Saan aina aika ajoin kommentteja lukijoilta, jotka sanovat tykänneensä viime vuonna pyörineistä arkikuvapostauksista. Viimeksi sekalaisesti arjesta kertovien kuvien paluuta toivottiin tänään, joten ajattelin sitten napata takaisin kiinni tähän sarjaan. Tämä tulee nyt toistona Instan puolelta, mutta onhan täällä joukossa myös lukijoita, jotka eivät seuraa mua siellä.

Maanantai tuntuu usein melko ankealta päivältä, mutta tänään ankeus nousi melkoisesti uusiin sfääreihin. Aamupäiväisen kuvauskeikan jälkeen autoon istuessa nimittäin mun päähän iski aivan ennen kokemattoman kova kipu. Se siis hyökkäsi päälle aivan kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ihan kivutta vielä pistin avainta auton lukkoon, mutta auton käyntiin saatuani haukoinkin jo henkeäni kallon takaosssa sykkivän ja repivän kivun vallassa.

Pään sisällä sykki ja tuntui kuin joku olisi työntänyt tylsää poran terää pään takaa kohti silmiä. Mietin, että en uskaltaisi ajaa autoa, mutta toimitukseen oli matkaa vain muutama sata metriä ja halusin päästä sinne työkavereiden luo enkä jäädä yksin autoon kadunvarteen. Niinpä ajoin tuon matkan päätä lähes krampin omaisesti niskatyynyä vasten puristaen ja toivoen parasta.

Kamerareppu ja muut tavarat jäivät autoon, halusin vain nopeasti sisälle ja pitkälleni. Siinä sitten ensimmäiselle vaakatasossa olevalle huonekalulle heittäydyttyäni heijasin itseäni itkien ja lähes hyperventiloiden. Voin kertoo, että kyllä säikäytti. Olen kärsinyt elämässäni monenmoisia päänsärkyjä, mutta tämä oli hetkellisesti jotain täysin uutta.

Työkaverit ottivat nopeasti tilanteen haltuun ja päättivät soittaa hätäkeskukseen. Tuollainen yhtäkkiä alkava kova pääkipu otetaan ilmeisen vakavasti, sillä ambulanssi saapui hyvin nopeasti. Sain heti kärkeen kipulääkettä suoraan suoneen ja ensihoitajat konsultoivat lääkärin kanssa joka laittoi heti jo varauksen sisään, että mut viedään suoraan kuvattavaksi. 

Eli piipaa-auton kyydillä siis sairaalanmäelle ja siellä suoraan TT-kuvaukseen. Kuvausvehkeessä hurinan kuuntelun jälkeen sitten sydänfilmiä, labrakokeita ja joku useamman lääkkeen tehokas migreenin hoitoon tarkoitettu cocktail tipan kautta suoneen. Jo ensihoitajien antama lääke taltutti kipua tehokkaasti ja päivystyksessä saatu satsi vei loputkin hyvin nopeasti, joten mulla tuli jo olo, että kauheen noloa kun täällä ihan turhan takia hoitohenkilökunnan aikaa vien.

Mutta lääkäri vakuutti, että noin äkillisen kovan pääkivun kohdalla on kyllä hyvä varmistaa, ettei kyseessä ole esimerkiksi aivoverenvuoto. Että vaikka ei välttämättä varsinaista diagnoosia kivulle saadakaan, niin on tärkeää ainakin varmistua mitä se ei ole. Ja huh, ei löytynyt kuvista mitään ihmeellistä poikkeavaa. Ei vuotoa tai tukoksia. Epikriisistä luin, että joku sivuloydöksenä oli joku muutaman millin pineaalikysta "joka siis täysin normaali hyvänlaatuinen muutos, eikä aiheuta toimenpiteitä". Etsiskelin lisätietoa ja nesterakkulasta siis kyse. 

Mutta itse tuon kipukohtauksen syy ei siis täysin selvinnyt. Minulla ei ole diagnosoitu migreeniä vaikkakin muutamia kertoja olen siihenkin viittaavista oireista kärsinyt. Lääkärin mukaan oireet voisivat sopia myös ihan niska-hartiaseudun jännityksen aiheuttamiksi. Kun minulla siis pitkää historiaa tensiopäänsäryn kanssa, mutta noin kymmenesosana tämän päiväisestä infernaalisesta kipuhyökkäyksestä.

Mysteeriksi siis jäänee ihan varma dg, mutta tärkeintä oli, että mitään supervakavaa ei löytynyt ja että kipu saatiin hoidettua hyvin tehokkaasti. Ja mainittava on, että hoito oli kaikin puolin loistavaa ja nopeaa niin ensihoidon kuin päivystyksenkin puolella. Hoitajille ja lääkäreille siis ihan kymmenen pistettä. Jäi hyvä ja turvallinen fiilis.

Keikka hoitoon kesti vain reilut pari tuntia ja sitten pääsinkin jo kotiin jatkamaan lepäilyä. Sen verran meni suoneen kaikkea rauhoittavaa ja pönttöä sekoittavaakin, että vaikka kipu oli poissa, niin rauhassa sai loppupäivän ja tämän illan ottaa. Kun lääkkeiden vaikutus alkoi haihtua, tuli perästä vielä hieman huonovointisuutta, mutta nyt alkaa elämä jo oikeasti voittaa. 

Vaikka äkillinen kova päänsärky ei aina tarkoita mitään vakavaa, niin joskus se voi kuitenkin olla jotain mikä vaatii todella nopeaa hoitoa. Ota siis yllättävät oireet ja kova kipu tosissani ja hakeudu hoitoon. Kuten lääkäri sanoi "9 kertaa kymmenestä kuvista ei löydy tällaisissa kohtauksissa mitään vakavaa, mutta kyllä ne pitää varmistaa, sillä muuten saattaisi jäädä se 1 kerta kymmenestä huomaamatta".

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 | 

Kuulosti ihan samanlaiselta kuin mun eka Hortonin (sarjoittainen päänsärky, clusterheadache) aiheuttama päänsärky joka oli aivan eri luokkaa kuin migreeni joka mulla ollut lapsesta saakka. Se kipu on jotain sanoinkuvaamatonta kun kohtaus iskee. Hienoa ettei löytynyt mitään vakavampaa.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Apuaaa! En mä itse asiassa tiedä. :o Mun mielestä epikriisissä puhuttiin vaan päästä...

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
4/7 | 

Itselläni oli kaksi saman tyyppistä kipukohtausta, jotka olivat niin pahoja, että henki salpaantui ja luulin että aivoista vähintäänkin verisuoni katkesi. Ambulanssilla sairaalaan kahteen otteeseen ja ajattelin lähinnä kuolevani. Kyseessä oli kuitenkin paha jännitysniskan ja migreenin yhdistelmä. Tsemppiä, toivottavasti oli kertaluonteinen sairaalakeikka!

annepa
6/7 | 

Minun mieheni joutui sairaalaan repivän päänsäryn takia. Lanssi tuli nopeasti ja häntä oli sairaalan auto-ovilla vastassa lääkäri, joka teki jotain tarkistuksia samalla kun paareilla makaavaa ukkoa kärrättiin juoksujalkaa kuvaukseen. Kuvista ei löytynyt mitään hälyyttävää. Diagnoosiksi tuli ponnistuspäänsärky, jota kutsutaan myös orgasmipäänsäryksi. Jotenkin luulisi, että lääkärit nyt näkee kaikkea ja seksi nyt ainakin on luonnollista, mutta ainakin miestäni hoitanut lääkäri oli NIIN vaikeana kun tuli selvittämään tilannetta. Minä soitin lanssin ja selvitin lakonisesti, että pantiin ja nyt se huutaa päätänsä, saman selitin ensihoitajille eikä siinä mitään, kukaan ei reagoinut mitenkään. Mutta se lääkäri oli ihan vaikeana.
Mieheltäni otettiin myös selkäydinnäyte, josta ilmeisesti myös selviää joitain tukoksen tai vuodon markkereita. Siinä ei näkynyt mitään, mutta siitä seurasi "lannepiston jälkeinen päänsärky", jota kukaan ei osannut hoitaa, ennen kuin mieheni yli 70-vuotias äiti sanoi säryn kestettyä jo kaksi päivää, että hänellä se korjattiin veripaikalla. Niin korjattiin tämäkin ja särky katosi sen siliän tien.
Kyllä siinä vähän mietittiin jonkun ajan kuluttua, että uskaltaako tässä lämmitellä ollenkaan, mitä jos tulee uusi "ponnistuspäänsärkykohtaus". Ei ole tullut.

Onneksi sulta Veera ei löytynyt mitään vakavaa, toivottavasti särky ei toistu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram