Jumantsuikka. Nyt onnistuin. Tein sen päiväset hampurilaissämpylät, että voisin myydä reseptin eteenpäin, jos se siis olis mun oma. Bongasin sen Kari Aihisen keittokirjasta ja nappasin kuvan puhelimeen sillä ajatuksella, että "jos joskus". Onneksi se joskus oli eilen. Aikaa ne vaatii, että nälkäsenä ei voi alkaa tekeen, mutta olivat odottamisen väärti. Huh! Ihanan kevyitä, kuohkeita ja maukkaita. Siis sekin vielä, maukkaita. Homma skulaa näin: 

Hampparisämppärit

Vettä

Maitoa

Kuivahiiva

Kananmuna

Suola

Vehnäjauhot (ite laitoin 50% spelttijauhoja) 

Voita 

Ekat kolme sekaisin ja odottelemaan hetkeksi. Ei hätäillä. Sitten nypit voit jauhoihin ja sekoitat muiden kanssa nesteeseen. Ja istut valvomassa taikinaa ainakin tunnin! 

Sitten leipaset niistä pallerot ja odotat taas ainakin tunnin. Näissä sama homma kuin aiemmissakin sämppäreissä, eli ns. liian löysä taikina on kaiken A ja O(mitkä noi a ja o muuten on?:)). Sit vartiksi uuniin valkuaisella voideltuina. Huhhuijaa, kyllä meinaan ruokakriitikkokin hiljeni kun näki ne. 

Myös jauhelihataikina sai kerrankin maustua oikeen kunnolla, kun pullatkin ottivat omaa aikaa. Paistoin pihvit pannulla, jotta sain juuston sulatettua päälle ja kypsyyden halutuksi. Unohdin kaiken terveellisen kauppaan ja pilkoin väkisin vain muutaman kirsikkatomaatin omaan burgeriini. Ei se kyllä edes kaivannut mitään lehtisiä. 

Turkkilaisesta jugurtista tehtiin väsynyt aioli, mutta se cheddarin ja pekonin kanssa riitti uskomattomaan elämykseen.

Olivat siis hyviä. Niin hyviä, että jos ruoka vois listautua pörssiin, niin ei muuta kuin anti käyntiin näillä hampeilla. Suosittelen kokeileen!

ps. näillä tais saada myös aika hyvät vaimopisteet

Aurinkoista maanantaita!

(julkaistu 5.10.2015)

Kommentit (0)

Seuraa 

Elämän mutkia ja äitiyden vaiheita. Tässä blogissa pohdiskellaan elämää sieltä ja täältä, tuu mukaan!

contacts: maikku.y@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2018
Tammikuu