Kirjoitukset avainsanalla dragon boating

Menneellä viikolla on sukille ja pitkille housuille ollut käyttöä. Pohjoistuulet pyyhkäisi Lähi-idän yli ja toi luntakin Ras Al Khaimahin vuoristoseuduille. Tuuli viuhui ja vinkui kotoisasti täällä 33.kerroksessa ja koko kaupunki oli tuulispäivien jälkeen huolellisesti kuorrutettu hienolla hiekalla. Viikonloppuisin ehdimme lapsen kanssa yhteisille koirakävelyille ihmettelemään maailman menoa, suunnittelemaan tulevaa ja höpisemään naisten juttuja. Niin myös viime viikonloppuna. Tähdättiin oikein parhaaseen h-hetkeen...kiikareilla tarkastettiin että varmasti päästään myrskyn silmään, tuulen ja hiekan sekaan autiolle rannalle, suunnistamaan heikossa näkyvyydessä. Ihan kuin olisi lumisateessa oltu. Erona vain iholle ja hiuksiin tiukasti tarrautunut mikrohiekka. Koiralle voisin kyllä hankkia lentäjänlasit vaikka hienosti se on oppinut siristämään silmänsä ja puskemaan kohti tuulta koko viisikiloisen ruhonsa voimalla. Kotiin palattuamme urhea pikkuhauva loikkasi samantien sohvalle ja käärityi syvälle viltin sisälle. Syvään huokaisten. Älkää vaan ihan heti viekö minua takaisin ulos!

Appiukkoni on nyt varmasti riemuissaan, sillä miniälle on tarjolla uusi nimike. Housewife termi on pysynyt tiukasti hänen huulilla jo yli vuoden ja hän lausahtaa tuon sanan varmaan joka kerta skypekeskustelujen lomassa yhtä huvittuneena ja ehkä puoliksi myös ylpeänä.

“ Mitäs sille hauswaiffille kuuluu?”. No kuulepas, ihan hyvää kuuluu, mutta nyt saat opetella uuden tittelin, nimittäin sellainen tuli tällä viikolla vastaan erästä nettilomaketta täyttäessäni. Vaihtoehtoina oli valita opiskelija, työnhakija, eläkeläinen, joku muu tai kodintekijä! Siis minä! Tasa-arvoinen nimitys joka sopii sekä naisille että miehille. Minähän olen totta tosiaan kodintekijä! Pesen ja puunaan, kokkaan ja lajittelen. Järjestelen ja sisustan ja mieheni mukaan teen kodin tunnelman. Sytytän siis valot päälle ja katan ruoan ihan ruokapöydälle asti. Ja osallistun tarvittaessa tornin paloharjoituksiin harjoittelemalla rakennuksesta poistumista koira kainalossa.

Ja sen jälkeen voin tehdä asioita jotka olen valinnut tämän hetkiseen arkeeni.

Kuten toissa iltana. Oltiin hauswaiffi tai homemaker porukalla, kumpi nimitys nyt paremmin kenenkin tyyliin sopii, vähän tuulettumassa ja päästelemässä höyryjä. Arkihöyryjä. Melontahöyryjä. Expat höyryjä. UAE höyryjä. Keskiviikko illan ladies night on sopivasti suunniteltu keskelle arkea. Kotirouvan työaika kun alkaa liukuvasti yhdellä sun toisella meistä 5.45 AM puuron keitolla, lounasboxien täytöillä ja koululaisten kuskauksilla.

Linkkinä nuorimmaisen kouluprojekti ja aika kiperä kysymys:

“ What do you love about yourself?”

Kyllä, minäkin taidan pitää hiuksistani. Olen hassu. Tarvittaessa myös tosikko. Hakeudun rohkeasti uusiin tilanteisiin. Mutta ennen kaikkea rakastan sitä mitä olen valinnut tehdä. Ja viime aikojen perusteella voin sanoa että rakastan melomista. Olen niin iloinen että aloitin uuden harrastuksen ja löysin hienon DragonBoat tiimin.

Since I moved to Abu Dhabi I have been more or less struggling with the term “ housewife”! Is that really describing my life? Or could it be a “homemaker” which I found by chance some time ago. Could homemaker describe the state of my mind and being better than housewife? Or should I just leave those words to live their own lives and concentrate on more important things like this simple but spicy question:

“ What do I love about myself?”. Yes my hair. I quess I am funny but serious when needed. I love that I have my family and dear friends. But most of all, I love what I choose to do. Lately I have figured out that I love paddling and the DragonBoat-team I found.

Nina

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat