-ala jaetaan vaaka- ja pystysuunnassa kolmeen osaan ja kuvan tärkeimmät elementit sijoitellaan sitten noiden kuvaa jakavien viivojen risteyskohdille. 

Yllä olevassa kuvassa on kahdet viivat, sisemmät tarkemmin kultaisen leikkauksen suhdeluvun 1 : 0,618 mukaan ja ulommat hieman vapaammassa 2:3 suhteessa. Ei hommaa tarvitse ottaa niin millin ja pilkun tarkasti, että päässä pitäisi suuria laskutoimituksia tekemään, mutta se on hyvä summittainen apu kuvan sommitteluun.

Itselläni kultainen leikkaus tuntuu eksyvän kuviin tiedostamatta ja lähes automaattisesti ja kaikki siitä poikkeavat sommitelmat ovat aina tietoisia valintoja rikkoa tuota klassista sääntöä.

Myös seuraavaan kuvaan voisi piirtää nuo samat viivat ja huomata kohteen osuvan niihin aika prikulleen.

 

3. Jätä liikkeelle ja katseelle tilaa

Kohteen liike ja katse johdattelevat myös kuvan katsojaa jatkamaan silmillään kuvassa samaan suuntaan. Liikkeen ja katseen suuntaan jätetty tila tekee kuvasta miellyttävämmän kuin se, että vaikkapa tuo kuva Millasta pyöränsä kanssa olisi rajattu poikki heti pyörän edestä. Liike saa tilaa jatkua sen sijaan, että törmäisi kuvan reunaan.

 

4. Tarkasta tausta

Kasvaako kohteen päästä lipputanko taikka liikennemerkki? Törröttääkö korvasta puun oksa? Skannaa kuvauskohteen ääriviivat ennen kuvan ottamista ja sommitele häiriötekijät taustalta pois. 

Vasemmassa kuvassa tympii sekä päästä kasvava harmaa ikkunanpoka että silmän tasalla oleva  taustalla olevan rakennuksen ikkunassa oleva musta teksti. Tausta rauhoittui hieman kuvakulmaa muuttamalla.

 

5. Käytä katsetta ohjaavia linjoja

Seinät, polut, aidat, tiet ja monet muut elementit toimivat kuvassa katsetta johdatellen. Sommittele kuvasi siis noita linjoja hyödyntäen, niin kuva imee katsojan huomion juuri sinne minne sen haluat. 

Ikkunaseinä ja sen vaakalinjat kuljettavat katseen poikaan. Alla ravustajat löytyvät laiturin ja veneen osoittamasta suunnasta. 

 

6. Kehystä kohde

Etsi ympäristön tarjoamia kehyksiä. Kohteen voi rajata kauniisti vaikkapa oviaukon tai puiden oksien avulla. Kylmäpihlajan majakka nousee kuvassa näyttävästi esiin varjoisien alueiden muodostaman kehyksen ansiosta.

Alla puolestaan porttikongiin vievä holvikaari antaa kuvan pääkohteelle kauniit kehykset.

 

7. Vaihtele kuvakulmia

Kaikkea ei todellakaan tarvitse kuvata silmäntasalta. Kyykisty tai nouse ylemmäs ja tarkastele miltä kohde näyttää eri perspektiivistä. Tai aina ei tarvitse edes kyykkiä tai kiipeillä tuolilla, vaan kääntyvän näytön avulla, jollainen esim Olympuksen PEN-lameroista löytyy, eri kuvakulmia ottaa haltuun huomattavasti helpommin. 

Esimerkkikuvassa opiskelijaporukan hyppyihin tuli huomattavasti lisää korkeutta ja uusi kampusrakennus näyttävämmin kuvaan, kun kuvaaja laskeutui rähmäälleen maahan.

 

8. Luo kuvaan syvyyttä

Kuva-alaa voi jakaa osiin myös syvyyssunnassa ja pääkohteen ei tarvitse aina olla etummaisena. Luo kuvaan syvyysvaikutelmaa sommittelemalla elementtejä niin etualalle, kuvan keskelle kuin taka-alallekin. 

Itse tykkään etenkin miljöökuvauksissa etsiytyä milloin minkäkin puskan takaa kuvaamaan, jotta etualalle saa jotain "hössöntössöä", kuten itse vaikkapa tuossa Iinan kuvassa mössönä näkyviä kukkia nimitän. :D

 

Loppuun vielä kolmen samasta tilanteesta otetun kuvan kollaasi ilmentämään useammankin edellä mainitun asian hyödyntämistä. Ensimmäisessä kuvassa (vasen ylä) sen enempää ajattelematta otettu räpsy Annista istumassa baarin sohvalla. Katse harhailee vähän siellä sun täällä ja huomiota kiinnittää mm. taustalla näkyvät Kirjakaupan punaiset ikkunateippaukset. Kokonaisuus on levoton.

Seuraavassa kuvassa sommittelu ja rajaus ovat jo rauhallisempia. Pääkohde erottuu selkeämmin, mutta miljöötäkin on mukana. Tausta edelleen levoton, koska näkyy niin terävänä.

 

Tausta rauhoittuu hieman kuvakulmaa muuttamalla ja syväterävyyttä kaventamalla (kuvattu siis isolla aukolla). Kohde sommiteltu jotakuinkin kultaiseen leikkaukseen ja katseella on tilaa. Etualalla epäterävänä olevat shakkinappulat luovat kuvaan syvyyttä. Katse pysyy niissä elementeissä joihin se on haluttukin eikä harhaile ympäriinsä.

Hyvin pieniä valintoja kuvaustilanteessa, mutta isoja eroja lopputuloksissa!

 

Haluatko tulevana viikonloppuna Helsingin messukeskuksessa järjestettäville Kuva& Kamera -messuille? Kerro kommenttiboksissa mitä kohteita kuvaat mieluiten ja mikä on pääasiallinen kuvausvälineesi, niin osallistut lippuarvontaan. Messuippuja on jaossa 4 x 2 kpl, joten onnettaren osuessa kohdalle saat lipun itselle ja kaverille. Muista täyttää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, sillä liput toimitetaan voittajien meiliin perjantaina aamupäivällä. Osallistumisaikaa arvontaan on pe 15.3. klo 06.00 saakka. 

PS. Kaikille messuille tulijoille tiedoksi, minut löytää koko viikonlopun ajan Olympuksen osastolta, joten tulkaa ihmeessä moikkaamaan ja tutustumaan tuotteisiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (28)

Pii
1/28 | 

Kuvaan pääasiassa puhelimella ja enimmäkseen lapsista tulee otettua kuvia. Haluaisin kyllä opetella kuvaamaan ihan kamerallakin.

Iina / MouMou
2/28 | 

Penillä (9) kuvaan ja Huawein puhelimella. Eniten tykkään kuvata lastani ja äitini kissaa, mutta käytännössä kuvaan kosmetiikkaa ja ruokaa. :)

LH-päiväkodista
4/28 | 

Ihmiset ovat suosikki kuvauskohde.
Bändikuvia ois ihan supermahtavaa päästä ottamaan, mutta työ lastenparissa tekee todellisuudesta toista.
Puhelimella pääsääntöisesti napsin, joskus jopa onnistuneesti. Vinkit painan kyllä mieleen!!!

Vierailija
6/28 | 

Ruoka- ja leivontakuvia kuvaan puhelimella. Järkkärikin on mutta haaveissa ois Pen 9 😊

LMK
7/28 | 

Eniten kuvaan puhelimella, mutta jos oikein kuvaamaan lähden, niin mukaan tulee PEN-8. Kesää odotellessa, sillä luontomakrot ovat PENillä mun lempparikuvauskohteita. Puhelimella tulee kuvattua lapsia, tai lähinnä nuorempaa, kun teinityttö ei enää salli äidin kuvaavan ;)

ainokata
9/28 | 

Kuvaan Nikonin D3300-mallilla. Kesällä innostun yleensä kuvaamaan luontoa ja kavereita. Arkisin tulee otettua kuvia pelkästään puhelimella. Haluaisin kyllä käyttää enemmän järkkäriäni, tuppaa vaan loppumaan aika. Ehkä messuilta löytyisi taas inspiraatiota kuvaamiseen, ehkä myös jos kamera olisi kevyempää mallia siihen tarttuisi useammin.

JMT
10/28 | 

Kuvaan pääasiassa kännykällä tätä nykyä, kun ei ole aikaa mennä kamera kaulassa. Mutta niihin hetkiin, kun aikaa on niin jollain filmikameralla tulee otettua. Joko Cosinan filmijärkällä tai King regulette kameralla. Pääasiassa omia lapsia ja erilaisia maisemia ja mielenkiintoisia yksityiskohtia.

MariaO
11/28 | 

Pääasiallisesti kuvaan puhelimen kameralla. Se kun kulkee aina mukana, ja kuvat saa kätevästi sosiaaliseen mediaan:) Käytössä myös järkkäri (Canon 600D), mutta sillä ei juurikaan ole tullut enää kuvattua. Kuvattua tulee snäppejä elämästä ja kauniista asioista ympärilläni sekä tekemistäni kakuista ja kakkukoristeista kakkusivustolleni.

kirsikka.t
12/28 | 

Kuvaan puhelimella kaikkea mahdollista, ruokakuvista lasten harrastuksiin. Kunnon kamera haaveissa ja hankintalistalla.. sitten joskus.

Pippa
13/28 | 

Kuvaan kaikkia kiinnostavaa luonto, matkalla ja konsertit sekä taidetapahtumat. Kuvaan samsung tai Olympus

ik
14/28 | 

Mieluiten kuvaan liikkumista, fiiliksiä ja maisemia harrastusten yhteydessä, ja tällöin iPhone tulee useimmiten käytettyä. Harmi kyllä, sillä matkapuhelin ei näissä tilanteissa ole paras. Vanhasta super ihanasta Olympuksen pokkarista akkulaturi on vain kadonnut. 

Minna-pinna
15/28 | 

Kuvaan pääasiassa surkealla iPhonen kännykkäkameralla ja haaveile kunnon kamerasta. Tänäänkin pakkasaamuna huurteiset puut kimaltelivat auringossa ja harmitti ettei ole kunnon kameraa millä kuvata tuota kauneutta. Messuilta saisi varmasti ideoita kameran hankintaan.

Ttk
16/28 | 

Kuvaan Olympus OM-D:llä ja arkimenossa myös kännykällä, pääasiassa luontoa ja omia eläimiä.

Heidiii
18/28 | 

Unohdin kirjottaa tuohon aiempaan kommenttiin mitä kuvaan mieluiten. :D Eli mieluiten kuvaan vaan hyviä hetkiä, koska se on kohta ohi (on ihana palata myöhemmin hyviin hetkiin kuvien kautta) ja luontoa, koska se on yksinkertaisesti vaan niin kaunis. <3

Majakkatytsy
20/28 | 

Kuvaan majakoita, luontoa kännykälläni reissuistani joita teen Suomessa tai ulkomailla. Kuvaan oikeastaan kaikkea mikä herättää mielenkiintoni. Kuvaan paljon myös itseäni tai lastani, lähinnä niin sanottuja taidekuvia. Niissä tunnelma on tärkeä. En omista vielä omaa järjestelmäkamera.

Gertrud Von Hjalmarsson
21/28 | 

Luontokuvausta paljolti, sekä reissulla tietysti kaikkea mahdollista. Pääasiassa Nikon D5200, mutta myös Oneplus 6, kumpi sattuu olemaan kätevämmin käsillä.

Anne*
22/28 | 

Kuvausvälineeni on nikonin d5300 ja Nikon coolpix p900 ja Huawei P10+,kuvauskohteita koira ja luonto.

Tikruh
23/28 | 

Kuvauskohteita yleensä luonto ja ihmiset. Kuvailen mun puhelimella Huawei P9+ ja haaveilen ihan kunnon kamerasta.😍

Vierailija
24/28 | 

Vaikka järkkäri löytyy omasta takaa, taitaa nykyään useammin lenkkipoluilla kulkeutua uusi huawei mukana. Odotan kovasti että pääsen kuvaamaan kevään etenemistä ja kukkaloistoa. Useimmiten kuvauskohteena on koirat ja luonto. 

Pömppöruutu
25/28 | 

Maailman kauneinta vaimoani kuvaan nyt ensiraskauden edetessä. Järkkärillä kuvaan joskus ja pääasiassa Samsung S7 koska se on kokoajan mukana.

Joni
26/28 | 

Kuvaan matkoilla ja kotimaassa lähinnä kaupungin elämää ja arkkitehtuuria, etenkin suoria linjoja. Kamerana on kännykkä, sillä se on aina mukana mihin menenkin, ja kännyköiden kamerat kehittyvät koko ajan paremmiksi.

Sepontytär
28/28 | 

Kuvaan OnePlus puhelimella pääasiassa perheen 4 v. ja 9 vk ikäisiä minibulleja. Myös matkoilla valtaosa kuvista tulee otettua puhelimen kameralla, vaikka meillä on myös laadukas digikamera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö

-Kaupallinen yhteistyö, Olympus-

"Minulla on vain se kameran mukana tullut kittilinssi, niin mikä objektiivi kannattaisi seuraavaksi ostaa?" Tämä on kysymys, jonka moni on minulle vuosien varrella esittänyt. Yhtä oikeaa vastausta ei tietenkään ole olemassa, sillä sopivimmat välineet kullekin kuvaajalle riippuvat paljon siitä mitä ja miten tykkää kuvata.

Kuvassa etualalla 14-42 mm kameran mukana tuleva ns. kittilinssi (kit lens), joka tässä postauksessa vertailukohtana ja kaksi omaa suosikkilasiani.

Esittelen tässä postauksessa kaksi Olympuksen objektiivia joita itse tykkään käyttää PEN-kamerani kanssa ja näytän vertailukuvin miten ne eroavat kameran mukana tulevasta zoom-objektiivista. Ehkä esimerkkikuvat auttavat ymmärtämään mikä linssi voisi olla sopiva juuri sinun tarpeisiisi.

Nämä objektiivit sopivat toki myös O-MD -runkoihin sillä sekä PEN että O-MD -kamerat ovat kaikki samaa Micro four thirds -standardia. Jos siis vaikka vaihtaisit jossain kohtaa kamerarunkoa Olympus PEN:stä O-MD:en, niin kaikki hankkimasi linssit sopivat edelleen kameraasi. (PEN ja O-MD -kameroiden eroista voit lukea TÄSTÄ postauksesta)

Pakkaan matkoille mukaan yleensä pari objektiivia. Toinen kiinni kamerassa ja yksi ylimääräinen linssi mahtuu hyvin sen kylkeen kulkipa kamera sitten missä tahansa pussukassa. Nuo objektiivit ovat hyvin usein 45 mm. f1.8 ja 17 mm f1.8. Molemmat ovat valovoimaisia laseja, joissa kiinteä polttoväli.

(Kiinteä polttoväli tarkoittaa sitä, että objektiiveissa ei ole zoomia, vaan sen kuvakulma on vakio. Päästäksesi lähemmäksi tai kauemmaksi kohteesta on siis käytettävä omia jalkoja.)

Laajakulmaisemmalla 17 millisellä pärjää sisätiloissa, kuvaa kauniisti maisemat ja se sopii nopeaan katukuvaukseen. 45 millinen, ykkössuosikkini, puolestaan sopii loistavasti potretteihin, sillä poimii helposti yksityiskohdat sisustuksesta ja nappaa  esimerkiksi näyttävät ruokakuvat. Myös keikoilla kuvatessa minulla on aina 45 mm linssi mukana!

Yllä oleva kollaasi on hyvä esimerkki noiden kahden linssin käytöstä samassa kuvaustilanteessa. Laajat yleiskuvat 17 millisellä ja lähikuvia lyhyellä syväterävyydellä 45 mm objektiivilla.

Asukuvani kuvaan pääsääntöisesti 45 mm kakkulalla, mutta kun tilaa ei ole paljon toimii myös 17 mm objektiivi henkilökuvissa.

Joku saattaa nyt miettiä, että mitä etua näissä kiinteäpolttovälisissä ns. prime-objektiiveissa on verrattuna näppärään zoomiin, jolla voi kuvata samalla kakkulalla niin lähempänä kuin kauempanakin olevat kohteet. Syitä on monia: parempi valovoima, mahdollisuus lyhempään syväterävyyteen (blurratut tausta ja etualat) ja myös kiinteiden objektiivien parempi piirto.

Erot valovoimassa ja syväterävyydessä on varmasti helpompi ymmärtää vertailukuvista.

Tyhjä jälkkärikippo kuvattuna samalta etäisyydeltä ensin kittiobjektiivin laajakulma-asennossa, eli 14 mm, sen suurimmalla mahdollisella aukolla f/3.5. Alempana puolestaan käytössä 17 mm objektiivi sen suurimmalla aukolla f/1.8. Näin laajakulmalla erot syväterävyydessä eivät ole dramaattisia, mutta huomattavia. Tausta blurrautuu aukolla 1.8 häivyttäen esimerkiksi takana olevan talon yksityiskohdat ja ikkunan tahrat.

Kirkkaalla päivänvalolla kittilinssilläkin pärjää mainiosti, mutta valon vähentyessä käsivaralla kuvaaminen hankaloituu ja kuvat tärähtävät helposti. Silloin siis valovoimaisemmasta objektiivista on hurjasti hyötyä.

Valovoimasta ja linssien erosta siinä suhteessa kertoo paljon alla olevat kuvat.

Vasemmalla 45 mm objektiivilla otettu kuva sen suurimmalla aukolla f/1.8. Oikeassa laidassa puolestaan kittiobjektiivilla otettu kuva sen zoomin ollessa pisimmillään, jolloin suurin mahdollinen aukko on f/5.6. Käytössä sama suljinaika ja ISO-herkkyys kuin vasemman reunan kuvassa. Ero on tosiaan kuin yöllä ja päivällä.

Kittilinssillä mahdollisuudet ovat joko pidentää suljinaikaa merkittävästi, jolloin käsivaralta kuvaaminen hankaloituu. Tai sitten tehdä kuten keskimmäisessä kuvassa ja nostaa ISO-herkkyyttä melkoisesti. Jotta tuossa samassa olosuhteessa, samalla 1/125 suljinajalla sai saman valotuksen aukolla 5.6 kuin aukolla 1.8, oli ISO nostettava 4000 saakka, kun 45 millisen linssin kanssa ISOksi riitti 400. 

Mikäli ISO-herkkyys ei terminä oikein aukea, niin kannattaa lukaista TÄMÄ POSTAUS, missä käyty läpi myös muita tärkeitä perusasioita.

Pelkän näytön- ja herätyskellon valoissa kuvaaminen olisi ollut lähes mahdotonta ilman valvoimaista objektiivia.

Jos vielä nuo objektiivien millimetrit ja termi polttoväli tuntuvat hankalilta hahmottaa, niin alla oleva kuvapari kertoo kahden suosikkilinssini eron.

Kahvilan pöydässä istuen kuvattuna 17 mm objektiivilla kuvaan olisi saanut mukaan myös ystävän, jos sellainen olisi sattunut pöydän toisella puolen istumaan. 45 mm objektiivilla puolestaan samalta etäisyydeltä kuvaan mahtuu vain eväät. Tätä ne millit objektiivien kyljessä siis tarkoittavat. Mitä vähemmän millejä, sitä laajempi kuvakulma ja päinvastoin.

Koska itse kuvaan enimmäkseen henkilökuvia ja tykkään poimia otoksiini ennemmin yksityiskohtia kuin laajoja näkymiä, on Olympuksen M.Zuiko 45 mm F1.8 suosikkilinssini PENillä kuvatessa. Jos kuitenkin vaikkapa maisemat ovat enemmän sinun juttusi ja kaipaat monipuolista yleislinssiä voisi 17 mm olla sinun seuraava hankintasi. Jos taas kuvauskohteesi ovat jotain hyvin pientä kannattaa tutustua makro-objektiiveihin, voit lisää TÄÄLTÄ.

Kuvaatpa mitä tahansa, niin suosittelen lämpimästi jonkin valovoimaisen prime-objektiivin hankkimista. Kittilinssi on hyvä lasi alkuvaiheen opetteluun ja sillä pärjää hienosti valo-olosuhteiden ollessa suotuisat. Kun kamerastaan haluaa saada enemmän irti ja käyttää sitä myös haastavammissa olosuhteissa, on kameralaukusta hyvä löytyä omiin tarpeisiin sopiva valovoimainen objektiivi.

 

Nyt olisi uutta objektiivia hamuaville loistava alekoodi tarjolla! Koodilla VIERUSKA1902 saa Olympuksen omassa nettikaupassa alennuksella seuraavat kolme objektiivia:

17 mm F1.8: 359,00 (norm 479 €)

25 mm F1.8: 309,00 (norm 379 €)

45 mm F1.8: 209,00 (norm 259 €)

Alennuskoodi voimassa 28.2. saakka. Objektiiviostoksille pääset TÄSTÄ.

 

Mikäli jokin asia jäi mietityttämään, niin kysy ihmeessä lisää! Ja aihetunnisteesta Olympus pääsee lukemaa aiempia kamera-aiheisia postauksia.

 

Kommentit (1)

Satuilua
Liittynyt26.9.2016
2/1 | 

Hei, olen vuosia lukenut blogiasi ja ihaillut niin suhtautumistasi omaan itseesi, kuin pukeutumistasikin. Vaikka olen sinua vanhempi, olen saanut monta kivaa vinkkiä ja pikkuhiljaa oppinut arvostamaan itseäni tällaisena kuin olen. Olen myös huomannut, että pluskokoisille on kivoja vaatteita tarjolla monissa nettikaupoissa. Rakastan värejä ja olen tavallaan ylpeä itsestäni, kun osaan jo pukea niitä päälleni. 

Kiitos tästä kamerajutusta, ostin viime vuonna itselleni Olympuksen PEN E-PL9 kameran ja nyt sitten alekoodilla 45 mm objektiivin. Muutenkin olen lukenut innolla näitä sun kirjoituksia kamerasta ja oppinut.

Kiitos kivasta blogista ja aurinkoista, lämminhenkistä kevään jatkoa sinulle.

Kaupallinen yhteistyö

 

-Kaupallinen yhteistyö, Ellos-

Vielä vuosituhannen alussa kaappini oli täynnä farkkuja joiden lahkeiden alta kengät pilkistivät ainoastaan terävien ja pitkälle ulottuvien kärkiensä ansiosta. Sittemmin muoti on paljon muuttunut ja kenkien esilläolo tullut itselle entistä tärkeämmäksi. Olenkin pysytellyt vuosikausia melko visusti pillifarkuissa tai hieman nilkkaan tilaa jättävissä suorissa lahkeissa.

Nyt lahkeiden levenevät linjat ovat kuitenkin olleet jo sen verran kauan esillä, että näyttävämpien punttien kokeilu on alkanut itseänikin jo hieman kiinnostaa.

Kuluneen talven eniten käyttämäni farkut ovat olleet nuo kuvissa olevat Elloksen New Thea High Waistit, joissa kiitosta saa niin mukavuus, istuvuus omalle vartalolleni kuin hyvä hintakin. Siispä suuntasin tässä orastavassa lahkeiden leventämisen innossanikin jälleen tutkimaan Elloksen valikoimaa. 

 

Kaikki kuvien tuotteet löydät Elloksen kevätuutuuksista!

Luulen, että tuollaiset ihan hurjan leveät ja täyspitkät flaret ovat vielä liikaa omaan makuuni, mutta eivät ne hassummalta toisten päällä nekään näytä. Itse voisin ajatella suuntavaani leveämpien lahkeiden aikakaudelle jossain tuollaisissa vajaamittaisissa farkuissa. Etenkin leopardipaidan ja rentojen vaaleiden farkkujen yhdistelmä huutaa kesää.

Lähimpänä nykyistä mukavuuslauetta ovat varmastikin nuo cropped bootcutit. Nehän eivät edes ole kovin leveät, mutta eivät enää pillitkään!

 

Myös plusmalliston kevätuutuuksista löytyy paljon erimittaisia ja levyisiä lahkeita. Keskelle kollaasia poimin yhdet kapealahkeisetkin ihan vaan koska näyttävät kaikin puolin upeilta. Itselläni juuri tuon tyyppisiä farkkuja kaapista löytyykin jo monet. Mutta vinkkinä teille joilta tuollaiset perusfarkut vielä puuttuu. Kokojakin plusmallistossa löytyy aina 60 saakka!

Paljon eri malleja selattuani sanoisin, että mun seuraavissa farkuissa tulee olla korkea vyötärö, melko vaalea pesu ja vajaamittaiset, viimeistelemättömät, leveät lahkeet. Kiinnostaisi tilata sovitukseen nuo oikeanpuoleiset Fiona-farkut.

En usko, että kinttuja nuolevat farkun lahkeet tulevat ihan heti täysin väistymään leveämpien tieltä, niin omakseni ne koen. Mutta kyllä näiden kaikkien pillifarkkuvuosien jälkeen olisi jo aika vähän testailla muitakin vaihtoehtoja. 

Elloksen kevätuutuuksia pääset shoppailemaan TÄSTÄ

 

Kommentit (2)

Vierailija
2/2 | 

Itselle bootcut on ollut vuosikaudet se ainoa oikea malli. Kun omistaa jalat jotka on kuin tolpat niin ei oikeen nuo pillit oo ollu se juttu. Vasta viime vuosina löysin ihanat pillifarkut joille nyt haikeana jouduin sanomaan hyvästi kun haarat antoi periksi. Siirryin sitten takaisin ysärille, ostin sellaiset kunnon stretch housut bootcut lahkeilla ja ai että kun on taas kotoisa olo. 

MA Tilda
3/2 | 

Kenkäfriikille toiselta: mitä kenkiä käytetään leveidein lahkeiden kanssa?! Tästä toivoisin jotain vinkkiä, kun omaan silmään bootcutit ja leveät housut, etenkin farkut, saa kaikki kengät näyttämään yksinkertaisesti urpolta. En edes löydä mitään muuta sanaa kuvaamaan lookia... Leveiden pellavahousujen tai joidenkin liehulahkeiden kanssa voi käyttää esim. tennareita tai kapeakärkisiä ballerinoja. Mutta ns. oikeiden kenkien löytäminen on jotenkin toivotonta. Pillilahkeiden kanssa kenkäelämä on helpompaa.

Kaupallinen yhteistyö

-Kaupallinen yhteistyö: Lounais-Suomi ja Töihin Tänne -kampanja-

“Käydään tossa alakerrassa ensin yksillä ja mennään sit kävellen”, lausuin kotini eteisessä tehdessämme lähtöä Metallican keikalle. Samalla mietin miten hassulta se kuulosti, että tässä sitä vaan ollaan menossa kattomaan herra Hetfieldiä ja kumppaneita tuohon reilun kilsan päähän ja kipaistaan matkalla omassa tutussa lähibaarissa.

Olen minäkin toki matkannut toisiin kaupunkeihin ja maihin nähdäkseni isoja kansainvälisiä artisteja, mutta vielä useampi heistä on tullut lähes takapihalleni.

Metallica, Iron Maiden, Slayer, Turbo Negro, Danko Jones, Alice in Chains, Lauryn Hill, Macy Gray, Jamiroquai, Alicia Keys, Alanis Morissette, Seal, Elton John.. Siinä vain muutamia ensimmäisenä mieleen tulleita tyyppejä ja orkestereita, jotka nähdäkseni minun ei ole tarvinnut ostaa matkalippuja tai stressata majoituksesta.

Seal Pori Jazzissa 2016. Viime vuosina olen kokenut Jazzit pitkälti kameran takaa työn puolesta, mutta töissä tai vapaalla, niin meininki on aina hyvä!

Pori Jazzit nyt kaikki tietää, mutta tulevalta kesältä odotan itse vielä enemmän elokuun alkuun sijoittuvaa paikallisesta hulluudesta ja sisukkuudesta syntynyttä Porispere-festaria. On nimittäin meikäläisen unelmakekkerit tulossa, kun Lokkilavalle astelevat samana viikonloppuna kaksi ikisuosikkiani, Amorphis ja Kaija Koo. Ja uudemmista lemppareistani vielä Vesta. Se on kuulkaa korkkarit kattoon, tukka pyörimään ja ollaan kuin Fakin rockstarr!

Näin Vestan viimeksi Kehräämöllä joulukuussa. Elokuussa Vestan voi nähdä Porissa jälleen!

Mutta on Porin kulttuuritarjonta paljon muutakin kuin kesäisiä musiikkifestivaaleja. Karhukaupungissa on ilahduttava määrä erilaisia toimijoita niin teatterin, musiikin kuin muidenkin taiteiden saralla, jotka vuodesta toiseen jaksavat tuottaa erilaisia tapahtumia kaupunkilaisten iloksi. 

Porispere on makuuni sopivan kokoinen festari. Alue on sen kokoinen, ettei paikalle edes tavoitella kymmeniätuhansia ihmisiä. Fiilis pysyy rentona ja kotoisana. Ja mikä parasta, Kirvatsista kävelee kotiin muutamassa minuutissa, kun festaritarmo hiipuu. Kuvassa vuonna 2013 festarialueella esiintyneestä Herr Emil's Schock Circuksesta.

Kaikista suomalaisista paikkakunnista sanotaan, että "se on tosi hieno kesäkaupunki!". Mutta kyllä tämä Pori on ihan ympärivuotisesti hieno kaupunki ainakin kulttuurin saralla. Se joka väittää, ettei täällä ikinä tapahdu mitään, on kasvanut tynnyrissä ja kulkee laput silmillä. 

Tässä muutamia vinkkejä Karhukaupungin kulttuuritarjonnasta:

- Lainsuojattomat -teatterifestivaali toukokuussa tuo kaupungin täyteen vapaita teatteriryhmiä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Luvassa teatteria niin perinteisillä lavoilla kuin kaduilla, baareissa ja kodeissakin!

- Satakunnan kansainvälisin elävän musiikin klubi Validi Karkia on pyörinyt jo yli seitsemän vuoden ajan. Ympäri vuoden toimivalla klubilla on tuona aikana ehtinyt soittaa jo yli 1400 muusikkoa. Validi Karkiassa kuulijat saavat nauttia ympäri vuoden niin jazz, rock, folk kuin avantgarde-sävelistäkin.

- Mihin tahansa aikaan vuodesta täällä vieraillessa kannattaa ottaa suunnaksi Etelärannassa sijaitseva Porin taidemuseo, joka on tunnettu erityisesti vaikuttavista ja ajan hermolla olevista nykytaiteen näyttelyistään. Tsekkaa myös ihan vieressä sijaitseva Poriginal Galleria, joka esittelee monipuolisesti ajankohtaista suomalaista ja satakuntalaista taidetta. 

- Keikkoja Kehräämöllä ja Yyterissä. Itse aion kevään aikana suunnata ainakin Kalevauvan ja Ellinooran keikoille!

- Kirjurinluoto ja sen suuret musatapahtumat: Pori Jazz, Kirvatsin Jytä ja Porispere. Jos ei festariryysis innosta, niin pakkaa eväät ja suuntaa Kirvatsiin joskus ainakin kesäiselle piknikille ja moikkaamaan alpakoita muita eläimiä. 

Kesällä taidenäyttelyitä putkahtelee kulmalle jos toisellekin erilaisten pop up -gallerioiden ja taideprojektien tiimoilta. Kuvassa vuoden 2015 Porin Maailmannäyttelyn paviljonki.

Musiikki, teatteri, runous, taidenäyttelyt, ihan kaikki mikä liikauttaa sisällä jotakin, ovat ihmiselle hyvästä. Enkä yhtään valehtele, kun sanon, että täällä meidän karhukaupungissa niitä liikauttavia tapahtumia ja hetkiä riittää. Tuu sinäkin niitä kokemaan!

Jos Pori tai muu kaupunki Lounais-Suomessa voisi olla koti sinullekin, kannattaa tutustua Töihin tänne -sivustoon.


 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Ei kannata mennä talvella kadut hvetin huonossa kunnossa lähtee paikat hampaista.

Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram