Kirjoitukset avainsanalla Muotiviikot

Jaahas, siinähän se ehti viikko vierähtää ilman , että olis ehtinyt edes vilkaista tänne blogiin päin. Viiden päivän aikana tuli tehtyä lähes kahden päivän verran ylitöitä mm. ryömimällä pari päivää kameran kanssa erilaisten konepajojen lattioilla. Eipä siis olisi ollut ainakaan kummoisia päivänasujakaan kuvattavaksi. :D

Tukholman muotiviikoilla pyörähtämisestä on jo lähes neljä viikkoa, mutta arkistoista löytyi vielä jonkin verran näytöskuvia jotka halusin julkaista. Tällä kertaa vuorossa melkoisen synkeän ensivaikutelman tarjoillut Odeur.

odeur

odeur_16

odeur_14

odeur_13

odeur_12

odeur_11

odeur_10

odeur_9

odeur_7

odeur_8

odeur_6

odeur_5

odeur_4

odeur_3

odeur_2

Tämän hupparin käytännöllisyydestä noin näkökentän kannalta en olisi ihan niin varma...

odeur_1

odeur_15

Vuonna 2006 perustettu Odeur oli itselleni aivan uusi tuttavuus, mutta ihan mielenkiintoinen sellainen. Heti näytöksen jälkeen kyllä kritisoin sitä, että huomiohakuiset teatraaliset päähineet jättivät itse vaatteet varjoonsa, enkä ainakaan itse tuntunut oikein muuta catwalkilta muistavankaan. Ottamieni valokuvien lähempi tarkastelu kuitenkin osoitti, että vaatteetkin olivat kaikessa minimalistisuudessaan ihan tutustumisen arvoisia vaikka yleislinja onkin omaan makuuni ehkä turhankin unisexiä. Mutta jokatapauksessa Odeur nousi ehdottomasti listalleni merkeistä joiden tekemisiä täytyy muistaa aina välillä hieman seurailla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Palataanpa taas vaihteeksi hieman Tukholman catwalkeille ja tällä kertaa Whyredin esittelemien miesten vaatteiden pariin. (naisten vaatteita samasta näytöksestä voit kurkata TÄÄLTÄ)

Mallisto oli täynnä yksinkertaisia, moderneja ja samalla todella ajattomia vaatekappaleita aivan kuten naisten mallistokin. Vaikka esimerkiksi omaa miestäni en osaisi tällaisessa sliipatussa ruotsalaislookissa kuvitella, eikä tyyli muutenkaan kokonaisuutena mene yksiin sen kanssa minkälainen tyyli minuun miehissä iskee, pidin kovasti esimerkiksi monista malliston takeista. Myös väripaletti jostain kumman syystä miellytti silmääni.

sfw_whyred-10

sfw_whyred-04

sfw_whyred-18

sfw_whyred-17

sfw_whyred-16

sfw_whyred-09

Whyred ei ollut suinkaan ainoa merkki, jonka näytöksessä miesten lahkeen mitan lyheneminen esiintyi varsin silmiinpistävänä yksityiskohtana. Nilkat paljastavia lahkeita tarjoili Whyredin lisäksi mm. Oscar Jacobson ja myös Tiger Of Sweden antoi miesten sukkien näkyä vetämällä ne ronskisti lahkeiden päälle. Ja siitä kun on just viime vuodet kotimaan teinikolleille urputettu! :D

sfw_whyred-15

sfw_whyred-22

Kommentit (1)

1/1 | 

Onko toi kolmanneksi alimman kuvan jamppa jotenkin 10 senttiä maanpinnan yläpuolella, vai näyttääkö se vaan siltä? :D

Tukholmasta kertyi kuvia lähes paristakymmenestä näytöksestä, joten näitä nyt riittää vielä hetkeksi aikaa, joten toivottavasti kiinnostusta edelleen riittää. Itse olin niin innoissani tuosta näytösten kuvaamisesta, että ilolla tuppaan tuotoksiani myös tänne.  Whyredin näytöksestä kuvia sen verran valtava kasa, että jaan ne kahteen postaukseen, naisten ja miesten vaatteet erikseen.

Whyred marssitti eleettömän kauniiksi stailatut mallinsa yleisön eteen urkumusiikin säestämänä, joten tunnelma Liljevalchsin taidehallissa oli, jos ei nyt ihan uskonnolinen, niin ainakin hienolla tavalla harras.

sfw_whyred-01

sfw_whyred-19

sfw_whyred-13

sfw_whyred-11

Mallistossa oli käytetty paljon rehellisen raikasta vihreää ja yllättäen se näytti jopa minun mielestäni todella hyvältä. Taisinkin joutua muotiviikoilla melkoiseen aivopesuun, sillä aloin jo hieman kiinnittää huomiota siihen, että on olemassa muunkinlaisia vaatteita kuin mustia. Mietin jopa, että voisin kokeilla jotain pientä vihreää piristystä omaankin vaatekaappini.. nyt pelottaa.

sfw_whyred-12

sfw_whyred-14

sfw_whyred-07

sfw_whyred-05

sfw_whyred-06

Itse saan keskittyä ainoastaan haaveilemaan tuollaisista kauniista ja avonaisista selkämyksistä, mutta oi miten kaunista katseltavaa ne ovatkaan.

sfw_whyred-03

sfw_whyred-20

sfw_whyred-21

Yleislinjoiltaan Whyred tarjoili melko minimalistisia ja linjakkaita vaatteita, mutta mielenkiintoisiin materiaaleihin ja pieniin yksityiskohtiin kuten kauluksiin ja pliseerauksiin oli kiinnitetty paljon huomiota. Ei ehkä paljoakaan sellaisia oman vaatekaapin kannalta kiinnostavia juttuja, mutta yleisesti ajatellen mallisto oli todella hieno ja tyylikäs kokonaisuus. Ja koska poiketen monista muista muotiviikoilla esitellyistä mallistoista Whyred esitteli ihan huomattavan paljon muutakin kuin mustaa, oli näytöksen seuraaminen kaikin puolin mielenkiintoista.

Kommentit (7)

taiga
1/7 | 

Hei, vihreä mustan kanssa on ihan parhautta... Ja miksei muidenkin värien kanssa. Ja ehkä paras; eri vihreän sävyjä keskenään? Itsellä kevääksi vihreät balleriinat ja vihreä parka, eli vielä on matkaa kokovihreään ;)

Veera

mulla oli näytöksissä mukana 5D MK II, 70-200mm 2.8 IS ja 24-70 mm 2.8. Lähinnä tuolla telellä kuvailin ja ihan vallitsevalla valolla. salamalla ei tuollaisessa paikassa ja kuvauksessa ole oikein mitään virkaa eikä järkeä käyttää. Lyhyempää obiskaa käytin vain parissa näytöksessä, jossa olin sijoittunut johonkin ihan eturviviin catwalkin etupään tienoille.

Valon määrä ja laatu vaihteli näytöksestä toiseen. Pelasin siis iso-arvolla ja aukolla lähinnä. Suljinaika kun oli kuitenkin pidettävä riittävän lyhyenä liikkuvan kohteen vuoksi.

Mutta kuten joidenkin näytösten kuvista näkee, en tavoitellut kaikissa kuvista selkeitä yksityiskohtia paljastavia asukuvia, vaan tunnelmia ja hyviä kuvakulmia.

Esimerkkinä vaikka Diana Orvingin näytöksen tumman puhuvat silhuettikuvat.

3/7 | 

Hieno tuo kuva, jossa tuimailmeinen malli pilkistää hiusverhonsa takaa. Tällaisia hyvälaatuisia kuvia on ilo katsoa!

4/7 | 

sun näytöskuvat on ihan huippuja!!! noin hyviä harvoin näkee! kansainvälistä tasoo! oot sä ottanu näytöskuvia aikasemmin? jos mikään lehti ei noita osta, tai et noilla saa ittees myytyy seuraaviin näytöksiin, ni jo on kumma. onnea matkaan ja valosaa tulevaisuutta!!!

5/7 | 

Hienoja kuvia! :) Mullakin on vaatteissa vain yksi väri, musta. Tai kuten olen joskus sanonut sitä ihmetteleville "Mustassahan on kaikki värit" :) Mulle riittää että katselee jotain HelLooksia, niin jo satelee ideoita pukeutumiseen, yleensä materiaalien yhdistelyyn ja kerrostamiseen, mutta joskus myös niihin väreihin. Aina väliin sorrunkin johonkin värilliseen vaatteeseen ja sitten se jää kuitenkin käyttämättä. :/ Sukkahousut on ainoa poikkeus.

Tuollaiset avoselkäiset vaatteet ovat mustakin todella kauniita! Mulla on vaan akne raiskannut selän ihon niin "hienoon" kuntoon, etten paljon viitsi sitä esitellä. Tai sekään ehkä enää niin häiritsisi, mutta lisäksi sellainen käytännön pulma, että saan todella helposti niskalihakset jumiin & päänsäryn jos yläselkä saa yhtään kylmää. :/ Paljon näkee yökerhoissa yms. avoselkäisiä toppeja, eipä onnistuisi mulla.

Vaikka muotiviikkovieraat kuvaamassa toinen toisiaan olikin suuri osa koko sirkusta, en itse innostunut kovinkaan paljoa siitä, että alkaisin tarraamaan tyyppejä hihasta ja pyytäisin pikaista poseerausta.

Ei sillä ettenkö uskaltaisi lähestyä vieraita ihmisiä etenkin kun tääällä tuskin olisi saanut pakkeja, mutta joku siinä koko kuviossa vaan enemmänkin huvitti ja tympäisi. Niinpä tyydyinkin mieluummin lähinnä paparazzaamaan ns. salassa joitain yksityiskohtia kuten kenkiä.

Keskiviikkona kuitenkin yksi tilaisuuksista oli siinä määrin turhauttava, että luovin tieni tungoksesta hieman väljemmille vesille ja ikuistin eteisessä muutaman lähdössä olevan tyypin.

muotiviikko_tyypi2

Jokin tässä neidissä hurmasi, vaikken mitään hänen vaatteistaan voisi kuvitellakaan itseni päälle. Mutta täytyy kertoa silti yksi salaisuus.. sovitin tänään itse asiassa lähes tuon hameen väristä mekkoa. Ruskea ja poltettu oranssi ovat jostain syystä alkaneet kiehtoa minua viime aikoina. Saa nähdä mihin se johtaa.

muotiviikko_tyypi1

Tämän pariskunnan halusin kuvata lähinnä miehen ihastuttavien housujen vuoksi joista ei sitten kuitenkaan kuvassa saa kovinkaan paljon selkoa. Muta sopivasti pudotettu haara, rento istuvuus ja pussimaiset lahkeet, rakkautta.

Tytön omituinen turkkihässäkkä jaksoi ihmetyttää meitä jo edellisenä päivänä, siitä nimittäin puuttui selkäosa lähes kokonaan. Eli toisin sanoen kyseessö on turkisbolero.. Hmm.. Mielenkiintoista sanoisinko.

muotiviikko_tyypi3

Tämä mies minun oli ihan pakko kuvata ihan jo sen takia, että olimme bongailleet hänet lähes joka näytöksestä ja ristineet hänet sheriffiksi hänen lookkinsa vuoksi. Pyysinkin komistusta kuvaan kertomalla hänelle antamastamme lempinimestä :)

Herra on ihan sellaisen uinuvan pikkukaupungin ystävällisen sheriffin näköinen. Hän yrittäisi välttää väkivaltaa viimeiseen asti ja ratkaista asiat puhumalla, mutta tarvittaessa hän olisi hämmästyttävän nopea ja tarkka ampuja.Mutta ehkä noi purkkarit kyllä hieman vie parasta terää tuolta tarinalta.. Mutta söpö se on silti, purkkarit voi aina rajata pois kuvasta.

Kommentit (3)

2/3 | 

Mä en vain kertakaikkiaan pysty käsittämään miten joku voi tänä päivänä pitää turkkia? Surullista :(

Hih tuota sheriffiä :)

Ekaa kertaa taidan kommentoida, jokin aika sitten ryhdyin lujijaksi. Valokuvaus kiinnostaa itseäni niin mielenkiinnolla seuraan blogiasi :)

3/3 | 

Ei vitsit! Sheriffillä oli ihan sama look myös viime vuonna. :D Bongattiin nimittäin sama heppu lähes joka näytöksestä Auroran kanssa. Tosin taisi olla tuo kyseinen sheriffi myös catwalkilla tallailemassa joissakin näytöksissä. :)

Pakko muuten nyt kiitellä, että mielestäni olet hoitanut tämän muotiviikkoraportoinnin paremmin kuin kukaan aiemmin. Todella raikkaita juttuja, omia näkemyksiä, monipuolisesti kuvia näytöksistä sekä niiden ympäriltä. Ja PALJON kuvia! Ja teikäläisen valokuvaajan taidoilla vieläpä niin kauniita kuvia. Melkein kuin olisi itse ollut paikalla, KIITOS! <3

Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram