Kirjoitukset avainsanalla Hankintoja

"Pystyraidat hoikentaa", kuuluu ikiaikainen mantra ja vaakaraitaa puolestaan pelätään, kun se kuulema niin hirmuisesti leventää. 

paitapusero - KappAhl XLNT / mammasukkikset - H&M Mama / kengät - Betty London / korvikset - Aarikka (saatu)

Itselläni on tähän saakka ollut kaapissa vain vaakaraitaa, mutta tänään asiaa tuli muutos. En ostanut tätä KappAhlin XLNT-malliston puseroa kapeampi siluetti mielessäni. Minulla vaan tuli se päällä raikas ja dynaaminen olo.

Peilistä katsoi sellainen aikaansaava ammattilainen. Yhtään en kyllä tiedä, että minkä alan ammattilainen, mutta hyvä fiilis kuitenkin monella tapaa. Aivan loistava syy kiikuttaa vaate kassalle. 

Aikaansaava ammattilainen suuntasikin paitakaupoilta suoraan töihin ja olen tänään viettänyt ensimmäisen hieman pidemmän päivän täällä työhuoneella. Vitsit miten paljon sutjakkaammin sujuukin kuvankäsittely ja laskujen kirjoittaminen täällä kuin kotona. Vai tämä paitako sen reippauden olon aiheutti?

Ei hätää, en aio mihinkään ihmisten ilmoille tälleen pelkällä paidalla ja sukkahousuilla. Oli vaan pakko saada pusero heti kuvattua. Hieman housumaisempaa alaosaa tuo kaipaa, etenkin kun sivuilla on melko pitkät halkiot. 

Jos tämä 100% viskoosia oleva paitapusero kiinnostaa, niin se löytyy verkkokaupassa TÄSTÄ. Minulla on päällä koko XL.

Ja mitä näihin raitahommiin tulee, niin TÄÄLLÄ lisää aiheesta.

Itse kuittaisin ikuiset raitalässytykset niin, että aivan hiton se ja sama. Perse ei kapene tai levene tippaakaan olipa raidat miten päin tahansa. Oma fiilis ratkaisee voiko jotain päällen pukea. 

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 | 

Huonoja kuvia. Liian valkoinen tausta paidasta tulee häiritsevän elävä. Kyllä tuo pystyraita muuten toimi, kroppa näyttää pienemmältä ja pää tosin isommalta.

Veera
Liittynyt2.9.2015

No voi että, kun en nyt onnistunut ottamaan just sua miellyttäviä kuvia. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Ei se haittaa, ei kaikessa voi olla hyvä. Kuvaaminen on kuitenkin kiva harrastus ja voi pitää muista kolttosista poissa.

Kaikki muut lyttyyn paitsi min...

Ai että sain hyvät naurut tämän vierailijan kommenteista! Ja tarkennettakoon vielä, että nauroin nimenomaan kirjoittajalle, en kommenttien kohteelle! :D Tässä on oikein malliesimerkki huippuunsa hiotusta loukkauksesta, joka muka-nasevasti naamioidaan rakentavan kritiikin tai puolikehun viittaan. Yrityksestä hyvä kymmenen, mutta en jaksa uskoa Veeran tälle korvaansa lotkauttavan. Kiitti kuitenkin omasta puolestani päivän nauruista, ja toivotan positiivisempaa viikon jatkoa! :D

Vierailija

Musta tällainen ei oo ihan asiallinen vastaus kritiikkiin valokuvaajalta. Jos tilaan valokuvaajalta työn ja kerron asiakkaana että ei tullut hyviä kuvia ja vastaus on tuo niin huh! Okeiokei, tässä kyseessä ei todellakaan ole sama asia, kun kuvat on otettu blogia varten, mutta silti Veeran vastauskommentit on usein tällaisia aivan ihmeellisiä... Mikset voinut vastata esimerkiksi että kiitos mielipiteestäsi, mutta mielestäni ne ovat tarpeeksi onnistuneita blogin kuviksi tai että en nyt voinut ottaa muullakaan taustalla kuvia kuin toimistossani.

Vierailija

Ja jos joku perustelee sitä siten, että "typerään" palautteeseen tai kysymykseen saa vastata takaisin samalla mitalla, niin voin kertoa, että mikäli minä toimisin työssäni sosiaalialalla niin, saisin aika nopeasti potkut. Mikä pätee aika moneen asiakaspalveluammattiin, esim. kaupan kassoihin. Jännästi vaan bloggaajat uskaltavat olla jopa törkeitä lukijoitaan kohtaan.

Veera
Liittynyt2.9.2015

No harvemmin ne blogiin tulevat negatiiviset kommentit koskee mitään samanlaista ns. asiakaspalveluasiaa, kuin vaikka sun sosiaalialan töissä. Blogien "asiakkaiden" eli lukijoiden paras vaikutuskeino on olla lukematta niitä blogeja missä ei sisältö ja kirjoittaja miellytä, mikään "oot ruma ja sun kirjoitukset ja kuvat on huonoja" -tyylinen palaute ja muu typerä önnönnöö, ei vie mihinkään. Sillä vaikka kuinka ajattelette, että bloggaaja on "asiakaspalvelija", niin silti tätä kirjoitetaan usein pitkälti omista lähtökohdista, ja ne seuraa jotka tykkää. Ei niin, että muutan tyyliäni tai tekemisiäni sen mukaan miten joku kommentoi. Se, joka ei pidä, pysyy poissa. Simple as that. Että tää on kuitenkin aika monelta kohtaa eri juttu kuin kaupankassa tai muu vastaava asiakaspalvelutyö. Ei tässä ole edes tavoitteena miellyttää kaikkia. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Bloggaajien vastaus on aina tämä että "älä sitten lue jos ei miellytä!" Mistäköhän johtuu, että muut pienyrittäjät eivät vastaa arvostelijoille, että "älä sitten käytä tuotettani jos ei miellytä!". Kyllähän tällainen yrittäjä leimattaisiin nopeasti k*sipääksi ja ihmiset todella äänestäisivät jaloillaan. Kyse ei ole siitä, onko yrittäjän/bloggaajan syytä muuttaa tyyliään tai tekemistään jonkun sanomisten vuoksi. Usein syytä sellaiseen ei ole. Kyse on palautteeseen vastaamisesta. Sama omassa työssäni, minä tiedän että yleensä olen tehnyt työni hyvin, vaikka asiakas valittaa, enkä aio muuttaa toimintatapaani, mutta minun täytyy huomioida asiakkaan palaute.

Minä en ymmärrä eroa siinä, ollako bloggaaja vai joku muu pienyrittäjä ja miten yrittäjänä on syytä vastata asiakkaiden palautteeseen vaikka se ei aina mukavaa olisikaan. Minä käsitän tämän nyt niin, että olet muissakin töissäsi samanlainen kuin bloggaajana ja mikäli tilaisin sinulta työn, johon en ole tyytyväinen, ratkaisusi olisi että minun ei kannata käyttää jatkossa palveluitasi. Postauksiesi valossa tällainen on outoa toimintaa, kun olet toivonut että sinulla töitä riittää seuraaviksikin kuukauksiksi, mutta olet kuitenkin valmis luopumaan asiakkaistasi.

Vierailija

Onneksi en ole sosiaalipalveluita käyttävä asiakas. Sun kommenttien perusteella olisi varmaan kamalaa olla sun asiakas. Blogeja selatessani en todellakaan koe olevani kirjoittajan palveltavana, mikäli en osta tai tilaa blogin kautta mitään. Asiakaspalvelusuhteessa asiakas on oikeassa ja hän odottaa monesti oikeutetusti tulevansa palvelluksi. Blogit tarjoaa inspiraatiota, neuvoja, näkökantoja, uutisia yms. Niistä voi valita sen mistä tykkää ja jättää klikkaamatta jos ei tykkää. Veeran blogi on minusta ihana. Sinusta nähtävästi ei. Mitä sä täällä sitten hengailet?!

Vierailija

Samaa minäkin olen ihmetellyt. Bloggaajalta tulee heti "vedinpä tosta sun kommentista herneet nenään"- tyylinen kommentti. Ei minua ainakaan saisi hänen asiakkaakseen; pelkäisin varmaan vellit housussa, jos erehtyisin kommentoimaan tuotoksia millään tavalla. :D

Veera
Liittynyt2.9.2015

Ja se on oikeasti jännä miten kaikki aina tulkitaan "herneiden nenään vetämiseksi", jos ei vastaus ole "kiitos mielipiteestäsi ja kukkia ja haleja ja kivakiva". Fiilis urpojen kommenttien kohdalla on useimmiten vaan, että "hohhoi, miten joku jaksaa...". 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Veera
Liittynyt2.9.2015

No tuota, jos mun valokuvauasiakas olisi tyytymätön mun ottamiin kuviin, niin se olisi pikkuisen eri asia kuin se, että jotakuta ei miellytä joku asukuva mun blogissa. Ja mitä näihin blogikommentteihin vastaamiseen tulee, niin mä en yhtään tiedä miksi mun pitäisi kiitellä mielipiteestä, kun joku kommentoi et "pääsi näyttää isolta" tai jotain muuta yhtä tyhjänpäiväistä ja typerää. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Anna
3/17 | 

Kiva paita, luulin ensin että Marimekkoa. Alaosakin näyttää kuvissa hyvältä, en heti tajunnut että sukkikset😀

Vierailija
4/17 | 

Paita näyttää kivalta! ☺️
Olipa jotenkin ikävä lukea noita "kriittisiä" kommentteja tämmösen kivan paitapostauksen jälkeen Ensin katsoo sun nättiä hymyilevää nassua ja sit tulee tollasia mölinöitä... Tämä ei ole mikään valitus tai "asiakaspalaute", mutta jotenkin jo tuntuu, että toivoisin, että bloggaajat lopettaisivat kokonaan tuollaisten ilkeiden ja saivartelevien kommenttien julkaisemisen. Etteivät nämä tolvanat saisi palstatilaa ollenkaan...

Ämmänläntä
5/17 | 

Aivan samaa mieltä, ei palstatilaa näille negatiiveille. Perustakoon oman palstan ja tapelkoon siellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huomasin tuossa yksi päivä, että mun molemmista tämän hetken lempifarkuista oli alkanut paistaa päivä läpi haaruksista. Itselläni on aina ollut,  jopa hoikkina aikoina, sen malliset pallerot kintuissa, että farkut kuluu aika herkästi puhki sisäreisistä. Kyllä niillä molemmilla housuilla on vielä käyttöaikaa ja pitää katsoa saisiko niitä jotenkin huomaamattomasti paikattua, mutta päätin silti hankkia jo yhdet ehjät byysat ennen kuin tapahtuu se lopullinen ratkeaminen. 

Tällä kertaa haaviin sattui nämä HM+ -malliston Slim High Ankle Jeansit. Avainsanat valintaani olivat 'korkea vyötärö' ja 'kapeneva lahje' sekä tuo kiva mitta, jotta lahkeiden pienellä käännöksellä saa nilkat näkyviin. Se kun on itselleni etenkin kesällä ihan välttämätöntä. 

Sellainen kyllä huomio, josta jo verkkokauppaankin laitoin palautetta, että tuotekuvauksessa ja -kuvissa lahkeiden kerrotaan olevan viimeistelemättömät (tsekatkaas kuvat), niin kyllä ne vaan oli ainakin minulle saapuneissa farkuissa ihan normaalit. Itselleni käy ihan kumpi vaan, joten asia ei aiheuttanut närkästystä, mutta onhan tuo nyt harhaanjohtavaa.

Mulle kävi näiden housujen kanssa vaan se klassinen moka, että ostin eka liian isot ja tajusin asian vasta pidettyäni farkkuja päivän tai pari. (Eli multa tulossa myyntiin nämä farkut koossa 48!). Housut venähtivät enemmän kuin olin odottanut, joten piti pistää tilaukseen kokoa pienemmät. Nämä 46 kokoiset vaikuttavat nyt hetken käytön jälkeen siltä, että pitäisi pysyä päällä.

Tää on niin hämärää, kun riippuu niin paljon materiaalista, että venyykö ne farkut sitten miten paljon käytössä. Kun joskus taas tullut ostettua denimit just silleen, että henkeä pidättämällä saa ne just ja just kiinni, mut ajattelee, että "kyllähän nää venyy", mut saakin viikkoa myöhemmin huomata hengittämisen edelleen sattuvan eikä farkuissa tunnu minkäänlaista muotoutumista. Arpapeliä tuntuu olevan toisinaan farkkujen hankinta. 

Täydensin samalla HM-tilauksella myös t-paita -varastoani uudella valkoisella teepparilla heitettyäni juuri pari nuhjuista ja reikäistä menemään. Valkoisten t-paitojen ostaminen vaan tuntuu olevan itselleni aina vähän hankalaa, täydellistä ei tahdo löytyä mistään.

Jos on malli kunnossa, niin sit matsku on liian ohutta ja läpinäkyvää tai jos ei näy läpi, niin sitten se on usein liian jäykkää matskua eikä laskeudu ja blaablaa. Ja kun ihan hirveitä hintojakaan mä en halua etenkään valkoisista t-paidoista maksaa, kun tuntuu, että vaikka kuinka ohjeiden mukaan pesisi, niin ei se paras valkoisuus ihan suunnattoman kauan kestä. 

Tämä HM+ -malliston raglanhihainen yksilö vaikuttaa ensipuraiulla ihan käyttökelpoiselta. Mutta todellisuushan paljastuu vasta ekassa pesussa. Meneekö saumat kieroon? Lyheneekö helma? Elämme siis jännittäviä aikoja. 

farkut - HM+ / t-paita - HM+ / nahkarotsi - Junarose (saatu) /tennarit - Vans (saatu)

Perusfarkut ja mustat ja valkoiset t-paidat on mielestäni vähän niin kuin sukat ja shampoo, että pakko ostaa uudet heti, kun entiset rikkoutuu/loppuu. Hieman tylsiä hankintoja, joiden ostamisesta ei saa suuria riemun tunteita, mutta ilmankaan ei tulis toimeen. Tämäkin farkku- ja teepparitilaus piti naputella ihan välittömästi löydettyäni reikiä sekä farkuista että entisistä puseroistani.

Mutta tylsiä ostoksia tai ei, niin kyllä tää ikiaikainen farkut, valkoinen t-paita ja nahkarotsi -klassikko vaan toimii vuodesta toiseen ja näyttää aina raikkaalta! Eikä ole mun mielestä yhtään tylsä. Ei ainakaan leoparditossuilla maustettuna.

 

Kommentit (9)

Reeta.
1/9 | 

Mitä mieltä oot, jäiskö liian lyhyeks nuo farkut tällaseen 180 senttiseen runkoon kossa 44? :D Tuo nilkkapituinen vähän hämää, kun ne on mulle sitten varmasti liian lyhyet. 

Veera
Liittynyt2.9.2015

Hmm... saattaa ne kyllä pikkusen kittanan mittaset olla, minä kun oon 167 cm ja mulle on nuo lahkeet mun mielestä aika hyvät nilkkamittaisiksi. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Laura2
2/9 | 

Täällä ilmoittautuu ostajaehdokas farkuille, jos olet niitä nyt saman tien myymässä! Tosi kivan näköiset, oon monta kertaa miettinyt, että pitäisi hankkia just tuollaiset joissa lahkeet kääntyy kätevästi (usein on liian pillit, niin ei taivu) :)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mulla tulee 16.5. tiistaina vaatteita myyntiin Zadaan kautta (lataa appi appstoresta tai play kaupasta!). Sinne tulee myös nää farkut.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

helipaulan
4/9 | 

Ihan kuin mun kirjoittamaa tekstiä!
Just ostin farkut, joissa hengittäminen sattuu edelleen kahden viikon jälkeen 😡 Toinen ongelma on se että jotkut farkut kutistuu pituudesta, ostin talvella täydelliset farkut, olis edelleen vyötärö hyvä, mutta pituudesta läks se ratkaiseva sentti-kaksi, että housut ei pääse talvella käyttöön.
Ja noi valkoiset t-paidat, ikuisuus ongelma, täydellisyä ei tälle kesälle ole!!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Ääh, toi pituuden kutistuminen on kyllä ihan tosi ikävää. :(

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Heluna
5/9 | 

Jes!...onko H&M ottanut myymälöihin jälleen isoja kokoja myyntiin vai ainoastaan nettikauppaan?

Veera
Liittynyt2.9.2015

Joissakin myymälöissä plus-mallistoa on, mutta ei kaikissa. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Kuinka moni teistä miettii juhliin lähtiessä, että pitäisköhän ottaa varalta jotkut mukavammat varakengät mukaan, jos ei korkkareissa jaksakaan aamuun saakka? Mä olen itse just niitä ihmisiä, joka ei ollenkaan siedä epämukavuutta, joten heti kun korkkarit ovat alkaneet tuntua sietämättömiltä, olen suosiolla vaihtanut jalkaan vaikkapa nätit herrainkengät tai ballerinat.

Toisilla korkkareilla jaksaa pidempään, mutta kyllä esimerkiksi sellaiset kemut mitkä aloitetaan jo alkuillasta ja jatkuvat aamuyöhön saakka, ovat yleensä itselleni sellainen maraton, että päkiät ovat huutaneet hippakengissä armoa viimeistään yökerhon tanssilattialla. 

Mutta nyt lauantaina askelsin ihan hymy naamalla ja jalat kivuttomina samoilla korkkareilla ensin Bloggers' Inspiration Day päivätapahtuman ja sitten vielä illan Inspiration Blog Awards -kemut eikä tullut tarvetta vaihtokengille siinäkään vaiheessa, kun ilta jatkui virallisten kemujen jälkeen karaokeen laulamaan Raptorin Oi Beibeä.

Kun vihdoin kahden jälkeen luovutin ja lähdin kohti yöpaikkaani, eivät syynä olleet kivistävät jalat vaan tykyttävä pää. Koska en ihan tarkkaan tiennyt sijaintiani astuessani ulos Ravintola Mustasta Härästä, nappasin siihen sopivasti kurvanneen taksin ja annoin ystäväni osoitteen....ihan vain ajaakseni sillä n 500 m! Voin kertoa, että jos olisin tajunnut olevani noin lähellä kohdetta, niin olisin edelleen jaksanut kipsutella matkan korkkareissani. :D  

Ja mitkäkö nämä unelman mukavat korkojalkineet sitten oikein ovat? No tällaiset Wondersin kauniit nahkakengät todella tukevalla korolla. Mulla ei ole vielä koskaan aiemmin ollut nuden värisiä korkkareita ja olinkin sellaisia jo useampia matkan varrella sovitellut, mutta oikeita ei vain ollut tullut vastaan. Sovittelin sitten muutama viikko sitten Ratsulassa tätä mallia ja ihastuin mukavuuteen, mutta väri ei ollut aivan mieleinen. Googalilin sitten hieman ja löysin Booztilta nämä kiiltonahkaiset kaunottaret samalla korolla ja lestillä.

Luojalle kiitos siitä, että tällaiset mummotolpat ovat jälleen muodissa! Malli on todella klassinen mantelikärkineen, joten näistä saa ajattomat kulkupelit, jotka sopivat yhteen ihan vaikka minkä kanssa. Ihastuin kenkien tuntumaan siinä määrin, että katselin jo samoja mustana, mutta olisin tykännyt niistäkin enemmän kiiltonahkaisena kuin mattana. 

Olen kuullut Wondersin kengistä paljon hyvää, mutta en ollut kyseistä merkkiä aiemmin omistanut. Nyt voin kyllä liittyä tuohon Wondersien mukavuutta ylistävien kerhoon. Kannattaa ehdottomasti tsekata kyseinen merkki, jos kaapistasi vielä puuttuu supermukavat korot. 

EDIT: Vielä lisäys koskien kenkien kokoa. (onneksi joku kysyi asiaa, olisin muuten unohtanut tämän). Käytän useimmiten kokoa 37, mutta kaikista sovittamistani Wondersin kengistä (sovittelin myös ballerinoja), oli 38 minulle sopiva. Eli omien sovitteluideni perusteella pienet koot. 

Kommentit (20)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Ah, hyvä kun kysyit, pitää lisätä postaukseen, että jouduin ottamaan kokoa isommat kuin normikokoni.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Kiitos tästä tiedosta! Mulle on yleensä 39 vähän liian iso ja 38 vähän liian pieni....

Veera
Liittynyt2.9.2015

No voi hyvin olla et se 39 sit menis näistä. Mulla on nyt ehkä vähän lesti itsellä muuttunut leveämmäksi joten senkin vuoksi ehkä koko hieman kasvanut. Eli sellainen 37,5 voisi olla oma kokoni useimmiten.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Sassakoo
2/20 | 

Aivan ihanat! Mulla on Wondersin samanväriset herrainkengät ja ne on kyllä myös mukavat jalassa.

Tara
3/20 | 

Hyvät! Itselläni on ja on ollut tosi monet Wondersin kengät. Ballerinoja, korkkareita, nilkkureita ja yhdet pitkätkin saappaat löytyy kaapistani. Mulla koko on sama kuin kaikissa muissakin kengissäni ja lesti on täydellinen jalkaani.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mä testailin nyt kans muutamia ballerinoja ja ne vaikutti kans aivan tosi ihanilta, mut en ollut tosiaan aiemmin juuri edes sovitellut tän merkin kenkiä.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Eini J.
5/20 | 

Ei mulla muuta, kuin että olin Härässä myös lauantaina. :D Harmi että missasin Oi beibin!

biloba
6/20 | 

En tarvi henkilökohtaista shopping assistantia, riittää kun käyn täällä blogissa vakoilemassa valintojasi♥

atomi
7/20 | 

Olen aina ihmetellyt noita karvapallukoita ihmistenlaukuissa. Eivät kai ne sentään ole aitoa turkista?

Rebelundercover
9/20 | 

Wonderssit ovat nimensä mukaiset. Itse tarvitsen näissä nilkkureista 39 ja korkkareista 38, normikoko 38 noin normaalisti :).

Lotta K
10/20 | 

Kiitos vinkistä! Mukavia korkkareita on todella vaikea, jopa mahdoton löytää, jos on vähänkin krantummat jalat. Noita pitää kokeilla. Ne ovat myös tosi makean näköiset. Kiitos myös kokovinkistä. Minulla oli vuosia sitten jotkut Wondersin kengät, ja nytpä muistin, että ne menivät kiertoon, koska olivat nimenomaan liian pienet - olin ostanut sovittamatta, vain numeroa tuijottaen... 

Jos jotain on vuodet käsilaukkuja, pussukoita ja nyssyköitä kantaessa opettaneet, niin ainakin sen, että se on ihan sama miten iso laukku tai kukkaro, niin kyllä se vaan kertyy täyteen rompetta. Jos laukussa on yhtään enempi tilaa kuin on välttämätöntä, niin sinne pesiytyy ritysiesti huulipunia, kyniä, hanskoja, muistikirjoja jne. Tilava lompakko puolestaan hotkii sisäänsä turhia bonuskortteja ja kasoittain kuitteja. Niinpä olenkin huomannut siirtyneeni pikku hiljaa aina vain pienempään ja pienempään kukkaroon. 

Sain joskus pari vuotta sitten yhdestä Longchampin tilaisuudesta nahkaisen korttikotelon, joka koostui tasan yhdestä taskusta. Tuo varmaankin lähinnä käyntikorttikoteloksi tarkoitettu pikku pussukka palveli minua loistavasti, mutta todella haalean vaaleanpunaisen värinsä vuoksi meni ajan saatossa laukuissa pyöriessään todella ruman näköiseksi, joten lähdin sitten etsiskelemään löytyisikö samaa tuotetta jossain muussa värissä. Kävi ilmi, että kyseistä korttikoteloa ei ole lainkaan myynnissä. Lieneekö ollut joku promolahjoiksi valmistettu malli. Voi pöh, mitä huijausta. 

Bongasin Longchampin sivuja selatessa kuitenkin ulkomitoiltaan lähes yhtä pienen Lé Foulonne -korttikotelon, joka pienestä koostaan huolimatta jakautuu muutamaan erilliseen taskuun. Tämä lompsa mahtuu siis näppärästi vaikka nahkarotsin taskuun, mutta nielee sisäänsä kuitenkin aika hyvän kasan kortteja. 

Täällä Porissa Longchampia myy Ratsula, ja vaikka tuota haluamaani pinkkiä ei heillä ollutkaan, niin ystävällisesti lompsan minulle tilasivat. 

Muistuu mieleen sekin eräs kerta, kun kiersin ympäri Roomaa etsimässä yksiä suosikkirintaliivejäni punaisena, tuloksetta. Kun sitten pääsin takaisin Poriin ja harmittelin asiaa Ratsulan alusvaateosastolla, niin myyjä sanoi heti, että "voi kuule, mitä sinä niitä Roomasta asti etsit, kun kyllähän me sinulle se lempiväri tilataan!". Siitä lähtien olen sitten muistanut, että ei aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, vaan aina kannattaa ensin käydä omassa suosikkikaupassa. 

Aiemmassa kotelossa mulla oli siis vain yksi korttipakka, jonka aina selasin läpi kassalle astellessa, mutta tässä uudessa saan vähän kuitenkin jaoteltuja kortteja eri koloihin. Eli on tämä kyllä asteen käytännöllisempi kuin se vanha. Vaikka kuinka olen koittanut karsia mukana kuljetettavia kortteja, niin kyllä tuohonkin lompsaan nyt muutti toistakymmentä läpyskää.

Ajokortti, kela-kortti, kolme pankkikorttia, kirjastokortti, pari pressikorttia, useimmin käytössä olevat kanta-asiakaskortit ja pari lounaspaikkojen leimakorttia. Mutta tilaa on juuri sen verran napakasti, että sinne ei ala kerääntymään mitään ihan höpöhöpö clubikortteja. 

Jos joku miettii, että missäs kaikki rahat, niin olen huomannut käyttäväni käteistä niin harvoin ja niin vähän, että en kaipaa lompakkooni erillistä setelitaskua. Korttien väliin saa kyllä tarpeen tullen taiteltua setelin tai parikin ja tarpeen tullen käsilaukussa kulkee mukana pieni kolikkopussi.

Rahoja tulee myöskin laitettua toisinaan takin taskuun ainakin tämän päiväisten löydösten perusteella. Järjestelin eteisen naulakkoa ja ihmettelin yhden nahkarotsin painoa, niin sen taskusta löytyi lähes 30 euroa rahaa. Jos nekin rahat olis olleet alunperin lompsassa, niin olisin hölvännyt ne jo aikoja sitten. Nyt olivat pyörineet takin taskussa syksystä saakka ja yllättivät iloisesti kesken siivouspäivän. :D

Mites te, oletteko isojen vai pienten lompakkojen käyttäjiä? Kertyykö kukkaroon myös kaikkea vähemmän tarpeellista vai kuljetatko mukana vain oleellisia?

Kommentit (14)

saya
1/14 | 

Normaalisti kannan mukanani melko isoa, taitettavaa lompakkoa (pakko olla taitettava, koska en tykkää jos setelit pitää taitella ennen kuin ne mahtuvat lompsaan ja suorien lompakoiden tarvitsisi olla liian isoja makuuni täyttääksen tämän vaatimuksen :D ). Siellä kyllä onkin kaikkea melko turhaa, mutta en osaisi elää elämääni niin että suunnittelisin esim. milloin menen heseen ja silloin ottaisin alennuskuponkeja mukaan tai shoppaillessa ottaisin klubikortit mukaan :D Joten siellä on kortteja/lappuja, joita käytän harvoin mutta käytänpä kumminkin. Lisäksi tykkään käyttää käteistä joten sille pitää olla tilaa. Viihteelle lähtiessä sitten vaihdan pienempään lompakkoon, joka on suunnilleen tuon korttikotelosi kokoluokkaa (tällä hetkellä übertyylikäs osuuspankin ilmaisläpyskä :D ) johon laitan ~3 tarpeellista korttia ja hieman käteistä. Näin en tarvitse laukkua välttämättä mukaan, kun lompakko mahtuu (useimmiten opiskelijahaalareiden) taskuun :)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mä taas olen todennut, että aina ei sit oo joku "tarvittava" klubikortti mukana, mut aivan sama. En vaan jaksa kantaa sellaista tiiliskivi lompsaa mitä se vaatis et olis kaikki aina mukana. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

emiliamaria
3/14 | 

Mä oon ratkaissut tuon tavaroiden kertymisasian sillä, että en yksinkertaisesti vaan kanna käsilaukkua mukana. :D Taskuun mahtuu puhelin ja korttikukkaro ja kolikoita. Mikä vapauttava tunne esim. keikoilla baarissa heiluessa ku ei vaan oo sitä käsilaukkua mukana. :D 

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mulla taas on niin, että mulla on jotenkin ihan alaston olo, jos ei ole joku laukku mukana. Ihan siis jossain lähikaupassa käydessä voin napata vaan lompsan ja avaimet taskuun, mut muuten on oltava jotain "käsillä". :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Ei-leen
4/14 | 

Minua nauratti, kun kerroit etsineesi tavaraa ympäri Roomaa ja löytäneesi sen koti-Suomesta. Minulle on käynyt samoin: vuosia sitten, viikon hääpäiväreissulla Roomassa, haaveilin löytäväni kaksi asiaa: samantapaiset valkokultaiset lenkkarit, joita oli kaikilla tyylikkäillä roomattarilla, sekä Salvatore Ferragamon liikkeessä näkemäni kirkkaanpunaiset sandaalit (must have). Vaan kun jalat olivat koko reissun ajan kävelemisestä turvoksissa, en voinut kuvitellakaan kenkien sovittamista. Joka päivä kävelimme n. 20 kilometriä, minä tyylikkäissä sandaaleissa, olihan niin lämmin.

Paluumatkalla kentälle muistelin vielä kaihomielin noita Ferragamon sandaaleja. Vaan en kauan, piipahdin kentällä kyseisen merkin liikkeessä, ja sieltähän ne löytyivät, vieläpä alessa puoleen hintaan! Viininpunainen paperikassini herätti huomiota koneessakin, kun lentoemännät kurkkivat uteliaina, mitä löytöjä olin tehnyt.

Kotiin palattuani piipahdin Nectarinessa ja mitä löysinkään. Kovasti hinkuamani valko-kultalenkkarit ja nekin hyvässä alessa! Ne Geoxin lenkkarit ovat olleet todella kovassa käytössä näiden yhdeksän vuoden ajan, ja ovat menossa mukana edelleenkin.

Veera
Liittynyt2.9.2015

No näin just. Monesti ne himoitut jutut tosiaan löytyykin lähempää kuin osaa arvatakaan. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Salla
5/14 | 

Kuittien, karkkipapereiden jne keräilemisen maailmanmestari täällä moi. Eli pieni on todellakin kaunista (ja käytännöllistä) mitä lompakkoon tulee. Olispa muuten näppärä tällanen sähäkämpi väri: löytyisi ehkä mustan laukun pohjalta vähemmällä kaivamisella.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Juu, toi väri kyllä oikeasti auttaa siihen, että osuu paremmin silmään, kun ne laukut on aika usein ainakin mulla sisukseltaan tosi tummia.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Miia
6/14 | 

Mihin ihmeeseen tarvitaan kolme pankkikorttia :O Mulla on käytössä pienehkö lompakko noille arkikäytön korteille ja pikkurahalle. Kantiskortit matkustaa marimekon värikkäässä pikkukukkarossa joka löytyy kassinpohjalta räikeän värisenä. Tuollainen pinkki ihanuus jää nyt kyllä kummittelemaan takaraivoon. Onneks mun tuppukylältä ei löydy merkkitavaroiden putiikkia. Saattais tulla konkurssi :D

Veera
Liittynyt2.9.2015

Ei kai useammassa maksukortissa nyt mitään ihmeellistä ole. Yksi on omalle tilille, yksi on yhteiselle ja sit se kolmas on kyllä käytössä enimmääkseen vaan S-bonus -korttina, mutta kyllä sen luottopuoltakin tulee joskus käytettyä. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Haituva
7/14 | 

Olen jo 5v ajan käyttänyt Ögon designsin alumiinilompakkoa. Sinänsä näppärä, jokaiseen korttiväliin mahtuu 2 korttia tai muutama seteli. Jos on liikaa, ei lukitus enää pidä. Itsellä yksi väli on seteleille ja siinä pari seteliä, jolloin pysyy vielä hyvin kiinni. Tämän myötä myös loppui kuittien kertyminen lompakkoon. Olen tykännyt ja on ollut kulutusta kestävä. Muulle kantiskorttipinkalle on marimekon pussukka ja kolikoille omansa. Kun käsilaukku on pienempi, otan sit vain tuon lompakon mukaan ja pärjään sillä, kortilla kuitenkin pääosin hoitaa myös maksut.

Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram