Kirjoitukset avainsanalla Burj al Arab

Se on hauska tunne kun jostain päivästä tulee jotenkin suurempi kuin on etukäteen ajatellut. Sellainen päivä josta kyllä tiedät tulevan hauskan, mutta että niin paljon hauskemman kuin olit mielessäsi kuvitellut. Olin lauantaina nimittäin menossa Dubaihin tapaamaan vanhaa UAE:ssa lomailevaa opiskelukaveriani  ja siinä kaikki, ei mitään ennakkosuunnitelmia paitsi että olin ajatellut pyörähtäväni myös Dubai Mallin jättikokoisessa kirjakaupassa  kun kerran olin nurkilla. Heti aamusta tienpäälle, vajaa kahden tunnin bussireissu  Abu Dhabista Al Jafilian metroasemalle ja siitä metrolla muutaman pysäkin verran Burj Khalifalle. Kätevää ja vaihteeksi autotonta, rentoa matkustamista ilman parkkipaikka probleemaa.

Tehokas ystäväni oli viikon lomallaan järjestänyt tuplatreffit kahden UAE:ssa asuvan tuttunsa kanssa, joten Dubai Mallin ja Souk al Baharin välisellä sillalla tavattiin.

Ensimmäisten minuuttien aikana kävi selväksi että Dubaissa jo pitkään asunut, ystäväni  tuttu vuosien takaa, herra K. tulisi viemään ja kuljettamaan meitä ystävällisesti ihan mihin vain keksisimme pyytää ja koska olen itsekin aika vihreä Dubain kävijä, olin todella innoissani  että nyt meillä oli jotain sellaista mitä kaikilla matkoilla tulisi olla, eli paikallinen opas. Ja vaikka tässä porukassa vaihdettiin kuulumisia myös erinnäisistä kehon kulumiseen liittyvistä leikkauksista ja kilometrien tuomista rempoista, ei se hiljentänyt kenenkään vauhtia. Liikunnan ammattilaisia tai ainakin henkisiä kaikki tyyni, joten me käveltiin, kiipeiltiin ja käytiin asfaltillekkin pitkäkseen. Varsinkin maailman korkeimman rakennuksen, myös maailman suurimmaksi vertikaalikaupungiksi kutsutun Burj Khalifan 828m korkean ja 162 kerrosta omaavan pilvenpiirtäjän kuvaamisoperaation yhteydessä. Ei meinannu millään mahtua yhteen kuvaan.

Kohteliaasti Herra K pysäytti meidät katselemaan oopperatalon kupeessa joka iltapäivä toistuvaa musiikilla säestettyä suihkulähde-näytöstä ja sen jälkeen hyppäsimmekin autoon ja suuntasimme Burj al Arabin näköetäisyydelle, venetsialaistyyppiselle Souk Madinat Jumeirah alueelle syömään erittäin viihtyisään Times of Arabia nimiseen ravintolaan. Siellä kuulin yhden hauskimmista ja osuvimmista arabivitseistä ja se on kai pakko jakaa myös tässä.

Tarina kertoo nimittäin Sheikin pojasta joka lähti ulkomaille opiskelemaan ja sieltä opintojen alettua soitti isälleen hieman harmissaan:

“ Isä, muuten kaikki on ihan hyvin mutta kun tunnen oloni hieman kiusaantuneeksi kun minä tulen yliopistolle Ferrarilla ja kaikki muut tulevat junalla…”

“ Poikani ,ymmärrän,….asia pitää korjata! Minkä kokoinen sen junan pitäisi olla?”

Tästä matka jatkui Mall of Emiratesiin ihmettelemään maailman suurinta sisälaskettelukeskusta, ihmisiä toppavaatteissa ja joulukalenterin luukusta liukuvia oikeita pingviinejä. Ja sen jälkeen me trendisetterit suunnistimme Jumeirahin alueella olevaan urbaaniin hipsterikaupungin osaan, konttikadulle Boxparkiin ja ihan aitoon ja oikeaan Marimekko Cafe:sen! Unikkoa arabialla ja punaisella sävytettynä. Ja UAE: kansallispäiväkahvit ! Tänne haluan uudestaan!

Yhteisen päivämme päätteeksi katsoimme vielä Burj Khalifan edessä suihkulähde shown upean iltaversion. Isot halaukset ja kiitokset kaikille asianosaisille. Aamulla kotoota lähtiessäni en osannut odottaa mitään näin lennokasta ja hauskaa. Uusia paikkoja, uusia tuttavuuksia ja uutta tietoa kahden suurimman emiraatin "Suomi-Ruotsi maaottelusta".

Kirjakauppa sai nyt jäädä. Vatsa täynnä mustikkajuustokakkua ja herkullista kahvia suunnistin Abu Dhabin bussille ja ummistin silmäni hymyillen kotimatkan ajaksi.

Shukran, olipahan kiva päivä!

Nina

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat