Kirjoitukset avainsanalla espanja

La Bella Lola, Kaunis Lola
Torreviejan muusikot.
Kaupungista löytyy sopivasti vehreyttä.
Upeat keinumaisemat.

Meitä on vain kaksi, toinen vielä tuommoinen asteen verran vaahtosammutinta isompi. Me olimme jo muuttaneet kertaalleen vuoden sisällä ja karsineet siinä samalla tavaraa vähemmäksi. Joten mistä pirusta tuo kaikki tavaramäärä ehti oikein siunaantua?! 

Vihaan pakkaamista. Ehkä erityisesti siksi, että olen liian järjestelmällinen. Aloittaessani touhun kuvittelen, että lopussa tiedän tismalleen, mistä mikäkin tavara löytyy. Ja että kaikki, minkä pitikin tulla mukaan, myös tulee. No, kertaakaan ei niin ole käynyt. Lähtöpäivänä huusholli oli kuitenkin tyhjä ja siivottu, tavarat varastossa tai matkalla uuteen kotiin Espanjaan, ja me junassa kohti Helsinkiä, ja lopulta kohti Torreviejaa.

Ajatus ulkomaille muutosta syntyi aikaa sitten. Unelmoimme perheenä elämästä ison meren äärellä, leudosta talvesta ilman tolkuttomia kurakelejä, hyväntuulisista ihmisistä ja auringonvalosta. Ajan myötä perheemme rakenne muuttui, mutta unelma ei kadonnut. Ja kun Torreviejassa asui hyvä ystävä, joka tarjosi mahdollisuuden työhön samoin kuin apuaan arjen toimien järjestelyissä, ei päätös lopulta ollut vaikea. Ajatus etäisyyden ottamisesta ja alusta aloittaminen tuntuivat rauhoittavilta. 

Olemme ehtineet matkustella paljon kohta viisivuotiaan poikani kanssa, ja onnekseni hän on hyvin reipas ja sopeutuvainen reissaaja. Pääsimme mutkattomasti Helsingistä lentoteitse Alicanteen, ja puolen tunnin automatkan päätteeksi seisoimme uuden kotimme ovella. Koko automatkan ihailin pieniä kyliä, joita ohitimme tien kulkiessa pitkin rantaviivaa. Ihanan sininen Välimeri kimalteli kirkkaassa auringonpaisteessa. Miten onnelliseksi itseni tunsinkaan, hikisine kainaloineni!

Ensimmäinen viikko kului pitkälti eri virastoissa juosten. Ilman paikallista, asiantuntevaa tulkkia olisimme varmasti vieläkin keskellä kaameaa lomakeviidakkoa! En nimittäin ole koskaan kunnolla opiskellut espanjan kieltä, mitä nyt itse treenannut hieman alkeita ennen muuttoa. Niinpä minulle, jolle kielet ovat aina olleet se helpoin kouluaine, oli järkytys huomata, etten tajua kielestä tuon taivaallista! Välillä tuskan hiki tuntui nousevan hiusrajaan, mutta lopulta saimme kuin saimmekin kaiken oleellisen hoidettua.

Nyt treenaamme kielitaitoa yhdessä poikani kanssa päivittäin. Olemme toistaiseksi kaiket päivät yhdessä hänen vielä odottaessaan koulupaikkaa. Oikeastaan kyse on päiväkodista, joka on koulun yhteydessä. Arjen pyörittäminen vaatii omat kommervenkkinsa, sillä minulla on vakituinen etätyö, jota jatkan Espanjasta käsin. Pyrinkin jakamaan päivän etätyöt aamuille ja illoille, jotta päivisin ehtisimme touhuta yhdessä. Poikani saatua koulupaikan minun arkipäiväni tulee täyttämään osa-aikainen päivätyö myyjänä. Sopivan tulotason ylläpitäminen toki vaatiikin tässä tilanteessa kaksi työtä, mutta paikallinen työpaikka myös auttaa meitä rakentamaan uusia ystävyyssuhteita ja tutustumaan paikalliseen kulttuuriin pintaa syvemmältä. 

Olen positiivisesti yllättynyt Torreviejan viehätysvoimasta! Ensimmäisinä päivinä nimittäin tuntui siltä, että kaupunki on melkoisen ruma, ja että vain rannalla turistien joukossa paikka herää aurinkoiseen eloonsa. Olemme kuitenkin seikkailleet lähes joka päivä kaupungin katuja ristiin rastiin ja tutustuneet eri ranta- ja kaupunkialueisiin, ja päivä päivältä tämän paikan kauneus aukeaa meille yhä paremmin. 

Niin kauan kuin lämmintä riittää, nautimme rantaelämästä hiekkaleikkeineen. Ja varmasti ennen seuraavaa blogikirjoitusta olemme jo käyneet suppailemassakin, toimme nimittäin omat SUP-laudat Suomesta mukanamme! Tuulettomina päivinä rantavesi kutsuu seesteiselle suppilenkille, ja tuulisina päivinä veden valtaavat houkuttelevat aaltolinjat. Haaveenani onkin kerätä runsaasti suppailupäiviä täällä olomme aikana.

En vielä tiedä, miten kauan täällä viihdymme. Haistelemme ja maistelemme elämää päivä kerrallaan. Iltaisin, lapsen nukahdettua, istahdan hetkeksi toiselle pienistä parvekkeistamme, katselen kotikulmiamme, annan leudon tuulenhenkäyksen pyyhkäistä kasvojani ja kuuntelen ohikulkijoiden iloisen soljuvaa puheensolinaa. Juuri nyt tässä on hyvä olla.

Lisää seikkailujamme taas seuraavassa blogikirjoituksessa!

Kommentit (1)

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017
1/1 | 

Todella mielenkiintonen blogi sinulla 😊. Tulen heti seuraamaan. ☀️👍

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Syyskuussa 2018 lähdin pienen poikani kanssa kokeilemaan elämää Espanjan auringon alla. Hain uusia askelmerkkejä elämään eron jälkeen ja lataamaan itseeni energiaa uudesta ympäristöstä. Ihastuimme molemmat uuteen kotimaahamme, saimme uusia ystäviä, ja nautimme olostamme Torreviejassa, jossa aurinko paistaa yli 300 päivää vuodessa, ilmasto on lämpimän välimerellinen ja ihmiset ystävällisiä. Meidän kahden hengen surffiperhe on onnellisimmillaan meren äärellä, ja vaihto tuntui tekevän meille molemmille hyvää. Aina kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan, ja 10 kuukautta Espanjassa elettyämme pakkasimme jälleen kimpsut ja kampsut uutta muuttoa varten. Mitä sitten tapahtui, sitä ja tulevia kommelluksia tavailen tässä blogissani. Tervetuloa mukaan seikkailuumme!