Kuukausi on taas ehtinyt mennä edellisestä postauksesta. Marraskuun pimeys ei ole meitä pelkästään hiljentänyt, vaan hiljaiseloon on osaltaan vaikuttanut toisen lapsen syntymä. Jos esikoisen tulo vähän jarrutti remppavauhtia, niin ei tämä toinenkaan sitä ole varsinaisesti vauhdittanut. Tuonut ehkä vaan lisäpainetta yläkertarempan valmistumiseen, sillä keskikerroksesta alkaa loppua nukkumatila. Mutta meidän viime hetken ikkunaremppa saatiin päätökseen (siitä pari kuvaa tulossa myöhemmin) ja ei yläkerrassakaan täysin hiljaista ole ollut. Puretaan todennäköisesti vinttikomeron ja yhden huoneen välinen seinä ja sen vuoksi meidän täytyy hakea projektille rakennuslupaa. Homma vaatinee kantavuuslaskelmat ja luvan hakemisen, koska tämän ikäisessä talossa todennäköisesti kaikki seinät ovat jollain tavalla kantavia. Mutta seinärempan laajuus selviää varmasti viikonlopun tai alkuviikon aikana, kunhan saadaan alkuperäinen seinä purettua ja nähdään mitä se on syönyt.

Valkkasin ja tilasin myös lastenhuoneen ja keittiön uudet tapetit. Keittiön tapettivalinnan lukotin lopulta yhden viikonlopun aikana, kun Boråstapetit oli kotitapetti.fi-sivustolla hyvässä alennuksessa. Kuosi on nimeltään Rosenvinge, ja sen kuvio on peräisin 500 vuotta vanhasta paperitapetista. Uskon että tapetti sopii meidän keittiöön tosi hyvin ja on enemmän talon henkeen sopiva. 

Tapettiostosten myötä saadaan ehkä viimein rakennettua keittiöön puuttuva avohylly. 

Toinen tapettiostos oli yläkerran lastenhuoneen tapetti. Venkslattiin toisen lapsen syntymän myötä yläkerran huonejärjestystä vähän uusiksi ja sen myötä pikkulasten huoneeseen piti valita tapetti. Törmäsin Caselion Hygge-tapettiin Habitare-messuilla. Tykkäsin kuosin värimaailmasta ja mielestäni se sopi aika hyvin talon muihin tapettikuoseihin, vaikka onkin tyyliltään vähän modernimpi. Caselion tapetteja myy ainakin K-rauta, josta oman tapettini lopulta tilasin. 

Nyt jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin kaikkiin talon huoneisiin on olemassa tapetit. Kunhan yläkerran mahdollinen rakennusluvan tarve selviää, niin toivottavasti päästäisiin pian tapetointihommiin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Suutarin talossa on blogi Jutan ja Isman remonttiprojektista. Päiväkirja siitä, kuinka kunnostamme rappeutuneesta, kauniista 1920-luvun talosta unelmiemme kodin.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat