Eilinen päivä meni erittäin huonosti nukutun yön sumussa, mutta silti 20 Tuijaa sai uuden kasvupaikan, kun maire pääsi lapion varteen. Huonosti nukutusta yöstä sen verran, että paikka-paikoin tunnen olevani kolmen lapsen yksinhuoltaja, kun ensin lohduttelin rokotteen jälkimainingeissä tuskailevaa yksveetä. Sitten kolmeveen jalkoja särki niin,  että itkua vääntäen yritti löytää sopivaa asentoa jossa nukkua, ja sitten kun hänkin sammui niin mieheni aloitti sellaisen kuorsauskonsertin, että kaikki aikaisempi alkoi alusta. Onko tuttua?

No kaikesta huolimatta, virtaa riittää kun tekemistä on. Minä en voi jättää mitään akuuttia tekemistä odottamaan, sen verran neuroottinen olen. Illasta kuitenkin veto oli aivan pois ja oman ajan ottaminen oli tervetullutta joten lähdin viettämään sitä Prismaan, niin kuin kunnon kotimutsi tekee. Nyt kun heräsin tähän aamuun olen enemmän kuin onnellinen tuosta sateisesta ilmasta, ensinnäkin tuijien takia, mutta myös sen takia ettei tarvitse lähteä heti ulos. Saa pitkästä aikaa jäädä hyvällä omalla tunnolla lattialle makailemaan, viettämään kiireetöntä lauantaita lasten kanssa. 

Kiireettömyys on yksi ihanimpia asioita elämässä ja sitä yritän vaalia tässä kotiäitiydessä, koska kun töihinpaluu koittaa- so long sille ja welcome kiire. Se rassaa ja ressaa, jo nyt. Kiire on kirosana. Tänään siis en tössötä vaan hengailen ja otan iisisti. Kiitos sade, että mahdollistat sen. 

Tällaiseen päivään sopii hyvin vähän erilainen lounas ja aionkin tehdä lounaaksi mozzarella-leivät salaatin kera. Leivän päälle voi laittaa mitä vain, mutta mausteeksi yksi on ylitse muiden;

Basilikaöljy

oliiviöljyä

valkosipulin kynsiä

suolaa

pippuria

tuoretta basilikaa

(lehtipersiljaa, minttua ym lähes mitä vaan voi laittaa sekaan) 

Sauvasekoittimella tai blenderillä kaikki sekaisin, ei muuta. Sitä voi käyttää salaateissa, leivissä, kanan päällä, missä vaan. On todella helppo ja todella hyvä! 

 

Rentoa päivää!

Maikku

Kommentit (0)

Seuraa 

Elämän mutkia ja äitiyden vaiheita. Tässä blogissa pohdiskellaan elämää sieltä ja täältä, tuu mukaan!

contacts: maikku.y@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2018
Tammikuu