Kirjoitukset avainsanalla asuminen

Aikuinen nainen, pikkukoiran kanssa ihmettelee istuessaan keittiönpöydän äärellä iltapalaa nauttimassa. 

Onko kukaan koskaan törmännyt määräyksiin, joissa määritellään minkä kokoisessa asunnossa sinun pitää asua? Minä olen huomannut, että kun asun yksin koirani kanssa 164 neliön paritalossa, yleisin kommentti on:

On tämä vähän turhan iso sinulle yksin

 

Rakastan olla kotona, nautin isosta pihasta, puutarhasta, terassista ja siitä, että pikku koirani voi mennä omalle pihalle tutkimaan suurta maailmaa. Toki isossa asunnossa on paljon siivottavaa ja pian myös korjattavaakin, kun aikaa kuluu, mutta niistäkin selvitään.  

Koska teen töitä kotona, minulla on joka tapauksessa oltava työhuone, jonka ei aina tarvitse olla ihan tip-top kunnossa. Olen niitä ihmisiä, joiden työpöytä näyttää kaoottiselta, varmaan samanlainen sotku vallitsee myös päässäni aina silloin tällöin. 

Keittiö on kodin sydän ja yhdistettynä olohuoneeeseen syntyy valoisuus sekä avaruus, joka on minulle voimaannuttavaa. 

On tilaa hengittää, olla ja elää. En siis todellakaan halua tuntea syyllisyyttä siitä, että asun yksin isossa paritalohuoneistossa, vaan haluan nauttia joka hetkestä. Lisäksi asumismuotoni on tällä hetkellä todella edullinen vaihtoehto, asumiskustannukseni ovat todella alhaiset. 

Kun ikää tulee lisää, voi olla vaikeaa asustaa kaksikerroksisessa asunnossa, mutta niin kauan, kun mahdollista, haluan nauttia elämästäni kaikilla mahdollisilla tavoilla, porekylvyssä tai omalla terassilla omalta tontilta poimituilla vadelmilla herkutellen.

Sanokoot muut mitä tahansa, minä elän omanlaista elämää. 

                                                                                           

 

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Olen 58-vuotias sinkkunainen ja kovaa vauhtia menossa kohti eläkkeelle siirtymistä. Paljon on eletty ja paljon on vielä suunnitelmia tulevaisuuteen.  Olen yrittäjä, mutta blogissa kirjoitan aikuisena sinkkunaisena, tavallisesta elämästä ja  henkilökohtaisia ajatuksiani.  Pohdin ikääntymistä, naisena olemista ja mitä se ryppyjen lisäksi tuokaan  tullessaan.  Se, että olen yksin, on lisäsävy elämässäni, mitä muita väreja siitä löytyy, voit lukea näiltä sivuilta.  Mielelläni kuulen myös sinun ajatuksiasi, aikuinen nainen.

Mitä ikääntyminen sinulle tarkoittaa?