Joulu tulee, jeeeee!!! Huomenna se starttaa. Kaivan kaapista kaikki rekvisiitat esiin ja alan decoreeraan kotia. Jotain pientä olen jo ehtinyt laittaakin. Myönnän! Kuusimetsälle haluaisin lähteä NYT, mutta sitä täytynee siirtää vielä hieman. Odotan sitä kuusen tuoksua jo kovasti! Meidän tuleva joulu poikkeaa aiemmista ja vietämmekin pre-joulua jo tulevana vkloppuna. Tehdään siitä vähä rosoisempi versio, ja tarjolle tulee muutakin kuin perinteisiä jouluruokia. En malta odottaa. Sitä paitsi, ekat lahjatkin saa jakaa eli saada jo nyt! UIH! 

Joulu on ihmeellistä aikaa. Eihän sen taikaa oikeen osaa edes selittää. Muistan hyvin lapsuuden jouluaatot, kun pukki tömisteli ikkunaa niin sydän pomppas kurkkuun. Koko vuoden odotus palkittiin. Muistan kylmät talvi-illat joulukirkon jälkeen. Muistan Lumiukko -elokuvan ja sen kuinka veljeni mollas mua, kun vuosi toisensa jälkeen halusin sen aina katsoa. Nyt luodaan uusia muistoja, erilaisia muistoja. Se tuntuu myös hyvältä. 

Meidän esikoisella on joulusyndoorma päällä, eikä puhu muista kuin tontuista ja pukeista. Tänään kiitti minua kahvipöydässä sanomalla 'kiitos muoli" (eli kiitos joulumuori). Huomenna hän saa sitten avata ekan luukun tekemästään kalenterista, mahtaakohan unta riittää aamuun asti.

Siitä hyvällä aasinsillalla, että äitihän ei ole juuri nukkunut männä öihin juurikaan, kun paras ystävämme korvatulehdus, korvis, kusipää (mitä näitä nyt on..) on taas kylässä. Huominen aamuherätys koulunpenkille on juurikin eniten ihanin asia tällä hetkellä. Lyön itseni kanssa vetoa, että kuinka monta kertaa haukottelen ekan tunnin aikana. 

Noh, onhan tässä aikaisemminkin selvitty, niin miks en selviäis nyt. 

Duunasin tämän väsyneen maanantain iltapalaksi tomaatti-kalkkunaleike-fetamunakkaat. Niihin ei siis tule mitään muuta, toimii erittäin hyvin ja ovat ainakin meidän iltapalapöydässä mukavaa vaihtelua. 

Maikku

Kommentit (0)

Seuraa 

Elämän mutkia ja äitiyden vaiheita. Tässä blogissa pohdiskellaan elämää sieltä ja täältä, tuu mukaan!

contacts: maikku.y@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2018
Tammikuu