Kirjoitukset avainsanalla työkaverit

Joku tässä taannoin kysyi että miten siellä töissä muuten menee? No kiitos ihan mukavasti menee mutta lasken viikkoja joululomaan. Lapset ovat suloisinta mitä tiedän mutta ei ihan jokainen sittenkään. Viime viikolla sain luokkaani uuden pikkutytön joka päivä toisensa jälkeen hakkaa luokan ovea pikku nyrkeillään ja kirkuu hyytävän kimeästi suu ammollaan. Vastaavaa tapausta ei ole kuulemma aikoihin nähty. Tuttua ihmistä on niin kova ikävä että mikään ei auta. Ei syli, tutti, nalle tai laulu. Päinvastoin, kaikki lohdutusyritykset nostavat kiljunnan vielä korkeampaan oktaaviin. Ainoa asia joka pysäyttää tuon voimakastahtoisen ja kiharatukkaisen pikku-Thalian voimannäytön on oman lastenhoitajan läsnäolo.

Viime viikko hujahti mukavasti korvat lukossa, muut lapset huudosta hämmentyneinä jaloissa puikkelehtien ja Thaliaa tuijottaen. Toiveikkaana yksi lapsista jopa vilkutti itkijälle - Bye bye….Kun yleensä työskentelen kahden avustajani ja kymmenen lapsen kanssa napakan kokoisessa luokassani, niin nyt sain vielä yhden lisäaikuisen liittymään filippiinon kieliseen höpötyspiiriin. Ja juttua riitää vaikka itkun yli. Välikommenttina, nämä naiset ovat kertakaikkisen kovia juoruilemaan ja manailemaan työpaikkamme olosuhteita. Ja näitä ihania naisia on talomme joka luokassa, kerroksessa ja kerrosten väleissäkin.

Kaikki, ihan kaikki oli siis ennen paremmin! Nyt ollaan väistämättä menossa aivan pieleen. Tauot ovat lyhentyneet. Työtehtävät sirpaloituneet. Kiitosta ja palkintoja on turha odottaa. Juomavettä ei ole tarpeeksi ja saippuatkin sulaneet olemattomiin. Viimeistään siinä vaiheessa kun talon wifi pistettiin tarkasti varjellun salasanan taakse oli soppa valmis. Samana iltana toinen avustajistani, Ms. F kirosi päiväkodinjohtajan rukouksissaan mutta katumapäälle tullessaan luki tuplamäärän raamatun säkeitä saadakseen kirouksen anteeksi. Paikasta toiseen juoksutukset, liian vähällä työvoimalla läpikahlatut pitkät päivät ja alati huononevat työolosuhteet ovat saaneet nämä tarmokkaat naiset huonolle tuulelle. Ja tämä huutokonserttikin vielä....

Ms. F totesi pahan karman laskeutuneen päällemme.

Jos joku olisi muutama vuosi sitten sanonut että tulen työskentelemään päiväkodin opettajana ja viettämään arkipäiväni pääasiallisesti kahden filippiiniläisen naisen kanssa, olisin nauranut. Mutta totta se on. Nyt pirtsakka papatus ja persoonallinen aksentti saavat hyvinä päivinä hymyilemään. Toisinaan pyydän heitä säätämään sordinoa ja hengittämään syvään. Rauhoittumaan ihan hitusen. Vähemmän voi olla enemmän.

Toisinaan heti aamusta saan lämmintä leipomotuoretta filippiiniläistä leipää ja banaaniherkkua. Tuon heille vastaavasti sveitsiläistä suklaata (jota he rakastavat) ja päälle suomalaista purkkaa. Kehun heidän työpanostaan ja he kiittävät tasa-arvoisia työmenetelmiäni.  Olen ottanut heidät mukaan työn suunnitteluun ja katsopas, he ovat alkaneet toteuttamaan itseään yhä vapaammin. Jopa niin vapaasti että joudun ottamaan hieman takaisinpäin. Seuraavalle päivälle valmistelemani tehtävät tai kierrätykseen sopivat materiaalit näyttävät välillä katoavan kuin tuhka tuuleen.

Myös aikakäsityksen synkronoinnissa on edelleen pieniä haasteita. Minä elän tulevaa ja avustajani tätä hetkeä.

- Next week we have to prepare something about five senses - Now?

- No, next week.

- Tomorrow we are going to have a music class- Now?

- No, tomorrow.

Hetki kerrallaan. Juuri nyt toivon Ms. F:n manaaman kirouksen raukeavan ja pahan karman väistyvän.

Pikku-Thalian itkun taukoavan ja luottamuksen löytyvän ilman omaa nannya.

Nina

Kuvat netistä hakusanoilla karma, vauva, itku, töhrijät ( tiina_sallden) 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat