Kirjoitukset avainsanalla Linkit

Törmäsin Hyvä Terveys -lehden nettisivuilla loistavaan artikkeliin koskien elämäntaparemonttia ja sen onnistumista. Jutun pääpointti oli pitkälti se, että tärkeintä on pitää hauskaa. Miten ihanalta se kuulostaakaan. Miksipä ei haluaisi muuttaa elämäänsä parempaan suuntaan, jos se on hauskaa?

Tässä muutamia Eväitä elämäntaparemonttiin -artikkelin ohjeita:

  • Muutoksen on oltava oikeasti mukavaa. Miksi harrastaa liikuntalajia josta ei pidä?
  • Uuden ruokavalion on maistuttava paremmalta kuin entisen
  • "Repsahtaminen ei ole vaarallista. Etenkin jos se on kivaa, sen kuin repsahtaa vaan. Kunhan vain jatkaa yritystä."
  • Jo yksi myönteinen muutos voi kiepsauttaa kaiken uusille urille
  • "Liikuntaa on kaikki, mikä ei ole telkkarin edessä löhöämistä ja sipsien syömistä. Tavoitteen ei pidä olla se, että kaikista tulee urheilijoita,"
  • Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa liikuntaa
  • Ei kannata miettiä laihduttavansa, vaan ottaa ennemmin tavoitteeksi syödä enemmän kasviksia ja valita laadukkaampia raaka-aineita. Ruoanlaitosta innostuminen vie melkein väkisin kohti parempia ruokailutottumuksia.

Niin usein se elämäntaparemontti tuntuu tarkoittavan ennenkaikkea raivokasta laihduttamista ja remontoija kirjoittaa pitkän listan tavoitteita ja muutoksia, vaikka tosiaan pienillä muutoksilla, jopa yhdellä sellaisella voisi saada pyörän pyörimään oikeaan suuntaan ja elämäntavat sitä myöden pikku hiljaa muuttumaan. Kumpi tuntuu mieluisammalta lupaukselta itsellesi: "Laihdun 10 kg ensi syksyyn mennessä" vai "alan syömään määrän X hedelmiä ja kasviksia joka päivä"? Tai kumpaan liikuntalupaukseen kuvittelisit pystyväsi sitoutumaan pidemmäksi aikaa: "kulutan joka viikko liikunnalla vähintään 1500 kcal" vai "teen joka viikko vähintään kahdet liikuntatreffit hyvän ystävän kanssa"?

Mun vastaukset varmasti arvaattekin. Omiaan kannattaa mietiskellä. Elämäntapoja onnistuu muuttaa muunkinlaisilla muutoksilla kuin sellaisilla, jotka tuntuu paskalta ja pakkopullalta.

Koko Eväitä elämäntaparemonttiin -artikkelin pääset lukemaan TÄÄLTÄ.

Kommentit (4)

1/4 | 

Joskus jo ihan huomaamaton muutos voi viedä oikeaan suuntaan esim jos vaihtaa margariinin 80%:sta 40%:seen ei eroa huomaa, mutta se on kuitenkin iso asia kaloreilla mitattuna :)

Ja kaikenlaista hauskuutta voi asiaan liittää myös: viimeksi kun olin asian kanssa tosissani aloitin ostamalla turkoosit lautaset hedelmäsalaatin syömistä varten :D

3/4 | 

Hmm, ihan hyvä että on muitakin näkökantoja elämäntapamuutokseen, kuin tämä perinteinen "-20 kg johonkin mennessä". Mutta joskus vain on oltava itselleen ankara jos haluaa tuloksia. Riippuu niin paljon siitä tavoitteesta millaisia muutoksia täytyy tehdä ja millä aikajanalla. Minä haluan laihtua ja olen kokeillut päästä tavoitteeseeni sekä ankaralla kalorienlaskemisella, että rennolla "pienin askelin kohti kevyempää oloa" ja valitettavasti itselleni toimii selvästi paremmin tuo kurinalainen laihdutus. Minulla on tätä elämäntaparemppaa takana kohta jo 10 vuotta mutta siihen on sisältynyt sekä onnistumisia että epäonnistumisia. Jotain pysyviä muutoksia on onneksi tarttunut matkalta mukaan :) Sulle varmaan sopii oikein hyvin tuo pienten muutosten tekeminen pitkällä aikavälillä, koska et ole kiinnostunut laihtumisesta vaan paremmasta olosta.

4/4 | 

itselläni taas en koe tuollaiselle ankaruudelle tarvetta, sillä omat tavoitteeni eivät ole kiloja tms selkeästi mitattavaa, vaan haluan vain olla iloisempi ja energisempi. Ja kyseisiä asioita saavutan varmasti ilman kalorien laskemistakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram