Mulle tuli yllätyksenä, että teini-ikä näyttäytyy jo neljävuotiaana. Kuvittelin, että tässä lapsiajassa mennään vielä vuosia. Nyt havahdun useaan kertaan viikossa miettimään itseäni teininä. Siis vertailemaan, että "olinko mäkin tollanen"! Ja toi mun lapsi on kuitenkin vasta 4!! 

Hän kieltäytyy ruokailemasta kuin pahimman luokan syömishäiriöinen. Kyselee myös, että missä ruoka-aineissa on vitamiineja ja mitkä ovat epäterveellisiä. Neljävuotias! No, ehkä tossa asiassa mun maanisella paapatuksella on ollut jotain vaikutusta. 

Hän paiskoo ovia ja huutaa kuinka ei kovinkaan paljon tykkää äidistään (käyttää oikeasti vähän erilaisia termejä, mutta en halua niitä kirjoittaa) 

Hän saa itkupotkuraivareita huonosti menneestä kampauksesta, jos vahingossa menen koskemaan siihen tarkan kampausoperaation jälkeen. 

Hänen suuren luokan moodswingit ovat aika-ajoin pahempia kuin minun raskausaikaiset sekoilut. 

Sitten lopulta hän kuitenkin rakastaa niin palavasti, että Titanicin tarina on pientä. Hän osaa niin hienosti pukea ikävänsä ja rakkautensa sanoiksi, että Shakespeare kalpenee. 
Kunnes taas ovet paukkuu ja tavarat lentelee.
Voi tätä tunteiden mylläkkää. Välillä on vaikeaa muistaa, että vastassa tosiaan on vasta neljävuotias joka ei ymmärrä mitä kehossaan tapahtuu. Mitä ne kaikki suuret tunteet ovat ja miksi ne tulevat ulos miten tulevat. Tämä teini-iäksi kutsumani uhma on erilainen, kuin mikään aiempi. Kolmen ja neljän ikävuoden välillä on mielestäni VALTAVA ero. Kolkku on vielä vauva, nelkku sanoo että "kuule äiti, minä määrään täällä, minä olen käynyt kouluja". Hyvä ettei ala pilkkaamaan mua vähäisestä kouluhistoriastani. Kai sekin päivä vielä koittaa. On tää melkosta hommaa!:)

Onko kellään muulla alle kouluikäisiä teinejä kotona?

Maikku

Kommentit (1)

Vierailija

Voi Maikku ihana kuulla että jonkun muunkin 4v käyttäytyy samanlaisia kun oma...
Täällä myös ovet paukkuu ja äitiä vihataan. . On myös ollut muuttamassa Norjaan 😅 en ymmärrä miten pojan pinna on yhtäkkiä lyhentynyt aivan minimiin... Ja tosiaan kamelin selkä katkaa esim. Jos hiukset ei ole hyvin..
Onneksi myös tilanne ja tunteet muuttuu hetkessä toiseen ääripäähän..
Tässä olenkin miettinyt että annanko tosiaa noin sekopäisen ja ailahtelevan mallin itse🤔😅

Seuraa 

Elämän mutkia ja äitiyden vaiheita. Tässä blogissa pohdiskellaan elämää sieltä ja täältä, tuu mukaan!

contacts: maikku.y@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2018
Tammikuu