Joka vuosi tää yllättää ja joka vuosi tästä täytyy kirjoittaa. Aiemmat vuodet ovat olleet vauvamaisia, joka suunnalta katsottuna. Nyt koen, että poikani lisäksi myös minä olen kasvanut tietyn vaiheen ohi tai yli. Nyt katselen edessäni lasta joka ei ole enää vauva. Hän ei ole enää tississä roikkuva vaippahousu vaan lapsi joka aloittaa alle vuoden päästä esikoulun. Harjoittelemme mahalta selälleen kääntymisen sijaan kirjaimia ja numeroita. Harjoittelemme kotiaskareita ja itsenäistymistä. Hän kulkee omia menojaan pihapiirissämme ja sopii kavereidensa kanssa treffejä. Hän huomaa, kun jokin painaa mieltäni ja antaa aina silloin pitkiä kysyviä katseita. Lopuksi kertoo rakastavansa minua, koska tietää että se helpottaa. Hän tuntee, tajuaa ja tietää. 

Hänen myötään minä kasvoin aikuiseksi. 

Olin vasta 25-vuotias, kun synnyin äidiksi. Silloin ajattelin, että "jo 25-vuotias". Olin ollut hulivili ja huithapeli ennen sitä (no en oikeesti, vaan ihan tavallinen nuori) ja sitten tilanne muuttui. Yhdessä hetkessä (tai siis 16 tunnissa) minusta tuli äiti ja se tuntui hyvältä. Se on paras hetki elämässäni ja mikä hienointa, että sen hetken olen saanut kokea kahteen kertaan. Harvoin elämän suurimmat parhaudet koetaan monesti. 

(Pakko tähän väliin kuitenkin huomauttaa etten ole järin suuri synnyttämisen fani, saatika raskausajan, mutta se mitä siitä seuraa on kuitenkin ihan jeppis.)

Äitinä olen muuttunut viiden vuoden aikana, tottakai, koska olen kasvanut siihen. Ja kasvattamisen on hoitanut tuo ihana esikoiseni. Hänen kautta olen oppinut hyväksymään, anteeksi antamaan, rakastamaan ja elämään. Hänen takiaan olen tällainen. 

Hänen suurenmoinen luonne saa minut hykertelemään päivittäin. Hän on aikaansaannos, kulta kehyksin. 

"Sinä päivänä, kun Luoja teki sinut, ei Hän muuta tehnytkään". 

Maikku

Kommentit (0)

Seuraa 

Elämän mutkia ja äitiyden vaiheita. Tässä blogissa pohdiskellaan elämää sieltä ja täältä, tuu mukaan!

Hep! Löydät minut myös Facebookista; Tunteita ja Tuulihattuja, menkääs tykkäileen :)

contacts: maikku.y@gmail.com

Teemat

Blogiarkisto

Instagram