"UNTA ATAA..." huusi kolmevuotias, kun heräs eilen päikkäreiltä. Välipalat poskilla juostiin ulos tekemään lumiukkoa. Jotenkin oli itselläkin enemmän virtaa tehdä siellä lastenjuttuja, kun lunta oli vihdoin maassa. Tämä aamu vasta kaunis onkin, ihania lumihiutaleita sataa hiljalleen maahan ja kaikki eiliset jäljet on jo peitossa. Meidän pojat kaivo stigan jo esiin ja tuolla ne nyt juoksee posket punasina pitkin pihaa. Aika ihanalta näyttää ja lämmittää mieltä kivasti. 

Tällä viikolla on taas, ystäväni sanoin `oltu sotatantereella`ton uhmaiän kanssa. Ei sitä seesteistä aikaa kestänytkään kun reilun kuukauden ja taas mennään. Oon miettinyt taas yötä päivää, että miten missäkin tilanteessa tulisi käyttäytyä ja kuinka saisi omat tunteet pidettyä kurissa. Eli tämä tunne tällä hetkellä on varsin tervetullut. Puolivuotias läpsyttelee pienillä käsillään pöydän pintaa ja kurlaa suullaan, ne ovat uusia hienoja taitoja. Aah, miten hyvältä nyt tuntuu. 

Tein tällä viikolla pitkästä aikaa ruoaksi kanakeittoa, se on tosi simppeli ja ihanaa vaihtelua. En ymmärrä miksi ei tule useimmin tehtyä.

KANAKEITTO

sipulia

paprikaa

kesäkurpitsaa

porkkanaa (ja muita ihan mielen mukaan)

kanan sisäfilee

kanaliemikuutio

taco tuorejuustoa

tabascoa

sweet chilikastiketta

kolmen juuston kerma

riisiä

mausteiksi käytin kurkumaa, currya, chiliä ja suolaa

Kasvikset pannulle öljyn kera ja kevyt kuullotus niille. Kanaliemi kiehumaan ja riisit sinne. Tämän voisi tehdä myös perunalla. Minä käytin nyt kanan sisäfilettä, kun sitä oli pakkasessa. Fileet palasiksi ja pannulle, sitten kun riisi alkaa olemaan kypsä niin mausteet, kanat ja kasvikset keittoon. Perään maissit ja tuorejuusto. Maun mukaan tabascoa, sweet chiliä ja kermaa. Menee hyvin ilmankin ja suurustukseksi voi laittaa vaikka jauhoja. Sitten kansi päälle ja keitto hetkeksi huilaileen. 

Tein yhtenä aamuna myös suklaakeksejä, joka oli virhe, koska söin lähes kaikki itse.

NOPEAT SUKLAAKEKSIT

sokeria

voita

kananmuna

leivinjauhoa

vehnäjauhoa

kaakaojauhetta

uunissa n. 15min, mutta jos otat hieman aikaisemmin pois, niin keskusta jää inasen pehmeäksi. Nää on liian helppoja ja hyviä. Sekaan voisi heittää melkein mitä vaan, jos haluaa tuunata keksejä. N-A-M!

Näillä eväillä tähän viikonloppuun!

                                     

Maikku

Kommentit (0)

Seuraa 

Elämän mutkia ja äitiyden vaiheita. Tässä blogissa pohdiskellaan elämää sieltä ja täältä, tuu mukaan!

contacts: maikku.y@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2018
Tammikuu