Kirjoitukset avainsanalla talvi

Laskeuduin lauantaina Helsinki-Vantaalle ja sain silmäni vuotamaan lentokapteenin miehekkäällä äänellä lausutuista sanoista.

“ Welcome to Finland and for those who live here, welcome home.

Home!!!

Miten etuoikeutettu saan olla että minulla on koti ja juuri Suomessa. Kuinka monta kertaa minulta on maailmalla kysytty että minkälaista siellä Suomessa oikein on? Onko ihmiset ystävällisiä ja vieraanvaraisia? Miten sinne pääsisi asumaan? Olisiko siellä mahdollisuus työllistyä? Lasten opiskella? Minkälaisen viisumin ja oleskeluluvan sinne tarvitsee? Entinen työkaveri tiedusteli jos voisin ainakin tuoda sieltä valkoisen koulutetun miehen?

Joo ja ei.

Suomessa on ihanaa ja kummallista, molempia. Paljon kaunista luontoa, mutta olosuhteisiin nähden aivan liikaa huonosti voivia ihmisiä. Ihmiset ovat perin ihania, joskus kuitenkin hitaasti lämpeneviä ja toistensa tarkoitusperää kyseenalaistavia. Työllistyminen riippuu monesta seikasta mutta ainakin silmin nähden kansainvälistyneesssä Helsingissä minua ja ystävääni palveli natiivia englantia puhuva tarjoilija.  Oleskeluun ja elämiseen liittyen voin kyllä ohjata kyselijät EnterFinland-palveluun, mutta siitä miehen viennistä en oikein osaa sanoa. Ollaan kuitenkin aika maanläheistä järkikansaa.

Presidentinvaalitentit käyvät kiivaimmillaan ja voin rauhallisin mielin katsoa kandidaattien välistä leppoisaa jutustelua, hekottelua ja letkauttelua. Joku nuorempi naishenkilö yrittää vähän ärhäköidä, mutta nallemaiset ja kypsät herrasmiehet hymyilevät ymmärtäväisesti. Kehuvat keskinäistä kaveruutta ja vaikuttavat tietävän jo lähes kaiken tästä elämästä. Maan talous on nousussa, Venäjä-suhteet huomioitu, EU ja Nato saa aikaan keskustelua, sananvapauskin näyttää olevan käsittelyssä. Homma näyttää olevan päällisin puolin reilassa. Turvallisesti ilman sen suurempia intohimoja.

Talvikin valaisi maan juuri sopivasti kun tulin käymään. Omassa pikkukaupungissani aistin raukeaa hiljaisuutta. Jäiden pauketta meren rannalla. Takkatulen ääressä, villasukat jalassa paksun täkin sisällä mietin tätä pohjolan kansaa joka viihtyy pilkkijäillä ja lumisissa metsissä. Vaikka ihan itsekseen.

Ihana olla taas täällä.

Nina

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat