Olen kaksi kertaa saanut kokea raskauden, sen ilot ja sen pituuden. Olen kaksi kertaa kasvattanut sisälläni lasta ja miettinyt vauvaa joka hetki, on se ollut aikamoinen retki. Olen synnyttänyt kahdesti, olen siis ylittänyt itseni totisesti. Olen rakastunut ensisilmäykseltä tulisesti, olen antanut itseni heille lopullisesti. Olen äiti. 

Tietenkin äitienpäivä saa mieleni hykkyröissä pionit kukkimaan ja hormonit jylläämään, mutta kyllähän nämä samalle viikolle osuneet ykkössynttärit ovat jotenkin vielä lisänneet äitienpäivänhuumaa. Äiti paahtaa aamusta yöhön leipoen, siivoten, lohduttaen ja paijaten. Äiti tietää ja äiti tuntee. Yhtään nostamatta itseäni tai muita äitejä vanhemmuudessa jalustalle, mutta ollaan me  aikamoisia pakkauksia. Kaikessa määrin. Joten tämä juhlapäivä on työllä ansaittu.

Öisin lapsiani lohdutellessani tiedän, että minä tuon heille turvan ja lohdun aina, kun he sitä tarvitsevat ja se tieto saa heidät rauhoittumaan. Ja minut myös.  Mutta ilman lasteni isää en olisi tällainen, enkä äiti laisinkaan, joten en voi kaikkea kunniaa ottaa itselleni. Ja yhdessä me se turva tänne kotiin luodaan. Mutta silti, tänään äidit ovat pääroolissa. 

Kun kolmevee sanoi yksi ilta, että "äiti, voitko herättää mut aamulla laulamalla Villami kulta, Villami kulta, heerää jo heerää jo" meinasin pyörtyä hellyyden tunteesta. Hänen energinen asenne ja pirskahteleva elämäntyyli saa joka päivä hyvälle tuulelle. Yksveen pienet loistavat silmät muistuttavat lapsen viattomuudesta ja suuresta rakkaudesta jota ei sanoilla mitata. 

Tulen riippuvaiseksi lapsistani, tulen riippuvaiseksi heidän tarpeistaan jotka kohdistuvat minuun. Vaikka joskus se tuntuu raastavalta, mutta silti, niinkuin addikti konsanaan, minä tarvitsen heitä. 

En voisi tänäkään äitienpäivänä olla onnellisempi. Ja Kiitos omalle äidilleni siitä, että minä olen tänäkin päivänä tällainen äiti. 

 

Ihanaa äitienpäivää! näin sen aamua vietettiin meillä..

  

 

 

Maikku

Kommentit (0)

Seuraa 

Elämän mutkia ja äitiyden vaiheita. Tässä blogissa pohdiskellaan elämää sieltä ja täältä, tuu mukaan!

contacts: maikku.y@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2018
Tammikuu