Kuvassa Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen ja yrittäjä Terhi Majasalmi

 

Keskiviikkona pidetyssä Aito Säästöpankin Nainen ja raha -illassa puhuttiin taloudenpidosta, perheoikeuksista ja säästömuodoista. 

Pääpuhujana oli Terhi Majasalmi. Hän tuntui tietävän rahasta jotain. Jotain vähän enemmän. Hänen inasen jenkkityylinen luennointitapa oli mukaansatempaava ja yllätyin ensi minuuttien aikana tapahtuvasta kuhinasta yleisössä, koska hän kehoitti kaivamaan kynät ja paperit esiin muistiinpanoja varten. Paikalle tulleet selkeästi siis odottivat hänen puheenvuoroa, ja kyllä sitä kannatikin odottaa, häneltä sai selkeitä vinkkejä miten säästäminen kannattaisi aloittaa. Häntä olisin kuunnellut vielä pidempäänkin. Hänen uraan ja ideologiaan kannattaa tutustua vaikket paikalle päässytkään. Googlaa hyvä ihminen, googlaa:) 

 

Tilaisuudessa oli Terhin lisäksi myös pankin edustajia kertomassa säästämis- ja sijoitusvaihtoehdoista, sekä perheoikeudellisista asioista. Suoranaisesti naisiin ei edellämainitut liittyneet, mutta tieto oli yleishyödyllistä, sukupuolta katsomatta. Omasta mielestäni rahaan ja naisiin liittyviin myytteihin olisi saanut panostaa tapahtumassa. Myös meidän paljon puhutusta eriarvoisuudesta palkoissa ja tietysti itseänikin kovasti koskettavasta äitiysloman ja hoitovapaan vaikutuksista mm. eläkkeisiin olisi varmasti saanut myös muilta kuulijoilta lämpimän vastaanoton. Kokolailla tilaisuus oli kuitenkin mielenkiintoinen, täynnä asiaa ja varmasti jokainen paikalla ollut sai jotain ajatuksia ja vinkkejä. 

Se, että naisena ymmärrät omassa taloudessasi tapahtuvia asioita on tärkeää, mutta valitettavan usein daamit siirtävät vastuun miehilleen. Täytyy kuitenkin muistaa, että joskus saattaa tulla päivä, että rouvankin täytyy tietää ja ymmärtää, ei kannata odotella sitä hetkeä kynsisalongeissa. Ymmärrä asuntolainasi korot, veroilmoituksen täyttö ja jos perheessä on sijoituksia, opettele myös hieman niitä. Tähtitiedettä se ei ole, pelkkää rahaa vaan. 

Tänään muuten arpapoika nosti hatusta voittajan Facebookissa ollesseen arvontaan, jossa siis palkintona oli Terhi Majasalmen uusi kirjan Totuus taloudestasi. (Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti). Ei ole varmaan pöllömpi paketti, eli toivottavasti saan sen kirjan joskus vielä itsellenikin luettavaksi.

Nyt kuitenkin raha-asiat sikseen ja vapun viettoon! Me suunnataan maaseudun rauhaan, jossa neljä alle viisivuotiasta pitää tempoa hyvin yllä! Munkkikattilat, here we come! 

Maikku

Kommentit (0)

Seuraa 

Elämän mutkia ja äitiyden vaiheita. Tässä blogissa pohdiskellaan elämää sieltä ja täältä, tuu mukaan!

contacts: maikku.y@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2018
Tammikuu