Kirjoitukset avainsanalla ystävänpäivä

Se on ihan oma lajinsa. Ystävyys nimittäin. Joku on roikkunut matkassa vaipoista asti ja toinen tullut kuvioihin kotipihan keinulta. Ainakin yksi tuntee joka ikisen mielenliikkeen teinivuosilta ja muutama muukin on noina aikoina ollut osallisena yhteen sun toiseen tapahtumaan ja sattumukseen. Opiskeluaikoina on yhdessä kasvettu ammatti-identiteettiin ja muutaman kanssa avunanto-ja yhteistyösopimus on jatkunut läpi vuosien. Samoin kuin työkavereiden kanssa. Ihan parasta on ollut tehdä töitä intohimoisesti työhönsä suhtautuvien huippunaisten ja -miesten kanssa. Ystävinä säilyen. Oma porukkansa on miehen kaverit tyttöystävineen ja vaimoineen. Mikään ei ole muuttunut sitten nuoruusvuosien. No ulkonäkö vähän mutta huumori ja jutut ei sitten tippaakaan.

Hetkittäistä ystävyyttä ja yhteisiä ajatuksia on aikanaan jaettu mammalomalla hiekkalaatikon reunalla, lasten harrastuksissa, vanhempaintoimikunnassa ja myöhemmin jopa nuorison seurustelusuhteissa. Olen saanut ystävän naapurista ja pikku-serkun kanssa tiet kohtasivat aikuisena ihan uusissa sfääreissä. Harrastuskaverit. Koirakaverit. Omaa luokkaansa ovat olleet ulkomaan vuodet ja kotirouvakaverit. Tummat ja vaaleat. Pitkät ja lyhyet. Luikut ja rehevät. Iälläkään ei ole väliä. 

Vaikka ystävyydet ajan kanssa muuttuvat ja muokkautuvat, jotkut syvenevät, toiset laimenevat ja jotkut jopa kokonaan unohtuvat, olen silti ollut onnekas.

Voi kai olla myös hetken ystävyyksiä. Yhteisiä kokemuksia ja ymmärrys sen hetkiseen elämäntilanteeseen. Yhdessä voi syödä ja juoda, nauraa ja hölmöillä. Tsempata ja hikoilla. Itkeä ja olla ihan hiljaa.

Empatia ja sydämellisyys. Huumori ja avoimuus. Salaisuudet ja yhteiset jutut. Se että voi auttaa ja tulla autetuksi. Lainata sokeria ja munia, tai puhua haaveista ja takapakeista. Vaikka et sanoja niin toisen herättämän tunteen muistat ikuisesti.

Ja se että saa olla ihan oma itsensä on kai kaikkein tärkeintä tässä iässä. 

Hauskaa ystävänpäivää

Nina

Kuva: Noukhada Dragons Jets / D. DeVereaux B-S

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat