Kirjoitukset avainsanalla Sheik Zayed Grand Mosque

Al Reem Island

 

Olisikohan kaikki pikkuhiljaa nähty ja tehty?  

Kauneimmat rannat, hiekkadyynit, mangrovemetsät, taidenäyttelyt ja mielenkiintoiset rakennukset. Ihanat ravintolat ja kahvilat.

Vai pitäisiköhän tutuksi tulleesta kotikaupungista ja sen lähistöltä löytyvät lempipaikat käydä vielä hyvästelemässä?

Ehkä vielä ehtii käydä tarkistamassa Abu Dhabin parhaat paikat, kuten Saadiyat Beachin turkoosinsinisen horisontin ja pauhaavat aallot. Koska kesäkuun päivälämpötilat keikkuvat nyt + 45 asteen molemmin puolin, Eastern Mangroven vedessä elävän metsän ja sen ekosysteemin voisi kerran vielä käydä katsastamassa auringon jo laskettua.

Saadiyat Beach

Eastern mangroves

Corniche beach

Vielä kerran voisin käydä ihmettelemässä Grand Mosquen hohtavanvalkoista pintaa ja juhlallisesti kaikuvaa rukouskutsua. Puhumattakaan Manarat al Saadiyatin taidemuseosta ja Louvresta!

Miten niin tyylikkäitä rakennuksia ja tapahtumia voi edes olla?

Sheik Zayed Grand Mosque

Musandam, Oman

Muscat, Oman

Liwa Oasis

Snoopy Island, Fujairah

Onneksi on ehditty myös Abu Dhabin ulkopuolelle tutustumaan eri emiraatteihin.

Fujairahiin sukeltamaan, Liwan jättimäisille hiekkadyyneille, Al Ain palmukeitaalle, Ruwaisiin salaiselle rannalle, Sharjahin markkinoille, Ras al Khaiman lohikäärmesoutuihin ja Dubain yltäkylläiseen tarjontaan. Myös retkille naapurivaltioon Omaniin, sen pääkaupunkiin Muscatiin ja Musandamiin, Hormuzinsalmen rannalle joka maantieteellisesti erottaa Persianlahden ja Arabian meren omille puolilleen. Toinen toistaan kauniimpiin ja eloisampiin paikkoihin.

On herkuteltu St.Regisin kansainvälisellä perjantaibrunssilla ja Byblos sur Merin libanolaisilla herkuilla. Suosittelen myös Emirates Palatsin, RitzCarltonin ja Venetian Villagen tunnelmaa.

Presidential palace Abu Dhabi

 

Arabialainen elämä on täynnä lämpimiä värejä ja mausteisia tuoksuja. 

Marmoria, kultaa ja kamelinruskeaa. Herkullisia makuja ja äänekkäitä tilanteita.

Ja sitä kuuluisaa aavikon hiekkaa jota on ihan joka paikassa. Jopa 33. kerroksen ikkunan karmeissa joista avautuvaa näkymää tallennan nyt ahnaasti verkkokalvoille. 

Joka suuntaan aukeavaa taivasta ja merta.

Kirkkaana ja kuumana porottavaa aurinkoa.

Nina

Manarat al Saadiyat

Linkkejä:

Saadiyat Beach Club: http://www.saadiyatbeachclub.ae/

Manarat al Saadiyat: https://abudhabiculture.ae/en/experience/culture-centres/manarat-al-saad...

Louvre AD: https://www.louvreabudhabi.ae/

Sheikh Zayed Grand Mosque: https://www.szgmc.gov.ae/en/

Emirates palace: https://www.kempinski.com/en/abudhabi/emirates-palace/contact-us/

Eastern Mangroves: https://visitabudhabi.ae/en/see.and.do/shopping/lifestyle.and.community/...

Al Reem Island: https://www.abudhabi.ae/portal/public/en/citizens/culture-and-recreation...

Byblos sur Mer Lebanese restaurant: http://www.dining-intercontinental-ad.ae/byblos-sur-mer/

St. Regis the terrace on corniche: http://www.stregisabudhabi.com/

Fujairah, Sandy Beach: http://www.sandybeachhotel.ae/

Musandam Sea Adventure http://www.msaoman.com/

Muscat, Oman: https://www.roughguides.com/article/10-reasons-we-love-muscat-oman/

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Se on Abu Dhabi City Islandin portti ja maamerkki. Kaikilta kolmelta kaupungin keskustaan tulevalta sillalta on suunnitellusti hieno näkymä kohti valkoista marmoriluomusta. Kupolien ja  tornien silhuetit tunnistaa varmasti jokainen kaupungissa käynyt. Tämä moskeija on auki kaikille. Naisille ja miehille, uskontoon katsomatta. Maan isän toteutunut haave avattiin yleisölle vuonna 2008 ja on siitä lähtien ollut ahkerasti vierailtu nähtävyys.

Se on myös yksi maailman upeimmista ja merkittävimmistä, ihmisen rakentamista nähtävyyksistä. Rankattu samoille listoille kuin  Eiffel, Macchu Piccu ja Taj Mahal. Kristallikruunuja ja kuun kierron huomioiva valaistus.

Yksinkertaisesti uskomaton. Edesmennyt Sheik Zayed valvoo aarrettaan moskeijan pohjoispuolella, puutarhassa omassa mausoleumissaan.

Jokainenhan sen tietää että joskus ns. kotikaupungin nähtävyydet voivat jäädä vähemmälle huomiolle. Abu Dhabin suuressa moskeijassa olin käynyt sisällä vain kerran aikaisemmin vaikka ohi ja ihan naapurustossakin tulee ajeltua useita kertoja viikossa. Tällä kerralla vierailin tuossa yhdessä maailman suurimmasta moskeijoista ruotsalaisten vieraidemme kanssa ja nautinto oli moninkertainen heidän ihastelujensa myötä.

Koska moskeijalle tullessamme meidän naisten nilkat, ranteet ja hiukset olivat tarkoituksella turhan näkyvillä, saimme lainaksi  hienot asut moskeijan lainavaate varastolta. Ihan normi käytäntö jos haluat kokea jotain islamilaiseen kulttuuriin liittyvää. Odotettujen mustien asujen sijaan saimmekin hauskat ja värikkäät, hupulliset kokovartalo abayat. Syksyä ja ruskaa kait? Pinkkiä, vihreetä ja punaista. Panttereita ja riikinkukkoja oli muitakin liikkeellä. Kieltämättä ihan tyylikkäät vaikka odotusarvo oli niissä mustissa. Ja vinkkinä, jos miehenä haluat lainata moskeijasta perinteisen valkoisen kanduraan, kannattaa paikalle saapua vaikka shortseissa. Mieheni oli jo valmiiksi pukeutunut tarpeeksi säädyllisesti pitkiin housuihin, niin hänen oli tyytyminen omiin vaatteisiinsa. Siellä me sitten istuttiin kahvilassa, mies ja kolme huppupäistä naista. Sitä ei täällä kukaan kai ihmettele.

Kuvat kertovat varmasti puolestaan, että hieno on. Näihin maisemiin voit vielä kuvitella auringonlaskun ja ilmoille kajahtavan maagisen rukouskutsun. Ihmiset ihastelemassa ja kulkemassa paljain jaloin pehmeillä, itämaisilla kokolattiamatoilla.

Sellaista on Abu Dhabin Grand Mosquessa. Taitaa olla kaikin tavoin aika uniikki.

Aurinkoa

Nina

Tässä linkki moskeijan omille sivuille  http://www.szgmc.ae/en/

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat