Kirja saatu arvioitavaksi Art House:n kautta.

_

Kuinka monelle teistä Roald Dahlin kirjat ovat tuttuja? Mulle kirjat eivät yhtään ( en ole siis lukenut ainuttakaan... ) mutta hänen tarinansa ovat senkin edestä. Jali ja Suklaatehdas, Matilda ja lasten kapina sekä Iso kiltti jätti ovat elokuvina kaikki todella tuttuja.

Meidän lasten kirjakokoelma on kasvanut tytön kesäkuussa vietettyjen syntymäpäivien myötä mm. uudella Mimmi Lehmä kirjalla, mutta keväällä saatu Roadl Dahlin Elukat- runokokoelma oli myös hauska lisä. Kirja pitää sisällään yhdeksän kamalaa, pelottavaa ja jopa hieman ällöttävää runoa hullunkurisista eläimistä. Kirja on ilmestynyt alunperin 80-luvun alussa ja sen kääntänyt Tuomas Nevanlinna.

Mun lemppari kirjan elämistä on Iso ja julma krokotiili. Se haluaisi dipata pojat sinappiin ja tytöt marmelaadiin.

Myös runo siasta, joka ei halua tulla syödyksi ja sen takia syökin isäntänsä on myös aika vekkuli.

Lasten lemppari on murkkukarhu, vaikka mun mielestä se on runoista eniten se, jonka lukemista oikeasti joudun hetken miettimään. Pojan mielestä murkkukarhu on todella hauskan ja kummallisen näköinen ja tyttöä lähinnä kauhistuttaa se, miten murkkukarhu voi syödä runossa olevan pikkupojan tädin. Runossa on mielestäni ihan oiva opetuskin, sillä jos on aina saanut kaiken minkä haluaa ja vaatimalla vaatii, voi joskus käydä köpelösti.

Muita kirjassa seikkailevia eläimiä ovat mm. lasten sängyssä piileskelevä skorpioni, lihanhimoinen leijona ja lentävä lehmä.

Tuomas Nevanlinna on kääntänyt kirjan runot kekseliäästi ja niitä on helppo lukea. Tykästyin tähän kirjaan niin kovin, että seuraavaksi haluaisin lukea muitakin Dahlin teoksia, kuten vaikka Kuka pelkää noitia ja jo elokuvana nähdyn Ison Kiltin Jätin.

Suosittelen!

_

Roald Dahl: Elukat ( Dirty Beasts 1983 )

Art House 2017

Suom. Tuomas Nevanlinna

Kuvitus: Quentin Blake

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Siitä se idea sitten lähti. Ihan kamalan suuresta kriisistä ja pohjamudissa rypemisestä. On todella vapauttava tunne kun yht`äkkiä tajuaakin, että on Täysin OK olla sitä mitä on.

Ja siksi kirjoitankin juuri siitä.

Ja vähän myös talomme rakentamisesta, juoksemisesta, lukemisesta ja taivaanrannan maalaamisesta.

Ota yhteyttä:

taysinokblogi@gmail.com

 

Instagram