Onko kotiäitiydessä muuta kuin arkielämää, kun viikonloput ovat menettäneet täysin merkityksensä. Arki, arki ja arki. Arki sananakin on niin arkinen, että oikein ahdistaa. Minä vanhanliiton jääräpäänä en halua jättäytyä arjen vietäväksi. Tai en halunnut, mutta tässä sitä ollaan. Arkeni, eli elämäni koostuu siitä rätin heiluttamisesta, pyykkäämisestä, silittämisestä ja tössöttämisestä. Ja viimeisenä, mutta ei vähäisempänä (vaan suurimpana) siitä hemmetin kokkaamisesta. Minä rakastan touhuta keittiössäni, leipoa, pilkkoa, silputa, juoruta, itkeä, nauraa ja paistaa. Se on ihanaa, mutta harjoittelen edelleen arkiruoan (minkä hemmetin arkiruoan, eli ihan vaan ruoan) murtamista vähän monimutkaisempaan suuntaan. Mieheni jäätyä kotiin paineet kasvoi menujen suhteen, kun kaksi muuta asukkia ovat varsin helppoja miellytettäviä. Kyllä ukkosenikin kaikkea syö, mutta onhan se nyt kiva koittaa yllättää välillä muullakin kuin jauhelihakastikkeella johon rohkeana likkana menin lisäämään tomaattia. 

Sairaalanpedissä makaillessani kuola poskella haaveilin erilaisista ruoista ja mietin jo valmiiksi joulumenunkin. Tilasin myös niinä päivinä Maku-lehden. Nyt se lehti on kolahtanut pari kertaa postilaatikkoon ja saan valtavia (p)insipiraatiokohtauksia sitä lukiessani. Ärsyttävintä tuossa lehdessä on kuvat, koska minä teen samanlaisia pastoja, salaatteja ja laatikoita, mutta en vaan panosta viimeiseen esillepanoon, joten ne näyttävät ruokakasoilta, kun tuossa lehdessä ne ovat A la carte annoksia. Ja siis puhun nyt niistä arkisafkoista. Eli tunnen itseni ihan luuseriksi omien arkikakkujen kanssa. 

Luin lehdestä yhden toimittajan jutun jossa hän mainitsi `ennen ostin kaupasta vain jauhelihaa ja kanaa`, NO MITÄ SÄ NYT  SITTEN OSTAT?, mäkin ostan vaan niitä. Mua alkaa aina ahdistaan, kun lähipikkuhypermarkettini käytävillä kuljen muka viekkaana ja normeja rikkojen aina samojen hyllyjen kautta, napaten aina matkaan samat raaka-aineet. Oksettaakin välillä se 700g jauhelihapaketti, mutta lapset tarvii peruskotisuomalaistaruokaa, eikö? vai eläisköhän ne ensi viikkoon jos ostaisinkin joskus jotain ihan muuta. My first world problems. 

Mä olen sellainen päätösten ihminen. Tarvitsen vakaita, nuijalla lyötyjä päätöksiä jotta jokin muuttuu. Esimerkiksi tämän hetkinen vieroitushoitoa vaativa suklaariippuvuuteni vaan syvenee ja syvenee, koska en ole päättänyt tehdä asialle mitään. En vielä. Nyt täytyy päättää, että alan kokeilemaan enemmän ja rohkeammin erilaisia ruokia, koska ajasta ei ole pulaa. Kai? (mua aina välillä naurattaa itseänikin, kun sanon työssäkäyville ihmisille, että `no mullahan nyt on aikaa`ja `lepää nyt kun sinä sentään käyt töissä`, olenko niin puuroutunut sokolaatista, että en osaa arvostaa omaa työtäni ollenkaan? koska kai tätäkin hommaa nyt ainakin jonkun sortin duuniksi saa sanoa) 

No, anyhow, siis arki ottaa pannuun, ja sinne pitäs yrittää saada erilaisia ruokia paistumaan. Suklaastakin pitäisi päästä eroon, ja lenkkarit pitäs sovittaa paksuihin nilkkoihin. Muutta, noi kaksi viimeistä ovat prio-listan loppupäässä, luonnollisesti.

Mitä sulle on arki? entä ahdistaako ruokahommelit ever?

Maikku

 

 

Kommentit (2)

Vierailija

Nykyään pitkänlinjat kotiäidit ovat kyllä harvassa, sillä työelämä ja uraputki vetää puoleensa. Pisteet siis sinulle, että viihdyt kotona lapsiperheen arkea pyörittäen, sehän se vasta työtä onkin! Millainen koulutus sinulla on taustalla ja oletko suunnitellut takaisin työelämään siirtymistä jollain aikavälillä? :)

maikkuy
Liittynyt22.10.2015

Kiitos. Mulla on toisen asteen koulutus ja mä palaan pallilleni vuoden päästä elokuussa. Nuorempi lapseni on silloin reilut 2v. ja toinen täyttämässä jo 5v. niin kuvittelen sen olevan hyvä hetki tehdä come back.
Kun kysyit koulutustaustaani niin meinaatko että eri koulutuksen omaavat äidit ovat eri aikoja kotona? Olen miettinyt asiaa kovasti ja se on mielenkiintoinen pointti.

Seuraa 

Elämän mutkia ja äitiyden vaiheita. Tässä blogissa pohdiskellaan elämää sieltä ja täältä, tuu mukaan!

contacts: maikku.y@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

2018
Tammikuu