Siis en olisi ikinä voinut kuvitellakaan miten paljon +20cm oikeasti on! Sänky on siis vihdoin täällä! Meidän vanhassa alkoi olemaan vähän tungosta, kun yks jos toinenkin pikkuvarvas hakeutui öisin äidin ja isin lakanoihin. Eilen kun saimme sängyn paikalleen ja hyppäsimme sinne koko porukka, niin voi sitä riemun määrää, kun tajusin ettei tarvinnutkaan roikkua toinen jalka lattialla, jeee!! Ja ensimmäinen yö oli taivaallinen, en herännyt kertaakaan. Lapsetkin nukkui inahtamatta koko yön, omissa sängyissään siis, mutta senkin täytyi johtua tosta meidän uudesta taivaan palasesta!:)

Meillä on maanantaisin ja torstaisin kolmeveen kerhopäivät. Hän on aamusta 3h omissa menoissaan ja se tekee kyllä hyvää hänelle. Hän kaipaa selkeästi välillä leikkikavereiksi muitakin kuin äitiä ja pikkusiskoa. Ja kuulemma kerhossa hän on mitä mainioin kaveri kaikille. Se tietysti lämmittää minun mieltä, koska kotona ei aina niin ole. 
Mä olen puhunut aika paljon hänen temperamentista neuvolassa ja välillä saanut sieltä hyviä vinkkejä. Välillä taas, valitettavasti, saanut vaan tiedon koska kokoontuu "ongelmalasten vanhempien tukiryhmä". Se tuntuu pahalta, vaikka itse katsonkin erilaisten lasien läpi lastani kuin muut, niin en silti luokittelisi häntä miksikään "tapaukseksi". Hänellä on uhma! On tosi hyvä, että kunta järjestää tukiryhmiä ja apua, koska avuntarpeessa on varmasti paljon ihmisiä. Omalla kohdallani näen sen vaan aika kaukaisena asiana ja haluan uskoa, että jos tilanne olisi oikeasti vakava, niin pystyisin sen myöntämään. 
Kerran lastenlääkäri sanoi minulle hyvin, että "muista se, että jos lapsi huitaisee tai heittää jollain niin se tarkoittaa, että hän rakastaa ja luottaa siihen ettette ikinä hylkää häntä, tekisi hän sitten mitä vain". En ollut ennen sitä ymmärtänyt tolta kantilta. Olemme siis onnistuneet siinä, että lapsemme tietää olevansa turvassa kotona. Ja tietää että rakastamme häntä "no matter what". Kuulla "Mä akastan sua" kolmeveeltä on parhaita hetkiä, siis ylittää kaiken. 

Ehkä tässä uhma-asiassakin ikä tuo varmuutta ja pidempää pinnaa. Ehkä tuon kakkosen kanssa ei ota sitten kaikkea niin vakavasti ja osaa olla määrätietoisempi. Ehkä.  
Onko kokemuksia tukiryhmistä tai hyviä vinkkejä uhman taltuttamiseen? 

Lupailin niitä ruokahommia jo, enkä siltikään tehnyt niin. Hauskinta tässä on nyt se, että mä teen ruokaa, mutta en mitään fine dining -ruokia. Enkä siksi edes tiedä miksi jaan näitä juttujani tänne. Mulla on ehkä aina vaan mielessä mun yksi ystävä, joka saattaisi innostua keittiössä hösäämiseen, kun hiffaisi kuinka yksinkertaista on tehdä perusruokaa:) terkkuja vaan sinne "I kiss better than I cook" -tyypille:) 

LOHIKEITTO

d-leikattu norjan lohi
perunaa
porkkanaa
sipulia/purjoa
tilliä
kalaliemi, suola, sitruunapippuri
vesi/maito/kerma

Ei helpompaa ole. Mä käytän aina (jos vaan mahd.) norjan lohta. Kirjolohi ei mielestäni maistu niin hyvältä. D-leikattua siksi, ettei tarvitsisi ruotojen kanssa pelata. Ainakin lasten lautaset kannattaa kuitenkin tarkistaa, koska kone tekee työn, niin siksi ei ole ihan absoluuttinen. Kasviksiahan voi laittaa oman mielen mukaan, mutta mä tein nyt tosi pelkistetyn version. Tällä kertaa en myöskään tehnyt sitä kermaan, vaan maitoon (ja vielä rasvattomaan) ja hyvin uppos. Ruokakriitikkokaan ei huomannut mitään eroa, kun ei tiennyt asiaa. Tosi ihana pakkaspäivän ruoka! 

Oon myös löytänyt sitruunan nyt uudelleen elämääni. Laitan sitä paljon salaattiin ja perunoihin jotain teen uunissa. En varsinaisesti pidä oliiviöljyn mausta, mutta sitruuna peittää senkin esim. salaatissa. Myös kanan kanssa on oiva kaveri. Tirautan siitä vielä viimeiset tipat omaan vesilasiini! 
Sitä kannattaa kyllä aina pitää kaapissa.

Villsti aiheesta toiseen hypellen tällä kertaa.
Kirpein terveisin, 
Maikku
 

ps. tänää alkoi tämä viimeinen nuoruusvuoteni, tänään nautiskellaan :)

Kommentit (0)

Seuraa 

Elämän mutkia ja äitiyden vaiheita. Tässä blogissa pohdiskellaan elämää sieltä ja täältä, tuu mukaan!

contacts: maikku.y@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2018
Tammikuu