Vuoden ajan joka viikko yksi kuva oman ihan tavallisen arjen tylsyydestä tai menosta ja meiningistä. 

Jihuu, mun toimisto alkaa vihdoin ihan oikeesti valmistua! Torstaina saapui monta viikkoa odottamani rakas uusi Apple-vauva ja olen tulokkaasta niiiiin onnellinen. Monen vuoden läppärillä työskentelyn jälkeen 27 tuumainen pöytäkone kylläkin tuntuu ihan hervottoman kokoiselta. 

Mulla oli konttorilla ekat viikot lainapöytä vuokraemänniltäni, mutta omakin oli hankittava. Tällä viikolla kävi hirveä munkki, kun Tori.fi:stä löytyi juuri kaipaamanilainen valkoinen 180x90 kokoinen pöytä. 

Ruokapöydän pinta oli hieman vaurioitunut kuljetuksessa kahdesta kulmastaan ja sen ostanut pariskunta oli saanut uuden tilalle ilman, että tätä vahingoittunutta oli tarvinnut palauttaa. Ja se oli sitten minun onneni, sillä sain tarpeisiini sopivan kalusteen hintaan 30 €.

Työpöytäkäytössä ei ne vähän kärsineet kulmat haittaa, kun jäivät sopivasti seinää vasten lähes näkymättömiin. Loistava ja sopivan hintainen löytö siis. Kun pistää tietokoneeseen kolme tonnia, ei oo enää varaa pistää hirveästi sen alle laitettavaan pöytään. :D

Pöydän kasasi tietenkin mun rakas Puuha-Peteni!

Nyt alkaa kontorilla siis vihdoin olla fasiliteetit kunnossa ihan vakituisempaa työskentelyä varten. Me happy!

Kommentit (17)

Utelias
2/17 | 

Hei mistä johtuu tuo että bloggaajat, sinä mukaanlukien on alkanut kommentoida Instagramissa toistensa kuvia vilkkaasti muutaman viime päivän aikana? Eräänkin bloggaajan kuvissa, joissa ei aiemmin ole ollut yhtäkään kommenttia, on nyt jokaisessa useampi kommentti eri bloggaajilta, mm. sinulta. Haluatko avata tätä hommaa?

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mitenkäs tätä nyt jotenkin erityisesti avaisi. Ihmeteltiin porukalla bloggajien fb-ryhmässä joidenkin instatilien kuvien näkymättömyyttä ja ajateltiin testata miten aktiivisempi kommentointi vaikuttaa yleisesti tavoittavuuteen. Tämä tuntuu nyt sitten joidenkin sherlock holmesien mielestä olevan suurikin salaliitto ja rikos, josta nyt sitten vaaditaan tilille. Että joo, kiinni jäin, olen kommentoinut kollegoideni kuvia ahkerammin kuin normaalisti! Paljon tästä saa linnaa? :D 

Sori, tää vähän naurattaa mua, kun ei käynyt pienessä mielessäkään, että ihmiset häiriintyisi siitä, että toisensa tuntevat ihmiset kommentoi toistensa kuvia somessa. Mutta toivottavasti tämä vastaus nyt hieman valaisi.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Okei, erikoinen systeemi. Mutta antoiko kommenttini sellaisen kuvan, että sinun tosiaan piti minulle vastata noin tympeästi, että olisin asiasta häiriintynyt tai vaatisin sinulle "linnaa" asiasta? Mitä ihmettä...

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mähän sanoin kommentissani, että tää asia naurattaa mua. Mun paskaa huumoria siis tämä. :D 

Mut ei tää mun mielestä muuten ole millään lailla erikoinen systeemi, kuin ihan vaan instan algoritmin osalta.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Seuraaja

Pakko sanoa Veera, että vastauksesi asialliseen kysymykseen oli kyllä nuiva vaikka asia olisi naurattanutkin. Ymmärrän että vastaat ilkeisiin ja asiattomiin kommentteihin kärkevästi, mutta on jotenkin tylsää saada ivallinen vastaus kun kysymys ei ole häijy. Luin linkistäsi Pupulandia-Jennyn vastauksen paljon kärkevämpään lukijakommenttiin ja vastaus oli todella asiallinen ja informoiva. Tykkään blogistasi ja tyylistäsi, mutta nyt särähti ikävästi tuo vastauksesi sävy.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Minun ja sinun ja edellisen vastauksen saaneen kommentoijan käsitys ivallisesta ei selkeästikään mene ihan yksiin. Mutta palaute vastaukseni ikävästä sävystä rekisteröity.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
3/17 | 

Niin onko tämä lisääntynyt kommentointi nyt siis tuon näkyvyyden takia vai yhteisöllisyyden takia tullut, kuten osa bloggareista tätä asiaa selittänyt? Tuollaisista ristiriitaisista vastauksista johtuen tästä asiasta saa vielä epäilyttävämmän kuvan. Nuo tuollaiset kommentointiringithän on oikeastaan instan säännöissäkin kiellettyjä, koska niistä tulevat kommentit eivät ole aitoja kommentteja. Ne myös vääristävät tilastoja esimerkiksi mainostajille. Tästä asiasta löytyy netistä varsinkin englanniksi paljon tietoa.

Veera
Liittynyt2.9.2015

No oman instatilini kannalta asialla ei ole näkyvyyden juurikaan tekemistä.  Mun kuvien tavoittavuus on ollut ihan kunnossa koko ajan. Mutta ikään kuin yhteisöllisyyden nimissä lähdin kokeiluun mukaan, että onko kommentoinnista apua niille, joiden tilejä oli shadowbannattu. Ja kyllä musta on kivaa, että tuttujen tyyppien kanssa vähän aktivoidutaan kommentoinnissa. En näe siinä mitään siitä pahasta mitä asialla spekuloivat kauhistelihat vauva-palstalla. Jokaisella kuitenkin lienee ollut omat motiivinsa osallistua tähän "kommenttirinkiin". Itselläni se on hieman muuttanut itselle näkyvää kuvafeediä. Aiemmin kun ei monen seuraamani bloggaajan kuvat juurikaan nousseet näkyville feediin, mutta nyt kun on muutaman kerran kommentoinut, ovat kuvat nousseet paremmin myös feediin. Mikä on hvyä asia. Koska haluan heitä seurata. 

Mutta mitä tuhon rinkiin tulee, niin sehän ei sellainen ole, kun ei ole mitään sopimusta eikä pakkoa. On vaan heitetty ilmaan ajatus, että "hei, mitä jos koitettais olla vähän aktiivisempia!" Kukin kommentoi kenelle tykkää ja milloin tykkää. Eli ihan ne on yhtä aitoja kommentteja kuin muidenkin seuraajien. Itse olen esimerkiksi jättänyt tän viikon aikana ehkä 1-5 kommenttia päivässä vaikka kuvia seuraamiltani bloggaajilta tulee yhteensä kymmenittäin ja kaiken kaikkiaan seuraan satoja tyyppejä.  Että en nyt vaan tiedä mikä tässä toiminnassa on kamalaa. Vaikka olen bloggaaja itsekin, niin ihan yhtä lailla mä olen niiden muiden seuraaja ja oikeutettu kommentoimaan ja tykkäämään kuin muutkin. 

Ja mä en oikein jaksa uskoa, että mun tällä viikolla saamani vaikka 2 tai 3 kommenttia per kuva ihan hirveitä  mainostajia harhaanjohtavia "tilastovääristymiä" aiempaan verrattuna onnistuu aiheuttamaan. 

Mut eipä tässä mitään, kyllähän sitä kaikesta voi päässään veivata tosi epäilyttävää toimintaa, jos mieli tekee. Itselle tää nyt on ihan vaan muutaman kuvan kommentointia instagramissa, eli ei ihan kauheen vakavaa. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
4/17 | 

Näin omasta kyökkipsykologisesta näkökannastani tuossa kommentointiasiassa hiertää juurikin se, että osa sanoo että tämä on "yhdessä pohdittu että olisi kiva palata vanhoihin yhteisöllisiin aikoihin" ja sitten taas toisaalta sinä esimerkiksi kerroit että asia liittyy myös näkyvyyteen. Yksi sanoo yhtä, toinen sanoo toista, luonnollisesti siinä sitten pohtii että niin mikä oli homman nimi oikeasti.
Myöskin se, että osa sanoo olevan yhteisöllisyyden nostatusta, mutta sitten kommentit on mallia "wow mikä kahvi!" - oikeasti hei, kukaan ei oikeassa elämässä kommentoi tuommosia :D Noin muuten minulle asia on yksi hailee, en instaa jaksa edes seurata, mutta ymmärrän toisaalta näitä herneneniäkin tässä.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Mä taas en yhtään ymmärrä herneitä kenenkään nenässä enkä kaikkea pohdintaa ja sepkulointia asian ympärillä. Kun en tajua miksi yhtään ketään jaksaa kiinnostaa mitä ja miksi jotkut toiset ihmiset toisilleen kommentoi somessa. Että miksi ihmeessä semmonen asia ketään "hiertää". Ihan sama kuin sanois, että "työpaikalla ne Pirjo, Sirpa ja Maarit, joita en itse henkilökohtaisesti edes tunne, ovat alkaneet toivottaa toisilleen hyvät huomenet ja kyllä se minua niin ärsyttää! Tässä on varmasti jokin salaliitto ja yrittävät hyötyä sillä jotenkin!" :D

Ja varmaan siksi yksi sanoo yhtä ja toinen toista, kun ei tosiaan ole mitään yhdessä sovittua juttua yhtään mistään.  Ihan vaan tuo jo edellisessä mainitsemani jossain keskustelussa heitetty ajatus,  että voitais koittaa olla aktiivisempia. Ja kukin bloggaaja sitten tulkitsee sen miten tykkää, että näkyvyyttä vai yhteisöllisyyttä vai mitä ihmettä. Kuten jo sanoin, niin omasta mielestäni vähän molempia. Mutta tosiaan siltä kantilta, että iloitsen kun niiden muiden kuvat näkyy nyt paremmin mulle.

Mutta varmaan pitää mennä jokaiselta bloggaajalta erikseen kyselemään, että mikä on homman nimi itse kenelläkin, jos tämä jotakuta tosiaan niin paljon mietityttää. Mutta itse en vaan jaksa ymmärtää, että mikä tässä nyt joitakuita niin kovasti kiinnostaa ja häiritsee. 

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija
5/17 | 

Onhan se aika keinotekoista ja läpinäkyvää, että kommentoidaan toisten kuviin jotain tyhjänpäiväistä vain jotta ne näkyisivät paremmin Instan feedissä :D. Ennen ei eräänkään bloggaajan instakuvissa ollut yhtäkään kommenttia, nyt on sitten pelkästään bloggaajakollegat kommentoineet jotain tyhjänpäiväistä. Kiva olla tämä ko. bloggaaja ja tietää että kuvaa on kommentoitu tietyistä syistä, ei siksi että kuva olisi erityisen kiinnostava. TÄMÄ on mielestäni todella huvittavaa, näin lukijan ja sivustaseuraajan näkökulmasta :D. Some aiheuttaa mielenkiintoisia ilmiöitä.

Veera
Liittynyt2.9.2015

Niin, some aihettaa mielenkiintoisia ilmiöitä. Mm. sellaista, että jotkut jaksaa ärsyyntyä ja huvittua ( ja osa vielä kirjoitella keskustelupalstalla sivutolkulla) siitä mitä jotkut toiset kommentoi joillekin kolmansille somessa.😂

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

No hyvä että meitä molempia asia huvittaa :D. Eikö kellään bloggaajalla käynyt mielessä, että jos instassa näkyvyyden saaminen on niin tärkeää, niin postaisi sellaisia kuvia joita seuraajia kiinnostaa kommentoida? Kellä edes tulee mieleen ratkaisuna asiaan se että hei, kommentoidaan toistemme kuvia! :'D Väliäkös sillä mitä kommenttia sinne iskee tai onko kuva edes kiinnostava. Mutta jatkakaa toki, noita keksimällä keksittyjä kommentteja kahvikupeista ym on ihan hauska lukea!

Veera
Liittynyt2.9.2015

Oisko tää aihe nyt käsitelty? Jatkakaa ihmiset ihmeessä huvittumista ja aiheesta keskustelua, mut mä olen kyllä jo kaiken sanottavani sanonut. Menen jatkamaan keksimällä keksittyjen kommenttien kirjoittelua instaan!

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Vierailija 10:25: Miten se vaikuttaa näkyvyyteen kuinka kiinnostajia kuvia bloggaaja instaan lisää kun ongelmana  on nimenomaan se etteivät ne uuden algoritmin takia nouse etusivulle huolimatta sisällöstä? :D Eihän ne seuraajat voi kommentoida (vaikka niitä kiinnostaisikin) jos eivät näe kuvia. Silloinhan ne kuvat näkee vain ne joilla on ilmoitukset käyttäjän uusista julkaisuista päällä. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 37-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat

Instagram