Kirjoitukset avainsanalla Tapahtumat & Reissut

Kaupallinen yhteistyö

-Kaupallinen yhteistyö, Olympus-

Ai vitsit miten kiva viikko mulla onkaan meneillään! Tänään meni koko päivä yhden teollisuusyrityksen sidosryhmälehden kuvauksissa. Olen aina ihan fiiliksissä, kun pääsee kurkistamaan erilaisiin tehtaisiin.

Huomenna menen kertomaan oman yrittäjätarinani vanhan opinahjoni, Satakunnan Ammattikorkeakoulun, yrittäjäpäivään ja torstaina suuntaan junalla Tampereelle missä vietetään bloggaajien tykypäivää huikealla porukalla ja hauskan ohjelman merkeissä.

Viikonloppuna puolestaan on vuorossa viikon supereimmat duunit, kun I Love Me -messut valtaavat Helsingin messukeskuksen. Messuilla on tänä vuonna mukana myös pitkäaikainen yhteistyökumppanini, minua paljon työllistävä Olympus kameroineen. 

Olen koko viikonlopun ajan töissä Olympuksen osastolla. Meillä on siellä tiedossa hyviä messutarjouksia PEN-kameroista ja Accessory world -tuotteista (eli laukut, hihnat ym). Opastetaan kollegoiden kanssa kameran ja objektiivien valinnassa ja autetaan kaikissa muissakin mieltä askarruttavissa kamerakysymyksissä.

Minusta on hurjan kiva aina tavata teitä blogin lukijoitakin, joten tulkaa ihmeessä moikkaamaan mua Olympuksen osastolle!

Nousen perjantaina myös messujen Lounge-lavalle klo 13.30. Luvassa on puolen tunnin luento aiheesta Asukuvausvinkit! Kuvauskorkeus, poseeraaminen/mallin ohjaus, taustan valinta ym. Vinkeistä on hyötyä niin kameran edessä kuin takanakin toimimiseen. 

Lauantaina puolestaan klo 11.30 Lounge-lavalla haastattelussa Pupulandia-blogin Jenni aiheesta Miten rakentuu blogin visuaalinen maailma? Jos siis olet messuilla jomman kumman esityksen aikana, niin tule ihmeessä kuuntelemaan!

Mikäli sulla ei vielä ole messulippuja, mutta tapahtuma houkuttelee, niin mulla olisi nyt Olympuksen tarjoamana jaossa I Love me -pääsylippuja. Arvon täällä blogissa 7 x 2 kpl lippua. (lippujen arvo 16 €/kpl). Eli seitsemän teistä pääsee messuille kera kaverin! Laitan vielä huomenna muutaman lipun jakoon myös instan puolella. Kannattaa laittaa siis @vieruska seurantaan ja kokeilla onneaan myös siellä.

Osallistu lippujen arvontaan täällä blogissa kertomalla kommenttiboksissa mitä sinä rakastat itsessäsi. Muista täyttää myös nimimerkki ja sähköpostiosoite, jotta palkinnot löytävät perille. Vastausaikaa on to 18.10. Klo 12.00 saakka. Liput toimitetaan sähköpostitse.

Mä aloitan. Tykkään itsessäni hurjan monesta asiasta, mutta mainitaan tässä nyt yksi ulkoinen tekijä. Rakastan hymyäni ja etenkin kulmahampaitani. :D 

Sun vuoro!

 

Kommentit (71)

Manskuliini

Olen vuosien varrella opetellut rakastamaan itseäni ulkoisesti, aina se ei ole ollut helppoa eikä se ole sitä vieläkään. Rakastan itsessäni isoja silmiäni ja katsettani, silmät on sielun peili 😊

Rebelundercover

Iik! No ruskeita silmiäni. On muuten tosi ärsyttävää, ettei me naisten sivusto ymmärrä sähköpostiosoitetta, jossa on kaksoisukunimi.

Käyttäjä26253
Liittynyt11.10.2018

Rakastan vihreitä kissansilmiäni ja muikeita hymyileviä huuliani. Lisäksi rakastan sekavaa hassua mieltäni jonka ansiosta minulla on harvoin tylsää. 😋

MinnaK

Rakastan vihreitä silmiäni ja niiden pilkettä sekä tietysti huumorintajuani. Huono huumori, paras huumori!

Kuorotipu
Liittynyt15.3.2017

Sun kulmahampaat on kyllä söpöt :)

Mä tykkään ulkoisesti mun kynsistä. Ne on kauniin malliset ja pitkän stressijakson jälkeen palanneet taas luontaiseen vahvuuteensa. Sisäisesti taas pidän mun ikuisesta optimismista ja taipumuksesta uskoa, että kaikki on mahdollista ja asiat järjestyy aina jotenkin.

KristaAnneli

Rakastan itsessäni sitä että olen aina ystävällinen ja huomaavainen, sillä se on asia mitä muissakin arvostan. Maailmassa tarvitaan enemmän kiltteyttä!

Monkkeli

Mun sisua ja asennetta. Periksiantamattomuutta ja sitä että olen oppinut viimeaikaina myös kuuntelemaan itseäni ja antamaan itselleni löysää tässä asiassa :).

Splöde

Mä tykkään itessäni siitä kuinka hyvältä mun pusu näyttää ku laitta huulet tötterölle.. joillaki tulee sellanen hervoton tötterö. Mut mulla tulee sellane söpö.. 🤣🤣 ja siks onnistun yleensä pusukuvissa!! Nii ja kaksmieliset jutut ja kuinka mun silmät näkee joka asiassa jolain tapaa pippelin.. 🙈😁😛👌🏻

Kiharat

Rakastan ja vihaan samaan aikaan luonnonkiharoita hiuksiani, sekä tissejäni. 🤩😎😅

Sariska

Tykkään hiuksieni väristä ja siitä että niitä on siunautunut aika paljon, eli ei sellaista pwrinteistä suomalaista luirulettiä löydy multa! Satunpa olemaan vielä olemaan piipahtamassa isän luona helsingissä viikonloppuna, joten toivottavasti arpaonni suosisi!

KooKoo

Tukka on hyvä ja osaan sitä mielestäni hyvin laittaa. Silmien väri on omaperäinen ja suorat pitkät varpaat.
Pitäs opetella enemmän...

Wandah

Rakastan omia varpaitani, empaattisuuttani ja kyllä mulla on ihan rakastettava berberikin.

Nakkikastike

Pidän siitä, kuinka osaan kohdata ihmiset jokaisen itsenään. Ulkoisesti pidän huulistani.

Papan mamma

Ulkoisesti parasta taitaa olla nenä ja hiukset. Mutta pidän omaa sisäistä kauneutta kyllä kauniimpana. ❤

Minna51

Kuten sinä tykkäät hymystäsi, myös minusta parasta minussa on hymyni ja iloinen elämänasenne muutenkin. Tähän ikään ehtineenä tietää ettei useinkaan asioiden murehtiminen auta ja pettymyksetkin on helpompi kestää kyynelten läpi hymyillen😘

paivihei

Vaikean elämänvaiheen jälkeen on ihana huomata, että hymyilen jälleen ja se näkyy silmissä asti. Vaikeuksista voittoon. Siksi rakastan omaa periksiantamattomuuttani ja tätä onnellista hymyä.

Vierailija

Rakastan kauniita kasvojani. Rakastan (ja ihmettelen) myös sileää, lähes rypytöntä ihoani. Tästä voin kiittää sitä, että olen koko ikäni vältellyt aurinkoa. Siitä on aina tullut huono olo ja viime kesä olikin kamala kestää.

Karmapauliina

Pidän itsessäni eniten tatuoinneistani, huulistani sekä sääristäni. Mutta ennen kaikkea rakastan itsessäni sitä, että vaikka valtaosa vartalostani ei minulle kelpaa enkä osaa lopettaa itseni vertaamista muihin, että nykyään osaan olla itselleni armeliaampi. Olen itse itseni ystävä vuosi vuodelta enemmän ja osaan ottaa tämän tärkeimmän ystäväni tarpeet aina vain paremmin huomioon.

Heidi57

Pidän hiuksistani ja siitä että olen niin hyvässä fyysissä kunnossa vaikka ikää on jo lähes 60 vuotta. Eläköön elämä!

Hannis80

Välillä on vaikea löytää asioita mitä itsessä rakastaa mutta olen aina pitänyt paksuista hiuksista ja tummanruskeista silmistä.

Mira

Tää onkin todella vaikea kysymys itselle, koska olen koko elämäni painiskellut paljon itsekriittisyyden yms kanssa. Mutta tykkään pitkistä ja kaarevista ripsistäni, joiden ansiosta en ole koskaan tarvinnut edes juhliin irtoripsiä :) 

PiP

Pidän siitä, että olen sydämellinen ja empaattinen immeinen, huomioin läheiseni kauniisti. Minulla on myös söpö nykerönenä ja kauniit kädet.

Kipa

Rakastan idearikkauttani, nopeaa älyä ja loistavaa kykyä nähdä asioita kokonaisuuksina.

Miiiiu

Ihanan inspiroiva mission anto - pidän nopeasta reagointikyvystäni sekä hampaistani (joista olen muutaman kerran saanut kehuja?!) :D

Lintu

Pidän luovuudestani. Teen itse vaatteita ja koruja ja keramikkaa ja vaikka mitä muuta, koska se on niin kivaa ja saa minut iloitsemaan siitä että olen minä.

Emppu__!

Tällä hetkellä rakastan itsessäni pyöristyvää raskausmahaa, joka tekee itsestä muutenkin armollisemman omalle kropalle 😊

Henriikka

Empatiakyky ja herkkyys, sellaisia ominaisuuksia mitä on oppinut arvostamaan vasta viime aikoina <3

tähkäpää

Rakastan itsessäni kykyä nähdä kauneutta, niin itsessäni kuin myös ympäröivässä maailmassa ja ihmisissä, joiden kanssa sen jaan. Edesmennyt äitini rakasti valokuvausta ja olen perinyt häneltä niin intohimon kuvaukseen kuin myös tämän kauneuden huomaamisen ja arvostuksen. Valokuvaamisen kautta pääsenkin hyvin ilmaisemaan tätä puolta itsessäni. Harjoittelen vielä sitä, että kun näen vaikka ihanaa lempeyttä kollegan silmissä tai erityisen kauniin auringonnousun, sanon sen ääneen ja jaan tämän huomion myös muille. 

Vierailija

Toteutuiko tämä arvonta koskaan? Olisi ollut kiva nähdä täällä blogissa nimimerkit, joita arpaonni suosi. Jos siis oikeasti kukaan sai lippuja.

Katsooko sun peilistä ihan hyvän näköinen tyyppi, mutta kameran eteen joutuessa muistikortille tallentuukin huonoryhtinen, kuusileukainen tunnistamaton mörkö? Nou hätä, homma vaatii vaan vähän harjoittelua! (eikä se treenistä huolimatta aina onnistu, kuten alta näkyy)

Jos haluat saada vinkkejä onnistuneiden asukuvien ottoon, olitpa sitten kameran edessä tai takana, niin tule Vero Modan ja Olympuksen yhdessä järjestämään Work Shopiin Turussa, Helsingissä, Lahdessa, Kuopiossa, Oulussa tai Tampereella!

Illassa Vero Modan henkilökunta esittelee tämän hetken kuumimmat farkkutrendit ja sen jälkeen minä jaan kahmalokaupalla vinkkejä onnistuneisiin asukuviin. Luvassa on oppeja niin poseeraamiseen kuin kuvaamiseenkin. Näytän myös kuinka omat asukuvani syntyvät näppärästi Olympus PEN -kameran wifin ja puhelinsovelluksen avulla. 

Päivämäärät, paikkakunnat ja sähköpostiosoitteet ilmoittautumista varten ylläolevassa kuvassa. Aloituskellonajat paikkakunnilla ovat seuraavat: 

- Ke 5.9. Turku  klo 17.00
- To 6.9. Helsinki  klo 17.00
- Pe 7.9. Lahti  klo 18.00
- Ti 11.9. Kuopio klo 17.00
- Ke 12.9. Oulu  klo 18.00
- To 13.9. Tampere klo 17.00

Olis kiva nähdä jokunen teistäkin paikalla!

Ja sitten vielä Ouluun ja Kuopioon olis tarjolla muutakin! Olympus PEN/OM-D -kameroiden käyttökursseja on toivottu pohjoisempaan jo pitkään, joten nyt olisi muutama paikka vapaana seuraaviin mun vetämiin tilaisuuksiin:

KUOPIO TI 11.9. klo 18:30
Sokos Hotel Puijonsarvi, Minna Canthin katu 16, 70100 Kuopio

OULU KE 12.9. klo 19:30
Sokos Hotel Arina, Pakkahuoneenkatu 16, 90100 Oulu

 Jos siis olet jumissa automaattiasetuksilla ja kaipaat PEN/OM-D-kameran perusteita haltuun, niin ilmoittaudu mulle meilillä veera.valokuvaaja@gmail.com. Koulutukset ovat maksuttomia. Oma kamera mukaan!

Kommentit (4)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Kiertue suunnitteilla, Poria voitaisiin kyllä taas pitkästä aikaa harkita mukaan!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

-Kaupallinen yhteistyö Rauman Pitsiviikon kanssa-

Vaatekaappini aivan välttämättömiin osiin kuuluu ehdottomasti musta pitsimekko. Ajaton ja moneen menoon taipuva pitsileninki on pelastanut itseni monta pukeutumispulmaa ja nopeaa lähtöä.

Pitsirakkauteni vuoksi katselinkin viime perjantaina suurella ilolla kuinka ihmiset olivat panostaneet teeman mukaiseen pukeutumiseen Mustan pitsin yössä Raumalla. Kaunis pitsimekko oli myös monen tapahtumakävijän valinta, mutta löytyi seasta paljon pitsiä myös muissa muodoissa.

Ahkerimmat pitsivieraat valmistavat asunsa ja asusteensa alusta loppuun saakka itse, toisilla on yksi tietty asu vuodesta toiseen juuri tätä tapahtumaa varten. Jotkut taas näkevät Pitsiviikon pääpäivän loistavana syynä hankkia jotain uutta ihanaa.

Mutta olipa asu sitten vanhaa tai uutta, itsetehtyä tai ostettua, niin joukolla pitsiin pukeutuminen on hieno tapa vahvistaa tapahtuman identiteettiä. Toivon perinteen jatkuvan ja entisestään seuraavina vuosina vahvistuvan!

Tässä pieni otanta bongaamistani pitsityylitaituireista:

Sisarukset Katriina ja Pauliina ja äitinsä Päivi näyttivät yhteensopivissa asuissaan aivan tyylikkäältä tyttöbändiltä. Pauliina (kesk.) kertoi mekkonsa olevan The Mustan pitsin yön -mekko, jota ei käytetä muulloin. Päivi (oik.) puolestaan kertoi hankkineensa mekkonsa alunperin pikkujouluihin.

Tamperelaisen Ainon näyttävä korvis kiinnitti huomioni välittömästi. Mökkireissulta Mustan pitsin yöhön piipahtanut nainen kertoi korun syntyneen vanhojen pitsirintaliivien jämistä. Loistavaa kierrätystä!

 

Ensimmäistä kertaa Mustan pitsin yöhön teeman mukaisesti pukeutuneen raumalaisen Elisan asussa näkyi naisen flamenco-harrastus. Punainen kukka hiuksissa kruunaa täydellisesti muuten mustan kokonaisuuden.

 

Raumalaiset Teija ja Simo kertoivat käyneensä Mustan pitsin yössä jo "ainakin 20 vuoden ajan" ja Teijon röyhelöiset henkselit ja pitsikravatti ovat kulkeneet matkassa saman verran. Muulloin Teijo ei tunnusta pitsiasusteita käyttävänsä, vaan ne ovat pyhitetty tälle yhdelle illalle vuodessa.

Myös Teijalla on ollut aiempina vuosina käytössään yksi ja sama "virallinen" Mustan pitsin yön asu, mutta tänä vuonna helle pakotti jättämään kerroksellisen pitkän leningin kotiin. Perinteikästä asua korvaamaan pääsi Prismasta löytynyt lyhyt pitsikotelomekko.

Ajaton pitsimekko taipuu monenlaiseen tyylin. Marjaana yhdisti Dorothy Perkinsin kukkamekkoon rennosti tennarit ja housten sävyyn täydellisesti sointuvan kukkabomberin.

 

Juhlavien pitsimekkojen seassa näkyi myös rennompaa pitsipukeutumista. Jenna ja Liina yhdistivät helteeseen sopivat toppinsa pitkiin housuihin. Lyhyt crop top on oiva osoitus siitä kuinka musta pitsi taipuu myös ajankohtaisiin trendeihin. 

 

Tyyli löytyy yksityiskohdista. Asialle omistautunut pitsiviikkokävijä valitsee myös sukkansa tarkasti. 

 

Pitsi-Batman! Alex kertoi törmätessämme olevansa juuri matkalla vaihtamaan vaatteita. Luvassa oli lisää dramatiikkaa mm. hupun muodossa. Valitettavasti emme nähneet kaduilla enää uudelleen, mutta näyttävän pitsinaamion onneksi ehdin ikuistaa. Toivon, että ensi vuonna tapahtumassa näkyisi vielä enemmän illan pukeutumisteemalle omistautuneita miehiä!

 

Nyt tiedän mitä on käpypitsi ja millaisilla välineillä sitä tehdään. Sekä hatun että korut itse "käpyillyt" Marjatta nimittäin ystävällisesti minut asiaan tutustutti. Ihan nopeaa hommaa ei pienten solmujen ja niistä rakentuvien pitsirenkaiden teko ole, vaan Marjatta kertoi tehneensä hattua kuukauden ajan. - Käpyily on mun juttu, sitä ei vaan voita mikään!

 

Illan suosituimmat pitsiasusteet oliv ehdottomasti helteeseen helpotusta tuonut viuhka sekä erilaiset korvakorut. Noora varmisti asunsa Mustan pitsin yö -kelpoisuuden vielä pitsitopilla ja pitkällä jakulla. 

 

Nämä ja monta muuta upeaa pitsityyliä siis bongasin Raumalta viime perjantaina. Upea kesäilma oli houkutellut kaupungin täyteen väkeä ja Mustan pitsin yö tarjoili parastaan pihakirpputorien, käsityömarkkinoiden ja erilaisten esiintyjien ja näyttelyiden voimin.

Pitkän päivän päätteeksi olin kuitenkin niin poikki, että viimeisenä esiintynyt Maija Vilkkumaa jäi valitettavasti näkemättä, mutta ehdin sitä ennen kuunnella naurun pyrskähdysten siivittämänä osan Kalevauvojen keikasta. Ihan parasta. 

Oma asuni jäi valitettavasti kuvaamatta, mutta menin usein blogissakin nähdyllä pitsihihaisella Ribkoffin puserolla ja mustalla lyhyellä hameella. Korvissa roikkui tietenkin itse tekemäni korvikset. Jos aiempi pitsikorvakorujen ohje on mennyt ohi, niin pääset lukemaan sen tästä postauksesta.

Kommentit (1)

-Kaupallinen yhteistyö Rauman Pitsiviikon kanssa-

Kävin viime kesänä Raumalla ihastelemassa paikallista pitsiperinnettä esittelevää näyttelyä. Päällimmäinen ajatus oli, että herran jestas mikä sekasotku! Kaikki ne kymmenet nuppineulat ja nypylät. Miten on mahdollista puuhata niin hurjan monella ohuella langalla sotkeutumatta? 

Koska tuolloin näin vain tarvikkeita ja pitsitöitä, niin nyt Rauman Pitsiviikolla (21.-29.7.) ajattelin suunnata katsomaan osaavia nyplääjiä työssään. Haluan nähdä miten ne kauniit nauhat ja liinat oikein syntyvät. Ja ennen kaikkea millaisella vauhdilla! 

Vaikka ei nypylät taikka virkkuukoukku pysykään käsissä, niin jotain pientä ja pitsistä voi silti tehdä omin pikku kätösin. Esimerkiksi kuvassa näkyvät näyttävät korvakorut. 

Lue alta yksinkertaiset korvisoohjeet ja mun tärpit Mustan pitsin yöhön!

Kuvassa kaikki mitä tarvitset. Liiman on oltava vesiohenteista. Jos ei korupihtejä satu omistamaan, niin yhdet korukoukut nyt taivuttelee vaikka pienten saksien kärjelläkin. 

Vettä ei tarvitse laittaa liiman joukkoon paljoakaan. Vain sen verran, että siitä tulee sopivan juoksevaa.

Jotta pitsi ei liimaudu kiinni alustaan, kannattaa sitä hetken aikaa kuivuttuaan hieman irrottaa ja siirrellä alustalla.

Kuivuessaan liima tärkkää pitsit koviksi. Halutessaan päälle voi vielä suihkuttaa askartelulakkaa, jotta korut saavat lisää säänkestävyyttä, mutta näinkin pärjää. Sitten vain pitsit kiinni koukkuihin välirenkaiden avulla ja valmista tuli. Aika ihanat, vaikka itse sanonkin. 

Nämä korut korvissa on hyvä suunnata ensi viikolla kohti Rauman Pitsiviikkoa!

MUSTAN PITSIN YÖ

Itse suuntaan Raumalle perjantaina 27.7., kun kaupungissa vietetään ohjelmantäyteistä Mustan pitsin yötä. Mukaan lähtee kamera, sillä tarkoitus on bongailla juhlijoiden pitsityylejä ja ikuistaa niitä kuviksi, joita tullaan näkemään myöhemmin myös täällä blogissa. Eli kaikki kynnelle kykenevät, jotain upeaa pitsiluomusta ja-asustetta päälle ja kuvattavaksi!

Tässä vielä muutama tärppi ohjelmasta:

KÄSITÖITÄ Pitsiviikolla kannattaa toki tarttua tilaisuuteen ja tutustua noihin perinteikkäisiin käsitöihin näyttelyissä. Nyplääjiä on Pitsiviikon ajan päivittäin paikalla sekä Posellissa (Nortamonkatu 12) että Vanhalla Raatihuoneella (Kauppakatu 13). 

MURRETTA Itseäni on Rauman murre, tai siis Rauman giäl, täällä Satakunnassa asuessa kovasti kiehtonut ja huvittanut. Siksipä taidankin suunnata pe 27.7 Marelan Pihaan (Kauppakatu 24) klo 16.30 seuraamaan raumalaisen runonlausuntaryhmä Värsym Baohajan esitystä. Mitään en varmasti ymmärrä, mutta itseään on joskus hyvä haastaa!

MUSIIKKIA Mustan pitsin yönä Savilanpuisto soi iltapäivästä pitkälle yöhön. Itse suunnittelen kuuntelevani ainakin Samae Koskista (klo 20) ja Maija Vilkkumaata (klo 23)

OSTOKSIA Käsityöläismarkkinoilla aion ehdottomasti käydä! Vanhan Rauman Kalatorilla (pe 27.7 klo 10-22) järjestettävät markkinat tuovat paikalle monenlaista kädentaitajaa tuotteineen. Myynnissä on mm. keramiikka, taontatöitä, vaatteita, koruja ja asusteita. Ei liene yllätys, että itseäni kiinnostaa etenkin korvakorut! Kuvassa alla muutama poiminta paikalla olevien yritysten tuotteista. 

Pitsiviikon koko laajan ohjelman löydät TÄÄLTÄ.

Omaksi asuksi Raumalle suunnatessa taitaa valikoitua tämän kesän suosikkipusero. Joseph Ribkoffin hurmaava pitsihihainen paita on kuin tehty Mustan pitsin yön viettoon.

Ps. Tsekkaa myös mun viime vuotiset pitsipukeutumisvinkit TÄÄLTÄ.

-pusero saatu-

 

Kommentit (3)

Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 35-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat