Koululaisten kahden viikon kevät tauko on ihan paikallaan. Lukuvuoden kaksi jaksoa on käyty ja kolmanteen on nyt hyvä kerätä voimia. Saan viettää tätä lomaa upean 15-vuotiaan nuoren naisen kanssa. Se on mahtavaa. Ja pitää virkeänä. Rima on korkealla, sillä vaikka tiedän olevani maailman ihanin äiti, koulutukseni näyttäisi olevan vielä joiltakin osin pientä hiomista vailla. Saan päivän parhaat vinkit siitä miten minun ei pidä pukeutua (äiti näytät mummolta / äiti näytät liian viralliselta / äiti sun hiukset on liian isot) tai saan apuja miten oikeasti kuuluu lausua englantia tai arabiaa. Ja uskomatonta kyllä, olen kuullut joskus Newtonin painovoimalaista. Siis kuullut, mutta en selvästikään oppinut, sillä tyttäreni esittämä demonstraatio erikokoisten esineiden putoamis nopeudesta ja siitä syntynyt keskustelumme saa päätöksen hänen lauseeseen “ Kysytään vaikka iskältä!”. No onneksi äidin ei tarvitse tietää ja osata kaikkea, vaikka luulen aika paljon jo oppineeni isompien ipanoiden tohinoissa. Ja sitä paitsi iskä on nyt just Suomessa ja loma kun on, me voidaan tehdä mitä huvittaa. Ja niin me on tehtykin. Juteltu, vietetty rantaelämää, väsytty shoppailureissulla ja silmät ristissä kylkikyljessä kikateltu pöhköille komediasarjoille.

Kevät ja pääsiäinen kuuluvat jotenkin niin sisäsyntyisesti yhteen, että tällä hetkellä ihoani hyväilevä noin 35 asteen lämpö on taitanut pistää juhlapyhästä toiseen intoutuvan ja kokkaavan “minäni” sekaisin. Tänä vuonna meidän ikkunalaudalla ei ole vahdittu mullassa eikä talouspaperissa liotettuja kitukasvuisia rairuohon siemeniä. Isovanhemmilta perittyjä kymmeniä ja kymmeniä pääsiäiskoristeita ei ole myöskään aseteltu pitkin asuntoa. Ei keraamista “hönaa” eikä “tuppenia”. Ei edes keltaisia narsisseja tai pashaa. No rahkapiirakka ja suklaapupu kuitenkin. Tai rahkapiirakkaa muistuttava, kaasu uunissa valmistettu herkku, jonka koostumus tuli  sävellettyä paikallisista tuotteista. Pohjaksi itsetehty murotaikina, tuorejuustoa, fromage blancia ja tuoretta persikkaa. Ihan kelpo piirakka, mutta ei mistään kulmasta kuvauksellinen. Toisin kuin lomaseuralaiseni loihtimat herkkuannokset.

 

Ensi vuonna palaan ihan varmasti perheemme vaalimiin ruoka- ja tapatraditioihin. Näin lupasin ääneen vaikka en tiedä odottaako kukaan tällaista lupausta. Haluaisin niin kovasti pitää kiinni perinteistä, mutta nyt on nyt ja täällä on tällaista. Maassa maan tavalla ei ole ihan tuulesta tempaistu sanonta, vaikka mikään ei estä pitämästä kiinni myös omasta  kulttuuriperinnöstä. Ja tästä aiheesta olemmekin saaneet  kipakoita keskusteluja nuorimmaisemme, rippikouluikäisemme kanssa. Täällä kun kohtaamme uskonnon eri tavalla kuin siellä mistä tulemme. Tässä kulttuurien iloisessa sekamelskassa on mielenkiintoista miettiä omia arvoja ja itselle merkityksellisiä asioita. Kuten tarkkailla toisten tekemiä valintoja  pukeutumiseen ja kohteliaisuuksiin tai vaikkapa liikennekäyttäytymiseen liittyen. Ja siinä viimeisessä sitä ihmettelemistä riittää. Täällä mikään ei nimittäin tunnu riittävän kun kyseessä on auton koko, malli tai lähtönopeus valoista. Joka päivä tuntuu olevan jotkut ajot ja kisailut meneillään.Ja  liikennekäyttäytymisestä puheenollen, en olisi uskonut saavani nuorimmaisesta lapsesta paikallista kartturia ja ajamistani koulivaa kommentaattoria. Nyt  kun olemme ja ajelemme täällä ristiin rastiin kahdestaan miehen lomaillessa Suomessa, saan lapseltani vinkkejä kaistan vaihdosta, ryhmittymisestä ja parkkipaikka ramppia ajettaessa myös napakoita käskyjä paina kaasua reippaammin. Meillä kasvaa uusi Michele Mouton, lapsuuteni rallisankari joka pisti aikanaan monet miehet riviin jos ajotaitoja mitataan. Kysytään vaikka mun iskältä!

Meidän yksi sankari on tänään muuten saapunut Suomeen useamman kuukauden mittaiselta maailmanvalloitus reissultaan ja taas on äiti oppinut monta uutta asiaa. Osaan seurata lentoja reaaliajassa ja 3D:nä. Ja olen löytänyt maailmankartalta sellaisia paikkoja joita en edes tiennyt olevan. Tiedän että Indonesiassa puhutaan bahasaa ja että surffatessa aurinko polttaa hiukset valkoisiks Ja senkin tiedän että en tiedä vielä puoliakaan siitä kaikesta mitä ihanat ipanani tulevat minulle vielä opettamaan. Ja tiedän että he pärjäävät.

Aurinkoa

Nina 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

maikkimaisa vlogi
1/2 | 

Ihan matkakuumetta lykkää lukiessa blogia. Kuvissa ihania herkkuja, pistää haaveilemaan kesästä ja mansikoista! Suomen kevätsateet sulattelevat parhaillaan lumia ja tuovat mukanaan lupauksen kesästä. Hyvää jatkoa sinne helteisiin lomalaisille!

SunTowerLife
Liittynyt28.1.2016

Voi kiitos,kyllä on nautittu lomasta ja ihanaa että Suomessakin on kevät jo pitkällä. 

Aurinkoa ja mansikoita sinulle toivoen Nina

Nina

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat