Kirjoitukset avainsanalla Tukkahommia

Huhhuh mikä viikko! Koko seitsemän päivää täynnä töitä lähes aamusta iltaan. Keskiviikkona pääsin kotiin jo kuudelta ja tänään olin iltapäivällä muutaman tunnin vapaalla, mutta muuten en ole juuri muuta tehnyt töiden lisäksi kuin nukkunut.

En siis lainkaan valita tästä tilanteesta, vaikka melkoisesti väsyttääkin. Se on nimittäin niin, että kun saa täyttää päivänsä ja päänsä työnteolla, ei ehdi niin paljoa murehtimaan.


 

Näissä kuvien kamppeissa heiluin Satakunnan Kansan työvuorossa perjantaina. Kainolta saadut puuvillaiset Vekki-neulehousut ovat mielettömän mukavat, joten sopivat hyvin mulle kuvaushommiiinkin. Marks & Spencerin kukkabomber on uinunut pitkään kaapissa, mutta nyt hempeiden värien kauteni sai sen taas näyttämään ihanalta.

Tämä perjantain sotkukampaus sai kehuja useammaltakin työkaverilta ja instassakin jokunen kyseli, että miten se on tehty. Mulla ei valitettavasti ole näihin tötteröihin sen kummempaa tutoriaalia, ne kun syntyvät aina sen mukaan miten tukka kulloinkin haluaa asettua. 

Tärkeimpänä asiana mainittakoon kuitenkin, että hiusten peseminen on aivan yliarvostettua. Siinä missä tuhannet naiset ovat hurahtaneet nyt curly girl -methodiin, niin minä noudatan omaa dirty girl -metodiani. :D 

T-paita - Kaffe / Bomber - Marks & Spencer (saatu) / Neulehousut - Kaino (saatu) / Kengät - Ten Points / Korvikset - Lindex

Dirty girl -metodia on muuten melko helppo noudattaa, mutta mielenlujuutta se vaatii. Mieleen voi helposti hiipiä kova halu pestä tukka usein, mutta metodin noudattamiseksi tuota himoa on vain vastustettava ja käytävä suihkussa hiuksia vedeltä varjellen.

Kun pesuhimon yli pääsee, niin yhtäkkiä sitä huomaakin pärjäävänsä lähes viikon ilman hiusten pesua ja lisäilevänsä vain ilolla kuivashampoota ja tekstuurispraytä päivittäin.

Pesemisen välttelyn lisäksi toinen oman tukkafilosofiani kulmakivistä on myös harjaamisen välttely. Hennossa ja silkkisessä hiuksessa pieni takku tekee vaan hyvää, jos siitä haluaa saada muotoiltua jotain.

Tämä kuvien sotkutötterö on päivä nro. 5:en luomus. (Päivä 1. on siis kierron se päivä kun hiukset on viimeksi pesty :D) Kuivashampoota kehiin, sitten kuulostellaan että mihin suuntaan tukka haluaisi taipua ja kiinnitetään muutamalla pinnillä. Tähän meni kolme. Sitten lakkaa päälle. Ja tadaa, meillä on täydellinen dirty girl -kampaus!

Minun on tätä harvaa pesuväliä melko helppo toteuttaa sen vuoksi, että pitkää hiusta ei ole koko päässä. Nuo sänkiosathan kun tulee toki pestyä suihkussa käydessä (tai osittain myös kasvojen pesun yhteydessä) ja pääliosasta pää ei ainakaan itselläni juurikaan hikoile. Eikä minulla ole myöskään helposti rasvoittuva hiuspohja. 

Hiukseni ovat muotoiltavuuden puolesta parhaimmillaan yleensä siellä 3. ja 4. päivän kohdalla. Huonoin hiuspäiväni on yleensä silloin, kun pesen tukkani. Ei riitä kärsivällisyys kihartamiseen tai muuhun värkkäämiseen, jotta saisin niistä jotenkin muotoiltavat. 

Tähän elämäsi ja hiuksesi mullistavaan Dirty girl -metodiin tarvitset seuraavat tuotteet:

1. Syväpuhdistava shampoo. Silloin harvoin kun tukka pestään, on siinä niin paljon jankkia, että siinä ei mitkään hellävaraiset tuotteet paljon ilahduta. Itsellä käytössä Biozellin syväpuhdistava shampoo. Puhdistaa, mutta ei tee hiuksista nitiseviä.

2. Kuivashampoo. Kuivashampoo on ystävä, kun tyvi alkaa tuntumaan rasvaiselta. Oma suosikkini tällä hetkellä Schwarzkopf Professional Mad About Waves -kuivashampoo, joka myös elvyttää kivasti kiharoita.

3. Tekstuurispray. Kuivashampoota stydimpi rakenteen tuoja. Juuri pesty, liukas ja silkkinen hius täytyy heti "liata", jotta sitä pystyy muotoilemaan. Tekstuurispray toimii. Itsellä käytössä Biozellin Texture spray sekä tummille hiuksille tarkoitettu Label.m  Brunette Texturising Volume Spray.

4. Hiusharja. Vaikka sanoinkin harjaamatta jättämisen olevan tärkeä osa hiusrutiinejani, niin oikein ajoitettuna sekin on ihan hyvä juttu. Vasta pestyä hiusta en useinkaan harjaa, vaan annan sen kuivua takkuun. Mutta, sitten kun sen takun joskus harjaakin auki kuivana, niin johan on kuulkaa volyymiä tukassa ja se tarkoittaa myös muotoiltavuutta! Suosin harjoja joissa sekaisin luonnonharjasta ja muovipiikkejä.

Valinnaisina tuotteina on sitten hiusnaamiot ja hoitoaineet. En käytä hoitoainetta välttämättä joka pesun yhteydessä. 

Miten on, olisko mun Dirty girlistä Curly girl -metodin haastajaksi kuumien hiustrendien listalla??? :D :D

 

Kommentit (3)

Sonja
2/3 | 

Nauroin ääneen tätä dirty girl-juttua lukiessani :D siis mä niin olen messissä tässä! Curly girl on turhan vaativaa, tää metodi sopii paljon paremmin ja tukasta tulee päivä päivältä vaan helpompi käsitellä!

Vierailija
3/3 | 

Mä noudatan samaa metodia laiskuuttani

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kävin kampaajalla tiistaina. Mutta oikeastaan vasta tänään sain kunnolla käsityksen hiusten nykyisestä mitasta. Olin nimittäin pitänyt tukkaa tiistaista saakka vain pinneillä pään päälle kasattuna. Tänään sitten vihdoin pesun jälkeen tarkastelin paremmin, että minkä kokoinen karvalakki päähän oikein jäikään.

Edellä muutama hiusten entisestä mitasta kertova kuva. Eli pisimmillään latvat ylsivät hieman solisluun alle. En kasvattanut hiuksia todellakaan mitenkään suunnitelmallisesti, vaan tykkäsin vaan siitä että sotkunutturasta sai isomman, kun oli pidempi takkukasa.

Noin pitkänä en kuitenkaan yhtään tykännyt pitää hiuksiani auki. Ulkokuva kertonee fiiliksistäni. Niinpä annoin vihdoin Maikun saksille töitä enemmän kuin latvojen tasoituksen verran ja tässä lopputulos:

Minä taidan taas olla lyhyttukkainen tyttö muutenkin kuin sielultani!

Värin puolesta koitettiin saada vanhaa punaista piiloon ja tilalle suklaisen ruskeaa. Kyllä se punaisuus sieltä edelleen latvaosasta hieman läpi paistaa, mutta se ei toki haittaa.

Pituutta lähti tällä kertaa vihdoin ihan reippaasti. Ja paksuimpia kohtia tuolta päältä vähän kevennettiin, jotta hiukset asettuisivat kivemmin, jos haluankin pitää niitä auki. Tässä mitassa, juurikin näin hieman kiharaan rutistelemalla, voisin nimittäin taas ajatella viihtyväni välillä hiukset auki hulmuten. Ainakin tänään onnistuin viettämään päivän pahemmin hiuksista ärsyyntymättä. 

Kun mittaa on selkeästi aiempaa vähemmän, jaksaa tukka paremmin vetää itseään hieman kiharaan. Tämän päivän rutistellut laineet syntyivät ihan vaan kuvan aineilla (tuotteet saatu). Schwarzkopfin Mad About Waves -sarjan shampoo ja hoitoaine yhdistettynä pesun jälkeen käytettyyn tekstuurisprayhin saavat luontaisesti taipuisat hiukseni mukavasti astetta enemmän mutkalle. Millään viisipiikkistä kummemmalla työkalulla en siis hiuksiin koskenut. 

Tavallaan hiusmalli ei siis juurikaan muuttunut, kun sama vanha ananastukka se edelleen on, mutta silti tuntuu taas ihan uudelta!

Kommentit (3)

Nonnuli
1/3 | 

Wau, sun silmät tulee tosi kauniisti esiin ton suklaanruskeen tukan ja paidan värien johdosta. Upea! 😊

Veera
Liittynyt2.9.2015
2/3 | 

Joo se on jännä miten tuntuu aina että silmien värikin jotenkin vaihtelee hiusten myötä. Aina kun on punainen tukka, korostuu silmien vihreys ja näin ne näyttää taas ruskeammilta. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
3/3 | 

Olet kyllä ihan mielettömän kaunis!

Olen juuri lähdössä kemuihin ja päässä on suht samanoloinen tötterö kuin näissä joulun aikaan otetuissa kuvissa, joten tulipa vihdoin mieleen postata aiheesta. 

Noudatin tänään taas omaa mantraani "mitä paskaisempi, sitä parempi" ja hyödynsin kampauksen pohjaksi vanhat mömmöt harjaten vain aiemman kampaukseni auki ja lisäämällä sekaan kuivashampoota ja tekstuurispraytä.  Tuutti on helpompi kieritellä muotoonsa, kun hiukset eivät ole liian liukkaat.

Tämä tötterö syntyy kuin kääretorttu, eli ihan vaan rullalle kiertämällä. Alkuun sen saa kieputtamalla latvan vaikka sormen ympärille. Kun tukka on rullattu loppuun saakka, kiinnitetään höskä muutamalla pinnillä, muovaillaan etuosa vielä mieluisaksi ja varmistetaan lakkapilvellä. Helppo mut aika kiva!

Alla nopea video tämän päivän väkertämisestä. Nyt juhlimaan!

 

Kommentit (2)

PiP
1/2 | 

Kyl on hauska kampaus! Ja tosi makeet korvikset - mistä oot löytänyt ne? Ihailen sun upeita koruja, ne inspiroi aina.

Veera
Liittynyt2.9.2015
2/2 | 

Korvikset on H&M:lta muutaman vuoden takaa

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vaalenpunaista, pinkkiä ja kasaritöyhtö! Jalassa verkkarit ja korvissa juhlalliset tupsukorvikset. Tästä asusta ei  siis puutu mitään. Jonkun mielestä ehkä tyyliä, mutta minusta tää oli just ihana sekasotku.

housut - Amy Vermont, Klingel (saatu) / neule - Ellos / takki - Mango / kengät - CAT /

huivi - Becksöndergaard / panta - Katri Niskanen / korvikset - H&M / laukku - Pieces

Mulla oli jokin aika sitten asukuvissa Klingeliltä valitsemani Amy Vermont -merkkinen takkimekko ja näissä kuvissa on vielä toinen vaate samalta merkiltä. Hieman kiiltäväpintaiset pehmoiset housut ovat ikään kuin pikkuisen paremmat verkkarit. Ne on tyyliltään aika samanlaiset kuin nämä blogissa usein nähdyt housut, mutta näissä on pidemmät lahkeet, joten sopivat paremmin käyttöön nyt talvella ilman että nilkat paleltuu. 

Uusien merkkien kohdalla on aina vähän arvailua kokojen kanssa ja ensiksi tilaamani koon 48 housut osoittautuivatkin aivan liian isoiksi. Vaihdoin kokoon 46, mutta nämäkin on edelleen hieman reilut. Tilanne kuitenkin korjaantui, kun taitoin housujen vyötärönauhaa kerran, niin istuvat paremmin takamuksesta. Mutta reilut koot siis mielestäni! 

Tukka päätyi tuollaiseksi kasaritöyhdöksi sen myötä, että eilen kirjaa lukiessani setvin lähes pari viikkoa harjaamatta ollutta tukkaani sormin. Aikaa takkujen avaamiseen meni tuolla metodilla yli puoli tuntia, mutta tuloksena oli tuo pöyhkeätäkin pöyhkeämpi kasa. Oli pakko ottaa siitä ilo irti yhdeksi päiväksi ja ilahduttaa pehkolla tänään myös kampaajaani. 

Hiukset saivat tänään siis hieman uutta väriä ja saksiakin niille varovasti näytettiin. Varovasti siksi, että mulla on lähiviikkoina tulossa parikin tilaisuutta mihin pitäisi saada tehtyä juhlava kampaus, joten päätettiin lyhentää kunnolla vasta hieman myöhemmin. Eli minusta on tullut sellainen tyyppi, joka sanoo kampaajalla, että "ota vaan sentti latvoista". :D :D

Näitä kuvia kun katsoo, niin miettii, että miksi ihmeessä pukeuduin niin monta niin mustaan. Tulen vaalenapunaisesta ja pinkistä ihan hirmu hyvälle tuulelle! 

Kommentit (5)

PiP
1/5 | 

Ihan kauheen söpö kokonaisuus!! Käy kateeksi täällä -15 kovassa tuulessa toppatakki ja -housut yhdistelmällä hytistessä ;-)

Vierailija
2/5 | 

Toi takki on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin ihana.

Kaesa
3/5 | 

Sinun ansioista hankin ensimmäisen vaaleanpunaisen asusteen! Pipo piristää meikäläisen kalpeaa talvinaamaa nyt! Sinun kokeileva tyylitaju saa minutkin kokeilemaan erilaisia vaatteita ja asusteita! Kiitos & toivon, että jatkat meidän inspiroimista!

AnnikaK
4/5 | 

(Hiljaisena) vakkarilukijana pakko kommentoida että on niiiin ihana asu. Ja mistä toi takki on???!!! Oot upea.

Veera
Liittynyt2.9.2015
5/5 | 

Tää on viime talvena ostettu Mangosta. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat