Se pitää sisällään jotain muuta kuin ruoanlaittoa, asioiden hoitoa tai koiran käyttöä. Hikipäässä melomista tai lapsen kouluasioita. Vapaapäivänä ei ajatella etätöitä tai kirjoitusprojekteja, tulevaisuuteen liittyviä järjestelyjä eikä kodin huoltomiehiä.

Sellainen päivä kun kerrankin osuu kohdilleen, silloin kylmälaukkuun pakataan tacoja, hedelmiä ja kuplivaa. Katkarapuja ja majoneesia. Vettä ja banaanilastuja. Hypätään veneeseen hassujen rouvien kanssa ja annetaan Brunon ajaa ulapalle. Bruno saa kaivaa ankkurin hiekkaan ja ohjata rouvat kassien ja aurinkotuolien kanssa turkoosinsinisestä merestä pilkottavalle hiekkasaarekkeelle.

Ihanalle autiosaarelle jossa ei ole muuta kuin kullankeltaista hiekkaa ja jalanjälkiä.

Toiselta puolelta saarta voi vilkuilla kohti kaupunkia ja sen edustalla olevia pilvenpiirtäjiä.

Jos haluaa voi vähän vilkaista kelloa ja todeta että lapsi pääsee kohta koulusta.  

Mies istuu iltapäiväruuhkassa ja on kotiin saavuttuaan tyytyväinen kun jääkaapista löytyy edellisen päivän ruokaa. Tämän jälkeen kellon voi laittaa kassin pohjalle ja pistää bikinit päälle.

Hatun päähän ja aurinkorasvaa pintaa. Sitten voikin kahlata niin pitkälle kuin jalat kantaa.

Tai istua vyötärönsyvyisessä vedessä kikattavien ja yhteen ääneen puhuvien naisten kanssa. Koko iltapäivän. Niin kauan että aurinkoa laskee ja Bruno ajaa meidät takaisin kaupunkiin. Hiekkaisina, suolaisina, vähän hiprakassa ja tosi onnellisina.

Ensi syksynä kun marraskuun sateet hakkaa ikkunaa voin sitten muistella ja ihmetellä että tapahtuiko tämä kaikki ihan oikeasti? Nämä ihmeelliset vuodet Abu Dhabissa.

Varsinkin kun menen ajassa taaksepäin, hetkeen jolloin ensimmäistä kertaa kirjoitin elämästäni täällä ikuisen auringon alla. Kun opettelin sunnuntain olevan maanantai ja paljastuin kysymyksilläni kotirouva tulokkaaksi. Hämmentyneenä ihmettelin kohdalleni osunutta uutta virkaa sekä siihen liittyviä toimenpiteitä kuten terveystarkastusta ja virastokäyntejä. Iloitsin uusista ystävistä, rouvien kahveista, kirjakerhosta ja voimauttavista smoothieista. Muistan myös olleeni hyvin otettu mieheni sponsori roolista suhteessa minuun.

Termi jota voin kai tarvittaessa käyttää jatkossakin vaikka palaan takaisin Suomeen ja itsellisen naisen elämääni.

Aurinkoa

Nina

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat