Kuvat: Nea Eränpalo

“Doggy doggy I love you!”  

“Hello!”naapurin mies tervehti hississä.“Hello,how are you?”vastasin.”I didn’t talk to you!”mies tokaisi ja muikisti suuta kohti sylissäni ihmettelevää koiraa. “What’s  it’s name?”hän jatkoi.“Minni”,vastasin ja mies alkoi tuttavallisesti lähestyä meidän hissi puoliskoa. Miehen huulet olivat törröllään ja katse kiinteästi koirassa. Hetken aikaa olin varma että hän aikoi päästää suustaan jotain jokelluksen tapaista.Jotain sellaista ihastuksen ja hassuttelun tapaista niinkuin pienille  lapsille on tapana tehdä. Onneksi hissi pysähtyi ja tilanne ei ehtinyt edetä pidemmälle.Ilmeisen eläinrakas herrasmies poistui omaan kerrokseen toivotellen hauskaa päivää Minnie-Mouse:lle.

Ensimmäiset viikot talon yleisissä hisseissä kulkiessani tutkailin erityisen tarkasti kanssamatkustajien suhtautumista sylissä matkustavaan koiraamme, joka hiljaa ja rauhallisena nuuskuttaa ilmaa ja kurottaa kaulaansa ilmassa leijailevien eksoottisten tuoksujen perään. Olin varautunut väistämään ja antamaan hissin jopa mennä,mutta se oli turhaa! Kädenviittauksilla ja lasten “doggydoggy” huudoilla meidät on aina kutsuttu mukaan.

Käytännön syistä siirryimme jossain vaiheessa kulkemaaan koiran kanssa talon huoltohissillä. Hissin kattoperspektiivistä tallentaisin mielelläni joskus kuvan jossa minä ja koirani matkustamme päivittäin ylös ja alas,välillä sulloutuneena pieneen nurkkaan yhdessä talon huoltohenkilökunnan kanssa. Muuttomiehiä,siivojia,autonpesijöitä,vartijoita,ruoka-ja tavaralähettejä sekä minä ja koira, joka näissä tilanteissa osaa kuin sovitusti pitää kuononsa kiinni.

Koiran omistaminen keskellä kaupunkimiljöötä on mielenkiintoista.Ja varsinkin keskellä sellaista maata ja kaupunkia jossa koira on edelleen kohtalaisen harvinainen asukki. Ainakin kerrostaloissa.Omat pihat ja puutarhat on eri asia.Kuten suorasukainen arabianopettajani Ms.Maha totesi,”Angels don’t come inside,if there is a dog”.En ala väittelemään hänen kanssaan,mutta ymmärrän että kyseessä on puhtaus.Ja se on erityisen tärkeä asia tässä kulttuurissa.

Jokaisella ulkoilutus kerralla ohitamme vuorossa olevan vartijan,joka viikkojen kuluessa on rohkeasti alkanut ojentamaan kättään meitä kohti.Ystävällinen ele, mutta hänen kohdallaan vielä ilmeisen uhkarohkea teko. Ujosti hymyillen ja käsi haparoiden hän ojentaa kohti koiraa,kunnes peruuttaa aikeensa ja vetää kätensä nopeasti rintakehälle.  Vilkuttaminen sopivalta etäisyydeltä on selvästikin turvallisempi vaihtoehto.

Tänään viimeksi hienoakin hienompi auto pysähtyi kohdalleni ja ratissa oleva emiraattimies tervehti iloisesti tiedustellen koiran rotua. Ja tottahan toki hänellä oli ollut samanlainen. Hän kehui kuinka hyvä, kaunis ja suojeleva juuri tämä koirarotu on. Huivi liehuen hän kaasutti tiehensä,mutta vielä lähtiessään hän toivotti hyvät päivänjatkot ja peukalo-etusormi ympyrämerkillä osoitti kuinka priima tämä haukku hänen mielestään oli.

Kaikki eivät tyydy vilkuttamiseen.“Hello Sir,is that a miniature pinscher?Can I touch it?”, kysymyksiin sai vastata myös mieheni tässä eräänä päivänä. Hän oli kohdannut paikallisen koirakuiskaajan, joka pysäytti autonsa tien laitaan ja kyykistyi rauhallisesti väljässä,valkoisessa perinne asussaan koiramme eteen.Koiran hämmästys oli suuri. Edelleen kyykyssä,selkä suorana ja katse kohti taivasta mies huudahti voitonriemuisena,”Look,I am dominating it”. Miehen käytös ja asento oli saanut hyvinkin vuorovaikutteisen koiramme hiljaiseksi.”Mies jatkoi voittokulkuaan,“This is how the famous Ceasar Milan does!”.Enkeleitä tai ei,meidän koiralla on täällä kaikki hyvin.

Aurinkoa

Nina

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat