Kirjoitukset avainsanalla New Zealand

 

 

Kapteeni Cookin matkoja tai ei, niin kyllä täytyy ihailla tuon uskomattoman tutkimusmatkailijan navigointitaitoja, joka 1700-luvulla, ensimmäisenä eurooppalaisena uskaltautui rantautua tänne kauas kauas Tyynelle valtamerelle. Maorien asuttamille saarille. Vaikka Suomesta katsottuna olin jo vähän niinkuin puolessa välissä niin silti matka kesti yli 28 tuntia ennen kuin saavutin määränpääni reitillä Abu Dhabi- Sydney-Auckland-Napier. Lennot sujuivat oikein mallikkaasti ja vasta viimeisen etapin kohdalla asiat alkoivat olla tavallista matkapäivää keskimäärin jännittävämpiä. Konevian takia paikallinen lentoyhtiö viivytteli  lentoon lähtöä ihan viimeiseen asti, mutta kaikeksi onneksi pääsin Napieriin suunnitelmien mukaan, jossa tyttöseni poikaystävineen olivat minua vastassa.

Abu Dhabin jälkeen kulttuurien ja ympäristön muutos oli silmiinpistävä! Jo pysähdys Sydneyssa lupaili ”shortsi kulttuuria” ja leveästi hymyileviä, kohteliaita ja puheliaita ihmisiä. Uusi Seelanti muutti pukeutumiskoodin entistä rennommaksi ja maanläheisemmäksi. Ja ihmekös tuo kun maa näyttää olevan kuin yksi suuri ihmemaa. Pohjoisesta etelään. Kaikki eri vuodenajat ja kasvillisuusvyöhykkeet edustettuna.

Reissu on jo ensimmäisen viikon aikana tarjonnut kaikkea sitä mitä tiesin odottaa ja vielä niin paljon enemmän. Maapallon ensimmäisenä aamukahvinsa juova kansa on erittäin leppoisaa, ystävällistä, vieraanvaraista ja omasta maastaan ylpeää väkeä. Sanoisinko että erittäin omavaraista ja ylpeällä tavalla eristäytynyttäkin kansaa. Jo näin lyhyessä ajassa on helppo ymmärtää että täällä ollessaan voisi unohtaa koko muun maailman. Pelkästään karttaa katsomalla voi eristäytyneisyyden aistia ja vahvasti. Voisin sanoa että täältä ei puutu mitään mitä ihminen ylipäätään tarvitsee.

Ihania ihmisiä, barbeque-juhlat, hevosia, lauttamatka saarien välillä, viinitiloja, ajokilometrejä vasemmalla puolella tietä, farmimajoitusta, lampaita, lehmiä, kukkoja, kanoja, vuoria, puroja, vesiputouksia, pitkiä kävelyitä, sinistä merta, raikasta ilmaa, herkullisia aamiaisia, lounaita ja retkieväitä, kiwejä, hedelmiä ja ihmisiä, kirkkaita tähtitaivaita ja kiiltomatoja.

Cheers

Nina

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat