Hyvää huomenta ja Welcome to Zaya Nurai Island.

Karkuretki kaupunkimiljööstä Abu Dhabin edustalla olevalle yksityiselle paratiisisaarelle alkoi perjantai aamun ensimmäisellä veneellä klo 9.30. Oli helppo arvata olevansa perillä kun vehreä saari ja suurelta yleisöltä piilossa olevat rantahuvilat paljastuivat pikkuhiljaa horisontissa.

Suuri LOVE-kyltti toivotti vierailijat tervetulleeksi vain noin 15 minuutin venematkan päässä mantereesta joka häämötti siellä jossain, hiekasta ja lämmöstä väreilevän usvaisen verhon takana.  

Ennakkotiedot hienostuneesta hemmottelusaaresta täyttivät toiveet ja vielä enemmän. Meidän varaamaan päivävierailuun kuului: 

- edestakaiset venekuljetukset Saadiyat Islandin Welcome centeriltä klo 9.30 -23.00 välisenä aikana.

- Frangipani-ravintolan herkullinen ja kattava brunssipaketti kuplilla ja muilla virvokkeilla.

- altaat ja rannat, vapaasti valittava kattaus rantatuoleja, katoksia ja erilaisia lököilypaikkoja ja pehmeitä jättipyyhkeitä

- golf-autokyyditys mihin ikinä haluttiin saarella kulkea

Kesäkuukausien aikana Arabian niemimaan lämpötilat ei houkuttele ulkona olemiseen, siksi päivä meren äärellä toi toivottua vaihtelua. Saaren yli puhaltava merituuli piti ilman muutaman asteen viileämpänä, raikkaana ja suorastaan täydellisenä. Ja jos kroppa tai pää uhkasi kuumentua, pulahdus suolaisiin aaltoihin tai viilennettyihin altaisiin toi helpotusta. Myös Ginger Mermaid-rantaravintolan tarjoilu helpotti jos suuta alkoi napsaamaan.

Kurkkua, limeä, mangoa, pomegranttia ja minttua on hyvä siemailla pitkin päivää.

Aamupäivä vietettiin Smoking Pineapple Bar:in suojissa ja jättimäisillä keinuilla leijaillen. Saaren etelärannalla oli meidän lisäksi vain muutama seurue nuoria aikuisia, oikein hyvinvoivan näköisiä pariskuntia jotka näyttivät nauttivan elämästä kuten mekin.

Kuumasta vuodenajasta johtuen saarella oli hyvin hiljaista ja leppoisan rauhallista. Täydellisen intiimiä pienelle päiväretkelle tai pidemmäksikin aikaa. Hetkeksi pois hektisestä kaupunkimaisemasta oikeastaan milloin vaan sillä saaren kerrotaan olevan auki ympäri vuoden.

Klo 12.30 oltiin valmiita Frangipani-ravintolan brunssille. Meidän lisäksi ravintolassa oli korkeintaan 4-5 muuta seuruetta ja henkilökunnalla olikin erityisen paljon aikaa keskittyä juuri meidän huolenpitoon. Suosittelemaan ja tarjoilemaan talon tarjontaa, myös maistelemaan toiveidemme mukaista viiniä.

Brunssin päätyttyä asetuttiin saaren pohjoisrannalle, aallonmurtajan ja pauhaavan meren läheisyyteen. Tällä puolella oli meidän lisäksi muutama lapsiperhe, mutta edelleen tilaa olla omassa rauhassa tai harrastaa vaikka eri vesiurheilulajeja. Kuka on minkäkin tarpeessa. Myös kylpylä-ja erilaiset hyvinvointipalvelut on saatavilla.

Meressä kellumisen jälkeen suolat sai huuhdottua ehkä upeimmassa uima-altaassa ikinä. Äärettömyyden tuntu, meren ja taivaan horisonttiin rajautuva allas  vei ajatukset todelliseen paratiisielämään. Saarelle jossa auringonlaskun jälkeen sytytetään lukematon määrä soihtuja ja lyhtyjä viidakkomaisen kasvillisuuden läpi kulkevien teiden merkiksi.

Yöllinen merimaisema ja tunnelmallinen Dusk-ravintola houkutteli nauttimaan vielä viimeisen lasillisen ja sitten olikin pakko nousta veneeseen ja matkustettava takaisin mantereelle.

Vaikka ei olisi kyllä paljon huvittanut.

Aurinkoa

Nina


“ Nurai is an island of staggering beauty, of turquoise seas and white sands. It’s a place filled with natural harmony appealing to all five senses.”

More information from links below:

https://www.zayanuraiisland.com/

https://visitabudhabi.ae/en/where.to.stay/zaya.nurai.island.aspx

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat