Kirjoitukset avainsanalla Saara Aalto

Me ollaan Minnin kanssa seurattu Saara Aallon etenemistä Brittien X-factorissa ja täytyy sanoa että hyvin se vetää. Aikamoinen likka, kun kestää kaiken kilpailusta tulevan paineen. Siis laulamiseen ja esiintymiseen liittyen, mutta kestää vielä kaiken muun turhanpäiväisen mikä ympärillä velloo. Minkä maalainen pitäisi olla ja ketä pitäisi yrittää miellyttää? Jos on rohkeutta lähteä tuollaiseen kisaan ja osaa laulaa, mitä ihmeen väliä millään muulla edes on?

Saaraa seuratessa ja muutenkin, me ollaan Minnin kanssa mietitty myös sitä että mikä suomalaisuudessa on meille tärkeää? Mistä haaveillaan ja mikä pelottaa? Tällaiset kysymykset ovat tulleet eteeni tässä taannoin erään kirjoitusprojektin yhteydessä ja nousivat sopivasti pintaan juuri nyt. No Minnille, siis pikkuiselle mustalle koiralleni suomalaisuus merkitsee nuuskimattomia metsiä ja omakotitalon pihaa. Minnin haaveena on saada istua tunti tolkulla mamman sylissä kun se kirjoittaa ja pelkona on se että ruoka ja luut loppuisivat maailmasta. Haaveillahan saa mistä haluaa ja jokaisella on omat pelkonsa.

Minulle itselleni suomalaisuus merkitsee vapautta liikkua, itsenäisyyttä, tasa-arvoa ja koulutusta. Ennen tänne tuloani olisin ensimmäisenä luetellut luonnnon ja vuodenajat, ruisleivän ja salmiakin. Edelleen kyllä, mutta eivät puske listalleni enää ensimmäisenä. Haaveilen rohkeasta ja itsevarmasta Suomesta. Suomalaisuudesta joka ymmärtää arvonsa ja mahdollisuutensa koko muuhun maailmaan verrattaessa.

Suomalaisuus on ominaisuus ja mahdollisuuksia tulvillaan. Ja niitä ei kaikilla ole. Gallupeissa ja tilastoissa kärkimaiden joukossa. Onnellisuutta, hyvinvointia, koulutusta, innovaatioita. Kaikki on listattu ja huipulla ollaan. Elokuussa Helsingissä ollessani osallistuin ulkosuomalaisuuteen liittyvään koulutustilaisuuteen ja meiltä, yli satapäiseltä yleisöltä, ulkomailla asuvilta kysyttiin että minkälaisia reaktioita kansallisuutemme tai synnyinmaamme saa aikaan maailmalla ollessamme? Miten ihmiset reagoivat tai suhtautuvat kertoessamme mistä olemme tulossa? Voin kertoa että pelkästään positiivisesti. Kunnioittavasti. Ihaillen ja joskus jopa kumarrellen. Suomi-kuvamme on ulospäin oikein kaunis ja kiiltävä. Uskokaa pois, me ollaan ihan huippu porukkaa.

Ja vielä ne pelot. Pelkään sitä että omat lapseni eivät uskaltaisi elää ja toteuttaa unelmiaan. Että he epäröisivät toisten epäröivien joukossa. Että joku tulisi ja sanoisi että “annappa olla” tai “mitähän tuollakin nyt tavoitellaan”.

Ja ne hupsut uskoisivat sen.

Go Saara GO!!!!

Saara Aalto belts out River Deep, Mountain High 

https://www.youtube.com/watch?v=4KAFl-7xMmw

 

Aurinkoa

Nina

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat