Kirjoitukset avainsanalla Skype

Samalla tavalla kuin Helsinki tyhjenee juhannuksena, on Abu Dhabi tyhjentynyt viime päivinä. Tätä karmeaa ankeutta ilmentää teinimme, joka vikan koulupäivän jälkeen totesi vähän närkästyneenä että KAIKKI, siis ihan kaikki matkustavat lomalla johonkin paitsi me! Lomille ympäri maailmaa ja kotimaihinsa. Kanadaan, Egyptiin, Kreikkaan, Sri Lankaan, Austraaliaan, Ranskaan, Balille, ZanziBariin, vaikka mihin ja Suomeen!!!. Kukaan muu kuin me ei tunnu haluavan viettää aikaansa aurinkoisessa ja niin tutussa Abu Dhabissa. Hississä ja kampaajallakin keskustelun aiheena on että jäädäänkö tänne vai mihin ollaan menossa. Jopa ihan tuntematon torninaapuri aloitti kohteliaisuuskeskustelun tokaisemalla:

- "Going home for Christmas?"

Uuden vuoden yli jatkuva Winter Holiday tarjoaa monille odotetun koulu-ja työtauon ja mikäs sen helpompaa kuin matkustaa täältä keskeltä karttapalloa ihan minne vaan. Läheltä ja vähän kauempaa löytyy toinen toistaan eksoottisempia kohteita joista voin ihaillen katsella jatkuvalla syötöllä ilmestyviä some-päivityksiä.

Me ollaan täällä ja ihan joutuu vähän muokkaamaan aikanaan Espanjassa opittua mainoslausetta “ Smile you are in Abu Dhabi”. Siis nuorimmaisellemme. Että hymy nyt vaan huulille, ei täällä nyt niin kauheaa ole. Yhtä hyvin me oltais voitu matkustaa lomalle juuri tänne niinkuin monet tekevät.  

No ei kai tässä oikeasti joudu mitään puolustelemaan koska me saadaan meidän vanhin ipana Suomesta tänne. Yli kahdeksi viikoksi äidin lellittäväksi. Voi poikaseni et tiedäkään kuinka sinua täällä odotetaan! Ja melkein saatiin toinenkin muru Uudesta Seelannista, mutta ei sitten kuitenkaan. Nuoren neidin työvelvollisuudet ja lomasuunnitelmat siellä kaukana velvoittavat ja opettavat jälleen kerran äidin sydäntä kaukorakastamisen taitoon. Eli yksi meistä osallistuu perhejouluun skypen kautta. Tänä vuonna. Ensi vuonna on uusi joulu ja sitten on taas toiveita koko potin yhteen keräämisestä. Muuta en tällä hetkellä halua edes ajatella.

Totuus on kuitenkin se että joulu ON täällä ihan niinkuin missä tahansa muuallakin. Minulta on nimittäin kyselty että miten se joulun aika oikein menee siellä arabimaassa?

Kiitos kysymästä, oikein hyvin se menee täällä. Kaupat ja myyntimiehet ovat ihan yhtä innoissaan kaupallisesta joulusta kuin missä päin maailmaa tahansa. Joulukoristeita, valoja, lahjapapereita, rusetteja, kortteja, suklaata, tonttuhattuisia kameleita, joulukalentereita, seimiä, tähtiä, joululauluja, lahjasukkia, kakkuja, keksejä, pipareita, punaista, kultaa, välkettä, hopeaa, sähkönsinistä. Valmiita lahjaideoita, paketteja, pehmosukkia, ruudullisia flanelli yöpukuja, ja kodinkoneitakin rusetoituna löytyy ihan joka mammalle. Ja on niitä oikeita joulukuusiakin jopa meidän ala-kerran kaupassa. Ei tartte ulkomaalaisen potea joulutonta loma-aikaa, siitä on maan kansainvälistyminen pitänyt huolen. Ja kaikilla on hyvä mieli kun samaan aikaan voidaan juhlia sekä kristusta että profeettaa. Sama kaveri vähän eri hommissa.

Minulta on myös kysytty että mitä suomalaisia jouluruokia ajattelin valmistaa, niin kyllähän se pitää olla ainakin itse tehtyä rosollia ja porkkanalaatikkoa. Pipareita tietty. Joulutorttuja on jo kertaalleen paistettu ja glögimaustepussikin saapui meille Suomi-tuliaisena. Ehkä yritän jäljitellä äitini bravuuria, perunalaatikkoa ja tietenkin lohta, kraavia ja kylmäsavua on pöydästä löydyttävä. Mies täällä haikailee alakerran kaupan salaovien taakse neuvottelemaan kinkkukaupoista ja poikamme ehdoton jouluherkku on lihapullat. Ehkä kunnon joululimppu voisi maistua aika hyvältä ja jos kinkkua on tulossa niin faijan tekemä joulusinappi kruunaisi kyllä yönapostelut.

Jouluisen pöytäliinakankaan ostin Dubain Marimekosta ja Ikean jouluvalot tuo skandinaavista iltatunnelmaa. Joulu on mielentila. Joulu on sydämessä. Koti on siellä missä sydän on...ja onhan näitä kauniita hokemia vaikka kuinka monta. Joulun tuo iso-mummi tietokoneen ruudussa ja kaikki muutkin isovanhemmat omilla skype-vuoroillaan.  

Ja sille naapurin rouvalle vastasin kysymykseen:

- "Going home for Christmas?"

- "Oh no...we are staying here. Home is here now !"

Aurinkoa  

Nina

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat