Vuosi vaihtui ja olen kuullut jonkun viisaan sanovan, että jos haluat muutosta elämääsi,niin sinun on tehtävä asioita eritavalla kuin normaalisti. Päätin kokeilla tätä metodia elämässäni. Tässäpä hiukan alkua siihen, miten olen vuoden ensimmäisellä viikolla onnistunut asiassa.

 

Ostin joulukuussa uuden kalenterin, poikkeuksellisesti en ostanutkaan Paulo Coelhon kalenteria vaan kalenterin nimeltä Elämäni vuosi 2018. Monipuolinen kalenteri ja täysin erilainen kuin aikaisemmat. Kalenteri on symboli uudelle alulle, jota olen hakemassa. Tästä se siis alkoi.  

Vuoden ensimmäisen viikon aikana olen tarkkaillut omaa toimintaani ja miettinyt, mitä minun pitää muuttaa elämässäni. Lista on loputon. Mitä kaikkea minun onkaan muutettava itsessäni ja toiminnassani, että elämäni muuttuu.

Yllättäin tässä kävikin niin, että menin täysin jumiin. Ajatus ei kulje, en osaa järjestellä työtäni, että se tulisi tehtyä, kotityöt ei oikein luonnistu, en saa lähdettyä kauppaan ja päivät menevät kuin sumussa, kunnes huomaan, että on mentävä nukkumaan. Kaikki on epäjärjestyksessä ja olotilani on sekava. 

Tarkkailen itseäni koko ajan, etten vaan tee kuten normaalisti, vaan jotenkin "toisella tavalla". Tänään lopulta heräsi ajatus siitä, että miksi piinaan itseäni. Luin taas kerran kirjan Tapojen voima ja tajusin, ettei koko elämää voi kerralla kääntää ylösalaisin. 

Lähden siis muuttamaan yhden tavan kerrallaan ja toistan uutta opeteltavaa tapaa vähintää 21 päivää, jolloin se jää pysyväksi. 

Ensimmäinen muutos on se, että en ole tietokoneella klo 23.30 jälkeen. Kohta siis poistun, sillä kello on nyt 23.27. 

Pysy mukana, katsotaan miten saan elämääni muutettua. Ehkäpä haluat jopa lähteä muutosmatkalle kanssani. Yhdessä se voi olla jopa hauskempaa, kun on joku joka kannustaa ja sparraa. 

Laittele viestiä, jos haluat mukaan. Minulla on meneillään Day 1 ja poistun konellta nyt. 

Hyvää Loppiaisyötä!

 

 

Kommentit (4)

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Sama fiilis täällä! Hyvä idea, voisin hyvin lähteä mukaan. Itsekin lupailin vuodenvaihteessa kaikenlaista, mutta ihania juttuja. Ja tosiaan ehkä pieniä muutoksia ja sellasia, joiden tietää tekevän itselle hyvää! Ja sitten sitä kuuluisaa armollisuutta itseä kohtaan...

Tarja Kekäläinen
Liittynyt28.7.2017

Loistavaa, minä nyt taistelen parin asian kanssa ja ajattelin, että ensi sunnuntaina sitten kirjoitan siitä miten asia etenee. Mitä jos perustaisin fb ryhmän meille? Kiinnostaisiko tulla sinne, miettimään muutksia ja miten ne sujuu. Vai olisko jokin toinen mahdollisuus tsemppaamiseen? 

Tarja
tarjanlifelounge(at)gmail.com

Marjatta

Samoja toiveita minullakin; olen kuullut, että aivoille tekee hyvää jo sekin, että käy kaupassa eri reittiä kuin tavallisesti... Löysin nyt tänne ja luin myös edell. postatuksen. Asun myös yksin omakotitalossa, ja hei, miksi meidän pitäisi asua ahtaasti vain sen takia, että asutaan yksin...Nautin myös tilasta ja näkymästä metsään. Kiva, että aloitit bloggaamisen...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Olen 58-vuotias sinkkunainen ja kovaa vauhtia menossa kohti eläkkeelle siirtymistä. Paljon on eletty ja paljon on vielä suunnitelmia tulevaisuuteen.  Olen yrittäjä, mutta blogissa kirjoitan aikuisena sinkkunaisena, tavallisesta elämästä ja  henkilökohtaisia ajatuksiani.  Pohdin ikääntymistä, naisena olemista ja mitä se ryppyjen lisäksi tuokaan  tullessaan.  Se, että olen yksin, on lisäsävy elämässäni, mitä muita väreja siitä löytyy, voit lukea näiltä sivuilta.  Mielelläni kuulen myös sinun ajatuksiasi, aikuinen nainen.

Mitä ikääntyminen sinulle tarkoittaa? 

Hae blogista