Kuukausi takana elämänmuutosprosessin alkamisesta

Tammikuu ei kyllä mennyt ihan putkeen kaiken kaikkiaan, mutta pystyin silti pysymään ensimmäisessä päätöksessäni, ihan muutamaan lipsumista lukuunottamatta. 

Ensimmäinen tapojen muutos koski sitä, että 23.30 pitää lopettaa koneella oleminen. Tämä onnistui melko hyvin ja itseasiassa aika siirtyi jopa lähemmäs klo 22.00 mikä oli piilotavoitteeni. Toteutin tätä säännöllisesti 21 päivää, koska sanotaan, että tuo aika tarvitaan uuden tavan oppimiseen ja sen saamiseksi osaksi omaa elämää. Nyt siis on yksi tavoitteista osana päivittäisiä tapoja ja on aika siirtyä seuraavan haasteen pariin. 

Uusi haaste

Seuraavaksi muutan tapaani nauttia iltapaloja. Aloitan taas hiukan helpommin ja jos saan sen osaksi tapaani toimia, voin sitten sitä hiukan vielä muuttaa. 

Seuraavat 21 päivää huolehdin, että en syö klo 21.00 jälkeen enää mitään. Tuo aikarajan määritän sen vuoksi, että minulla on töitä usein klo 20 saakka, joten koulutuksen jälkeen voin vielä jotain pientä nauttia ilman, että tavoitteeni romuttuu.

Kirjassa Tapojen voima sanotaan, että pahoja tapoja ei voi lopettaa, ne voi vain muuttaa. Muutos tapahtuu rutiinia muuttamalla eli minun on siis ensin tunnistettava rutiini, miksi syön tuohon aikaan ja sitten pääsen muutokseen kiinni. Haastetta on, mutta mielenkiintoinen 21 päivää tulee olemaan. 

Kaikkiin elämän hetkiin luo oman sävynsä se, että olet yksin. Onneksi on paljon ystäviä,joiden kanssa jakaa niin iloja kuin suruja ja aina löytyy myös tukijoukkoja, joihin voit luottaa. On muuten iso asia elämässä. 

Onko sinulla hyvät tukijoukot mukanasi elämän käänteissä?

Kaiken tämän muutoksen keskellä on tapahtunut myös iloisia muutoksia perheessäni. Meitä on taas kolme tyttöä saman katon alla. 

Pinja, Bishon Havanese pentu saapui taloon 18.1 tekemään minun ja Taikan elämästä astetta vauhdikkaampaa. 

 

                          Pinja tyttö lempipuuhassaan, paperisilppurina. Kuva Tarja Kekäläinen

 

Tsemppiä kaikille, jotka taistelevat uusien asioiden parissa elämässään. Minulta kyseltiin ensimmäisen muutosblogini jälkeen tuota yhdessä muutoksien tekemistä ja toistemme tukemista, joten perustin tälle Muutosprosessilleni suljetun ryhmän Facebookiin. 

Etsi ryhmää nimellä: Tavat ja muutos. Tule mukaan.

Vastaa muutamaan kysymykseen ja tule mukaan tsemppaamaan toisia ja motivoitumaan sekä muuttamaan omia tapojasi. 

Iloa ja hyvä oloa elämäänne!

 


TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Olen 58-vuotias sinkkunainen ja kovaa vauhtia menossa kohti eläkkeelle siirtymistä. Paljon on eletty ja paljon on vielä suunnitelmia tulevaisuuteen.  Olen yrittäjä, mutta blogissa kirjoitan aikuisena sinkkunaisena, tavallisesta elämästä ja  henkilökohtaisia ajatuksiani.  Pohdin ikääntymistä, naisena olemista ja mitä se ryppyjen lisäksi tuokaan  tullessaan.  Se, että olen yksin, on lisäsävy elämässäni, mitä muita väreja siitä löytyy, voit lukea näiltä sivuilta.  Mielelläni kuulen myös sinun ajatuksiasi, aikuinen nainen.

Mitä ikääntyminen sinulle tarkoittaa? 

Hae blogista