Kirjoitukset avainsanalla expat -elämää

Suomen reissu meni ja sujahdus takaisin tämänhetkiseen toiseen kotimaahan kävi kätevästi. Molemmissa päissä. Olo on kuin väriä vaihtavalla kameleontilla. Toppakamppeista varvastossuihin ja saunan lämmityksestä aurinkorasvan levitykseen. Jostain tosi tutusta ja sisäsyntyisestä vähän kevyempään ja eksoottiseen.

Jos expatti elämä on jotain opettanut niin hetkessä elämistä.

Vaikka takana on menneisyys ja tänne asettuminen. Edessä tulevaisuuden suunnitelmat.

Olen jo ihan pikkuisen antanut itselleni mahdollisuuden katsoa tulevaan ja samantien siivet lähtevät lepattamaan ihan hurjalla vauhdilla. Mieli suunnittelee jo seuraavaa askelmaa vaikka nyt on nyt.

Ja nyt on ihan todella hyvä olla.

Kävelen koiran kanssa aamulla heräävässä kaupungissa jossa kaikenmaalaiset ihmiset valmistaututuvat uuteen päivään. Koululaisia odottamassa keltaisia koulubusseja, mekoissa, slipovereissa, suorissa housuissa ja pikee paidoissa. Hyvältä tuoksuvat ja näyttävät business naiset ja miehet jonottamassa taksia. Työmiehiä kypärät päässä rakentamassa uusia torneja ja palvelusväkeä kiiruhtamassa siivoamaan ja hoitamaan toisten koteja ja lapsia. Emiraatteja ei vielä näy, mutta kohta kahvilat täyttyvät upeista naisista ja miehistä pukeutuneina mustiin ja valkoisiin perinneasuihin. Abayat ja kanduurat viimeisenpäälle puhtaita ja silitettyjä.

Helmikuu ja sumuinen aamu tekee ilmasta kylmän ja kostean, hassu koira tuntee vilua ja tärisyttää itseään kuin olis kylmempikin. Ei taida raukka enää muistaa lunta ja talvea.

Kiihdyttävien ja tööttävien autojen ääniä liikenteestä, työkalujen kilkatusta työmailta ja pikkulasten ääniä viereisestä päiväkodista. Mangroven suojista myös lintujen sirkutusta ja raakuntaa. Tervehdyksiä, hymyjä ja hyvänpäivän toivotuksia. Kessun ja kahvin tuoksuja katukuppilasta ja ummehtuneen meren tuoksua rannalla.

Kaikki ihmeellinen oman tornin ympärillä. Juuri nyt.

Aurinkoa

Nina

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Arabiemiraateissa asuva Nina on koulutusalalla työskentelevän miehen vaimo, kolmen lapsen äiti, koiran omistaja ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, kulttuureista ja kielistä kiinnostunut vapaa kirjoittaja. Blogissa havainnoidaan arkea ja juhlaa AbuDhabissa, kiihkeän kasvun suurkaupungissa. Tai toisinaan jossain ihan toisaalla. Rakkaudella ja huumorilla tietenkin.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat