Kirjoitukset avainsanalla Abu Dhabi Swimming Festival 2016

Viime tammikuussa  kirjoitin blogin “In love with Dulquer Salmaan” ja tunnustin samalla rakkauteni  Etelä-Intialaiselle näyttelijälle vaikka ei hän varmaan suomea ymmärrä. Olimme silloin mieheni kanssa täällä Abu Dhabissa ensimmäistä kertaa leffassa  ja ihan sattumalta katsomassa intian kielistä, “Charlie” nimistä elokuvaa. Olin kovin liikuttunut elokuvan maisemista, rehvakkaasta vähän bollywoodimaisesta, värikkäästä ja naiivistakin juonesta, mutta olin myös oikeasti vaikuttunut Dulquer Salmaanista monella eri tapaa. Kirjoitin silloin mm. näin “ Dulquer Salmaanin hampaat ovat valkoiset ja hiukset taipuisat. Dulquer osaa laulaa, tanssia ja nauraa kovaäänisesti, mutta myös listiä paholliset äänitehosteiden kannustamana. Tarina rohkeudesta, vapaudesta, elämän kauneudesta, oikean rakkauden löytymisestä ja suurisydämisyydestä...…”

En tiedä mitä Dulquer tänä päivänä puuhailee, mutta sori vaan, nyt olen aidosti liikuttunut uudesta sankarista.

Tämä sankarini löytyi Abu Dhabi swimming festivaaleilta, Emirates Palacen rannalta. Kuuman päivän aamuna seisoin kamera kaulassa klo 8.30 päivän ensimmäistä avovesiuinnin starttia odottamassa kun zuumailin kameran okulaaria ja siellä hän näkyi. Mies lilassa, aika napakassa uimahatussa ja isot numero tatuoinnit molemmissa ihan hyvässä kunnossa olevissa hauiksissa. Ei ollut Dulquerin taipuisia hiuksia mutta leveä hymy ja valkoinen hammasrivistö. Samassa lähdössä oli kasapäin muitakin aaltojen uhmaajia joita mielessäni mittailin samalla kun tapahtuman järjestäjät antoivat vielä pieniä ohjeistuksia.

- Ne jotka on menossa vuoden 2020 Tokion kesäolympialaisiin ottaa eturivin paikat ja vuoden 2024 tähtäävät asettuvat siitä seuraavaan riviin”

Oho! Kameran zoomi paljasti sankarini  asettuneen ihan eturivin tuntumaan. Ehdin kuvitella mielessäni koko takana tulevan joukkion pyyhältävän hänen ohitseen jonkin yllättävän ja odottamattoman krampin yllättäessä. Vaikka salskealta näyttääkin, täytyisikö realiteetit kuitenkin huomioida. Ikä ja sen semmoiset? Sen verran reippaan näköistä porukkaa oli tälle puolen mailin eli 800m uinnille ilmoittautunut. Olympiauimareita ja sulttaanikin.  Kisojen päämatkan, Abu Dhabi Mile Race:n (1600m) voitti hollantilainen Sharon Van Rouwendaal  joka vei voiton myös 10 km avovesiuinneissa viime kesänä Rion olympialaisissa. Se ei tosiaan pelaa joka pelkää.

Järjestäjä jatkoi ohjeistuksien antamista.

- "Olemme tarkistaneet vesialueet viimeksi noin puoli tuntia sitten, emmekä silloin ainakaan havainneet yhtään haita tai polttavia meduusoita”

- "Jos kuitenkin teette tällaisia eläin havaintoja tai et pysty enää uimaan, nosta käsi  pystyyn. Sinut tullaan hakemaan mahdollisimman nopeasti!"

Totta ja varmasti. Kajakkimiehiä, vesiskootterita ja rantavahteja oli varattu selvästikin tarpeeksi. Itse pystyin vain seuraamaan rannalta ja zuumailla kameralla.

Lila hattuisen sankarini olisi paras päästä perille omin voimin.

Kajakin kyydissä rantautuminen ei näyttäisi perhealbumissa kivalta.

Aika nopeasti lähdön jälkeen otin parhaan paikan maaliviivan tuntumasta, jännitin ja pidin kameran valmiina. Kuka sieltä tulee ja tuleeko kaikki? Etsin katseella tuttua käsivetoa melkein seitsemänkymmenen muun lila hattuisen joukosta. Nuoria ja salskeita ensimmäisinä. Emiraattien oma olympiaedustajakin jo neljäntenä. Eikä tarvinnut kauan odotella. Rantautumisen jälkeen vielä muutama kymmenen metriä  juoksua pehmeässä hiekassa hapottuneilla jaloilla ja taputuksia olalle. Tapahtuman muisto mitali kaulaan ja herkkukassi käteen. Niinkuin Dulquer päihitti Charlie-elokuvassa vastustajansa niin myös uimasankarini selätti suurimman osan kilpailijoistaan. Kymmenes sija ja ansaitulle tankkaukselle.

Tämä päivä oli hieno monille Arabian niemen aaltoihin sukeltaneille .

Ja kaikille sankarinsa löytäneille.

Ensi vuonna pitäisi päästä kuulemma uudestaan.

Aurinkoa

Nina

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Vierailija

Hieno tulos! Terkut Tompalle, Elänteen 1000 m uinnissa oli toinen. Kannattaa treenata haiden kirittämänä lämpimissä vesissä, niin pidetään sitten uudet kisat täällä ensi kesänä, jäiden lähdettyä.
REQ

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat