Mulla on täällä aina tosi vapautunut olo. Johtuneeko siitä, että kuljen avoimin mielin tutustuen kaupunkiin ja sen ihmisiin. Kukaan ei tunne, eikä kukaan tule kysymään pituuttani. Täällä vain toivotetaan mukavaa päivää ja hymyillään. Tämä oli mieheni kotikaupunki n. 15 vuoden ajan, joten paikka on meille kuin toinen koti. Vaikka itse olen käynyt täällä vasta muutamia kertoja, niin silti koen tämän niin omaksi paikaksi. Tanska oli minulle entuudestaan jo jokseenkin tuttu, mutta tämä kaupunki on vienyt sydämeni for good. Tämä on Aarhus!

Tanskalainen päiväuneni on rentoilua puistossa, IHANAN tyylikkäiden ihmisten vahtaamista ja kielen oppimista. Se on myös sukulointia, ostoksia, ihania ruokapaikkoja ja lasten maailmankuvan avartamista. Tunnen olevani aika etuoikeutettu, kun avioiduin näin monikansalliseen perheeseen, lapset (ja minä,  pikkukylänlikka) saavat rekkalasteittain kokemuksia, kielitaitoa ja kulttuurioppia oman perheen sisältä. 

Helvetin vaikean kielen tai siis sen lausumisen vaikeuden lisäksi täällä on vain yksi huono asia. Se on uskomattoman ihana ja mun näköinen muoti ja sen hinta. Onneksi päässä tehtävät jakolaskutaidot on niin ruosteessa, etten osaa kääntää kruunuja euroiksi, joten töhäyttelen tavaroiden kanssa kassalle ja itken sitten vasta, kun ne on veloitettu kortilta. 

Tuleeko yllätyksenä jos kerron, että voisin muuttaa tänne, koska vain. Siis vielä kun lapset ovat alle kouluikäisiä, nyt se olisi helppoa. Tai niin mun tanskasta romantisoitunut pääni tällä hetkellä mulle kertoo. 

Eli jos et ole vielä matkustanut näin lähelle tullaksesi kauas Suomesta, niin ota lento nyt kesällä Köpikseen ja jos haluat vähän enemmän, niin jatka matkaa Aarhusiin! 

Ja lopuksi mietin vain, että miten tämä kansakunta joka syö leipää työkseen, voi olla näin hoikka?? 

Maikku

ps. Aarhus on vuoden 2017 Euroopan kulttuuripääkaupunki, alla olevasta linkistä vinkkejä visiittiin:

https://www.katoni.fi/blogi/aarhussin-kaupunkiopas/

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Elämän mutkia ja äitiyden vaiheita. Tässä blogissa pohdiskellaan elämää sieltä ja täältä, tuu mukaan!

contacts: maikku.y@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2018
Tammikuu