Kirjoitukset avainsanalla J.Karjalainen

Ilmassa alkaa olemaan lähdön tunnelmaa. Osa porukasta tekee jo pientä alustavaa pakkausta ja tarvittavien tavaroiden tarkistelua. Mitä kaikkea pitääkään muistaa ennen lähtöä jotta hommat sujuisi kaikin puolin hyvin? Matkalaukkuja, rinkka ja lentolippuja. Pitää muistaa hoitaa koiran Arabiemiraatteihin paluuruljanssin kaikki vaiheet. Pitää yrittää saunoa, uida vilpoisessa meressä ja pyöräillä sateessa niin paljon kuin mahdollista. Suomeen jäävälle lapselle on säilötty marjoja ja hedelmiä, mutta myös jotain vahvempaa. Miehen tehokas päivä keittiössä kartutti mukavasti pakastimen makkaravarastoja. Salaisessa reseptissä on kuulemma tomaattia ja basilikaa.

Se mikä tässä expat-elämässä on erityistä, niin kuluvan ajan rajallisuus ja sen tiedostaminen. Vaikka yhteydenpito Suomeen on helppoa, niin kesäloman aikana on ainakin nautittu ystävien ja sukulaisten tapaamisista vähän niinkuin varastoon! Ehkä enemmän kuin yleensä. Sen verran kaukana se Abu Dhabi taitaa kuitenkin täältä katsottuna olla, että ei sinne ihan niin vain tupsahdeta. Ja näyttäähän se monien ajatuksissa olevan aika mystinen ja jännittävä paikka. Islamin uskosta ja sen tavoista nyt puhumattakaan. Paljon on kesän aikana saatu vastailla kysymyksiin että minkälaista siellä oikeastaan on? Noin niinkuin yleensä? Elää ja olla? Pitääkö naisten peittää päänsä ja kehonsa ja kuinka ihmeen kuumakin siellä on? Mikä on hintataso ja mikä siellä on erityisen kivaa?

No eihän siellä todellakaan ole niin kuin täällä. Juuri nyt siellä ON kuuma, mutta talveksi kyllä viilenee. Naisen ei tarvitse peittää hiuksia ja kehoa kuin moskeijassa, mutta olkapäiden ja polvien peittäminen on useimmissa paikoissa suositeltavaa. Hintataso vaihtelee, mutta erityisen edullista on vaikkapa auton tankkaus. Erityisen kivaa on kun aurinko paistaa ja joka päivä kuulee eri maiden kieliä. Iloisuus ja mausteisuus. Arabialainen ystävällisyys ja mahdollisuus tutustua siihen. Ne tekee tästä erityisen mukavaa.

Mutta vielä riittää ihania elokuisia iltoja Suomessa, märän nurmikon tuoksua ja putoavien omenoiden kumahduksia maahan. Ja yksi lempiharrastuksestani, viileä ilta pulahdus meressä, siitä pidän kiinni loppuun asti. Kiitos huippuystävien, tänä kesänä olen kokenut myös jonkinlaista olemisen sietämätöntä keveyttä J.Karjalaisen keikalla. Merkityksellisiä sanoja, ajankuvaa ja muistoja nuoruudesta.

Ihmismieli on mielenkiintoinen ja omalla tavallaan aika fiksu. Jokaisella asialla on selvästikin aikansa ja paikkansa.

Vaikka haikeus uhkaa toisinaan hiipiä mieleen, niin tarkemmin ajateltuna asiat kuuluu mennä niin kuin ne juuri nyt näyttävät menevän.

Ja lopulta, on kaikki niinkuin ennenkin.

Aurinkoa

Nina

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat