Kirjoitukset avainsanalla Asusteet

Jos pään päällä olevan nutturan päälle pukee pipon, näyttää helposti ihan Smurffilta. Nykyisen tukkatyylini aikana pipojen, hattujen ja turbaanien käyttö onkin vähentynyt huomattavasti, vaikka suuri päähineiden ystävä olenkin. 

Toki edelleen pään lämmitys menee ulkonäön edelle, kun oikein kylmät ilmat tulevat, mutta onneksi on olemassa myös sellaisia ratkaisuja, joilla pysyy sekä korvat lämpiminä että nuttura kuohkeana.

Hankin jo viime talvena Katri Niskasen pinkin pannan, mutta se ei aina ihan jokaiseen asuun sovi. Tänä syksynä KN Collectionilta saamani harmaa Mona -neulepanta onkin loistava vaihtoehto, kun kaipaa hieman hillitympää värimaailmaa. 

Tykkään pannoissa pipoissa eniten juuri tuollaisesta mallista, missä etuosan hieman kulmikkaan mallin ansiosta kasvot pääsevät kauniimmin esiin, kuin otsaa pyöreänä kiertävien päähieneiden kanssa. Ainakin omille pyöreille kasvoilleni kyseinen malli taikoo hieman ovaalimpaa ilmettä.

Mulla on muuten useimmiten ihan tosi kaunis olo, kun päässä on jokin kiva panta, huivi tai muu päähine! Ei sillä, että kokisin päässäni tai naamassani paljaaltaankaan mitään kummempaa vikaa olevan, mutta jotenkin tällaiset päähineet korostavat minussa sellaisia piirteitä mistä erityisesti itsessäni pidän. 

Nutturasta huolimatta meinaan kyllä kaivella talveksi käyttöön taas muitakin päähineitä kuin pantoja. Ne ovat niin helppo tapa tuoda piristystä muuten usein niin synkkään ja tylsään talven ulkopukeutumiseen.

Mulla on kaapissa ainakin dramaattinen turbaanipipo harsolla, kauniin petroolinvärinen villahattu, vaaleanpunainen lipallinen tupsuhattu ja paljon muita. Ne ansaitsevat tulla käytetyksi ahkerasti. Ehkä pitää vaan opetella pitämään hiuksia enemmän auki.

Yksi tyyppi, joka käyttää hattuja todella upeasti omassa pukeutumisessaan, on rakas blogikollega Niina. Tsekatkaa esimerkiksi tämä Edinburghin reissun asupostaus. Etenkin KN Collectionin vihreä karvahattu on hänen päässään aivan superupea!

Täällä omassa kaupungissani Porissa KN Colelctionin hattuja löytyy Sokokselta ja Ratsulasta. Muiden paikkakuntien lukuisat jälleenmyyjät löytyvät täältä.

-kuvien panta saatu-

Kommentit (3)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Junarosen mekko. Tulossa koko asu vielä viikonlopun aikana!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Korosta sitä, mitä et voi peittää. Tämä monessa niin sisustuksen kuin pukeutumisenkin saralla usein toistettu ohje on se ohjenuora, josta kiinni pitäen yritän syksyn tullen sopeutua jälleen sukkavuodenaikaan. 

Minä niin uhosin taas kerran vetäväni paljain nilkoin ainakin syyskuun loppuun saakka, mutta sateiset säät ja myös toiseen kantapäähän ilmestynyt rakkula ovat pakottaneet minut jo muutamina päivinä alistumaan noiden inhoamieni vaatekappaleiden käyttöön. Yääk, tekis mieli kiukutella kuin pikkulapsi ja heittäytyä selälleen huutamaan ja potkimaan, et mä en haluuuuuuu! 

Mut helvetti, kun ne lahkeiden ja kenkien välistä tympeästi vilkkuvat töppöset on kerran jalkaan kiskottava, niin ainakin ne on oltava jotain muuta kuin perustylsät ja rumat mustat tai valkoiset trikoosukat. Yritän pehmittää sukka-angstiani valitsemalla jalkaan jotkut asun väreihin sopivat ns. paremmat sukat. 

Mitään halinalleja, sateenkaaria, kissoja sun muilla silmiinpistävillä kuvioilla kuorrutettuja hupisukkia ei jalassani nähdä, vaan lahkeideni alta vilkkuu toisinaan glitteriä, joskus kirkkaita värejä ja välillä taas kevyesti kiiltävää ribbineulosta. 

Uusin ostos ovat nuo ekan kuvan hattaravaaleanpunaiset glittersukat Lindexistä. Sopivat mitä parhaiten kashmirhousujen lahkeiden alta kurkistelemaan.

Jos sinuakin vaivaa sukkaällötys, niin sitä vastaan voi syksyn tullen taistella vaikka jollain alla olevan kollaasin sukkapareista. Kun tarpeeksi asiaa korostaa, siitä tuleekin harkittu ja tyylikäs asuste ruman vahingon ja sään saneleman pakon sijaan.

1. Lindex / 2. Pieces / 3. Monki / 4. Asos / 5. Lindex / 6. COS / 7. H&M / 8. Asos / 9. COS

Kommentit (2)

jenny_

Tämä kommentti ei nyt varsinaisesti sukkiin liity, mutta on niin ihana lukea tätä blogia - jopa sukkahommat kiinnostaa kun kirjoittajana olet sinä :) en mitenkään miellä itseäni "muotiblogien" lukijaksi mutta tässä blogissa on sitä jotain, josta pidän älyttömän paljon! Ja parasta on se, että näiden juttujen lukemisesta tulee aina hyvä mieli! Ps. Sotkamolaisuus tuo extrapisteen, koska sieltä olen itsekin kotoisin ;)

Sukat jalkaan

Tänä syksynâ ei ole muodikkaampaa asustetta kuin nilkka sukat!

Ne on aivan must jopa sandaalien kanssa.

Mitâ paksummat ja vârikkââmmât sitâ parempi.

Pariisilaiset tyyli taiturit tilaavat villasukkia jotka on tietenkin kudottu Ruotsissa!

Eilisen asu näkyikin jo hieman turbaaniohjevideolla, mutta tässä vielä kuvina ihan koko setti.

Onkohan se vaan tuo valkoinen mekko, joka hämää, vai oonko mä ihan oikeasti saanut viikonloppuna hieman väriä nahkaani? 

Junarosen kepeä viskoosimekko oli mitä loistavin valinta lämpimään päivään, josta pari tuntia tuli vietettyä Kirjurissa auringosta nautiskellen . Koska mekko itsessään oli niin vaalea, valitsin huonon tukkapäivän pelastajaksi pirteän pinkin huivin ja korviin Butoni Designin vaaleanpunaiset korvikset.

Illalla lämpötilan jo laskettua mekko sai päälleen vielä farkkurotsin, tämän kesän ehdottoman suosikkitakin. Miten se muuten onkin niin, että kun jostain vaatteesta tulee ihan suosikki, niin tuntuu, että sen voi yhdistää ihan kaikkeen? Samoin kuin syksyisin musta nahkarotsi, niin myös tämä farkkutakki tuntuu mielestäni sopivan yhteen lähes kaiken kanssa mitä päälleni puen.

Vai meneeköhän se niin, että valitsen tiedostamattani päälleni vain vaatteita, joiden kanssa voin käyttää sen hetkistä suosikkitakkia.. En kyllä osaa sanoa. Mutta jotain taikaa niissä kaikkein lemppareimmissa vaatteissa aina on.

mekko ja farkkutakki - Junarose (saatu) / kengät - Crocs / laukku - The Campbridge Satchel Company / korvikset - Butoni Design / huivi - Boss Orange

Turbaanien käyttö on tänä kesänä ollut tosi vähäistä, mutta tämä pinkki tötterö muistutti taas miten kivaa vaihtelua se on ainaiselle nutturalle, joten pitääpä taas panostaa näihin virityksiin. Ja tarvetta on kyllä ihan jo senkin takia, että mulla on taas aivan jäätävn mittaiset sivumarsut ja juurikasvu, mut ei ole ollut aikaa tehdä asialle mitään. Onneksi on kaappi täynnä huiveja!

Kommentit (2)

EmiliaMaria

Ompa hassun mallinen leikkaus/kuviointi tuossa mekossa. Jotenkin laatikkomainen tuo yläosa.  Viskoosi on kyllä ihana materiaali, ei rypisty ja eikä ole hikinen. Mun parhaat tanssimekot on viskoosia tai bambuviskoosia, se on superihanaa kans. 

Jos jotain on vuodet käsilaukkuja, pussukoita ja nyssyköitä kantaessa opettaneet, niin ainakin sen, että se on ihan sama miten iso laukku tai kukkaro, niin kyllä se vaan kertyy täyteen rompetta. Jos laukussa on yhtään enempi tilaa kuin on välttämätöntä, niin sinne pesiytyy ritysiesti huulipunia, kyniä, hanskoja, muistikirjoja jne. Tilava lompakko puolestaan hotkii sisäänsä turhia bonuskortteja ja kasoittain kuitteja. Niinpä olenkin huomannut siirtyneeni pikku hiljaa aina vain pienempään ja pienempään kukkaroon. 

Sain joskus pari vuotta sitten yhdestä Longchampin tilaisuudesta nahkaisen korttikotelon, joka koostui tasan yhdestä taskusta. Tuo varmaankin lähinnä käyntikorttikoteloksi tarkoitettu pikku pussukka palveli minua loistavasti, mutta todella haalean vaaleanpunaisen värinsä vuoksi meni ajan saatossa laukuissa pyöriessään todella ruman näköiseksi, joten lähdin sitten etsiskelemään löytyisikö samaa tuotetta jossain muussa värissä. Kävi ilmi, että kyseistä korttikoteloa ei ole lainkaan myynnissä. Lieneekö ollut joku promolahjoiksi valmistettu malli. Voi pöh, mitä huijausta. 

Bongasin Longchampin sivuja selatessa kuitenkin ulkomitoiltaan lähes yhtä pienen Lé Foulonne -korttikotelon, joka pienestä koostaan huolimatta jakautuu muutamaan erilliseen taskuun. Tämä lompsa mahtuu siis näppärästi vaikka nahkarotsin taskuun, mutta nielee sisäänsä kuitenkin aika hyvän kasan kortteja. 

Täällä Porissa Longchampia myy Ratsula, ja vaikka tuota haluamaani pinkkiä ei heillä ollutkaan, niin ystävällisesti lompsan minulle tilasivat. 

Muistuu mieleen sekin eräs kerta, kun kiersin ympäri Roomaa etsimässä yksiä suosikkirintaliivejäni punaisena, tuloksetta. Kun sitten pääsin takaisin Poriin ja harmittelin asiaa Ratsulan alusvaateosastolla, niin myyjä sanoi heti, että "voi kuule, mitä sinä niitä Roomasta asti etsit, kun kyllähän me sinulle se lempiväri tilataan!". Siitä lähtien olen sitten muistanut, että ei aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, vaan aina kannattaa ensin käydä omassa suosikkikaupassa. 

Aiemmassa kotelossa mulla oli siis vain yksi korttipakka, jonka aina selasin läpi kassalle astellessa, mutta tässä uudessa saan vähän kuitenkin jaoteltuja kortteja eri koloihin. Eli on tämä kyllä asteen käytännöllisempi kuin se vanha. Vaikka kuinka olen koittanut karsia mukana kuljetettavia kortteja, niin kyllä tuohonkin lompsaan nyt muutti toistakymmentä läpyskää.

Ajokortti, kela-kortti, kolme pankkikorttia, kirjastokortti, pari pressikorttia, useimmin käytössä olevat kanta-asiakaskortit ja pari lounaspaikkojen leimakorttia. Mutta tilaa on juuri sen verran napakasti, että sinne ei ala kerääntymään mitään ihan höpöhöpö clubikortteja. 

Jos joku miettii, että missäs kaikki rahat, niin olen huomannut käyttäväni käteistä niin harvoin ja niin vähän, että en kaipaa lompakkooni erillistä setelitaskua. Korttien väliin saa kyllä tarpeen tullen taiteltua setelin tai parikin ja tarpeen tullen käsilaukussa kulkee mukana pieni kolikkopussi.

Rahoja tulee myöskin laitettua toisinaan takin taskuun ainakin tämän päiväisten löydösten perusteella. Järjestelin eteisen naulakkoa ja ihmettelin yhden nahkarotsin painoa, niin sen taskusta löytyi lähes 30 euroa rahaa. Jos nekin rahat olis olleet alunperin lompsassa, niin olisin hölvännyt ne jo aikoja sitten. Nyt olivat pyörineet takin taskussa syksystä saakka ja yllättivät iloisesti kesken siivouspäivän. :D

Mites te, oletteko isojen vai pienten lompakkojen käyttäjiä? Kertyykö kukkaroon myös kaikkea vähemmän tarpeellista vai kuljetatko mukana vain oleellisia?

Kommentit (14)

saya

Normaalisti kannan mukanani melko isoa, taitettavaa lompakkoa (pakko olla taitettava, koska en tykkää jos setelit pitää taitella ennen kuin ne mahtuvat lompsaan ja suorien lompakoiden tarvitsisi olla liian isoja makuuni täyttääksen tämän vaatimuksen :D ). Siellä kyllä onkin kaikkea melko turhaa, mutta en osaisi elää elämääni niin että suunnittelisin esim. milloin menen heseen ja silloin ottaisin alennuskuponkeja mukaan tai shoppaillessa ottaisin klubikortit mukaan :D Joten siellä on kortteja/lappuja, joita käytän harvoin mutta käytänpä kumminkin. Lisäksi tykkään käyttää käteistä joten sille pitää olla tilaa. Viihteelle lähtiessä sitten vaihdan pienempään lompakkoon, joka on suunnilleen tuon korttikotelosi kokoluokkaa (tällä hetkellä übertyylikäs osuuspankin ilmaisläpyskä :D ) johon laitan ~3 tarpeellista korttia ja hieman käteistä. Näin en tarvitse laukkua välttämättä mukaan, kun lompakko mahtuu (useimmiten opiskelijahaalareiden) taskuun :)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mä taas olen todennut, että aina ei sit oo joku "tarvittava" klubikortti mukana, mut aivan sama. En vaan jaksa kantaa sellaista tiiliskivi lompsaa mitä se vaatis et olis kaikki aina mukana. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Voi p.... kun tää aina kirjoittaa väärin:) siis lompakko/korttikotelo:)

emiliamaria

Mä oon ratkaissut tuon tavaroiden kertymisasian sillä, että en yksinkertaisesti vaan kanna käsilaukkua mukana. :D Taskuun mahtuu puhelin ja korttikukkaro ja kolikoita. Mikä vapauttava tunne esim. keikoilla baarissa heiluessa ku ei vaan oo sitä käsilaukkua mukana. :D 

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mulla taas on niin, että mulla on jotenkin ihan alaston olo, jos ei ole joku laukku mukana. Ihan siis jossain lähikaupassa käydessä voin napata vaan lompsan ja avaimet taskuun, mut muuten on oltava jotain "käsillä". :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Ei-leen

Minua nauratti, kun kerroit etsineesi tavaraa ympäri Roomaa ja löytäneesi sen koti-Suomesta. Minulle on käynyt samoin: vuosia sitten, viikon hääpäiväreissulla Roomassa, haaveilin löytäväni kaksi asiaa: samantapaiset valkokultaiset lenkkarit, joita oli kaikilla tyylikkäillä roomattarilla, sekä Salvatore Ferragamon liikkeessä näkemäni kirkkaanpunaiset sandaalit (must have). Vaan kun jalat olivat koko reissun ajan kävelemisestä turvoksissa, en voinut kuvitellakaan kenkien sovittamista. Joka päivä kävelimme n. 20 kilometriä, minä tyylikkäissä sandaaleissa, olihan niin lämmin.

Paluumatkalla kentälle muistelin vielä kaihomielin noita Ferragamon sandaaleja. Vaan en kauan, piipahdin kentällä kyseisen merkin liikkeessä, ja sieltähän ne löytyivät, vieläpä alessa puoleen hintaan! Viininpunainen paperikassini herätti huomiota koneessakin, kun lentoemännät kurkkivat uteliaina, mitä löytöjä olin tehnyt.

Kotiin palattuani piipahdin Nectarinessa ja mitä löysinkään. Kovasti hinkuamani valko-kultalenkkarit ja nekin hyvässä alessa! Ne Geoxin lenkkarit ovat olleet todella kovassa käytössä näiden yhdeksän vuoden ajan, ja ovat menossa mukana edelleenkin.

Veera
Liittynyt2.9.2015

No näin just. Monesti ne himoitut jutut tosiaan löytyykin lähempää kuin osaa arvatakaan. :D

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Salla

Kuittien, karkkipapereiden jne keräilemisen maailmanmestari täällä moi. Eli pieni on todellakin kaunista (ja käytännöllistä) mitä lompakkoon tulee. Olispa muuten näppärä tällanen sähäkämpi väri: löytyisi ehkä mustan laukun pohjalta vähemmällä kaivamisella.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Juu, toi väri kyllä oikeasti auttaa siihen, että osuu paremmin silmään, kun ne laukut on aika usein ainakin mulla sisukseltaan tosi tummia.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Miia

Mihin ihmeeseen tarvitaan kolme pankkikorttia :O Mulla on käytössä pienehkö lompakko noille arkikäytön korteille ja pikkurahalle. Kantiskortit matkustaa marimekon värikkäässä pikkukukkarossa joka löytyy kassinpohjalta räikeän värisenä. Tuollainen pinkki ihanuus jää nyt kyllä kummittelemaan takaraivoon. Onneks mun tuppukylältä ei löydy merkkitavaroiden putiikkia. Saattais tulla konkurssi :D

Veera
Liittynyt2.9.2015

Ei kai useammassa maksukortissa nyt mitään ihmeellistä ole. Yksi on omalle tilille, yksi on yhteiselle ja sit se kolmas on kyllä käytössä enimmääkseen vaan S-bonus -korttina, mutta kyllä sen luottopuoltakin tulee joskus käytettyä. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Haituva

Olen jo 5v ajan käyttänyt Ögon designsin alumiinilompakkoa. Sinänsä näppärä, jokaiseen korttiväliin mahtuu 2 korttia tai muutama seteli. Jos on liikaa, ei lukitus enää pidä. Itsellä yksi väli on seteleille ja siinä pari seteliä, jolloin pysyy vielä hyvin kiinni. Tämän myötä myös loppui kuittien kertyminen lompakkoon. Olen tykännyt ja on ollut kulutusta kestävä. Muulle kantiskorttipinkalle on marimekon pussukka ja kolikoille omansa. Kun käsilaukku on pienempi, otan sit vain tuon lompakon mukaan ja pärjään sillä, kortilla kuitenkin pääosin hoitaa myös maksut.

Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 35-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram