"Moikka Veera!  Lähestyn sinua tällaisella vähän rohkeallakin juttuehdotuksella, kun tuli mieleen, että sopisit hyvin yhteen projektiimme. Meillä on siis teossa lehteen juttu suomalaisista naisista ja heidän vartalosuhteestaan. Jutun ideana olisi, että jokainen haastateltavista valitsee jonkun kehoonsa liittyvän luvun (pituus, vaatekoko, arpien määrä jne.), jonka kautta sitten kertoo vartalostaan ja elämästään. Juttu kuvitettaisiin tyylikkäillä alastonkuvilla, jossa ei tietenkään näy mitään kriittistä, mutta ideana on, että ihan paljaana siinä ollaan.

Sinä sopisit juttuun tietysti hyvin puhumaan tuosta (vaate)kokoasiasta. Miltä tällainen ehdotus kuulostaa? Kerro ensimietteesi, niin voidaan jutella lisää!"

Näin minua lähestyi Me Naisten toimittaja helmikuussa. Ja mitkäs olivat minun ensimietteeni? Pitikö pitkäänkin harkita? No eipä varsinaisesti. :D

"Moi! Juu, sopii toki! Ei ole mulle tuo alaston osuuskaan mikään ongelma. Onhan nämä makkarat jo näkyneet siellä sun  täällä."

Jep, minähän olin tästä enemmänkin vain innoissani. Olen aina tykännyt esim. Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen Sielu ja ruumis palstasta yksinkertaisine alastonkuvineen. Alastomuus ei myöskään ole ikinä ollut itselleni mitenkään hankala asia. En ajattele, että paljaassa vartalossa olisi mitään häpeällistä. Tai että kenellekään tulisi jotenkin yllätyksenä millainen vartalo vaatteideni alla on.

Minulle alastomuudessa sinänsä ei myöskään ole yhtään mitään seksuaalista. Sekasaunat, muotinäytösten takahuoneet sun muut tilanteet on itselleni ihan neutraaleja eivätkä aiheuta ahdistusta tai häpeää. 

Ajattelin siis tästäkin jutusta lähinnä, että onpa kiva päästä toisen ammattikuvaajan kuvattavaksi. Se on aina niin mielenkiintoista nähdä miten joku kollega valaisee ja ohjaa kuvaustilanteessa tai millaisia kuvia hän loppujen lopuksi valitsee. Näkeekö minut eri tavalla kuin minä itse? 

Näillä ajatuksilla siis suuntasin iloisena Sanoman studiolle Satu Kemppaisen kuvattavaksi! Itse kuvaukset olivat kaikin puolin rennot. Paikalla oli minun ja kuvaajan lisäksi lehden AD. Otettiin muutamia erilaisia kuvia ja tsekkailtiin koneelta, millainen asento toimisi parhaiten. Välillä aina joku meistä huikkasi, että "pistäpä vielä se nänni piiloon!"  tai että "eihän toosa näy?". Perussettiä siis. :D

Kuvat: Satu Kemppainen / Me naiset

Kuvista tuli mielestäni ihan tosi kivat. Vartaloni näyttäytyy niissä rehellisesti kaikkine makkaroineen ja arpineen, juuri sellaisena millaiseksi sen itse koen. Tiedän, että monen silmissä kokoiseni nainen alasti on kaikkea muuta kuin kaunis, mutta omissa silmissäni näytän näissäkin kuvissa ihan tosi ihanalta. Ihan itseltäni.

Kuten jutussakin sanon, en todellakaan keksi yhtään syytä miksi minun pitäisi inhota kehoani. Se, että se on iso ja että se ei täytä monen muun ihmisen kauneusihanteita, ei ole syy olla pitämättä itsestään.

Mikään kenenkään toisen luoma kriteeri ei ole syy olla pitämättä itsestään. Katso itseäsi vain ja ainoastaan ihan omilla silmilläsi, sillä loppuepeleissä ainoa jonka mielipiteellä on väliä, olet sinä itse.

Juttu ilmestyi muutaman viikon takaisessa Me Naisten lehdessä nro 13. Jos sinulla on Sanoman digitunnarit, voit lukea jutun TÄÄLTÄ. Minun lisäkseni jutussa kehosuhteestaan kertovat ja poseeraavat alastomina upeat Marita, Saija ja Sini.

Millainen suhde sinulla on alastomuuteen ja omaan kehoosi? 

Kommentit (22)

Vierailija

Kadehdin tuota mutkatonta suhtautumistasi kehoosi ja alastomuuteen. Itselleni alastomuus ja etenkin tietyt kohdat kehossa ovat tosi arkoja. En sauno edes naisten kesken, enkä vain osaa suhtautua itseeni noin huolettomasti. Katson sekä itseäni että muita tosi kriittisin silmin. Olispa varmasti elämä helpompaan, jos osaisin rentoutua tän asian kanssa.

Salla

Mahtavaa settiä Veera!

Itselläni ei suhde omaan kroppaan (saatikka alastomaan versioon siitä) ole ollenkaan noin mutkaton, mutta haluan kertoa saaneeni monesti ripauksen kovasti toivomaani rohkeutta ja itseluottamusta täältä sinun blogistasi. Kiitos siitä <3

Blogisi lukija

Hienoja kuvia. Vartalossasi ei todellakaan ole mitään vikaa, itse sen kannat ja sitä rakastat. Kuten aikaisemmista kommenteista näkyy, meitä estyneempiä nämä kuvat voimauttavat. Tykkään pukeutumistyylistäsi myös, keksit hienoja yhdistelmiä tavallisista vaatteista. Hyvä vaatemaku ei ole koosta kiinni.

Jenni
Liittynyt16.9.2017

Aivan mahtavia kuvia, todella kauniita! Ja niissä näkyvä säteilevä hymy kruunaa kaiken. :) Itse teen kovasti matkaa samanlaiseen mutkattomaan kehoasenteeseen. En sano, etteikö olisi vielä hommaa asian suhteen tehtävänä, mutta paljon on eteenpäinkin tultu. Eikä vähiten juuri blogisi lukemisen seurauksena. :) En tosin tiedä onko paras mahdollinen kommentti ja meriitti blogille se, että se on saanut minut viilettämään nakkena pitkin kämppää... :D Mutta musta ainakin oikein kiva näin ja kiitos siitä. :)

Vierailija

Hienoa Veera, joka päivä kannattaa katsoa edelleen peiliin ja sanoa kuinka upea olet 👍

Maarit

Upeita kuvia! Toivoisin olevani yhtä mutkaton kroppani suhteen kuin sinä. Toki ikä on tuonut armollisuutta omaan itseeni kaikin tavoin. Olen laihduttanut kahesti liki 50 kiloa,joka kertoo ikuisista ulkonäköpaineista,jotka ovat seuranneet minua. Jo lapsuudesta asti. Hienoa,että ulkonäköpaineista keskustellaan ja että huomataan kaikkien ja kaikenlaisten ihmisten elämä on arvokasta.

Minä

Wau, nyt tuli parasta :)  Olen vartaloltani samaa mallia, lyhyempänä versiona kylläkin. Mieheni kanssa ihailimme juuri kuviasi !

Philiops

Upeita kuvia, kuten jo lehdessä katselin. Itse en olisi noin rohkea, arvostan! Olisitko muuten ollut yhtä valmis, jos kuvaajana ja assarina olisi hääränneet miehet? Eli suhtaudutko tosiaan vain "homma kuin homma" -asenteella? Nimittäin itsellä olisi jo samaa sukupuolta olevien ammattilaisten kanssa ongelmia... siksi kysyn :)

Veera
Liittynyt2.9.2015

Juu, ei mulle olisi ollut ongelma vaikka kuvaaja/ad olisivat olleet miehiä.

Vaikka paino vaihtelee, laukut mahtuvat aina!

Vierailija

Hienoa Veera! Saan paljon voimaa blogistasi mm. mielen- ja vartalonhallintaan! Kiitos!

Vierailija

Ootpa, Veera, rohkea nainen. Malliesimerkki kehopositiivisuudesta ja itsensä hyväksymisestä sellaisena kuin on. Aurinkoista kevättä ja kaikkea hyvää!

Tuulia

Todella kauniita kuvia kauniista naisesta. On ollut ilo tutustua suhun tämän blogin kautta!

Salla P

Sinulla on poikkeuksellinen ja ihanan luonnollinen ja mutkaton suhtautuminen omaan kehoon. Ihailen sitä sinussa. Se ei todellakaan ole itsestäänselvyys, riippumatta kilojen määrästä.

Omassa kropassa on kilot vaihdelleet, mitta epävarmuus pysynyt. Olet kyllä inspiroiva, meille kaikenlaisille ja -kokoisille naisille!

Bongasinkin heti jo jutun lehdestä. Hyvä juttu, täynnä asiaa. Olet tosi kaunis.

Hoitotyöntekijä

Eihän lihavuudessa ole kyse rumasta ja kauniista, vaan lihavuus ei ole terveellistä. Lihavuus tuo suuren riskin sairastua esim kakkostyypin diabetekseen, nivelvaivoihin ym ym.

Seuraa 

Tätä vuonna 2007 perustettua tyyli-/lifestyleblogia kirjoittaa 35-vuotias kenkäfriikki, jonka mielestä kenkien kuuluu aina näkyä.
Pukeutumistyylin lisäksi blogissa metsästetään toisinaan myös parempaa kuntoa, kauneutta, kulttuurielämyksiä ja uskoa itseen ja tulevaisuuteen.
Motto on kuulunut jo vuosia, että "vaikka paino vaihtelee, niin laukut mahtuu aina!"

------------------------------------------------------

veera @ tyyliametsastamassa.fi

------------------------------------------------------

Tyyliä metsästämässä somessa:

Facebook / Instagram

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010

Kategoriat