Kirjoitukset avainsanalla Olivia Manner

Toissa viikolla ilmoittauduin iltatapahtumaan jossa luvattiin olevan hauskaa ja hyvää ruokaa.Seuralaisekseni sain houkuteltua kaksi ihanaa suursyömäriä, 16-vuotiaan tyttäreni ja hänen uimakaverinsa. Sitten vain mielenkiinnolla kohti Suomen suurlähetystöä ja Olivia Mannerin emännöimää iltaa. HelloChef-konseptista en olisi ennen tapahtumaa osannut kertoa sanaakaan, mutta nyt jo vähän enemmän.

Illan kuluessa päästiin siis seuraamaan Olivian ja hänen kollegansa ruokatoimittaja Laura Kaapron työskentelyä, heidän osittain yhdessä luomien reseptien valmistusta ja myöhemmin myös maistamaan mm. Niilin ahventa pinaatti currylla ja basmati riisillä sekä Sisilialaista munakoiso-parmesaanivuokaa, joista varsinkin jälkimmäinen oli oma suosikkini.

Olivian luotsaama HelloChef on aikaisemmin saanut jalansijaa Dubaissa ja nyt myös pikkuhiljaa täällä Abu Dhabissa. Vasta edellisenä päivänä liiketoiminta oli ansiokkaasti palkittu Dubain TimeOutKids-palkinnolla, eikä ihme, sillä on helppo uskoa tuotteen menestykseen. Hello Chefin ideana on helpottaa perheiden arkea toimittamalla tuoreet ruokatarvikkeet ja ammattilaisten ideoimat reseptit suoraan kotioville. Kokkaaminen kuitenkin perheiden omalla kontolla.

Lupaukset pitivät paikkansa. Ilta oli hauska ja ruokaisa monella tapaa. Tunnelma oli erityisen hyväntuulinen ja HelloChef- konseptia ihasteltiin ja sen toimivuutta pohdittiin monelta kantilta. Myhäiltiin ja nyökyteltiin yhdessä tuumin kuinka mukavaa olisikaan joskus saada vaihtelua arkeen ja tuttua rataa ympäri pyöriviin arkiaterioihin. Sitten olikin arpajaisten aika ja olin kai sen verran vielä munakoiso-vuokaa suupielissä etten heti ymmärtänyt voiton osuneen omalle kohdalle! Onnensekaisin ja hämmästynein tunnelmin vastaanotin tyylikkään  mustan essun ja parin päivän päästä myös 4 päivän ruokapaketin 3:lle henkilölle. Kotiovelle toimitettuna.

No jopas. Tässä olikin oiva tilaisuus todeta kuinka samalla kaavalla arjen soppasulkeisista meidänkin keittiössä suoriudutaan. Viikosta toiseen ja vuosien ajan on aika yksinkertaista valmistaa hyväksi todettuja arkiruokia ulkomuistista ilman reseptiä. Nopeasti. Eilistä lämmittämällä. Arjessa kiireellä. Viikonloppuna ehkä vähän enemmän kokeillen. Kanaa ja kasviksia. Pasta bolognese pestolla. Pizzaa torstaina. Vähintään kerran kuussa iskee himo saada maksaa ja sipulirenkaita kermakastikkeella. Kasvissosekeittoa ja kotitekoista leipää. Harvoin tulee etsittyä tai löydettyä uusia, perheen listalle pysyvämmin jääviä reseptejä.

Meidän ovelle tuotiin siis neljä eri ateriaa ja reseptiä joissa oli jokainen ainesosa mukana mausteineen ja kastikkeineen. Kana-, kala-, punainen liha- ja kasvisruoka. Paljon paljon kasviksia, yrttejä, pastaa, riisiä, juustoa, fajitaksia, munia, öljyä, pähkinöitä, kikherneitä, hunajaa, inkivääriä, kookosmaitoa, salaattia ja vihanneksia. Kaikki ainesosat kolmelle henkilölle. Ja todella selkeät reseptit kuvien ja tarpeellisten tietojen kera.

Ja niinhän siinä kävi! Vaikka kaikki oli siinä ihan tarjottimella, tarvikkeet ja reseptit, ei arjen minuuttiaikataulussa, töistä juuri tulleena, työvaatteet puoliksi päällä roikkuen ja paistolasta kädessä nälkäisille ruokaa tehdessä ehdi paljon reseptejä lukemaan.

Kaikki tuoreet ja laadukkaat HelloChef-ainekset muuttuivat meidän keittiössä nimittäin hieman omanlaisiksi, vähemmän etukäteiskuvien kaltaisiksi yhdistelmiksi ja annoksiksi. Mutta eihän sillä niin väliä koska herkulliset reseptit on tallella ja uudestaan käytettävissä. Paremmalla ajalla. Ehkä sitten viikonloppuna.

Vaikka meistä ei ainakaan vielä tullut tuotteen tilaajia, on hienoa että tällainen terveellisten ruokatottumusten mallintaja on saanut jalansijaa juuri täällä Arabiemiraateissa! Edistämässä perheiden terveitä elämäntapoja ja ehkäisemässä viime vuosina räjähdysmäisesti lisääntyneitä elintapasairauksia.

Kiitos HelloChef tästä upeasta kokemuksesta! Ruokapaketista tietenkin. Myös tiedosta että jotkut tavat on ja pysyy.

Kuten arkiruoan valmistus.

Aurinkoa

Nina

Lisää tietoa HelloChef:istä ja Oliviasta löytyy allaolevasta linkistä:

http://www.hellochef.me/about-us/

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat