Kirjoitukset avainsanalla #kenkähaaste2013

Jotkut teistä ovat ehkä jo Iinan blogista lukeneet, että kenkähaaste tuli tiensä päähän viime viikonloppuna kilpakumppanini käyttökelpoisten kenkien loputtua. Itse olin henkisesti valmistautunut raapimaan kaapeista jalkineita vielä viikoksi, mutta kyllähän se melkoinen helpotus oli, kun tajusi, että voisi taas lähes kolmen kuukauden jälkeen laittaa jalkaansa ihan mitä lystää ja lampsia samoissa buutseissa vaikka viikon putkeen.

Tässä kuitenkin vielä viimeisen kenkahaasteviikon 6 kenkäparia. Haaste siis loppui lauantaina Iinan käytettyä haasteessa jo aiemmin käyttämiään bikereita.

viimeinen

Oslon reissun viimeisen päivän kuljin Vagabondin ruskeissa mokkabikereissa. Aamuyöhönvenyneen kotiinpaluun vuoksi tiistai meni lähinnä nukkuessa ja sohvalla nuokkuessa, eikä ulos ollut asiaa, joten rastin listalta Morganin kaksiväriset korkkarit. Keskiviikkona käytin kuivasta säästä huolimatta Dieselin bikerkumppareita.

viimeinen1

Torstaina piristin mieltäni vaihteeksi punaisilla matalilla nahkanilkkureilla, jotka ostin Elloksen kesäalesta parilla kympillä. Näillä olenkin sitten lampsinut onnellisesti tällä viikolla useammankin päivän. Perjantai-iltana suunnattiin murun kanssa tapaksille ja hame sai kaverikseen useamman vuoden vanhat Bronxin soljin koristellut korkosaappaat. Näiden kohdalla aloin hieman harkita, että pitäisikö laittaa kiertoon. Hmm.. Harkitaan.

Lauantaina matkailin Helsinkiin Iinan luokse yksissä suosikkisaappaistani. Kirpparilta aikoinaan vitosella löytyneet pitkät nahkamaiharit ovat jo elämää nähneen näköiset, mutta silti niin kovin rakkaat.

11 viikkoa siis kaiveltiin Iinuskan kanssa kenkäkaappejamme löytäen joka päivälle uusi pari käyttöön. Paljon unohtuneita ihanuuksia muistuitti olemassaolostaan, mutta myös monta paria sai kierrätystuomion. Sain vahvistuksen epäilylleni, että minulla saattaa olla melko järjetön määrä kenkiä. Niin on. Kyllä sieltä jokunen pari joutaa eteenpäin. Mutta vahvistusta sai myöskin se ajatus, että minulle nimenomaan kengät ovat pukeutumiseni rakkain asia. Joten siinä missä joku sanoo tuevansa toimeen viidellä kenkäparilla, niin itseltäni se ei onnistuisi. Voin pukeutua vaikka viikkotolkulla yhteen ja samaan mekkoon, mutta kenkiä minun on saatava vaihdella.

Sen verran kattavaksi kuitenkin kenkäkokoelmani nyt tunnustin, että kenkälahjakortit, joiden käyttämistä olin haasteen aikana innosta kihisten odottanut, menivät nyt sittenkin muiden hyväksi, tarjosinkin niillä vanhemmilleni valitsemansa kengät oman kokoelmani kartuttamisen sijaan. Isä muka huolestuneena kysei, että "ootko varma, että itselläs nyt riittää kengät?". Jospa ne nyt hetken aikaa riittäis. :)

Kommentit (10)

viivi
1/10 | 

Onnea nyt sitten :) mulla on aika samanlainen tilanne kenkien kanssa, kai niitä EHKÄ on liikaa, mutta mä vaan haluun että joka asuun on juuri ne oikeat kengät ja ne on kyllä mun pukeutumista iso osa

2/10 | 

mä voin kyllä jättää omalla kohdalla tuon EHKÄ sanan pois. Mulla on kenkiä liikaa, mutta en mä kyllä oikein ilmankaan osais olla. Mut ehkäpä jonkun kymmenkunta paria saisin laitettua kiertoon..

Sanna
3/10 | 

Onnee! Niin tiesin, että voitat haasteen :D

kattee
4/10 | 

Mä just katoin blogilistaa ja ajattelin että jeeee nyt tulee taas yhen viikon kengät, mutta sit tajusin että nyt on perjantai ja heti arvasin että SE ON LOPPU NYT :D taidan olla ennustaja... Mutta onnea!! :)

SKH
5/10 | 

Hyvää joulua Sinulle! Blogisi on ilahduttanut ja riemastuttanut vuoden mittaan monen monta kertaa.

6/10 | 

Hyvin sinä vedit! Onnittelut :) Ja ihanaa ja nautinnollista joulua :)

susu
7/10 | 

Onnea. Seurasin teitä molempia mielenkiinnolla ja hieno ele antaa eteenpäin. Minä oon se jolla on vaan muutamat kengät mut ehdottomasti tarvitsisin useammat. Ei vaan tule hengailtua kenkäkaupoilla niin useasti ja pihistelen. Kun löytyy yhdet jotka sopii, en tule ostaneeksi toisia...

Katja
8/10 | 

Moi

Mulla kans on toi kenkä-juttu niin tuttu. Kerrankin tulin 3 kengät pussissa, kun kävin vaan vilaiseen jotain paikallisessa kenkäkaupassa. En uskaltanu oikein enää mennä sinne.

Mutta joo, noin ala-oikealla olevat korkokantaiset saappaat on ihan sairaan mageet. Ois hakuisessa paksummalle pohkeelle ja leveämmälle lestille kunnon saappaat, otan mielelläni vinkkejä vastaan jos vain jollain jotain vinkkejä on. Korkoa sais olla ehkä max 10cm. Laadukkaat menopelit sais olla, ja saa maksaakkin jotain.

Hyvää joulua kaikille, tyyliään metsästävälle!

9/10 | 

täytyy laittaa saapasasia mieleen, jos noita nettikauppoja kolutessa tulee vastaan. Itsellä tosin pohkeet on yks harvoja ohkaisempia kohtia kropassa, joten mulle menee lähes kaikki saappaat jalkaan, eikä siksi välttämättä tule kiinnitettyä huomiota leveämpi lestisiin.

Sini
10/10 | 

Oo, oispa noi korkosaappaat mun kaapista! Tai eihän ne kaappiin ehtisi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vastustajani kiemurtelee jo tuskissaan valmistautuen nielemään karvaan tappion tässä kenkäkokoelmiemme järjettömyyttä mittaavassa haasteessa, mutta minä vaan edelleen porskutan taikoen kaapista kenkäparin toisensa jälkeen. Viikkoon numero 10 mahtui kaksi maata, kolme kaupunkia ja totuttuun tapaan seitsemän paria kenkiä. Reissailu antoi kenkienvalintaan tietenkin pientä lisämaustetta, kun piti etukäteen miettiä, että mitkä mahtuu järkevästi matkalaukkuun ja mitä vaatteita minäkin päivänä mahdollisesti tulee käyttämään. Mutta hienosti selvittiin tästäkin.

viikko103

Maanantaina olin Helsingissä ja matkasin illalla takaisin kotiin. Matkalaukkua ja pusseja ja nyssyköitä on ikävää kantaa korot jalassa, joten olin varautunut todellisilla mukavuuskengillä, eli muutaman vuoden vanhoilla Ten Pointsin Pandora -maihareilla.

Tiistaina kipittelin Porissa kaupungilla hoitamassa asioita mamman monta monta vuotta sitten Italian reissusta tuliaisiksi tuomilla ruutukuvioisilla korkonilkkureilla.

Keskiviikkona ei ollut lainkaan korkkariolo, eikä lyhyiden kauppareissujen ym. olemattomien menojen vuoksi viitsinyt käyttää mitään kivojen nilkkureiden ja maihareiden kasasta, joten sujautin jalat kumppareihin kuivasta kelistä huolimatta. Oransseilla nauhoilla piristetyt mustikan väriset kumisaapikkaat ovat tänä syksynä myyntiin tulleesta Julia Lundstenin Nokian Footwearille suunnittelemasta mallistosta. (kumpparit saatu)

viikko104

Torstaina ohjelmassa oli pikkuinen baarireissu kaverin kanssa minun seuraavana päivånä koittaneiden synttärien vuoksi, joten tilanne vaati mielestäni korkoja mustan minihameeni seuraksi. Eteisen nurkassa sattuivat sopivasti lepäämään uo Vagabondin  Lumisella torilla kipittäessäni saatoin kyllä ehkä hieman kyseenalaistaa tuon avokärkisen jalkinevalintani... Mutta onneksi matkat olivat lyhyitä, joten melko kuivin varpain selvisin.

Perjantai meni puhtaasti kotona kevyttä synttäridarraa potiessa ja valmistautuessa seuraavana yönä edessä olleeseen lähtöön kohti Osloa. Niinpä saatoin "käyttää"  nuo huikeat Asoksen korkkarit, jotka olen itse niitein tuunannut.

Koska lauantaina oli luvassa pitkä päivä sisältäen matkustamista, kaupungin kiertelya ja illalla vielä keikalla heilumista, piti kengät valita siten, että olisivat varmasti mukavat ja sopisivat asuun vielä illalla Amorphis-paidankin kanssa, kiskoin kinttuihini vaaleat Biancon nahkasaappaat jotka ovat tilavat vaikka jalat vähän turpoaisivatkin. Löysävartiset kirpparilöydöt osoittautuivat hyväksi valinnaksi ja kuljettivat minua kivuttomasti koko vuorokauden ympäri.

Sunnuntaina sitten kuljeskelin Oslon katuja upeilla platform-Vanseilla, jotka löytyivät reilun viikon takaisista ystävämyynneistä. Onneksi oli nuo paksut pohjat, sillä vaikka saavuinkin lauantaina täysin lumettomaan Osloon, satoi sitä seuraavaksi päiväksi hirmuiset läjät, joten ihan lättäpohjaiset tekstiilipintaiset kengät olisivat saattaneet kastua aika nopeasti lumikasoissa rämpiessä. (kengät saatu)

Kenkähaasteen viimeinen arvonta on käynnissä vielä sunnuntaihin saakka! Palkintona 200 € Zalando-lahjakortti. Arvontaan pääset TÄSTÄ!

Kommentit (1)

Ciara
1/1 | 

Go Veera! Alunperinkin veikkasin että sinähän tämän kisan viet mennen tullen, mikä nyt näyttää käyvän toteen hetkenä minä hyvänsä! =D Ihania kenkiä löytyy näköjään vieläkin jemmoista, nuo Vagabondit, ah!

Yhdeksännellä viikolla ne vihdoin kuultiin minunkin suustani muutamat kenkähaastetta syvästi kiroavat sanat. Ei nimittäin paljoa naurattanut kanniskella kameralaukkua, jalustoja sun muuta kuvauskamaa hillittömissä kiilakoroissa ja hymy hyytyi viimeistään siinä vaiheessa, kun kompastuin hotellin ulko-oven edessä mukulakivillä ja heitin näyttävästi nurin. Argh! Mutta siitäkin selvittiin. Sunnuntaita lukuunottamatta hiihdinkin sitten turvallisemmilla kengillä ja kenkäviikko näyttikin melkoisen synkältä ja tylsältä.

viikko9_A

Avasin viikon noin 6-7 vuotta vanhoilla Bullboxerin saappailla, jotka ovat saaneet levätä muutaman talven ihan rauhassa kaapin perällä. Koska uudempia ja kivempiakin mustia bikereita ja saappaita on vuosien aikana ilmaantunut, ovat nämä nyt "ehkä myyntiin" -listalla.

Tiistaina hemmottelin jalkojani kirpparilta joskus vitosella löytämilläni Martenseilla, jotka edellinen omistaja on käyttänyt ihan unelman pehmeiksi ja mukaviksi.

Keskiviikkona hihittelin itsekseni Tony Moran buutseille jotka ovat myöskin kirppislöytö samaisella vitosen hinnalla kuin Martensitkin. Näistä on ollut tarkoitus pyytää suutaria lyhentämään varsia, mutta enpä oo saanut aikaiseksi. Menee siis edelleen suutaripinoon.

Torstaina puolestaan palasin fiiliksissä jonnekin vuoden 2005 tienoille, kun kiskoin jalkoihini Bronxin korkosaappaat jotka ostin aikoinaan itselleni syntymäpäivälahjaksi. Olin himoinnut kenkiä jo koko syksyn ajan, mutta 160 € hinta oli opiskelijalle aivan liikaa. Vihdoin synttäriviikollani kengät olivat -50% alessa ja jäljellä yksi juuri oman kokoinen pari, joten itseni lahjominen oli vääjäämätöntä. Vaikka muuten onkin laardia tullut tähän leidiin vuosien aikana lisää, niin mun sääret ovat pysyneet samoissa mitoissa vuosikausia ja vanhatkin saappaat mahtuvat edelleen vaivatta.

viikko9_B

Perjantaina matkustin Helsinkiin viettämään tyttöjen iltaa parin kaverin kanssa joten halusin jalkaani hieman korkoa, mutta sellaisessa muodossa, että jaksan aamusta myöhään iltaan. Hätiin tulivat 2008 Biancosta pomolta saadulla lahjakortilla hankitut harmaat nahkasaappaat, jotka myöskin kuuluvat sarjaan pari vuotta kaapissa levänneet. Nyt tuntuivat kyllä taas siinä määrin hyviltä, eivätkä näyttäneetkään mielestäni hassummilta, että pitänee ottaa käyttöön.

Lauantaina lepuutin kinttujani viikon ainoissa väriläiskissä, viime syksyn Rooman reissulta ostetuissa Felminin matalissa nilkkureissa, joiden värikäs sisävuori on mielestäni vallan hurmaava yksityiskohta.

Sunnuntaina ei sitten juuri vaihtoehtoja ollut, vaan olin korvamerkinnyt kyseiselle päivälle Marimekon kiilakorkonilkkurit. Jalasani ollut pari ei ollut omani, vaan Iinan, mutta lainasta huolimatta emme rikkoneet sääntöjä, vaan olimme vain käytännöllisiä. Itselläni on nuo tasan samat kengät, joten edes takaisin Helsinkiin raahamiseen sijaan sovimme, että käytän Iinan  kenkiä. Näin säästyin yhden parin kanniskelulta reissullani.

Mutta noilla kipitellessä tuli siis tosiaan pari kertaa noiduttua tää haaste maanrakoon. Ei muuten olis ollut ongelmaa, mutta ei ehkä ihan parhaat kengät päivään jolloin täytyy kanniskella kauheat määrää tavaraa ympäri kaupunkia. Mutta selvisin!

Meillä on muuten tulossa vielä yksi arvonta tämän kenkähaasteen tiimoilta. Kerron heti kun se on eetterissä! Pysykää siis kuulolla jos 200 € kenkälahjakortti kiinnostaa.

Kommentit (3)

1/3 | 

Tottahan jossain vaiheessa näytät myös kaapin, mihin tuollainen määrä kenkiä mahtuu? Vai miten/missä niitä säilytät? Itselläni kun on vain alle 10 paria kenkiä ja niittenkin kanssa on tilanahtaus. Vaikka kesäkengät onkin vintillä....

H-M
2/3 | 

Nyt on pakko kysäistä, mistä nuo Marimekon nilkkurit ovat peräisin? Olisiko toivetta löytää niitä vielä jostakin? On nimittäin ihan mielettömän kivan näköiset ja jo pidemmän aikaa olen koettanut löytää omaa silmää miellyttäviä kiilakorollisia kenkiä.

3/3 | 

Hitsi, kengät on vuodelta 2010, joten ei kyllä löydy enää mistään muuta kuin hirveellä tuurilla jostain käytettynä. :/

Mun piti oikein kalenterista laskea, että montako viikkoa tätä kenkähaastetta oikein on jo takana, niin totaalisen sekaisin mä olen päivistä, viikoista ja kengistä. Laskujeni mukaan eilen käynnistyi viikko 9, joten tässä olisi kuvaraportti viikon 8 käytetyistä klopottimista.

Olen viikko toisensa jälkeen todennut, että vielä ei ole alkanut tuntua hankalalta tämä yhdet kengät päivässä meininki. Mutta nyt voin todeta, että hankalalta alkaa tuntua se, että tämä haaste ei taida loppua ikinä! Ja se tarkoittaa sitä, että ikäväni muutamia lempikenkiä kohtaan alkaa käydä melko suureksi. Mutta ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön. Mä meinaan koluta kenkävarastoni niin kuiviin kuin se vain on kelien puolesta mahdollista.

kenkaviikko8_A_

Aloitin viime viikon kaksilla mustilla nahkanilkkureilla. Maanantaina tassuttelin Asokselta ostetuilla French Connectionin solkinikkureilla ja tiistaina monta vuotta vanhoilla Biancon kengillä, jotka ovat leveän lestinsä vuoksi loistavat kengät väyneille jaloille kera paksujen villasukkien.

Keskiviikkona oli vuorossa kekkeröintiä Helsingissä, joten oli käytettävä suosiolla kahdet kengät. Juhlissa kipitin Zaran monivärisissä korkosandaaleissa, mutta ennen bileitä ja yöllä hotellille hiipiessä jalassa kimaltelivat Spartoolta hankkimani RASin paljettiherrainkengät. Nämä blinblingit ovat yhdet niistä kengistä joita ehtii varmasti tulla vielä ikävä ennen haasteen loppumista.

kenkaviikko8_B

Toiset pitkään panttaamani ja nyt taas jo ikävöimäni kengät ovat torstaina Helsingissä ja sieltä kotiin matkatessani käyttämäni punaiset kiiltonahkaiset Martensit. Punaiset Martit kuuluvat ehdottomasti niihin syys- ja talvikenkiin joita voisin käyttää päivästä toiseen, joten mietinkin tässä ahdistuneena, että kuinkahan monta viikkoa joudun nyt katselemaan noita vain eteisessä. Onneksi on mustat vielä käyttämättä! :D

Perjantaina vahvistui se ajatus, että Tukholmasta Vagabondin alesta hankkimani nilkkakorkuiset buutsit taiatavat joutaa myyntiin, sillä kapea lesti tuntuu vähän kiusaavan toisen jalan alkanutta vaivasenluuta. Auts. Ei hyvä juttu. Sellaisia kenkiä ei ole hyvä jalkaansa laittaa. Buutsit siis todennäköisesti löytyvät huuto.netistä vielä lähiaikoina.

Kilpakumppani muuten käytti kans viime viikolla yhdet aika rouheat buutsit.. eräitä vaaleanpunaisia kaunokaisia vielä odotan.. :D

 Lauantaina rentoilin leffareissulla viimeisissä tennareissa jotka eteisen kaapista löysin. Nyt mä uskoisin käyttäneeni haasteessa kaikki tennarini. Ehkä. Mut niin mä toki kuvittelin jo ennen kuin löysin noi ja samanlaiset varrelliset pinkit kenkäkaapistani...

Sunnuntaina en poistunut kotoa, joten oli hyvä hetki rastittaa listalta jotkut ulkoiluun sopimattomat kengät. Ralliruuduin sisäpuolelta kuvioidut Miss Sixtyn korkkarit hankin joskus lähemmäs kymmenen vuotta sitten huutiksesta. Rakastuin niihin palavasti ja metallikorkoisilla rokkikengillä tulikin kekkeröityä kerran jos toisenkin. Nyt huomasin harmikseni, että kintut on vuosien saatossa sen verran muuttuneet, että kengän reuna painaa nykyään ikävästi varvasta. Niinpä taitaa nämä kaunottaret matkata sinne mistä tulivatkin, eli huutikseen. Nyyh.

Kenkäkirppistä siis luvassa lähiviikkoina kunhan saan kuvat otettua ja naputeltua tiedot kohdalleen. Myyntiin tulossa kenkien lisäksi myös laukkuja ja vaatteita. Olis nyt yksi sellainen rahareikä tulossa, että on hyvä sauma laittaa aarteita menemään.

PS. Vielä muutama päivä aikaa osallistua Kenkähaasteen-kamppissivulla arvontaan, jossa voi voittaa itselleen kengät Booztin valikoimista! Osallistu TÄÄLLÄ! 

Kommentit (4)

wasp
1/4 | 

huhhuh..olipa työn ja tuskan takana tuo arvontaan osallistuminen...niin monista kengistä oli oma koko loppu...

Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat