Kirjoitukset avainsanalla tartu hetkeen

Joskus kai meistä jokainen käy ajatusleikkiä siitä että jos jossain kohtaa elämässä olisi tehnyt jotain toisin, niin missä nyt olisi ja kenen kanssa päivät viettäisi? Jos olisin valinnut toisen ammatin, aviomiehen tai asuinpaikan, mitkä olisivat vaihtoehtoiset asiat ympärilläni juuri nyt? Mitä ammattitermejä käyttäisin, kenen vierestä heräisin ja minkälaista maisemaa ikkunasta katsoisin? Ei että haluaisin mitään vaihtaa, vaan ihan silkasta mielikuvittelusta inspiroituneena. Siitä miten aika moni asia voi loppujen lopuksi olla pienestä suloisesta sattumasta kiinni. Elämä on sarja tapahtumia ja kaikella on merkityksensä niin kuin taidan usein ajatella.

Kuten sillä että silmiini tupsahti mielenkiintoinen viesti jonka takana oli rohkea ja intuitionsa perässä kulkeva ihminen. Nainen jonka kanssa polkujen risteäminen ei ollut mikään tavanomainen käsipäivää tervehdys. Hyviä asioita voi syntyä rohkeudesta ottaa yhteyttä vaikka tuhansien kilometrien päästä. Ja hetkeäkään epäröimättä tavata “neilikat” rinnassa.

Kukapa olisi uskonut että vuotta myöhemmin istutaan vierekkäin Arabianmeren rannalla, lahdenpoukaman suojissa leuat ylhäällä ja katseet kohti horisonttia. Syödään marjapiirakkaa vanilijakastikkeella ja molskautetaan kuohuvaiseen juomaan muutama mansikkakin. Meri on kirkas ja rauhoittavan hiljainen. Salaisen rannan muodot ja häikäisevät värit tallentuvat verkkokalvoille. Valkoista ja kultaa. Sinisen ja turkoosin eri sävyjä. Auringon ja aaltojen muokkaamat kivet, kvartsilohkareet ja kalliot. Vähän ihmistenkin. Okranvärisiin seiniin ja pintoihin on kaiverrettu ankkureita, laivojen ja rakastuneiden nimiä.

Myös vapaasti käännetty lause, “Opetat sydäntäni”, joka taitaa olla tunnustuksista suurin.

Niistä ihmeellisistä elämänpoluista ja risteyksistä. Rantapäivä kallionkielekkeellä osui kohdallemme ehkä juuri siksi että hän luki mitä kirjoitin. Yhtä hyvin olisin voinut olla kirjoittamatta tai hän lukematta.

Olisimmehan me voineet kohdata myös jossain muualla? Tai olla tarttumatta hetkeen? 

Kuka tietää. Kaikella näyttää kuitenkin olevan merkityksensä.

Aurinkoa

Nina

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat