Kun olin nuori, Ruotsissa oli ruotsalaisia ja Italiassa italialaisia. Kerran pari viikossa radiosta tuli “Ungdomens gåva i toner” ja Ruotsin puolelta lähetetyssä nuorten toiveradiossa pystyi kuulemaan kansainvälisempää hittiputkea kuten Freestylen “ Vill ha Dej....” ja ihailemaan ruotsalaisten jotenkin niin kansainvälistä olemusta ja tyyliä, tuuheaa kiharapilveä.

Yläasteella englannin opettajan avulla hankittiin kirjekavereita ympäri Eurooppaa ja kun lukioon tuli australialainen vaihto-oppilas oli hienoa osata puhua ihan aidon natiivin kanssa. 

Matkustamisen tarpeeni alkoi  varmaankin jo silloin kun n.10 vuotiaana tajusin että Ruotsissa asuvien sukulaisten naapurustossa on jätskiautoja ja Suomessa ei. Tai muutama vuosi myöhemmin kun pääsin ensimmäisen kerran laskeutumaan lentokoneen rappusia pitkin keskelle keväistä Milanoa.

Lentokentällä leijaileva petrolin tuoksu, ilman väreily ja kirkas auringonpaiste maaliskuussa! Ciao bella! Sellaista tiramisua ei ollut Suomessa.

Sitä saa mitä tilaa. Jos opettaa lapset matkustamaan ja asumaan eri kulttuureissa niin sen he oppivat. Näyttää mallia että on ihan luonnollista lentää, matkustaa laivalla, junalla tai ajaa vaikka autolla tuhansia kilometrejä läpi Euroopan. Koko viisihenkinen perhe koiran ja koiran ruokapussin kanssa. Majatalosta toiseen, voipaperiin käärityt aamupalat takaluukussa.

Tutkimalla karttoja ja pyöräyttelemällä valaistua maapalloa. Vaihtoehtoisesti katsomalla Phileas Foggin seikkailua, Maailman ympäri 80 päivässä tai lukemalla lapsille Eva Ibbotsonin Virta vie viidakkoon. Niiden avulla saa aika varmasti maailmalla seikkailevia jälkeläisiä.

Opettaa heille että on ihan mahdollista opiskella ja kouluttautua. Hakea, saada ja tehdä töitä ulkomailla. Oppia ja puhua kieliä. Nauttia uusista tavoista ja kulttuureista. Uskonnoista ja rukouskutsusista. Ruokalajeista ja -ajoista. Kaikkia kansoja yhdistävistä urheilulajeista. Hymyillä ja olla kiinnostunut kaikenmaailman ihmisistä.

Että on mahdollista olla maailmankansalainen. Urbaani nomadi, nykyajan paimentolainen joka elää ja asettuu paikalleen eripituisiksi ajanjaksoiksi. Tekee kodin ja ystäviä samoja ajatuksia jakavien kanssa. 

Ja loppujen lopuksi ihmiset ovat samanlaisia joka paikassa. Ihmettelemässä muuta maailmaa ja muiden tapoja.

Paikallaan olevat liikkuvia ja liikkuvat paikallaan olevia. 

Aurinkoa

Nina

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat