Kirjoitukset avainsanalla Rapakunnossa

Lempeä lämpöjooga, Hyvinvointicenterillä Porissa, oli ensi kokeilun perusteella juurikin nimensä mukainen. Etukäteen jännitti, että tehdäänkö siellä jotain itselle liian vaikeaa ja kuukahdanko kuumuuteen.

Pelkoni olivat kuitenkin aivan turhia sillä tunti oli kaltaiselleni rapakuntoiselle lähes joogan ensikertalaiselle (olen käynyt muutamalla astangajoogatunnilla joskus vuosia sitten) todella sopiva. Sellaista mukavan leppoisaa kehonhuoltoa, mikä sopi nyt loistavasti niin mielen kuin kropankin tilaan.

Salin lämpötilakaan ei ollut mitenkään pakahduttavan kuuma, vaan sellainen miellyttävän lämmin, mikä teki olosta rentoutuneen ja liikkeistä ja venytyksistä enimmäkseen nautinnollisen tuntoisia. 

Toki piti kestää myös hieman epämiellyttäviä tuntemuksia kehossa. Minulla on paljon yliliikkuvuksia (ihan diagnosoitu hypermobiliteettisyndrooma) ja muutamissa liikkeissä jouduin kiinnittämään erityistä huomiota siihen, että en kiusaa liikaa esimerkiksi alaselkääni. Myöskään ranteet eivät pitäneet ihan kaikesta, mutta onneksi esimerkiksi nelinkontien tehdyt liikkeet pystyi tekemään myös kyynerpäät maassa, jolloin ranteet säästyivät niihin kohdistuvalta kipua aiheuttavalta asennolta. 

Koin kuitenkin, että tietyistä kivuista huolimatta tunti tarjosi keholleni ehdottomasti enemmän hyvää kuin huonoa, joten menen kyllä toistekin. Toisin oli sen astangan aikoinaan, se tuntui monella tapaa vain pahalta ja loppuikin siksi lyhyeen. Mutta tällainen hellävarainen joogailu voisi olla minulle sopivaa.

Yksi aivan hirveä asia tunnista kuitenkin seurasi. Nimittäin aivan järjettömän kamala "darra". Pistin jo tunnilla merkille, etten hikoillut lämpimästä salista huolimatta juuri lainkaan. Nyt tänään todellisuus sitten iski ihan huolella. Kärsin ihan kunnollisesta nestehukasta.

Olen aina ollut huono juomaan ja tiedostanut kyllä, että minun pitäisi ehdottomasti pistää enempi nestettä koneistooni, mutta eilinen hikoilemattomuus ja tämän päivän totaalisen kamala olo päänsärkyineen ja lihaskramppeineen sai todellakin heräämään asiaan.

Mun keho on kuiva. Ei vain tänään, vaan se on ollut sitä jo pitkään. Ja tuo lämpimässä tehty aineenvaihduntaa kiihdyttänyt treeni oli sitten vähän liian kova niitti siitäkin huolimatta, että join sen aikana. 

Tänään menikin sitten pitkälle iltapäivään ennen kuin olo jotakuinkin normalisoitui. Pystyin vain lepäämään ja tankkaamaan enkä muista koska viimeksi olisin kärsinyt samanlaisesta pääkivusta. En edes oikeassa krapulassa.

Muistan kuinka joskus vuosia sitten kehonkoostumusmittauksessa mittaaja oli ihan kauhuissaan , ei suinkaan mun korkeasta rasvaprosentista, vaan huolestuttavan alhaisesta nestepitoisuudesta. Tää asia on nyt vihdoin oikeasti korjattava. On alettava juomaan. Todennäköisesti mun viimeaikaiset iho-ongelmatkin ovat vain seurausta tästä yleisestä kuivuudesta.

En tiedä miksi juominen on mulle niin vaikeaa. En edes tunne janoa kovinkaan helposti. Mutta nyt mä yritän tätä yhtä uudenvuodenlupausta, lisään vedenjuomista huomattavasti. Iho tarvitsee nestettä, aivot tarvitsevat nestettä. Ihan koko akka tarvitsee nestettä pysyäkseen hengissä.

Tiedän, että en ole ongelmani kanssa yksin. Kuka muu lupaa parantaa tapojaan juomisen suhteen?

- Kuvan Biancaneve -toppi ja BomBomin trikoot saatu 

Kommentit (28)

Jo.hanna82
1/28 | 

Mun pitäisi ehdottomasti myös tsempata veden juomisen kanssa. Minä, joka en yleensä tee uuden vuoden lupauksia, lupaan tässä semijulkisesti koettaa parhaani mukaan parantaa veden juontia!

Veera
Liittynyt2.9.2015
2/28 | 

Hyvä lupaus! Toivotaan et me molemmat onnistutaan.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Eevaleena
3/28 | 

Mulla on ihan sama. Paras konsti on ollut se, että kun keitän itselleni teevettä, keitän sitä vedenkeittimen maksimimäärän. Juon kupillisen teetä ja sitten pelkkää semilämmintä vettä keittimen tyhjäksi. Talvella en voi kuvitella kylmän veden juomista...hrrr... Kilpparivammaisena tunnistan hikoilemattomuuden ja myös palelun, johon tuo lämpimän veden juominen auttaa aina hetken .

Veera
Liittynyt2.9.2015
4/28 | 

Mä taas en kyllä voi kuvitella juovani ihan pelkkää vettä lämpimänä. Mutta ehkä voisin opetella juomaan teetä, mun suht viileässä kämpässä kaipaa iltaisin jotain lämmikettä.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Ebbanen
5/28 | 

Viimeksi tänään ajattelin, et tää vois olla sellainen kevyt tavoite vuodelle, mut jos rehellisiä ollaan, oon ajatellut näin jo monesti. "Nyt alan juomaan enemmän vettä". Ja sit unohdan taas, koska mukaan ei juuri koskaan janota, mikäli en juuri silloin urheile tai oo juuri urheillut / hikoile helteessä. En oo ennen ees ajatellut, et ehkä tää tosiaan on myös syy sille, et en oo tykännyt koskaan mistään lämpötunneista, vaan se kuumuus on tuntunut aina vähän ikävälle, koska sen seurauksena on aina ollut jollain tapaa huono olo.

Veera
Liittynyt2.9.2015
6/28 | 

Minäkin olen monta kertaa tätä tapojen parannusta yrittänyt, mutta huonoin tuloksin. Mutta nyt jotenkin tuo todella huono olo herätteli ihan uudella tavalla asiaan.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Sandels
7/28 | 

Täällä myös huono vedenjuoja tai minkään muunkaan juoja. Täytyisi myös yrittää parantaa tapansa. Toisaalta ärsyttää, kun juo vähän enemmän, niin saa juosta vessassakin yhtenään. Ja sitten, jos on johonkin menoa, niin ei edes viiti enemmälti juoda, ettei tarvi just yhtenään vessassa juosta. On se hankalaa 😁

Veera
Liittynyt2.9.2015
8/28 | 

Mulla kans usein se juomisen lisäämisen yrittäminen tuntuu kaatuvan siihen että tympäännyn vessassa juoksemiseen. Mutta pitäis vaan jatkaa, koska kyllä sen pissalla ramppaamisen pitäisi siitä sitten vähän tasaantua.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Ilssu
9/28 | 

Kannattaa lataa joku sovellus muistuttamaan vedenjuonnista 🍶 Mulla sellainen ku Lets drink Water! Se muistuttaa parin tunnin välein hörppäämään lasin vettä 💙

Veera
Liittynyt2.9.2015
10/28 | 

Mulla oli joskus sellainen missä kasteltiin sellaisia söpöjä kasveja jotta ne kasvaisi. :D

Pitänee taas ladata joku appi.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Marrie
11/28 | 

Aloin treenata veden juomista viime kesän helteillä, mutta syksyllä taas unohtui... Sitten hoksasin, että ei, totta tosiaan, mun tartte litkiä vettä vetenä, jos se ei vain onnistu. Muutin alkukesästä uudelle paikkakunnalle ja täällä
sitä paitsi hanavesi on PAHAA!!!

Keitän päivittäin useamman kerran vettä vedenkeittimellä ja haudutan jotain hyvää yrttiteetä (suosin Pukkan ja Yogan teitä mm.) pieneen teekannuun ja juon ne pikkuhiljaa työn teon lomassa. Ja kyllä, nyt menee joka päivä ainakin 1-1,5 litraa vettä teen muodossa ihan mielellään ja huomaamatta. Joululomalla vanhempien luona tuskailin, kun siellä ei ollut mitään lemppariteitä :D

Kantsii vain hoksata, ettei juo kofeiinipitoista teetä liikaa (musta/vihreä/valkoinen/mate/darjeeling/oolong), jos on sille herkkä, kuten minä, ja mieluummin noita yrttihaudukkeita tai rooibosta, niin ei myöskään värjäydy niin hampaat kuin oikeista teistä. Itse en käytä makeutusta, joten ylimääräisiä kaloreja tästä ei mulle tule.

Veera
Liittynyt2.9.2015
12/28 | 

Mä voisin kyllä vähän koittaa opetella tuota teenjuontia. Mun kylmässä kämpässä olis iltaisin lämmikkeelle tarve.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Torey
13/28 | 

Toinen huono juoja täällä! Mutta, kiitps erään radiojuontajan, käytän nykyään Hydro Coachia! Lataa toki omaan puhelimeesi! Enää en edes tarvitse muistutuksia, vaikka juomiseni sinne listaankin! 😊

Veera
Liittynyt2.9.2015
14/28 | 

Kiitos vinkistä, minäpä tutustun appiin!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

PiP
15/28 | 

Mun neuvo on vanha kikka, kannu vettä pöydälle, niin tulee juotua päivän mittaan. Mäkin kyllästyn välillä pelkkään veteen, joten sekaan limeä, sitruunaa, kurkkua tai marjoja. Joskus törsään kivennäisvesiin. Olen kova hikoilemaan, joten janokin tulee, silti juuri talvella juon liian vähän. Pitäis aina muistaa ottaa se vesipullo mukaan - petrataan yhdessä!

Veera
Liittynyt2.9.2015
16/28 | 

Tää kannu pöydälle on kyllä vanha, mutta hyvä kikka! 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Siki
17/28 | 

Oon kans todella huono juomaan vettä esim. työpäivien aikana, joten luulin olevani ihan kuiva. Kehonkoostumusanalyysissä jokunen viikko sitten kuitenkin ehkä suurin ylläri oli se, että nestetasapaino oli ihan normaalin ylärajalla eli oikein hyvä. Vaikken vettä varsinaisesti juokaan, saan nestettä ilmeisesti vihanneksista ja hedelmistä, niitä kun menee päivässä helposti yli sen suositellun puolen kilon verran. Mun vinkit on siis että syö tuoreita ja jos hanavesi ei maita niin vichyä kehiin.

Veera
Liittynyt2.9.2015
18/28 | 

Joo kivennäisvesiä mä saan vähän helpommin juotua kuin hanavettä. Ja pitäis kyllä lisätä tota kasvisten ja hedelmien syömistäkin!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

emmi
19/28 | 

Moikka! Minä aloitan päiväni aina sillä, että kun menen aamulla meikkaamaan vessaan, otan jääkaapista mukaani puolen litran vesipullon, joka pitää juoda siinä samalla, kun hoidan aamuhommat. On ollut tosi kätevä juttu! Jotenkin keho ja aineenvaihdunta herää lempeästi liikkeelle. Aloitin tämän viime kesän helteiden aikaan, kun oli niin hiton kuuma koko ajan.

Töissä muistan juoda, kun mulla on juomapullo koko ajan nokan alla/mukana. Mulla on sellainen metallinen pestävä kestopullo, oon tykännyt, kun se on vielä niin nättikin (kiiltävä musta :D ).

Veera
Liittynyt2.9.2015
20/28 | 

Tää pitäkin ottaa käyttöön, et meikatessa juotava vaikka edes iso lasillinen. Hyvä vinkki!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
21/28 | 

Onnea joogan aloituksesta, kaikki rankaa tukeva liikunta on hyväksi. Kärsin itse diagnosoiduista yliliikkuvuudesta ja kun 60 on lasissa huomaa että olisi kannattanut tehdä vähän enemmän nuorena tuon asian eteen. Tsemppiä sinulle!

Veera
Liittynyt2.9.2015
22/28 | 

Joo, tän selän vuoksi olisi tosiaan hyvä pitää etenkin kaikki rankaa tukevat lihakset kunnossa. Kävin pari talvea sitten nykytanssitunneilla ja se oli kans tosi hyvä juttu selälle!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Maijjuhei
23/28 | 

Ah, jooga on ihanaa plus terveys- ja liikunta-alan ammattilaisena suosittelen monille hyvin ohjattua joogaa. Yliliikkuvalle sopivat tunnit tuo kaivattua lihastukea nivelille varsinkin kun ottaa liikkeissä yliliikkuvuuden huomioon.
Ite kans oon huono juomaan tarpeeksi, koska kestän hyvin janoa. Oma vinkkini on, että hommaa nätti itseä miellyttävä ja käytännöllinen juomapullo, joka on aina mukana saatavilla niin tulee helpommin juotua :) ite oon toteuttanu tätä niin hyvin, että puoliso on kieltäny ostamasta enää yhtään juomapulloa :'D Antoisaa joogataivalta sulle!

Veera
Liittynyt2.9.2015
24/28 | 

Mulla on se nätti juomapullokin (ihana vaaleanpunainen kimaltava metallipullo) mut ei oo tuntunut sekään auttavan. Palaa kassissa kotiin lähes yhtä täytenä kuin lähtiessä. :/

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Liian vähän juova 92
25/28 | 

Minä. 👍 Aloita aamu reilulla määrällä vettä niin se on jo alku. Itsellä menee puoli litraa vettä aamulla suolan kanssa.

annepa
26/28 | 

Mulla menee välilllä kuivan lihan puolelle, mutta pääsääntöisesti saan tarpeksi nestettä. THL:n mukaan aikuinen tarvii 2-3l nestettä, josta puolet pitäisi tulla ruuasta ja loput juomista (https://thl.fi/fi/ajankohtaista/kampanjat/kesaterveys/muista-vedenjuonti...). Tietysti jos hikoilee paljon, niin silloin nestettä tarvii enemmän. 

Mulle tuo n. 1,5 l nestettä juotuna ei ole paha rasti. Aamulla juon kahvia maidolla ja vähän vettä. Siitä tulee jotain 3 dl nestettä. Töissä juon saman setin. Lounaalla juon 0,5l-0,75l (tuoppi tai juomapulloni tilavuus) vettä. Iltapäivällä vielä kahvit. Päivällisellä 0,3dl vettä, illalla vielä mehua, vettä, teetä tms. Tästä tulee helposti se n. 1.5l. Viikonloppuisin ja vapaapäivinä tämä systeemi rikkoutuu ja juon vähän vähemmän, mutta en ilmeisesti kuitenkaan liian vähän. Liikkuessa ja helteellä juon enemmän.

Ihmettelen, että ettekö te juomisongelmaiset (haha, niinpä niin) juo esimerkiksi aterioilla mitään? Entä pidättekö kahvitaukoja? Minusta helppo tapa lisätä vedenjuontia on ottaa aterioille 1 lasillinen vettä jo olemassa olevan annoksen lisäksi. Jos siis nykyään juo lounaalla vaikka maitoa 2dl, niin ottaa sen lisäksi vielä toisen lasillisen vettä. Se on jo 4dl ja se on päivän tarpeesta jo yli neljännes (jos päivän tarve on 1,5l).

Jiiiii
27/28 | 

Mulla on se jännä juttu, että tykkään juoda vettä ja mielestäni juon sitä reippaasti, mutta silti oon kuivis. Eli olen ilmeisesti ns. läpikusija. Jotenkin pitäisi saada vesi paremmin imeytymään.

Mä aloitan joka päivä aamun vähintään yhdellä ISOLLA lasillisella vettä. Osittain siksi, että jo Blondi tuli taloon -sarjasta (!!) mulle iskostui päähän, että se herättää hyvin aineenvaihdunnan 😃 Sama kai se, mistä hyvät hyvinvointineuvonsa saa...

Käyttäjä23308
Liittynyt21.8.2018
28/28 | 

Kahvihan on nesteenpoistaja, että sitä ei kannata laskea mukaan juotuihin nesteisiin. Eli kannattaa kahvikuppia kohden juoda aina myös vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Heipä hei... Kirjoitin tän megapitkän postauksen jo kertaalleen ihan vain saadakseni julkaistessa jonkun error-ilmoituksen ja koko paska katosi taivaan tuuliin. Että ihan pari voimasanaa nyt tähän. Mut ei muuta kuin uus yritys..

Seurailen jonkin verran erilaisia treeni- ja fitness -blogeja ja mä niiden perusteella oon ymmärtänyt, että kirjoittaessaan salilla käynnistä, olisi postaukseen hyvä liittää kuva omasta perseestään. Oma selluahterini ei kuitenkaan ole niin kummoisen muotoinen, joten joudutte nyt pakarakuvien sijaan katselemaan kuvia ihan niistä itse suorituksista ja olen pahoillani rakkaat, se ei ole nätin näköistä! Mut saattepa vähän vaihtelua niihin mun iänikuisiin asukuvahymyihin. :D

Sain tuossa syksyllä Sopivasti Lihava -blogia kirjoittavalta Piialta kommenttiboksiini kutsun tulla joskus kokeilemaan vahvamieslajeja hänen kanssaan ja lauantaina me sitten treffattiin Power Teamin salilla. Mua kiinnosti homma kovasti, mutta täytyy sanoa, että pelkäsin, että mahtaisiko sieltä löytyä riittävän kevyitä kamoja meikäläiselle. 

Vahvamieslajien repertuaarihan on todella laaja, mutta Piia oli miettinyt valmiiksi muutaman ensikertalaisen kokeiltavaksi sopivan lajin ja pisti mut aloittamaan farmarikävelystä.

Vasemman puoleisessa kuvassa molemmassa räpylässä on vasta 30 kiloa, jolloin naamalta löytyy vielä hymyä. Oikealla molemmille puolille on ladattu 20 kg lisää, jolloin alkoi ilme nostaessa jo vähän muuttua. :D Ton lastin kanssa onnistuin kuitenkin kävelemään 20 m radan edestakaisin. Vielä 40 kilon kohdalla ei tuolla matkalla puristusvoiman kanssa ollut ongelmia, mutta 50 kilon kanssa mentiin kyllä viimeiset metrit aina ihan "toivotaan toivotaan!" -meiningillä otteen alkaessa luistamaan. Farmarikävelystä sanotaankin, että se on oiva harjoite otekyvyn parantamiseksi!

Heti jo tämän ekan lajin kohdalla kävi hyvin selväksi miten kokovartalohommaa toi on. Vaikka tossa kävelyssä joutuvat koville niin jalat kuin kädetkin, niin se on aivan mahtavaa treeniä myös ja etenkin keskivartalolle. Joutuu ihan tosissaan keskittymään ruodon koossa pitämiseen ja hengittämiseen.

Seuraava laji, merimieskävely, ei päästänyt keskivartaloa ainakaan helpommalla vaikka en edes päässyt askeltamiseen asti. Tuo pelkkä häkkyrä ilman lisäpainoja oli jo 135 kg, joten olin ihan tyytyväinen, että onnistuin edes saamaan sen irti maasta. Pikkaisen olisi saanut olla vähemmän painoa, jotta olisin uskaltanut koittaa kävellä. 

Mut ihan jo pelkkä kehikon nostaminen kävi ihan urheilusta, sillä oikean asennon ja vartalon painopisteen löytäminen ei ollut helppoa näin ensikertalaiselle. Ja tässä jos missä kyllä huomasi oman keskivartalonsa heikkouden. Ilman vyötä en olisi tuota maasta irrotustakaan saanut tehtyä.

Mut jumantsuikka, mä sain sen irti maasta!

Tässä Piia näyttää oikeanlaisen rauhallisen askelluksen mallia. Hänelle toi 135 kiloa on ihan keveetä kauraa. Tämä voimamimmi on kävellyt 5 m 250 kilon kanssa ja pelkän maastairrotuksen hän on onnistunut tekemään jo 300 kilolla. Huhhuh.

Vahvamieslajeissa tuntuu näitä kaikenmaailman kävely- ja kantamislajeja riittävän ja seuraavaksi alettiinkin rymyämään säkinkannon parissa. Koska säkki pitää kaivaa niin hankalassa asennossa tuolta lattialta asti syliin, olin ihan varma, että tuo kevyin, eli 50 kilon säkkikin olisi itselleni liikaa. Mutta vielä mitä, sehän nousi syliin jo heti ensi yrityksellä.

Ekalla yrityksellä jouduin pudottamaan säkin jossain n. 30 metrin jälkeen. En niinkään siksi etteikö ote ja voimat olisi riittäneet pidemmälle, vaan siksi, että olin ottanut säkin vähän turhan ylös ja se painoi todella kivuliaasti minun muutenkin viime aikoina jostain syystä arkana ollutta oikeaa tissiäni. Saakelin H-kupit, kun ovat niin monessa sporttihommassa tiellä! 

Tuossa säkin kannossa kuulema hankalinta onkin juuri se, että säkkiä joutuu pitämään niin ikävästi vartaloaan vasten ja se painaa helposti esimerkiksi palleaa jolloin hengittäminen käy normaalia haastavammaksi. 

Piia siinä painii 70 kilon säkin kanssa.

Pitäisköhän mun alkaa nostaa painoja ihan kunnolla ja tavoitteelisesti? Mulla kun näyttäis olevan tuo Bull Mentulamainen ulkonäkö jo valmiiksi. Puuttuu enää lihakset.

Kävelyjen ja kantamisten jälkeen testiin pääsi vielä akselipunnerrus, jossa vaikeutta tuo jo pelkästään se, että tanko on huomattavasti normaali painonnostotankoa paksumpi. Tanko siis täytyy saada ensiksi rinnalle, ja sitten se vielä punnerretaan ylös. Noin pienen painon (tanko 30 kg) sais tietysti rinnalle ihan raakana, mutta kuvasarjassa Piia näyttää miten homma oikeasti isompien painojen kanssa tapahtuu, eli eka tanko tohon pallean kohdille, siitä sitten kääntö rinnalle. 

Itse en uskaltanut tätä lähteä tankoa isommalla lastilla kokeilemaan. Kuvasta näkyy aika hyvin tuo tangon paksuus. Ei tarvii paljo sormilukkoa miettiä, kun hyvä että ees kämmenet yltää tangon ympäri.

Lopuksi Piia näytti mulle vielä mallia tukkipunnerruksesta. Itseltäni jäi tämä väliin, sillä kevyinkin tukki (47,5 kg) oli itselleni sen verran painava, että en saanut sitä syliä pidemmälle.

Vaikka en kaikista testilajeista onnistunutta suoritusta saanutkaan, niin jäi silti kyllä tosi hyvä mieli ja onnistuin pessimistisiä ennakko-odotuksiani paremmin. Ja täytyy sanoa, etä pieni kiinnostuksen kipinä tota touhua kohtaan kyllä heräsi!

Myös tuo Power Teamin sali vaikutti tosi kivalta paikalta ja ainakin lauantaina siellä tuntui olevan oikein kannustava ja hyvä fiilis. Paikalla olleet punttiherrat suhtautuivat todella tsemppaavasti tällaista pikkupainoilla ähissyttä ensikertalaista kohtaan. 

Eilen aamulla olikin sitten aika mielenkiintoinen fiilis, kun yhdistyi siskon synttäreiden jälkeinen darra ja näiden hommien aiheuttama lihaskipu. Sain taas havaita vartalostani uusia kohtia joissa ilmeisesti on lihaksia. Normaalien etureisi ja keskivartalo -hapotusten lisäksi huomion kiinnitti mm. noiden kuvaan merkittyjen paikkonen lihaskipu. 

Mahtavaa oli kyllä kaikin puolin. Kiitti hienosta kokemuskesta ja asiantuntevasta opastuksesta Piialle!

Kommentit (6)

PiiaS
1/6 | 

Hyvin vedit alusta loppuun saakka! :) Mahtimimmi!

Marjukka
2/6 | 

Ihan asiaan mitenkään liittymättä, blogisi ei jostain syystä ole päivittynyt blogloviniin.

Olin susta jo huolissanikin, tsekkasin instasta (jota normaalisti en seuraa), oletko kunnossa ja hengissä, ja sitten löysinkin MONTA uutta postausta, kun tulin blogiisi suoraan.

Kokeilin nyt ottaa blogisi pois seuraamistani bloglovinissa, ja otin sen sitten takaisin, jospa tämä temppu auttaisi.

Veera
Liittynyt2.9.2015
3/6 | 

Juu, tää ongelma on tiedossa ja selvityksen alla. Toivotaan et homma taas pian skulaa!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Veera
Liittynyt2.9.2015
4/6 | 

nyt pitäis taas päivittyä Blogloviniin!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Kaisu
5/6 | 

mulle ei ainakaan oo päivittynyt, kun viimeks 28 päivää sitten :( 

SV
6/6 | 

Jumankekka mimmi, mitkä voimat! Ihan vaan tuokin 50 kg säkin kanto, huh :D Tämmönen toimistohiirivässykkä nippa nappa jaksaa kantaa 25 kg säkin kaupasta autoon (kunhan ensin saa sen pungerrettua syliin), jopajotta tuplasti tuo määrä... Sulla on selvästi lahjoja voimalajeihin, ei kaikki tuohon pysty!

Himottelin joskus kesällä tuota Adidaksen haalaria, mutta jo pari catsuitia omistavana pidin näppini erossa. Elloksen loppualessa värioksennus tuli kuitenkin vastaan himpun alle kolmella kympillä ja jäljellä koko XL, jolloin itsehillintäni ei enää pitänyt. Eilen sitten hilluin ekaa kertaa punttikoulussa uudessa kokovartalosukassani.

Postauksen ekasta kuvasta käy muuten hienosti ilmi miten kaunis näky se on kun massivisen keskivartalon omaava pyllerö kyykkää. Siinä ei paljoa edellisen postauksen slimmaavat kalsaritkaan auttais. :D Olen todennut jo aiemminkin, että ainoa tilanne, jossa oman vartalon fyysiset ulottuvuudet tuppaa vähän ärsyttämään, on sporttihommat. Tai oikeastaan ne pistää enemmänkin naurattamaan kuin ärsyttämään. Eilen esimerkiksi tuli ihan hirveä nauruhepuli kesken toistojen, kun työntövetoa harjoitellessa tanko otti aina vatsamakkaraan kiinni. Että meni ainakin ohjaajan käskyjen mukaan todellakin vartaloa myöden. 

Kun mä kesän tauon jälkeen elokuussa palasin tuonne punttikouluun, oli mun ekan kerran tavoite vain selvitä itkemättä. Olin ihan varma, että kaikki opittu on valunut kesän aikana hukkaan, en enää jaksaisi nostaa edes tankoa eikä tekniikasta nyt ainakaan olisi enää tietoakaan. Onneksi tilanne ei ollutkaan ihan niin katastrofaalinen ja loppujen lopuksi homma alkoikin tuntua kivemmalta kuin koskaan aiemmin. Liikunnan iloa, jee!!! Sitähän mä olen tässä koittanut metsästää. Sitä fiilistä, että treenin loppuessa miettis jo, että koska pääsee taas. Nyt tuli sellanen olo. 

haalari-Adidas/urheiluliivit-Svegmark/painonnostokengät-Adidas

Useimmiten mä oon löytänyt liikunnasta iloa vaan siitä asiasta, kun se on vihdoin ollut ohi. Just puhuttiin yhden kaverin kanssa tästä asiasta ja todettiin molemmat olevamme kaikkea muuta kuin sitä ihmislajia jolla endorfiinit hyrräis täysillä siinä hikoillessa ja itseään rääkätessä. Ehei, mä oon se tyyppi jonka mielestä hengästyminen ja hikoileminen on pääsääntöisesti ihan paskaa ja joka miettii yleensä jo alkulämmittelyjen aikana kelloa katsoen, että eikö tää koskaan lopu. Urheilusuorituksen paras osa on ollut ehdottomasti se, kun sen on saanut vihdoin lopettaa. 

Tuota taustaa vasten mä nyt mietinkin, että tarviiko sitä yrittää tehdä liikkumisestaan jotenkin monipuolista ja tehdä erilaisia asioita vai voisko vaan tehdä sitä yhtä juttua jonka parissa on onnistunut löytämään edes pienen pilkahduksen sellaista aitoa tekemisen iloa? Olen tässä selaillut kaikenmaailman liikuntapaikkojen lukujärjestyksiä ja miettinyt, että pitäiskö kokeilla jotain uutta ja pitäiskö palata viime talvelta tutuille CT-tunneille ja pitäiskö kuitenkin koittaa tehdä jotain aerobistakin ja blaablaa. Mut pitääkö muka? Voisko sen ilon löytää jostain muustakin, jos kerran painonnostostakin? Onko tarpeellista vielä etsiä vai voiko tyytyä siihen, että näyttäis edes yksi laji löytyneen? Tällaisia mä mietin just nyt. 

 

Kommentit (10)

Katja
1/10 | 

Ei kai sitä ole pakko harrastaa sataa lajia jos ei kiinnosta. Yksikin on tyhjää 100% parempi. Les Millsin Bodybalance on ihan huippu vaihtoehto kehon huoltoon ja hallintaan, sopii pyöreämmillekin tylleröille. Ikuisena pallerona vieroksun itse jumppatunteja, mutta esimerkiksi kuntonyrkkeily osoittautui ihan hupuksi touhuksi. Avoimin mielin kannattaa käydä kokeilemassa. Ei sitten mene uudelleen jos ei tunnu omalta jutulta.

Piia.S/ vihainenpekoni.blogspo...
3/10 | 

Jos joskus riittää aikaa ja kiinnostusta ni tuu ihmeessä mun kanssa koikeileen vahvinmieslajeja!! Saattaisit jopa tykätä ;)

Veera
Liittynyt2.9.2015
4/10 | 

no nyt oli kyllä houkutteleva ehdotus! Kiinnostais kyllä. :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

ELINA_
5/10 | 

Niiin, miksi pitäis tehdä jotain mistä ei tykkää? Oon itse liikunnallinen ja varsinkin toi painonnostohomma on lähellä sydäntä. Mutta VIHAAN juoksemista. Oon ikuisuuden toistellut miehelleni että "mun pitäs kyllä alkaa juoksemaan", "juoksu pitäis alottaa", "jos alottais juoksemaan", "mun pitäis pystyä juoksemaan lenkeillä" toistellut noita lauseita viikottain. Kerran mies katsoi mua pitkään ja kysyi, että MIKSI sun pitäis alottaa juoksemaan? Eikö se riitä että liikut niinkun tykkäät liikkua, siitä liikunnassa on kai kyse. Pääasiallisesti sen pitää olla kivaa. Jäin oikein pohtimaan kerrankin sen sanomisia ja oon kyllä armahtanut itseni. Ei. Mun ei pidä alkaa juoksemaan jos en tahdo.

Veera
Liittynyt2.9.2015
6/10 | 

Hyvä kysymys kyllä tuo, että miksi pitäisi. Ei oo mikään pakko. Mut jotenkin sitä vaan asettaa itselleen jotain ihmeellisiä suorituspaineita ja kuvitelmia siitä mitä pitäis tehdä jotta olis hyvä ja ahkera ihminen. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Jenni
7/10 | 

Hmm, nyt on kyllä mennyt blogisi huonompaan suuntaan... Toivottavasti jumitukset johtuvat uudesta blogipohjasta.. Yritin etsiä vanhoja Rooman kuviasi, mutta vaikka valitsen "valokuvat" tai "matkailu", en pääse selaamaan kun muutamia postauksia. Blogi on muutenkin paljon sekavampi kuin entinen pohja ja mainoksia ym. ylimääräistä vähän liikaa. Toivottavasti muutat takaisin vanhaan pohjaan tai tämä pohja saadaan toimimaan paremmin :)

Veera
Liittynyt2.9.2015
8/10 | 

Tästä kategorieiden ikävästä ongelmasta olen tietoinen ja siitä on laitettu viestiä koodarihemmoille. Siellä on ehkä blogipostausten siirrossa rikkoutunut noita tunnisteita tms, ja selaamisessa on muitakin bugeja. Asiaa yritetään selvittää ja saadaan toivottavasti pian korjattua. Nämä blogien siirrot on aina vähän kinkkisiä etenkin kun alusta muuttuu erilaiseksi, niin usein menee jotain vähän pyllylleen. Vanhaan pohjaan en kuitenkaan ole siirtymässä, kun nyt tämän sopparin olen Me Naisten kanssa tehnyt, eli täällä pysytään alun teknisistä ongelmista huolimatta.

Mutta tässä lläjä Rooma-postauksia! :)

http://www.menaiset.fi/blogit/tyylia_metsastamassa/rooma_viettelee

http://www.menaiset.fi/blogit/tyylia_metsastamassa/porta_portese'

http://www.menaiset.fi/blogit/tyylia_metsastamassa/holy_window_shopping

http://www.menaiset.fi/node/38016

http://www.menaiset.fi/node/38000

http://www.menaiset.fi/node/37979

http://www.menaiset.fi/node/38014

http://www.menaiset.fi/node/38001

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Netta
9/10 | 

Jos vaihtelua kaipaat ja tanssi kiinnostaa yhtään, kannattaa kokeilla dancehallia tai dancehall queen styleä :)

Vierailija
10/10 | 

Mun litannia lajeista ja/tai liikuntamuodoista joita inhoan/kammoa/välttelen/enhaluuueeskokeilla on kanssa melkoinen. Noi kaiken maailman astanga-rentoutumis- venyttely- aihyvähelvetti -lajit on sillä kärjessä. Jopa jokunen vanha lemppari (pyöräily, juoksu) ei vaan enää maistu lainkaan. Joten ei, ei kannata pakottaa itseään väkinäisen taapainoseen lajikirjoon, jos lopputulema on sama kuin mulla eli kaiken liikunnan loppuminen. "Jos kerran en käy noilla tunneilla x joista oon jo maksanu, en saa harrastaa tätä lajia y jonka piti olla lajin x tasapainottava laji".

Jumankeppi. Minä oon perus-konttoripulla jolle kaikki muu paitti excelin näpyttely on rutiinista poikkeavaa liikuntaa.

Mulle liikunta on sivutuote jostain muusta. Ennen se oli agility, nyt tehdään jäljestystä eli mejää ja etsintäkoiratoimintaa. Tulee käveltyä metsässä ( viime vkl saldo 18 000 askelta) ja reippailtua. Heti jos päätän että alan harrastaa itseäni varten jotain jumppaa, paineistun ja ahdistun. Mutta muita varten, treenien vetäminen ja omien koirien kanssa puuhaaminen, se toimii. Onko se sitten edes liikunnan iloa kun jouuu huijaamaan itsensä liikkumaan...? Ihan sama lopulta. :D

  1. Toppi-Reebok, Ellos Vaikka siviilissä en tällaisia väri- ja kuvio -oksennuksia päälleni pukisikaan, niin urheiluvaatteissa ne viehättää.
  2. Sukat-Puma, Ellos Nämä Puman varrettomat sukat ovat ehdottomat lempparini! Eivät kurkistele rumasti treenikengistä.
  3. Trikoot-Nike, Zalando Värikkäiden ja kuviollisten yläosien kanssa kokonaisuutta rauhoittaa mstat trikoot
  4. Painonnostokengät-Adidas Itselläni käytössä olevista Powerlift 2.0 -kengistä on tullut markkinoille uusi väri.
  5. Toppi-Reebok, Ellos. Vaakaraidat leventää, tekisikö ne myös lihaksikkaamman näköiseksi? :D

Se on hieno tunne, kun kävely on tönkköä ja takamuksessa ja reisissä sykkivä kevyt kipu muistuttaa, että siellä kaiken läskin alla on myös lihasta. Tätä fiilistä ei olekaan kesän aikana koettu sillä sporttitouhut jäivät touko-kesäkuun vaihteessa ihan hunningolle. Ei mitään sen kummempia syitä kuin että en vaan saanut ahteriani ylös sohvalta. Alkukesä meni kohdallani sellaisessa väsymyksessä ja sumussa, että en tehnyt juurikaan muuta kuin kävin töissä ja nukuin ja sitten sitä vaan jotenkin ajatteli suosiolla palaavansa salille syksyllä ns. uuden kauden alkaessa. Eilen sitten muutaman kuukauden tauon jälkeen punttikoulussa kyykätessä jysähti mieleen kyllä melkoinen katumus siitä, että päästi itsensä hunningolle. Rauta painoi aivan liikaa, tempauksen kertaamisen sai jälleen kerran aloittaa pelkällä tangolla ja jo muutaman etukyykyn jälkeen piti alkaa vilkuilemaan kelloa, että koska kidutus olisi ohi.

Olo oli siis monella tavalla epämukava, mutta löytyihän siitä painojen pariin paluusta jotain positiivistakin kuten se, että eräs nuorimies kommentoi rinnallevetojani katsoessaan, että "sä olet kyllä käynyt täällä aiemminkin.". En siis ollut taantunut aivan ensikertalaisen tasolle vaikka se itsestä siltä tuntuikin. Ilahdutti kovin. Päivän positiivisiin kuului tietenkin myös punttikoulusta tutuksi tulleiden kivojen treenikavereiden näkeminen ja se, että ylipäätään sain itseni raahattua paikalle. Kyllä se tästä taas lähtee! Ensi viikolla suunnitelmissa palata myös Lastaamon CT Voima -tunneille.

Pyörin eilen Intersportin hyllyjen välissä ja myyjä tuli kysymään mitä etsin. "Treenimotivaatiota lähinnä metsästän", oli vastaukseni. Oikeasti en kyllä itse tarvitse tällä hetkellä yhtään urheiluvaatetta, sillä viime talvena tuli hankittua yhtä jos toistakin, mutta ainahan niitä uutuuksia on kiva kyylätä ja ainakin itselleni ne kunnolliset ja hyvän näköiset treenireleet ovat todella tärkeitä. Haluan päälleni vaatteita joista tulee energinen ja sporttinen olo ja sitä en itse missään virttyneissä verkkareissa ja ikivanhassa t-paidan retkussa tavoita.  Vaikka oma sporttivaatekaappi onkin tällä hetkellä kunnossa, niin keräilin kuitenkin kollaaseihin muutamia omaa silmääni miellyttäneitä syksyn uutuuksia itselleni tutuilta ja käytössä hyväksi havaituilta merkeiltä. Kaikki kollaasien tuotteet ovat sellaisia joista kokovalikoima riittää ainakin kaltaiselleni 46-48 kokoiselle.

 

  1. Pitkähihainen pusero-Nike, Ellos. Syksyn viimassa lenkkeillessä tarvitaan pitkät hihat.
  2. Trikoot-Reebok, Ellos. Hirveen harmillista, etten oo trikoiden tarpeessa, nää niittipöksyt ois upeet!
  3. Haalari-Nike, Stadium. Haalarin mahtavuutta punttihommissa olen hehkuttanut jo aiemminkin. Ei turhaa pöksyjen nostelua kyykkysarjojen välissä!
  4. Toppi-Nike, Zalando. Tiukan haalarin päällä on kiva käyttää ohutta ja keveää toppia.
  5. Painonnostokengät-Adidas, Fitnesstukku. Kun sain ensi kerran painonnostokengät jalkaan, parani kyykyt selkeästi. Power Perfect II -mallissa kantaa on vielä hieman enemmän kuin edellä nähdyssä Powerlifteissä.

En kai mä ollut ainoa joka lusmusi kesän? Kai jollain muullakin on sama uudelleen aloittamisen kauhu kuin minulla??

Kommentit (3)

Piia/vihainenpekoni.blogspot.com
1/3 | 

Ompas ihana uus väri noissa adidaksissa!! Itellä noi power perfectit myöskin käytössä.

Laura K.
2/3 | 

Todellakin koko kesä on mennyt lähinnä syödessä ja laiskotellessa. Nyt yrittänyt tosissaan taas lenkkeillä enemmän ja katsoa mitä suuhunsa laittaa. Salille en ole vielä saanut itseäni raahattua. :D Tsempit sinne, kyllä se tästä taas lähtee :)!

Piipu
3/3 | 

Joo et oo ainut joka on lusmunnut. Tosin nyt löytyi syykin mun väsymykseen ja ainaisii kipuihin joita lääkkeet eivät vieneet poies; kilpirauhas arvot päin peetä. Jospa se tästä lähtis ku lääkityksen saa kondikseen, mieli kaipaa jo salille! :)

Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat