Hahahah, nauran omalle jutulle, eli tolle otsikolle. Mietin, että kirjoitan tämän iltaisen ruoan valmistustavan, mutta sitten tuli mieleen, etten teekkään niin vaan kirjoitan itsestäni. 

Olen paininut lähiviikkoina unettomuuden, liian pitkien yöunien, siivouspaineiden, nousseen elopainoni ja tietty tän rakkaan naamani kanssa. Kaikki nuo saavat minut vihaiseksi ja räjähtämään alta parin sekunnin. Identiteettikriisiä pukkaa myös lähestyvän kolmenkympin suhteen. Lisäksi ympärilleni putkahtelee ensi vuonna vauvoja tuon tuosta ja se saa minun sisäisen doulani syttymään, sekä orastavan vauvakuumeen heräämään. Olen siis ihan sekaisin :)

Kun yhtenä päivän istuin keittiön lattialla tirppa sylissäni ja lauloin George Michaelin Careless Whisperiä täysiä ja peilailin uunin luukusta tukkaani havahduin erikoiseen ajatukseen; Mitä ##### Maikku?  Mietin sekunnin, että ei tää ole totta, olen eksynyt polultani, mutta siinä samassa sain ehkä kauhasta päähäni kun tajusin, että onhan tämä nyt tosi jees, edelleen. Olen kirjoittanut varmaan viime vuoden puolella tästä aiheesta viimeksi, mutta mitä pidempään on kotona niin ajatukset voivat muuttua. Minulla ei vaan ole käynyt niin, kuin ehkä hetkittäin. Vaikka hermoja kiristää jatkuva huuto, jatkuva kakan haju, jatkuva ydinpomminjälkeinenräjähdystila ruokapöydän alla niin silti tää on hienoa aikaa. Enkä tiedä miten kaikki tämän vuoden vaikeudet olisi selvitetty jos tilanne olisi erilainen. 

Ärsyynnyn itsekin itseeni, kun ruoskin mieltäni jatkuvasti noilla yllä mainituilla `ongelmilla`. Ärsyttää lähes yhtä paljon kuin ne autoilijat jotka vaihtavat kaistaa ilman vilkkua. Ja se saa mut todella kiehumaan. Miten saada itsensä rentoutumaan, rauhoittumaan ja keräämään voimia niin, että jaksaa taas tulevan pimeän ajan. Taas muuten joku sanoi minulle, kuinka hienoa on että olen pitänyt positiivisen mielen after all. En tiedä tsemppaanko ihmisten edessä vai olenko oikeasti pitänyt positiivisen asenteen, mutta siltä se ei itsestä tunnu.

Kaipaan kovasti irtiottoa arjesta, asioiden sujumista ilman ongelmia ja mielenrauhaa. Täytyy lisätä noi joulupukin listaan, koska siellä on vasta uusi astianpesukone, kun nykyisen alakori aukoo mulle päätään päivittäin. (No siitä tippuu rengas usein eikä mee sinne urilleen, vähän ärsyttävää) Koen siis välillä olevani possu jota on vedätetty elämän toimesta. 

Ja nyt päätinkin, että voin jakaa ton nyhtöpossun reseptin:

Palanen possuressukan niskaa

vapaalla kädellä suolaa, chiliä, tummaa olutta, dijon sinappia, valkosipulin kynsiä, siirappia, valkoviinietikkaa, paprikamaustetta ja pippuria. Sekoita kaikki ja valele seos possun päälle. Sitten sekä kastike että possukka pussiin ja maustumaan yön yli jääkaappiin. 

Sitten paistopäivänä pussukka huoneen lämpöön tuntia ennen uuniin laittoa. Ensin lihakimpale saa olla 30min 200 asteessa paljaana, tämän jälkeen 125 asteessa folion sisällä n. 4h. Lopuksi sielä vartti-kaskyt nyhdettynä ja paistoliemi+pussiin jäänyt soossi päälle kaadettuna. On meinaan hyvvee!

Viikonloppuja ja Peace <3

maikku

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Elämän mutkia ja äitiyden vaiheita. Tässä blogissa pohdiskellaan elämää sieltä ja täältä, tuu mukaan!

contacts: maikku.y@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2018
Tammikuu