Kirjoitukset avainsanalla Minä itse

Yksi kysymys, johon mä törmään kerta toisensa jälkeen, kuuluu, että "miten sinulla on noin hyvä itsetunto?". Tämän kysymyksen on esittänyt lähes jokainen toimittaja, kun minua on haastateltu vaikka pukeutumista, bloggaamista tai vaikka kehopositiivisuutta sivuten. Saman kysymyksen esittää aina toisinaan myös joku lukija kommenttiboksissa. Ja joka kerta se kysymys jotenkin ihmetyttää ja hämmentää minua. 

Musta tuntuu, että se kysymys kuuluisi aukikirjoitettuna usein seuraavasti: "miten ihmeessä sinun kokoinen ihminen voi väittää pitävänsä itsestään, sehän on aivan epätavallista?" Tuntuu hassulta selittää ja perustella jotain itselle ihan itsestäänselvää asiaa, joka kuitenkin näyttäytyy monen muun silmissä epätavallisen luonnonilmiön kaltaisena. Mun mielestä paljon enemmän on ihmeteltävää siinä miksi niin moni ihminen ei pidä itsestään.

On hölmöä, että itsetunto liitetään tosi usein vahvasti ulkonäköön ja vielä tarkemmin siihen, että onko ulkonäkö ns. standardit täyttävää. Samalla erehdytään kuvittelemaan, että jos omaa kaikin tavoin yleisesti ihastellut piirteet ja näyttää supermallilta, niin se ulkonäkö sitten toisi automaattisesti hyvän itsetunnon. Itsetunto asuu korvien välissä, ei peilissä. 

Mulle hyvä itsetunto on sitä, että mä en keksi mitään syytä miksi mun pitäisi haukkua ja soimata itseäni. En ulkonäöllisesti tai muutenkaan. (Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö olisi toisinaan epävarma. Epävarmuuden tunteet liittyy mulla kuitenkin lähes aina osaamiseen ja tekemiseen, ei ulkonäköön. Tässä tekstissä nyt ajattelen asioita kuitenkin lähinnä ulkonäköön liittyvän itsetunnon kautta)

Hyvä itsetunto on sitä, että mä olen itse itselleni kaunis ja rakas ja viihdyn itseni kanssa. En mä mitenkään aktiivisesti itseäni ihaile ja pidä itseäni joka päivä häikäisevän upeana ja kauniina (mutta aina tasaisin väliajoin kylläkin), mutta tärkeempää on, että mä en todellakaan aktiivisesti, enkä edes tasaisin väliajoin, inhoa itseäni. En latele itselleni rumia sanoja ja haukkuja.

Mä en itse vaan osaa oikein tosissani ajatella, että mun ulkonäkö/koko olis elämässä joku ongelma. Mä mietin tosi monen asian suhteen, että ainoa ihminen, jota mun tarvii miellyttää, olen minä itse. Ja se koskee etenkin ulkonäköä ja pukeutumista. Aina löytyy joku, jonka mielestä "ruma tuommoinen siilitukka"/"liian lyhyt hame noin lihavalle"/"piilottaisit nyt paremmin nuo tissit"/"en kyllä todellakaan ees koskis tollaseen läskiin" jne jne. Aina.

Ihan saatanan uuvuttavaa olis elää elämäänsä koittaen miettiä, että miten olisin, pukeutuisin, käyttäytyisin, puhuisin, ettei vaan kukaan ajattele tai sano jotain pahaa. 

Mulle ulkonäköä koskevaa hyvää itsetuntoa on itse asiassa se, etten mä ajattele ulkonäköä kovinkaan aktiivisesti. Siis vaikka mä pidän tällaista tyyliin ja omiin kuviin keskittyvää blogia ja tykkään pukeutua kivasti, niin mä ajattelen ulkonäköäni aika vähän. Mä mietin sitä lähinnä tasan niinä hetkinä, kun näen itseni peilistä.

Meikkaaminenkin on pääasiassa sitä hetkeä varten, kun mä katson peiliin ennen lähtöä, sen jälkeen mä unohdan koko asian. Se on se pieni hetki, jolloin totean, että "ihan jees!" ja sen jälkeen mun ripsarit voi varista poskelle, ja meikkivoiteet pyyhkiytyä poikaystävän paidan olkapäähän ja mulla ei ole asiasta aavistustakaan.

Kun seuraavan kerran pissalla käydessä näen itseni vessan peilistä, pyyhkäisen sen levinneen maskaran pois poskelta, mutta olen todennäköisesti liian laiska alkaakseni korjailemaan meikkiä. Johan kaikki paikalla olijat ehtivät mut nähdä naama kiiltäen ja pandarenkaat silmissä ja hyvin viihdyttiin silti.

Minä siis hyvin harvoin ainakaan arjessa muistan ajatella sitä miltä näytän. Jotkut juhlat voi sitten olla eri asia. Jotenkin se mitä enemmän laittautuu aiheuttaa myös enemmän epävarmuutta. Onko se kampaus nyt edelleen hyvin, leviskö huulipuna ja onko sukkiksissa jo silmäpako?

Mä en myöskään useinkaan vertaile itseäni muihin, että mahdanko nyt olla lihavin henkilö näissä juhlissa tai 'apua mulla on enempi näppyjä kuin noilla mun kavereilla'. Minä olen minä enkä kukaan muu, ja mä haluan ympärilleni ne ihmiset, jotka pitää minusta sisältöni vuoksi.

En haluaisi ympärilleni ihmisiä, jotka saisin ulkonäköni ansiosta, jos sattuisin olemaan nätimpi ja hoikempi. Mä en vaan ajattele, että mun pitäis kelvata kaikille. Eihän kaikki muutkaan ihmiset kelpaa mulle! Jos mä en kelpaa jollekin ulkoisten seikkojen takia, niin se on ihan satavarmaa, että sellainen ihminen ei kelpaa mulle arvomaailmansa vuoksi.

Kiteytettynä siis mun itsetunto/hyvä fiilis itsestäni perustuu siihen, että A) mä en näe yhtään syytä miksi minä en itse voisi pitää itsestäni, minähän olen itse itselleni parasta mahdollista seuraa ja B) mä en hetkeäkään odota ja kuvittele, että mun tarttis kaikkia muita ihmisiä miellyttää. 

Ja kysymykseen, että mitä sille omalle huonolle itsetunnolle vois tehdä, mun eka ohje on, että yritä ihan ekana lopettaa se itsestäsi rumasti puhuminen. Ei se rakkaus välttämättä helposti tule, mutta koita lopettaa edes se aktiivinen inhoaminen ja kieltäydy puhumasta itsellesi rumasti. Ethän sä puhuis niin sun ystävällekään.

Kommentit (33)

anonyymi

Eiköhän se hyvä itsetunto lähde jo lapsuudesta. Kun on saanut tuntea olevansa hyväksytty omien vanhempien silmissä ja on kehuttu suloiseksi ja kauniiksi, niin kait sitä aikuisenakin uskoo siihen. Ihminen kun poikkeaa "standardeista", on liian pitkä/lyhyt/laiha/tukeva, saa herkästi kuulla kommentteja ympäröiviltä  ihmisiltä.  Jos ei ole lapsena saanut tuntea olevansa ainutlaatuinen, niin tuskin aikuisenakaan pystyy tuntemaan iloa olemuksestaan. Itse olin liian pitkä naiseksi. Kaikissa sukujuhlissa "kiltit" sedät tulivat viereen kysymään "kumpi meistä on pitempi" ja kyllä kaikilla oli hauskaa. Voi vain kuvitella miltä se tuntui 15-vuotiaasta. Kun pääsin ripille isoäiti kysyi: "arvaa  miksi sinut tunnisti niin helposti kaikkien joukosta?" " Kun punainen nenä loisti", oli vastaus. Ihan kiva oli kuulla. Miten sitten rakentaa tältä pohjalta hyvän itsetunnon? 

Veera
Liittynyt2.9.2015

On totta, että lapsuus ja sieltä saadut eväät vaikuttavat suunnattoman paljon. Mutta ei se ole ainoa asia joka vaikuttaa enkä myöskään suostu uskomaan, etteikö muka yksikään joka ei ole saanut hyvää itsetuntoa jo lapsuudesta saakka, pystyisi asiaa myöhemmin vielä parantamaan. Juu, ei kaikki kykene, mutta kyllä niitäkin ihmisiä on paljon, jotka ovat kyenneet korjaamaan asiaa vielä myöhemmällä iällä. Ei se lapsuus aina ja välttämättä määrittele koko loppuelämää.

Ja en minäkään ole kommenteilta ja pilkalta välttynyt. Kyllä sitä on elämänsä aikana kummasti saanut kuulla pään aukomista ensin siitä kun olin kaikkia muita pienempi, sitten siitä kun oli liian pienet tissit ja myöhemmin vielä enemmän siitä kun on liian isot tissit ja ties vaikka mistä. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Ihan saatanan hyvä kirjoitus!!! KIITOS TÄSTÄ!!! (Anteeksi voimasana, mutta joskus on pakko.)

Saara

Asiaa puhut. Äitini ja anoppini jatkuvasti vertailevat itseään muihin, joko halveeraamalla toisen tyyliä pukeutua, elää ja olla, tai sitten "näennäisesti" minimoimalla itseään. Nyt vasta olen havahtunut tämän huomaamaan ja olen jo 40. Itselleni riittää juuri se, että saan olla kuten haluan ja annan muidenkin olla.

Veera
Liittynyt2.9.2015

ääh, kuulostaa ikävältä. Mut onneksi olet kiinnittänyt asiaan huomiota, joten samaan puhetapaan lipsumista on helpompi välttää.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

HPöllö

Löysin tän sun blogin vasta muutama päivä sitten ja kirjoitat kyllä asiasta. Itse olen se reilusti ylipainoinen, persjalkainen, keski-ikäinen, ennen huonosta itsetunnosta kärsinyt nainen. Koulukiusattukin: isot tissit ja "kumihuulet" = pussattavat kuulemma :)  - silloin vielä normaalipainoinen eli kiusattiin pelkästä kateudesta, olen tajunnut sen nyt. 
Joku 15 vuotta sitten, kun päädyin nykyisen harrastuksen pariin, jossa ydinporukassa meitä on 2 naista ja 7 miestä ja meitä naisia kohdellaan kuin prinsessoja tajusin, että hitto,

MÄ OLEN PARAS MÄ! 

Aina kun tulee tilanne, esim. juhliin lähtö ja tuntuu, että "mä näytän kamalalta näissä vaatteissa" tms. niin kaivan mielestäni tuon lauseen - ja että mua ei ole kutsuttu juhliin mun ulkonäön takia, vaan mun takia. Koska mä oon paras mä :D 

Mutta siitä huolimatta mua sylettää (kauniimmin sanottuna) kaikki iltapaskalehtien "näin tiputat lomaläskit", "näin tulet rantakuntoon", "xxx teki sen muutoksen ja tiputti xx kiloa" ja blaa blaa blaa.... Kun ei muisteta sitä, että ihan kaikki läskit ei johdu ihan vaan pelkästä väärästä syömisestä ja liikkumattomuudesta - tai että se liikkumattomuus ei johdu ihan pelkästään laiskuudesta, kun siihenkin voi olla joku syy. Joku joka ei näy päällepäin. 

Ett ei mulla nyt muuta. Kuin että Veeran tekstiin lisäyksenä, opettele se, että sä oot paras sä, kukaan ei voi sua korvata!

Ja kiitti Veera, sun kirjoitukset on ihan huippuja  :D 

Veera
Liittynyt2.9.2015

Nimenomaan, sä olet maailman ainoo ja paras sinä! Ja tosiaan minäkin luotan olevani ystävieni ja läheisteni silmissä ihana ihan sisältöni vuoksi, joten helvettiäkö siitä, jos ei aina oo nuttura ihan nättinä. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

FunnyLady
Liittynyt31.7.2017

Itse olen joskus tuskaillut isoa nenääni, ryppyjäni ja muita ominaispiirteitäni😄olen tehnyt ihan listaa asioista jotka voisivat olla toisin. Ja tajusin ettenhän olisikaan sitten enää MINÄ. Juuri nämä asiathan kuuluvat persoonaani, siihen kokonaispakettiin josta löytyy paljon sisältöä😄Veeran kirjoitus oli todella hyvä ja tarpeellinen, toivoisin että kaikki naiset lukisivat sen! Nykyajan ulkonäkövouhotus on mennyt jo ihan sairaaksi. Siksi olisi tärkeää että me jotka olemme jotain oivaltaneet😊voisimme jakaa toisenlaista viestiä ympärillemme. Varsinkin lapsille ja nuorille jotka väkisinkin omaksuvat ajatusmalleja siitä mitä näkevät ja kuulevat. Mennään asia eikä ulkonäkö edellä ja pepun sijasta kannattaa treenata aivoja😄😄

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mulla on kans tuo ajatus, että en mä haluais oikein mitään muuttaa ulkonäössäni, kun sit ei tuntuis enää minulta! :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Niin paras kirjoitus Veeralta. Olen 60 ja en vieläkään ole sinut itseni kanssa: liian lihava, isot tissit, mitätön. Että tämä on raskasta taakkaa kantaa. Kiitos Veera!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Vaikka olis lihava ja isot tissit (kuten itse olen), niin ei se mitättömäksi tee!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Hieno kirjoitus, Veera! Itse toimittajan töitä tekevänä tuli vaan mieleen , että miksi sulta kysytään tota kysymystä kerta toisensa jälkeen? Eihän keneltäkään fitness-pimultakaan kysytä, että miksi sulla on noin hyvä itsetunto? Ihan kuin se olisi jotenkin ihmeellinen asia, että pluskokoinen ihminen pitää kehostaan ja uskaltaa myös näyttää sen.

Kiitos siis esimerkistäsi ja blogisi positiivisesta asenteesta. Keep up the good work!

Veera
Liittynyt2.9.2015

No sitähän mä itsekin ihmettelen. Siitä tulee just toi olo, että on oletus, että lihavan naisen odotetaan olevan vain itseään säälivä ja inhoava ihminen, jonka hartain toive on kymmenien kilojen painonpudotus. Toimittajat toistavat sitten kysymyksillään ja käsittelytavallaan uiein näitä stereotypioita. Mulla on tästä aika paljon kokemusta. :D 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Jenni

Just näin, tässä kirjoituksessa jokainen sana on asiaa! Itse koin myös lapsuuden, joka nyt ei ihan hirveesti jeesannut terveen itsetunnon kasvattamisessa ja yksi jos toinenkin elämän varrella tapahtunut asia on sitä yrittänyt heiluttaa vielä lisää. Mutta nyt kolmekymppisenä olen vaan päättänyt, että mua ei vaan voi määrittää menneisyydessä tapahtuneet asiat ja mulla on täysi lupa pitää itsestäni, olin minkä kokoinen ja näköinen tahansa. Mä olen myös luopunut tuosta "olenko lihavin täällä"-ajattelusta ihan tietoisesti ja se on todella vapauttavaa. Tottakai yhä välillä tulee huonoja päiviä jolloin on mielestään ihan maan mutaa, mutta se oivallus on tärkeä, että sieltä pystyy juurikin sillä omalla itselle lempeällä asenteella itsensä nostamaan. Jos ei heti samana päivänä, niin sitten seuraavana. :) Kiitos Veera, tällaisia kirjoituksia tarvitaan!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Niin, osa ihmisistä onnistuu jättämään menneisyyden asiat taakseen ja löytämään uusia tapoja ajatella vaikeidenkin asioiden jälkeen ja toisilta se ei taas onnistu. Mutta niin kauan kuin on edes vähän toivoa, että asiat voisi muuttua, niin kannattaa ainakin yrittää. Tosi hienoa kuulla, että sä olet onnistunut jättämään menneet taaksesi ja löytämään lempeyttä itseäsi kohtaan. Eikä se mitään jos välillä on paskempia päiviä, kun sit tulee taas väliin niitä parempia!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Seijuli

Pieni vinkinpoikanen; Älä välttämättä aina aukikirjoita sitä kysymystä sinun hyvään itsetuntoosi liittyen. Minä ihan vilpittömästi, ilman taka-ajatuksia kysyisin sinulta kuinka sinulla on niin hyvä itsetunto, kun tuntuu että useimmilla suomalaisilla ei ole. Nyt en siis kysy sitä, kun sain vastauksen :) Minä olen sen kasvatusmallin tulos, että minä tai tekemiseni ei ole riittänyt äidilleni ja se on varmasti syönyt itsetuntoani. Siihen vielä tämän maailman luomat paineet ulkonäöstä ja menestymisestä, niin huonon itsetunnon soppa on valmis. Ihailen suuresti ihmisiä joilla on hyvä itsetunto ja pyrin sellaista kohti itsekin pienin askelin. Kiitos postauksestasi, se rohkaisee olemaan ylpeä itsestään ja rakentamaan hyvää itsetuntoa.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Kyllä mä tiedän, ettei se kysymys ole tarkoitettu aina noin kuten sen "aukikirjoitin". Mutta kyllä se myös toisinaan on tarkoitettu juuri niin. Etenkin silloin kun toimittajan koko jutun pointti on ollut, että "veera on ylipainoinen, mutta uskaltaa SILTI pukeutua rohkeasti ja blaa blaa", mikä on jotenkin niin nähty näkökulma.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

kikka l.

Kommentoin ekaa kertaa. Kaikki, mitä ajattelin sanoa, onkin jo edellä tullut ilmi. 

Blogisi on ihan huippu, onneksi sen löysin. Olen 60 plus iältäni, mutten mieleltäni ihan. Ja myöskään  en omasta laiskuudestani tai välinpitämättömyydestäni lihonut . Ihailen tyyliäsi, suhtautumistasi tyyliin, vaatteisiin ja tekemisiin yleensä, sinulla on tervettä järkeä ja elämäniloa niinäkin päivinä, kun ei mikään huvita. Ainakin postauksissasi . 

Olet kaunis, kasvoiltasi ja kropaltasi ja jotenkin mistutat tytärtäni, joka on minulle tärkeä ja paras ystävä .

Kiitos blogistasi !

Ainoan lapsen syndrooma?

Mulla ainakin vaikuttaa tosi paljon äitini. Jos tällaiselle keski-ikäiselle joka kerta huomautetaan että "oletko lihonut/oletko vähän laihtunut" niin se vaikuttaa yllättävän paljon. Silloin joskus nuoruudessa kun välillä oli jopa kokoa 32/34 niin ei kuitenkaan kehuja paljon tullut. Vähintään hiukset oli väärin leikattu. Jos olisi sisaruksia niin tapaisin häntä todellakin harvemmin. 

Yleensä kuitenkin itsetuntoni riittää mutta aina joskus kuuluu päästä ääni "oletko nyt ihan varma että tuo sopii". No, kunhan ovat puhtaat :D

Veera
Liittynyt2.9.2015

Koitapa joku kerta kerätä rohkeutta ja kysäise äidiltäsi, että miksi hän kokee niin tärkeäksi sun painosi vahtaamisen. Saattaa olla, että se on vaan niin automaatio hänellä sellainen tapa puhua, että kun joutuu selittämään miksi niin tekee, niin saattaakin jotain päässä naksahtaa. Ei toki välttämättä, mutta kannattaa yrittää.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

KastehelmiB

Upeaa, että sinulla on rohkeutta olla oma itsesi, toisin kuin monella muulla suomalaisella. Meihin varmaankin nuorena istutettu tuo kelpaamattomuuden leima ja vertailu muihin samanikäsiin. Vanhemmat tekevät tätä varmasti tahattomasti. Sen lisäksi toisen ihmisten arvostelu on niiiin yleistä - miksi? Miksi emme kelpaa sellaisina kuin olemme.

Veera
Liittynyt2.9.2015

niin, moni vanhempi siirtää huomaamattaan niitä itse oppimiaan vertailun ja väheksynnän malleja. Se on surullista.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Itsetunto paennut?

Kiitos kirjoituksestasi. Kyynelsilmin sen luin ja totesin, että olet erittäin oikeassa. Minulla on Sinulta paljon opittavaa.
Itse olen ikuinen suorittaja. Opiskelen, etenen uralla, haluan näyttää kokoajan...itselleni, niin kaiketi. Silti se piste ei täyty ehkä koskaan, sillä peilistä minua katsoo aina keski-ikäinen, lössähtänyt ja väsynyt perheenäiti, jonka kehonkuva on häpeän ja nolostumisen täyttämä. Kokemus on syvällä, tosi syvällä.
Saan blogistasi paljon rohkeutta. Olen uskaltanut rikkoa rajoja, ja saanut kehuja. Ylitän niitä ihan pieniä esteitä joka päivä, olen päättänyt. Joskus haluan katsoa peiliin ja sanoa sinne että hei okei, aika cool mimmi!
Kiitos blogistasi. Olet upea,rohkea ja taitava.

Pikkutalon Sanna

Kuule ihanainen, oot niin oikeassa ja kirjoitat kauniisti asian julki. Mä oon jo 52 vee ja oppinut jo ajat sitten rakastamaan itseäni "karvoineen päivineen". Elämä on huikean paljon hauskempaa kun tarttuu hetkeen ja nauraa ne ripsivärit poskille :) Kivaa viikonloppua Veera!

Sipriina80

Oon pitkään seurannut sun blogia ja jälleen yks parhaista teksteistä. Oon itse paininut tämän itsetunto asian kanssa koko ikäni ja vähitellen löytänyt keinoja hyväksyä itseni juuri tälläisena kuin oon. Ja sun blogin seuraaminen on kyllä auttanut siinä. Nyt kiinnostais vielä tietää mistä toi ihana mekko on?

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mekko on Ellokselta, mutta jo pari vuotta vanha. Tänä vuonna on ollut saman tyyppistä mekkoa siellä mustana ja roosan värisenä.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Joo, mielestäni tää on M-koko. Olen ostanut kirpparilta, joten ei ollut vertailukokoja vierellä, mutta Googletuksen perusteella sanoisin et M. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Oon tähän aikaan varmaan liian väsyny saamaan ulos mitään järkevää, mutta kun nyt kerran tässä olen ja juuri tän tekstin luin niin pitää nyt samantien sanoa, mitä on sanottavaa. Taustoitan sen verran, että tulin suoraan Milla Grönmanin tube-videon katsottuani lukemaan just nimenomaan tätä tekstiä. Ite oon 18v keskimittainen ja sopusuhtainen nuori nainen ja varmastikin suomenmaassa harvinainen tapaus, sillä ulkonäköön liittyviä itsetunto-ongelmia ei mun päähän mahdu. Se on yks paskan maku, mitä joku muu aattelee siitä, miltä mä ny taas näytän. Mitä enempi vieroksuvia katseita ja pahoja mulkaisuja "mikä stana *tuo* on" sitä enempi mulla kääntyy naama virneeseen ja halu näyttää just näin oudolta ja olla just näin outo vaan vahvistuu 😎 Mua ei koskaan oo kersana tai teininä kehuttu ulkonäöllisesti, enkä piittaa kehuista vieläkään, jos joku tykkää niin kiva, mut emmä sitä varten tältä näytä. Mä elän täällä itseäni varten, mä näytän tältä itseäni varten, mun on ihan jees olla näin niin sillon mä oon näin, eikä kukaan tai mikään pysty vaikuttamaan mun valintoihin siinä asiassa miltä mä näytän (tietty ny asiakaspalvelutyössä pitää vähän miettiä, ettei ihan autoremppanaamalla yritä asiakkaille myyjänä hymyillä jne. nämä asiat erikseen). Mä toivoisin, että muutkin pystyisi samaan, mihin ite pystyn. Kokemuksesta tiedän, että ei tää helppoa ole, mutta ehdottomasti sen arvoista! Se on uskomattoman suuri vapauden tunne, kun ei tartte miettiä mitä muut aattelee ja mä toivoisin, että joka ikinen ihminen vois kokea saman tunteen! Se on vaikeeta ja vaatii työtä, mutta se on ehdottomasti sen arvosta! Tsemppiä kaikille, jotka painii itsetunto-ongelmien kanssa! Olitte te sitten pieniä, suuria, lyhyitä, pitkiä, laihoja, lihavia, nuoria, vanhoja, mustia, valkosia, harmaita tai keltasia, ni kun te vaan ootte te niin se riittää! Mä elän itselleni. Elä sä sulle itsellesi. Sä riität just tollasena, kuin oot! ❤

Ps. Lisää höpinöitä oman blogin puolella; http://somethingdeadinlife.blogspot.fi/?m=1 saattaa olla siellä vähän selkeämpää tekstiä, käykää lukemassa, jos kiinnostaa oon siellä yrittänyt vähän paremmin sanoa omia ajatuksia julki ja en tiä jos siitä jotain tsemppiä jollekulle ois (: eipä mulla muuta paitsi niin tietty totta kai pitää sanoa, että tosi upeasti ja vahvasti kirjotettu 👊 tästä aiheesta ei koskaan voi puhua liikaa!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Kiitos pitkästä kommentista! Kuulostaa just hyvältä ja tasapainoiselta sun suhtautuminen. Minäpä käyn kurkkaamassa sun blogia myös! :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Tämän kylän homopoika -blogin Einosta on selvästi tulossa oma blogihaasteguruni, sillä tämä on vähälle aikaa jo toinen kuvahaaste, jonka hänen blogistaan nappaan. Viime kuussa esittelin Einon vanavedessä 10 vuotta FB-profiilikuvieni historiaa ja nyt on uuden kuvakavalkadin vuoro. 

Tämän kertainen kuvahaaste kuuluu seuraavasti: valitse puhelimesi kuvarullasta 10 jo olemassaolevaa kuvaa, jotka kertovat jotakin sinusta ihmisenä.

Mitään suuria salaisuuksia tai yllätyksiä ei kuva-albumini kyllä tarjonneet, vaan lähinnä sellaista materiaalia, jota olen jo muodossa tai toisessa julkaissut. Mutta tässä silti kymmenen kuvan satsi.

Hyvän joulun toivotukset ja pääsiäismunat sulassa sovussa yhtä aikaa esillä. Kertooko tämä, että olen laiska ja saamaton, vai nero, joka osaa varautua jo tulevaan? Joulu ja pääsiäinenhän tulee uudelleen joka vuosi!

Jos pääsen lähelle koilaa, en vain pysty olemaan rapsuttamatta! Enkä myöskään voi olla ottamatta kuvaa tästä ihanasta kohtaamisesta.

Minun ja avonaisten hiusten suhde on hieman kompleksinen.

Ei ole naista luotu elämään ilman kakkua.

#ilovemyjob

Yksi tämän sortin kuva ei vielä kerro mitään, mutta se kertoo, että näitä kuvia löytyy puhelimesta kymmenittäin. En omista autoa.

Tämä kuva kertoo suunnattomasta kauneudestani ja siitä, että jaksan poseerata ihmismäisesti keskimäärin viisi ruutua kerrallaan.

Kaikista vanhimmat ystävät ovat niitä rakkaimpia ja haluan pitää heidät lähelläni.

Minä en viinilasiin sylje. 

Mä olen söpö kuin kissa. Tämä tosin ei ole oma tulkintani, vaan löysin kuvan tänään Facebookin viestipyynnöistä. Joku ulkomaalainen miespuolinen henkilö siellä luritteli minun kauneudestani ja komppasi sanojaan tällä kokoamallaan hillittömällä kollaasilla.  En tiedä ollako kauhistunut vai otettu. :D :D

Huomenna toivon mukaan taas jotain asukuvaakin!

Kommentit (5)

Mai

Hahaa, puhelinräpsyjä! :D
Asiasta viidenteen, sinä mummokalsareiden suurvisiiri: oletko sattumalta törmänny alushousuostoksillasi semmoisiin kovasti kehumiisi pidempilahkeisiin reisienpelastajiin äitiysversioina?

Vierailija

Juu-u jossainpäin ulkomaalaiset miehet tykkää tuhdeista muijista, olisiko se vaurauden merkki majalle kun on ollut varaa syöttää emäntä pulskaksi, tiedä häntä . Veerasta voisi joissainpäin maailmaa saada monta lehmää tai vuohta. 

Tarja

Olipa suupieliä ylöspäin kääntävä postaus! :D

Olet huippu, Veera! <3

Aurinkoista viikonloppua!

Täältä mä taas kirjoittelen Satakunnan Liikenteen bussista. Suuntana tälläkin kertaa Helsinki, missä luvassa muutama blogitapahtuma ja työtapaaminen. Ja tietenkin hengailua ystävien kanssa. Se on muuten jännä, että mä oikeasti näen esimerkiksi Iinaa paljon useammin kuin Porissa asuvia ystäviäni. Jos ei nyt ihan viikottain nähdä, niin ainakin parin viikon välein ja Porissa on oikeastaan vain yksi sellainen ihminen, jonka kanssa näen yhtä usein.

Olen nimittäin oikeasti aika introvertti erakko, vaikkei ehkä ihan heti uskoisi. Vaikka minulla on paljon ystäviä joiden seurasta kyllä nautin, niin mulle riittää tapaamiset aika harvakseltaan. Viihdyn enimmäkseen itsekseni ja töiden kautta tuleva ns. pakkososiaalisuus on monelle päivälle ihan riittävä annos ihmiskontakteja.

  

Tämä on sellainen asia itsessäni, joka minulle on selvinnyt oikeastaan vasta tässä kolmekymppisenä. Siihen saakka pidin itseäni tosi sosiaalisena ja kaveriporukoissa viihtyvänä, ja ehkä sitä nuorempana olinkin, mutta viime vuosina olen oppinut itsestäni, että voin paremmin, kun saan reilusti aikaa ihan omissa oloissani.

Kilpirauhasen vajaatoiminnan yhdeksi oireeksihan mainitaan ns. erakoituminen ja sosiaalisista suhteista vetäytyminen. En sitten tiedä kuinka paljon itselläni tuo asia vaikuttaa. Onhan se myöskin osaksi ihan luonnekysymys. Itse huomaan vaan, että sosiaalisissa tilanteissa oleminen on minulle aika kuormittavaa ja siinä missä joku toinen kokee nimenomaan saavansa energiaa viettävmällä aikaa muiden ihmisten kanssa, niin minulle sitä latautumista tarjoaa yksinolo. 

Mutta elämä on helpottanut hirveästi sen jälkeen, kun asian on ymmärtänyt ja hyväksynyt. Hyväksymisellä tarkoitan sitä, että lakkasi tuntemasta huonoa omaatuntoa siitä, että ei aina osallistu kaikkiin kavereiden kemuihin ja sano aina kyllä, kun joku ehdottaa tapaamista. 

Ei siis tosiaankaan ole kyse siitä, etten viihtyisi ystävieni seurassa, mutta minulle vaan riittää tosi pienet annokset. Nyt kun olen ollut alkuviikon pääasiassa omissa oloissani työkeikkoja lukuunottamatta, on aivan ihana ajatus, että tänään saa viettää aikaa ystävän kanssa. Parin päivän sosiaalista kanssakäymistä sisältävän Helsinki-reissun jälkeen kaipaan sitten viikonlopulta taas rauhaa.

Mutta, tänään siis suurella ilolla ystävän kanssa aikaa viettämään! Bussi onkin ihan kohta Kampissa. Jee!

farkut - HM+ / t-paita - H&M / kengät - Gabor / nahkatakki - Ellos / nahkakassi - Diesel / Korvikset - Via Minnet (saatu)

Jottei ihan menis jutut ohi näistä asukuvista, niin vinkkaanpa, että nuo HM+ -osaston korkeavyötäröiset nilkkamittaiset farkut on just nyt -25% alessa! Enemmän kuvia farkuista tässä postauksessa.

Kommentit (12)

Sinituuli

Itse olen aina sanonut, että käytän työpäivän aikana kaiken sosiaalisuuteni ja täysin tyytyväisenä vietän vapaan aikani vaikka yksin kirjan kanssa. Ei sillä, on ihana liikkua ja nähdä ystäviä, sillointällöin. En esimerkiksi halua muuttaa mihinkään syrjäkylille, koska tiedän erakoituvani sinne kokonaan. Nyt kaupungissa nopeat extempore lähdöt ovat parhaita.
Olipa taas niin tutun tuntuinen postaus. :)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mullekin parhaita on ne sellaiset "nähdäänkö nyt" -tyyppiset ratkaisut kavereiden kanssa. Jos tapaamisia joutuu merkkaamaan kalenteriin, ne tuntuu heti vaan ahdistavilta menoilta. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Samettitassu

Olen huomannut saman, minulla on hevonen joten se on yhdistetty harrastus ja velvollisuus ja siinä saan paljon sosiaalista kanssakäymistä ja se myös hyvin aikaavievää. Tästä syystä viikottaisetkin kaverien tapaamiset käy aika työläiksi, kun pitäisi hoitaa myös muut velvollisuudet. Pidän juhlia joissa tapaan useampia ystäviäni yhtäaikaa ja välissä fiiliksen mukaan näen heitä ja saatan ottaa heitä mukaan tallille jos he haluavat :) Myös tuo miekkonen kotona tarjoaa aika paljon sosiaalista tyydytystä :D Kun asuin yksin oli tarpeeni kaverien tapaamiselle suurempi.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mulla kans riittää ihan hyvin se kotona iltaisin seurana olevan mies. Välillä jopa pyydän et voisko se lähtee hetkeksi jonnekin, jotta saan olla yksin. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Tarjuska

Kiitos tästä! Ensimmäistä kertaa kuulen, että ns. erakoituminen on yksi kilpirauhasen vajaatoiminnan oireista. Itse olen miettinyt pitkään, miksi en jaksa olla enää kovin sosiaalinen ja miksi ystävien ja kummityttöjen tapaamiset ovat äärimmäisen uuvuttavia kokemuksia, vaikka toisaalta mukaviakin. 

Veera
Liittynyt2.9.2015

Hyvä, jos sait uutta infoa! Kyllä tosiaan monessakin yhteydessä anti-sosiaalisuus liitetään vajikseen ja voin kyllä omalla kohdalla asian allekirjoittaa.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Virpuuli

Tunnistan itseni myös interovertiksi erakoksi ja mitä enemmän ikää tulee niin sitä paremmin viihtyy omassa seurassaan. Eikä se ollenkaan poista sitä, etteikö pitäisi ihmisistä tai arvostaisi ihmissuhteita. Suosittelen lukemaan Linus Jonkmanin "Introvertit, työpaikan hiljainen vallankumous", mä välillä nauroin ihan ääneen, kun tunnistin itseni kirjasta :) 

Veera
Liittynyt2.9.2015

Kiitos kirjavinkistä, pitänee tutustua :)

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Elloksella on tänäkin keväänä kivoja nahkarotseja!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

RiittaT

Tämän palstan rohkaisemana uskaltauduin tilaaman Bootz.comista Mango Violeta -malliston nahkabikertakin. Molemmat koot, L ja XL ovat isoja, mutta aion tilata sovitettavaksi M-koon. Olen vuosia haaveillut nahkabikerista, mutta en ole löytänyt sopivaa. Kiitos tästä blogista, jonka innoittamana taidan saada toivomani nahkatakin 😀

Veera
Liittynyt2.9.2015

Jee, kiva kuulla, että täältä on löytynyt inspistä ja rohkaisua! Toivotaan et se M koko natsaa!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Ei siitä ole kuin pari viikkoa, kun kirjoittelin mulla olevan todella onnellinen olo, mutta nyt on vähän eri ääni kellossa. Tai siis, miten tän nyt muotoilisi..Kaikki on edelleen ihan samalla tolalla elämässä kuin silloinkin. Mitään ikävää ei ole sattunut. Mutta olen ollut nyt suunnilleen viimeisen viikon ajan ihan sellaisella tuulella, että tekis mieli vaan näytellä keskaria ihan kaikelle ja kaikille. Eniten kuitenkin ehkä ihan vaan itselle.

Ärsyttää arki, tympii kaikki ihmiset, tuntuu että duunit ei suju, pää lyö tyhjää. Tuijotin äsken kaupassa korttimaksupäätettä helvetillisen pitkän tovin enkä vaan ymmärtänyt mitä siinä lukee. (Syötä pin-koodi, se sanoi). Eilen istuin yksin syömässä ja läheisessä pöydässä oli neljän nuoren aikuisen porukka viettämässä aikaa ja mun eka ajatus oli, että "ai kauhee, jos pitäis olla tolleen ihmisten seurassa ihan muuten vaan, ajankuluksi!" Oma inhoreaktio vapaa-ajan sosiaalista kanssakäymistä kohtaan oli niin pöljä, että alkoi jo melkein naurattamaan. Mutta kun siltä musta just nyt tuntuu, että ei yhtään jaksais olla ihmisten kanssa enempää kuin on pakko.

Ihan samalla tavalla kuin mun vuosien takaiset pahat fyysiset sairastamiset ovat jättäneet muhun esimerkiksi tiettyjen paikojen kipuihin liittyviä voimakkaita pelkoja (säikyn heti ihan hirvittävästi jos esim peukalonivel kipeytyy, pelkään sen tarkottavan välittömästi pahaa sairastumista) on mun masennustausta saanut aikaan samaa. Tiedän, että mielialan on ihan normaalia elämässä vaihdella ja, että toisinaan nyt vaan on vähän takkuisempaa ja tympeämpää kuin muulloin. Kuitenkin tuosta tiedosta huolimatta iskee mielialan pienenkin laskun seurauksena mieleen pelko, että mitä jos tästä alkaa taas liukas alamäki. 

Viime päivinä olenkin aktiivisesti yrittänyt tulkita tuntemuksiani, miettiä asioita realistisesti ja puhua itselleni rauhoittavasti. "Veera, on ihan normaalia väsyä, kun tekee tosi paljon töitä ja reissaa. Ja kun on väsynyt, on ihan tavallista, että pinna tuntuu kireältä ja pikku asiatkin alkaa tympimään. Jos kuitenkin mietit ihan tosissaan, niin mikään konkreettinen asia ei ole muuttunut huonommaksi, vain omat tunteet.  Ja muistathan Veera, että tunteisiin ei tarvitse jäädä kiinni, vaan niiden voi vain antaa vierailla hetken ja niihin voi itse vaikuttaa. Ja ennen kaikkea muistathan, että on tässä selvitty ihan oikeastikin paskoista tilanteista!"

Ei kai tähän negatiivisen fiiliksen ryöppyyn ole tosiaan mitään muuta syytä kuin se, että mä oon ihan hiton väsynyt. Tulee esimerkiksi tää reissaaminen ja toistuva laukun pakkaaminen ja purkaminen jo ihan korvista ulos. Yksinkertaisesti taidan vaan olla loman ja nollauksen tarpeessa. Aika yleinen ja tunnistettava fiilis varmaankin?

 

Kuvassa jäätelöpurkki, jonka äsken nappasin lähi Alepan pakastehyllystä ihan vaan puhtaasti hetkellinen sokerihuuman tuoma lohtu mielessäni. Niin ihanan kliseistä. 

Mutta kaipa se on tosiaan tuo menneiden mustien aikojen jättämä pelko, joka mulle tekee tällaisesta mielialan notkahduksesta jotenkin normaalia isomman asian. Olen nyt saanut elää niin pitkään todella hyvän ja onnellisen fiiliksen vallassa, että olen jo vähän ehtinyt unohtaa millaiselta takkuamiselta elämä voi välillä tuntua ihan ilman sen kummempaa syytäkään. Olen ikään kuin taas uppoutunut siihen valheelliseen kuvitelmaan, että minä jaksan ja pystyn ja kykenen aina vaan ilman taukoja. Ja se, jos mikä on vaarallista, jos ei tajua omia rajojaan.

Väsymys, vitutus ja kiristynyt pinna ovat siis luonnollisia merkkejä, että nyt vois olla hyvä aika ottaa hetki iisisiti ja olla vaikka tekemättä yhtään mitään. Mun terapian loppumisesta on pian jo kaksi vuotta, mutta huomaan, että sen alulle pistämä ajatustyö, opettelu ja oivallukset jatkuvat edelleen. Nytkin on ihan selkeästi menossa prosessi, jossa mä koitan opetella että millaiset tunteet ja tunteiden vaihtelut ovat normaaleita ja ihan terveeseen elämään kuuluvia. Kun mieli on pitkään ollut sairas, on uuden terveemmän minän tuntemukset toisinaan hämmentäviä.

Ajatusten ulos kirjoittaminen tuntuu auttavan jälleen. Soitin ennen postauksen aloittamista miehelleni ja ystävälleni ja ihan suoraan sanottuna vaan kitisin. Halusin vaan päästä jollekin kertomaan mitkä kaikkia asiat nyt ärsyttää ja miten paljon kaikki just nyt tympii. Ja yhtenä pääkohtana oli se, että olin itselleni vihainen siitä, että olen negatiivisella tuulella. Mutta nyt kirjoitettuani ulos tunteeni, pelkoni ja saatuani aikaan pientä analyysiäkin, ei korvistani nouse enää lainkaan niin paljon savua ja pystyn olemaan jo itsellenikin hieman armollisempi. Nää tunteet on ihan ok!

Mä voisin jatkaa tätä itseni terapioimista nyt sillä, että kirjoitan listat asioista joista olen tällä hetkellä onnellinen ja sitten listan asioista jotka huolettaa. Sitten jaan ne huolettavat asiat vielä kategorioihin "näihin voin itse vaikuttaa" ja "näihin en voi itse vaikuttaa". Siinä on taas sopivasti reality checkiä, jotta voi alkaa taas ajattelemaan iloisemmin ja häätämään huolia. Ja mitä tähän väsymykseen tulee, niin parin viikon päästä pitäis jo olla vähän vapaatakin luvassa. Kyllä tää taas tästä. Kai.

Jos entisen masentuneen mielenliikkeet kiinnostaa, mutta et ole aiheeseen tässä blogissa aiemmin törmännyt, niin lukaise vaikka nämä pari postausta: Kerran masentunut, aina masentunut? ja Milloin on oikea hetki lopettaa mielialalääkkeet?

PS. Se on muuten just nyt mielenterveysviikko meneillään! Ihan siis ajankohtainen aihe. Huomenna pitänee sitten kirjoittaa aiheesta tissit, koska on myös #tissiviikko

 

 

Kommentit (26)

Salla

Osaispa/rohkenispa itsekin hyödyntää omaa blogia tällaiseen näinä hetkinä kun pää on kertakaikkisen jumissa ja kaikki vaan potuttaa eikä ymmärrä miksi...Tuttua myös tuo pelko romahtamisesta aina silloin kun on vähänkin alavireinen olo.

Eli hyvinkin samoilla fiiliksillä täällä tänään. Paitsi jäätelön tilalla raakaa piparitaikinaa...

Veera
Liittynyt2.9.2015

ooh, mäkin haluun piparitaikinaa! Voiks ostaa sitä vaikkei aio paistaa pipariakaan? :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Kaisa

Halauksia. Mulla pms saattaa sekoittaa muuten hyvin menneen jakson aivan täysin. Yhtäkkiä tulee sellainen kuolemafiilis ja kaikki on katastrofia ja kamalaa. Eikä sitä siinä myllerryksessä ja epätoivossa huomaa, miksi fiilis muuttuu. Sit alkaa menkat.
Ota lepoa heti kun siltä tuntuu. Mulla on kokemusta burn outista, eikä se oo yhtään hyvä juttu. Voimia!

karkkinen

Mulla on tämä sama.. Olen normaalisti ihan positiivinen ja normaali ihminen, mutta PMS sekoittaa noin 5-1 päivää ennen menkkojen alkua koko pään. Kaikki kaatuu päälle ja elämä ei tunnu elämisen arvoiselta. Olen päässyt tästä hieman eteenpäin aloittamalla kuukautisten seurantasovelluksen käytön. Siihen voi siis laittaa kuukautispäivät ja PMS-oireet ylös ja pikkuhiljaa se oppii ennustamaan menkkojen alkua. Minulle on ollut iso helpotus, kun sovelluksesta tarkistamalla huomaa, että menkat on tulossa pian, jolloin ymmärtää, että tuntemukset on oikeasti vain hormonien aiheuttamia tilapäisiä ajatuksia. Ajattelin vinkata, kun saattaa olla avuksi myös muille.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Kuulostaa kamalalta! Mulla ei ole lainkaan menkkoja pillereiden vuoksi, joten en yhtään osaa sanoa, että mitkä mielialan heilahtelut milloinkin ehkä liittyis noihin hormonihommiin. :P

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Nansuli

Hei! Kiitos, että jaksoit kirjoittaa blogiin väsymyksestäsi. Tekstisi voisi olla minun kirjoittamaa, oma oloni on hyvin sama. Se on tämä pimeys... Voimia!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Joo, ei tää pimeys asiaa ainakaan helpota!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Itse painin samojen tuntemusten kanssa. Kevät ja kesä oli ihan tosi mukavaa aikaa, ja siinä ehti jotenkin jo unohtaa että tämä syksy on (aina) tällaista rämpimistä.. ja heti alkaa pelottaa, että mitä jos tästä lähteekin taas kaikki vuodenajat nielevä alamäki. Huomaan itsekin hölläämistarpeet yleensä siitä, että kaikki alkaa vituttaa ja haluan olla paljon yksin. Omien voimavarojen rajat on siis vielä hakusessa, kun esimerkiksi nyt valvon öitä siksi että olen niin ärsyyntynyt ja leukaperät kireänä ties mistä.. mutta pientä edistystäkin tapahtuu, nyt osasin hakea sairaslomaa hetkeksi ja sekin on jo helpottanut paljon. Reeniä, reeniä!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Noi kireet leukaperät on tuttua täälläkin! Huomaa vaan ärtymyksessään purevansa koko ajan hampaita yhteen. :P

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Anna

Joskus tarvitaan joku sanomaan tämä: kuuluu asiaan :) Eli on täysin normaalia (kuten itsekin totesit) olla ärtynyt, jos elämässä tapahtuu paljon kaikenlaista. Tiedän toki itsekin fiiliksen ja sen, kuinka ei millään haluaisi hyväksyä itseensä tuota olotilaa. Mutta kun sen hyväksyy, helpottaa jo vähän! Jaksamisia :)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mä oon nyt viime päivät koittanut vaan antaa ittelleni luvan olla nyt vähän möks. Se tosiaan auttaa vähän, kun ei siitä enää syyllistä itseään.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Forkkis

Ei ihme, että olet noissa fiiliksissä, ihan on itseä hengästyttänyt sun työtahti. Hienosti olet oppinut analysoimaan tuntemuksiasi ja päättelemään syyt niihin. Ymmärrän hyvin pelkosi siitä, onko kyseessä ihan normi väsyminen vai sairauden uusiminen. Paljon olet oppinut, itse sanoit sen tosi tärkeän jutun:itselle pitää olla armollinen. Mutta älä siirrä lomaa vaan kuuntele kroppaasi ja mieltäsi, nyt pitää pysähtyä! Itse olen ssirauslomalla työuupumuksen ja masennuksen takia. Sitä ei huomannut ennen kuin nyt, miten väsynyt ja loppu sitä oli. Sinnitteli vain päivän ja tunnin kerrallaan. Nyt opettelen itsekkyyttä ja olemaan vaatimasta itseltäni liikoja. Sitä armollisuutta. Jaksamisia sinulle ja muista pysähtyä, olet sen arvoinen.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Ihan vielä ei voi lomaa pitää, joulukuun puoleen väliin saakka on kalenteri täynnä. Mut josko sitten sais lomaakin pidettyä!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

mmiu

Vähän random-juttu, mutta miten sait jäätelön ulos tuosta pakkauksesta?!  Ostin kerran Pätkis-jäätelöä ja mielenterveys oli (lopullisesti) mennä siihen, kun jäätelö vain jumitti purnukassa :D

Veera
Liittynyt2.9.2015

Ihan silleen normaalisti lusikalla :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

"Se on vaan ahdistusta" Toistelee paniikkihäiriötaustainen kera masennuksen. Kiire ja stressi on täälläkin pistänyt toistelemaan tuota mantraa sen pelossa että ne molemmat olisivat tulossa takaisin. Se on vaan ahdistusta... Maaritin mantra. Voimia sinne ja toivottavasti mahis lepoon!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mun mantra on, että "tää on vaan tunne!" :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Pitäisi edelleen rekisteröidä

Mulla meni vuosia sairastumisen jälkeen tunnistaa mitä tarkoittaa normaalit tunnetilan vaihtelut ja, koska lääkityksellä en ollut liiemmälti edes tajunnut PMS-oireitanikaan, niin meni melkein vuosi, ennenkuin tajusin, että aina tiettyyn aikaan kuusta iskee melkein kuolemankaipuu ja ihan hillittömät verbaaliset aggressiot kaikkia kohtaan. Nyt tämä toistuvuus luo mulle oikeastaan turvallisuutta -tämä on normaalia. Tosin joskus huomaan edelleen pelkääväni, että jospa tämä jatkuukin, mutta sekin pelko on nykyään osa minua ja sekin on normaalia. 

Nykyäänkin tulee aikoja, jolloin en jaksa muita ihmisiä, enkä itseäni, yhtään. Sosiaaliset tilanteet ovat mahdottomia ja aivot käyvät niin hitaalla, että jossain syvällä sisimmässä itsekin hermostun itseeni, mutta tämä on normaalia ja se tuntuu ihanalta (tosin ei just sillä hetkellä). 

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mulla ei vielä tosiaan ihan soita aina kelloa, että mikä on normaalia ja mikä ei. Mut jospa tästä pikku hiljaa oppii. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Ansu

Sinä mahtava nainen, anna nyt itselles lupa olla väsynytkin <3 

Luulen, että tiedän mistä kirjoitat. Pari burnout:ia ja masennuksen läpikäyneenä. Ne möröt ja pelon, että joko taas! Tarkkailen alituisesti. Olen aika armoton itselleni ja on vaikea hyväksyä negatiivisia tunteita juurikin itselle. Syyllistyn niistä tai syytän muita. Välillä tunteetkin menee jotenkin suorittamiseksi. Että ne on normaaleja, usein viestejä jostain. Ja kun olen voimakaasti tunteva, niin jo vain, soppa on hyvin tulilla. Apua, vaaralliset tunteeni ja tunnen olevani kävelevä -mikä milloinkin. Grande katasroofi! Jo pelko, että joko taas, ei kai taas. Murehtiminen ja märehtiminen. Väsyminenkin on välillä vaikeaa. Että ei hitsi, piiputtaako taas kilppari. Vai valon vähyys, mitä hittoa tämä nyt taas on. En kai kelpaa itselleni. Monesti on kiinni siitäkin, että on otettava itselleen aikaa. Tauko. Se on keinoni ladata pattereita. Hiljaisuus jne, ärsykkeitä vähemmän. Annettava lupa ja armoa itselleen. Ei-sana ja omat rajat. Ja kirjoittaminen, mulla toimii myös.

Hyggeily, mysig- olisiko siitä ihan elämänasenteeksi. Sitä opettelen. Enemmän nauttimista, rentoutta ja vähemmän hikeä. Armoa tässäkin, sitä ei opi napin painalluksella. DOLCE FAR NIENTE. Kai sitä on matkalla hyvään suuntaan, kun tiedostaa näitä asioita. Jos en ihan optimisti aina ole, niin pessimismini on aika toiveikasta, kuitenkin.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Just hyvin ja tutun sekavasti kuvailtua. :D

Mä puolesyaan kutsun omaa silloin tällöin esiin puskevaa pessimismiäni realismiksi. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Maitsu

Moijkka Veera,

Hyvää tissiviikkoa! Kirjottaminen saa mulla ajatukset tyhjenemään, niin kuin sullakin blogi tuntuu auttavan.

Päiväkirja on tosi kliseinen juttu, jota oon vältellyt vuosia, koska ajattelin, että se on ihan humpuukia. Nyt on kuitenkin toisin ja mulla on ns paskapäivä-kirja, johon lataan kaiken vihan ja turhautumisen aina tarpeen tullessa. Eli siis ihan sensuroimatonta tekstiä (joskus jopa kuvilla :D) ja oon huomannut, että se auttaa. Se kai toimii mulla ns äänenä asioille, joita en tohdi ihan oikeasti ääneen huutaa. Kannattaa kokeilla. :)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Paskapäivä-kirja kuulostaa kyllä loistavalta keksinnöltä! Pitäisköhän itekin koittaa..

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

AnuM.

Teksti oli kuin suoraan omista tuntemuksista tällä hetkellä. Se on tää pimeä marraskuu. Paljon töitä takana ja koettanut tehdä montaa asiaa täysillä. Nyt on kamalan väsynyt olo. Mietin samoin kuin sinä, että toivottavasti ei kääntyisi masennukseksi. Siksi on pakko vähentää hetkeksi töitä ja jättää treenit tauolle hetkeksi. Ylikunto kolkuttaa myös ovella. Matka aurinkoon tekisi niin hyvää. Kyllä tästä pimeästä selvitään 😊 voimia viikkoosi 😊

Veera
Liittynyt2.9.2015

Matka aurinkoon... sinäpä sen sanoit. Se tosiaan tekis enemmän kuin hyvää. Pitäisköhän tammikuun alussa karata johonkin..

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 35-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram